Luettelo televisiosarjan Salatut elämät poistuneista henkilöistä

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta Janna Ilmanen)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Henkilötietoja MTV3:n esittämästä Salatut elämät -televisiosarjasta poistuneista henkilöistä.

Sisällysluettelo

Aaltoset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heidi Aaltonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Heidi Aaltonen

Pertti Aaltonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pertti Aaltonen (s. 5. kesäkuuta 1951) oli Heidin ja Tuukan isä. Hänen äänensä kuultiin Heidin ja Tuukan takaumissa vuonna 2010. Pertti oli vuosia sitten perheriidan seurauksena ampunut vaimonsa ja itsensä.

Tuukka Aaltonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tuukka Aaltonen (es. Antti Launonen, 2009–2010) on Heidi Aaltosen veli. Hän työskenteli pitkään töissä öljynporauslautalla Norjassa, mutta palasi takaisin Suomeen siskonsa luokse. Tuukka perusti Majatalo Amandassa sijaitsevan Amadeus-kuntosalin yhdessä Ossi Puolakan kanssa. Sittemmin Ossi on kuitenkin ostanut Tuukankin osuuden itselleen. Tuukka eli avoliitossa ja oli kihloissa Cindy Rintalan kanssa. Tuukka olisi tahtonut lapsia, mutta Cindyn aiempi raskaus ja siitä seurannut lapsen luovuttaminen adoptioon olivat aiheuttaneet Cindylle traumat, eikä tämä halunnut lapsia. Tämä johti lopulta kaksikon parisuhteen päättymiseen. Tuukka muutti Etelä-Amerikkaan ja poistui samalla sarjasta marraskuussa 2010.

Arot, Ilola[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maija Aro[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maija Aro (es. Hertta Yrjänä, 2006–2008 ja Ella Niemelä, 2006) on Romeo Aron ja Emma Ilolan tytär, jonka olemassaolon Romeo halusi salata uudelta rakkaaltaan Annikalta. Myöhemmin salaisuus paljastui Annikalle ja myös tämä hoiti Maijaa. Annikan kuoltua Maija ja Romeo asuivat Lasse ja Paula Sievisen luona, kunnes he löysivät oman asunnon. Myöhemmin Romeo myi huumausaineita ja teki autovarkauksia, minkä seurauksena Sergei Kuula ja Sebastian Vuorela kostivat Romeolle. Sergei sieppasi Maijan ja hänen äitinsä Helena huumasi Romeon. Maijan joutuessa lastensuojeluviranomaisille Romeon veli Rafael otti tytön huostaansa. Maija poistui sarjasta toukokuussa 2008, ja muutti myöhemmin Romeon ja Rafaelin kanssa Las Vegasiin, joka tuli selville spin-off-sarjasta Romeo & Rafael Desperados.

Rafael Aro[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rafael Aro[1] (es. Sami Ristiniemi, 2007-2008) on Romeon veli ja Maijan setä. Rafaelin tausta lapsuudessa on sama kuin Romeon: vanhemmat eivät pystyneet huolehtimaan lapsistaan, joten he joutuivat lastenkotiin. Nuoruudessaan veljekset riitaantuivat, mutta selvittivät myöhemmin välinsä. Rafael seurusteli jonkin aikaa Jenni Vainion kanssa, mutta suhde päättyi eroon. Rafaelilla on myös ollut seksisuhde Helena Kuulan kanssa, mistä Helena maksoi Rafaelille. Rafael joutui osalliseksi veljensä hämäräbisneksiin. Tilanne kärjistyi vahinkolaukaukseen, joka osui Sergei Kuulaan. Välikohtauksen jälkeen Rafael pakeni Romeon ja Maijan kanssa ulkomaille. Romeo & Rafael Desperados -nettisarjassa selvisi kolmikon päätyneen asumaan Las Vegasiin.

Romeo Aro[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Romeo Aro (es. Constantinos Mavromichalis, 2006–2008) asui melkein koko nuoruutensa lastenkodissa, koska hänen vanhempansa jättivät hänet. Lisäksi lapsuudessaan hylätyn Romeon menneisyydestä löytyy huumausaineiden ja varastettujen autojen myymistä.

