Kolmannen sukupolven pelikonsolit

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Pelikonsoleiden kolmas sukupolvi tapahtui vuosien 1983–1990 välillä. Sukupolvea kutsutaan myös 8-bittiseksi sukupolveksi. Kolmannen sukupolven katsotaan alkaneen Sega SG-1000– ja Nintendo Family Computer (tunnetaan paremmin nimellä NES)–konsoleiden julkaisusta.

Teknologian kehittyminen antoi tämän sukupolven konsoleille paremmat mahdollisuudet grafiikan ja äänimaailman kehittämiseen. Väripaletin laajentuminen, samanaikaisesti näytöllä näkyvien värien määrän lisääntyminen, parempi resoluutio sekä mahdollisuus näyttää enemmän spritejä antoi pelinkehittäjille mahdollisuuden luoda monimutkaisempia pelejä. Viisikanavainen äänentoisto yleistyi mahdollistaen äänisuunnittelijoille laajemman käytettävissä olevan äänialan.

Nintendon The Legend of Zelda -peli esitteli pelin tallennusmahdollisuuden. Tämä oli yksi merkittävimmistä kolmannen sukupolven innovaatioista. Se mahdollisti laajemmat pelimaailmat ja rikkaamman tarinankerronnan, kun pelaajan ei enää tarvinnut joka kerralla aloittaa pelaamista kokonaan alusta.

Kolmannen sukupolven parhaiten myynyt konsoli oli NES/Famicom, jonka kovin haastaja oli Sega Master System. Kolmanneksi myydyin konsoli oli Atari 7800.

Nimi Sega SG-1000 Nintendo Entertainment System Sega Master System Atari 7800
Konsoli
Julkaisuhinta
Julkaisupäivä 1983 1983 1985 1986
Media pelimoduuli pelimoduuli pelimoduuli pelimoduuli
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Third generation of video game consoles