Romeo Aro.

Romeolla on yhteinen lapsi, Maija, entisen tyttöystävänsä Emma Ilolan kanssa. Romeo alkoi seurustelemaan Annika Sievisen kanssa pian ensiesiintymisensä jälkeen, kun molemmat ihastuivat nopeasti toisiinsa. Romeo salasi silti isyytensä Annikalta pitkään, mutta lopulta sai paljastettua olevansa Maijan isä. Annikalla kesti jonkin aikaa sulatella uutista, mutta hetken kuluttua Emma jätti Romeon yksinhuoltajaksi oman henkisen uupumuksensa vuoksi. Emman lähdettyä Romeolla oli vaikeuksia järjestää Maijalle hoitajaa, joten Annika muutti Romeon luokse asumaan. Annikan uudestaan alkaneen bulimian paljastuttua Annikan vanhemmile Paula ja Lasse Sieviselle muuttivat Annika, Romeo ja Maija heidän luokseen asumaan. Pariskunnan elämä jatkui pitkään onnellisena, vaikka he kokivat myös alamäkiä. Romeon ja Annikan suhde päättyi Annikan kuolemaan tämän hukkuessa 18-vuotissyntymäpäivänään, vaikka Romeo yrittikin epätoivoisesti elvyttää tyttöystäväänsä.

Annikan kuoleman jälkeen Romeo seurusteli jonkin aikaa Juulia Aution kanssa, mutta Juulia lopetti suhteen petyttyään Romeon epärehelliseen elämäntyyliin. Myöhemmässä vaiheessa Romeo ja Juulia olivat ystäviä ja työkavereita. Romeo seurusteli Juulian jälkeen itseään paljon nuoremman Sofia Salinin kanssa, mutta joutui jättämään Pihlajakadun taakseen veljensä Rafaelin ammuttua vahingossa Sergei Kuulaa. Romeo ja Rafael lähtivät pakomatkalle. Veljekset asuvat Maijan kanssa nykyisin Las Vegasissa.[2]

Emma Ilola[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Emma Ilola (es. Saila Laakkonen, 2006-2007) vietti nuoruutensa lastenkodissa, missä hän tapasi poikaystävänsä Romeo Aron. Emmalla ja Romeolla on tytär, Maija. Parin suhde kuitenkin päättyi pian Maijan syntymän jälkeen. Emma käytti huumeita ja jätti Maijan toisinaan yksinään kotiin oltuaan liian väsynyt Maijan itkuun. Emma jätti Romeon ja Maijan kahdestaan halutessaan oman elämän jatkuvan väsymyksensä jälkeen. Hän kuitenkin palasi takaisin ja otti vihdoin enemmän vastuuta Maijasta. Myöhemmin Emmalla oli lyhyt seksisuhde Tuomo Tervajoen kanssa.

Autiot, Jääskeläiset, Peltonen, Päiviset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Juulia Autio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Juulia Autio (es. Oona Louhivaara, 2007-2009) on Timo ja Raija Aution edesmennyt adoptiolapsi, jonka biologiset vanhemmat ovat Tanja Jääskeläinen ja Kristo Päivinen. Juulia sai vasta aikuisena tietää adoptiostaan. Juulian adoptiovanhemmilla on tytär Noora. Juulialla oli kaksi velipuolta, Riku Jääskeläinen ja Aatu Päivinen sekä sisarpuoli Eeva Päivinen. Muutettuaan Pihlajakadulle Juulia muutti Ismo Laitelan juuri myymään asuntoon. Syksyllä 2008 Juulia jäi Lasse Sievisen auton alle, mutta selvisi hänen biologiselta isältään luovutetun munuaisen ansiosta. Selvitettyään välit äitinsä Tanjan kanssa Juulia muutti hänen luokseen asumaan, mutta syksyllä 2009 Juulia kuoli Kentaurin räjähdyksessä. Myöhemmin selvisi Juulian kuolleen kaasumyrkytykseen ennen kaasuhellan räjähtämistä.

Noora Autio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Noora Autio

Raija Autio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Raija Autio (es. Heidi Herala, 2008, 2009) on Noora Aution biologinen äiti ja Juulia Aution adoptioäiti. Raija ja hänen miehensä Timo adoptoivat Juulian Tanja Jääskeläiseltä. He salasivat adoption Juulialta ja kielsivät Nooraa kertomasta tälle totuutta. Noora kuitenkin kertoi Juulialle asiasta tämän kuultua vanhempien riidan ja vihjailun adoptoidusta lapsesta. Raija asuu Afrikassa miehensä Timon ja tyttärensä Nooran kanssa.

Timo Autio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Timo Autio (es. Pasi Raunio, 2009) on Noora Aution biologinen isä ja Juulia Aution adoptioisä. Timo ja hänen vaimonsa Raija adoptoivat Juulian Tanja Jääskeläiseltä. Timo ja Raija salasivat adoption Juulialta ja kielsivät Nooraa kertomasta totuutta hänelle. Noora kuitenkin kertoi Juulialle asiasta tämän kuultua vanhempien riidan ja vihjailun adoptoidusta lapsesta. Timo asuu Afrikassa vaimonsa Raijan ja tyttärensä Nooran kanssa.

Antti Jääskeläinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Antti Jääskeläinen (es. Kai Hyttinen, 2006) on edesmenneen Riku Jääskeläisen isä ja Tanja Jääskeläisen ex-mies. Rikun hautajaisiin saapunut Antti oli ottanut seuralaisekseen uuden puolisonsa Sirpan, joka olisi ikänsä puolesta voinut olla Rikun sisko. Tanjan ja Antin avioero oli seurausta Antin jatkuvasta pettämisestä itseään nuorempien naisten kanssa eikä Tanja enää kestänyt kulissiliittoa, vaikka halusikin suojella Rikua heidän eroltaan.

Riku Jääskeläinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Riku Jääskeläinen vuonna 2005.

Riku Jääskeläinen (es. Janne Vakio, 2004–2006) oli Ami Vainion serkku sekä Antti ja Tanja Jääskeläisen lapsi. Rikulla oli myös tietämättään sisarpuoli Juulia Autio. Rikulla oli ongelmia alkoholin käyttönsä kanssa ja hän kuolikin lopulta liikenneonnettomuudessa ajaessaan suutuksissaan autolla humaltuneena. Myös Ulla Taalasmaa loukkaantui samaisessa onnettomuudessa. Riku työskenteli Kentaurissa ja Snow Teamissa.

Ilmestyttyään sarjaan vuonna 2004 hän oli kihloissa Susanna-nimisen naisen kanssa, mutta kihlaus purkaantui Rikun saatua tietää Susannan ja Rikun hyvän ystävän Ossi Puolakan seksisuhteesta. Myöhemmin Riku seurusteli sarjassa Katri Sievisen kanssa, päätyen lopulta eroon. Riku kuoli ajettuaan alkoholin vaikutuksen alaisena kolarin, kun oli saanut tietää äitinsä Tanjan ja Ossin salasuhteesta.

Tanja Jääskeläinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Tanja Jääskeläinen

Jarkko Peltonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jarkko Peltonen[3] (taiteilijanimeltään Jacques Jardin[4], es. Marko Reinola 2007–2009, 2010) on kosmetiikkaa myyvän verkostomarkkinointiyrityksen Jardinin perustaja. Jarkolla ja hänen entisellä vaimollaan Isabella Holmilla on poika, Miro Holm. Jarkko seurusteli vuosina 2007–2008 Salla Laitelan kanssa. Salla jätti Jarkon, koska Jarkko ei ollut valmis avioliittoon. Miro jäi kuitenkin asumaan Sallan luokse, vaikka Jarkko yrittikin houkutella Miroa luokseen asumaan. Jarkko seurusteli hetken aikaa Niina Kanervan kanssa, mutta pari erosi Jarkon saadessa tietää Niinan olevan strippari.

Kentaurin räjähdyksessä toinen puoli kasvoista Jarkon paloi pahasti, jonka seurauksena hän masentui ja linnoittautui kattohuoneistoonsa. Jarkko löysi apua Tanjalta ja heille kehittyi suhde, mutta siitä huolimatta Jarkko yritti itsemurhaa ajamalla autolla jäiseen mereen. Tanja esti Jarkon aikeet viime hetkellä, jonka jälkeen he muuttivat yhdessä Ranskaan marraskuussa 2009. Hän vieraili Pihlajakadulla syksyllä 2010 Isabella Holmin luona, koska heillä oli yhteisiä liiketoimia Jardinin merkeissä.

Huhtikuussa 2014 Jarkko esiintyi Isabellan takaumissa, joissa selvisi, että Isabella onkin oikealta nimeltään Pirjo. Kohtauksessa esitettiin Isabellan ja Jarkon ensitapaaminen. Nuorta Jarkkoa näytteli Tomi Soikkeli.

Aatu Päivinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aatu Päivinen (es. Iiro Veck, 2008) on Kristo Päivisen poika ja Eeva Päivisen veli sekä Juulia Aution velipuoli. Aatu kävi samaa koulua Oonan, Sofian, Nikon, Joonatanin ja muiden Pihlajakatulaisten nuorten kanssa. Aatu myös oli mukana nuorten bileissäkin, kun Sofia joi Sepon keittämää pontikkaa. Aatu oli myös Kriston, siskonsa Eevan ja äidin kanssa Noora Aution valokuvauksissa.

Eeva Päivinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eeva Päivinen on Kristo Päivisen toinen tytär ja Aatu Päivisen sisko sekä Juulia Aution siskopuoli. Eeva nähtiin sarjassa vuonna 2008, kun hän oli Kriston, äidin ja veljensä Aatun kanssa Noora Aution valokuvattavana.

Kristo Päivinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kristo Päivinen (es. Tomi Salmela, 2008) oli KKI– eli Koti, kirkko ja isänmaa –puolueen kansanedustaja. Pitkä ura politiikassa ja liike-elämässä muovasi Kriston arvot koviksi ja konservatiivisiksi. Ylemmyydentunto ja itsevarmuus toivat hänen olemukseensa röyhkeyttä, vaikka tarvittaessa hän pystyi esittämään reilua kansanmiestä. Kristo raivasi tiensä ryysyistä rikkauteen ja tunsi ansainneensa menestyksensä eikä voinut sietää ihmisiä, jotka elävät yhteiskunnan varoilla. Kriston tehtävä politiikassa ja elämässä oli menestyä ja taata itselleen ja kaltaisilleen parhaat mahdollisuudet säilyttää etuoikeutettu asema. Hän uskoi ihmiskunnan jakautuvan voittajiin ja häviäjiin. Tiukka kuri ja uskonnollinen kasvatus muovasivat Kriston elämänkatsomuksen jo nuorena. Ehdottomien mielipiteidensä takia hänen välinsä valtapuolueisiin tulehtuivat ja Kristo perusti oman puolueen, KKI:n (Koti, kirkko ja isänmaa). Eduskuntavaalien alla Pihlajakadun ääniharavan tittelistä kisasi Kriston kanssa Totuus-puolueen Seppo Taalasmaa. Sepon ja Kriston vaaliteemat eivät olisi voineet olla erilaisemmat: Seppo kannatti suvaitsevaisuutta ja oli heikompien puolella, Kristo taas suhtautui erittäin kielteisesti esimerkiksi homojen oikeuksiin. Seppo haastoi Kriston vaaliväittelyyn, jossa tämän suvaitsemattomat ja konservatiiviset mielipiteet tulivat julki ja yleisö hurrasi Sepolle. Huolimatta valtavasta suosiostaan Taalasmaa ei onnistunut pääsemään läpi. Kristo sen sijaan siivitti tiensä eduskuntaan vaaliliiton turvin.

Ikävä salaisuus Kriston menneisyydestä nousi esiin, kun Tanja Jääskeläinen paljasti Maarit Salinille joutuneensa nuoruudessaan Päivisen raiskaamaksi. Raiskauksen tuloksena oli syntynyt adoptioon annettu, mutta sittemmin biologisen äitinsä löytänyt Juulia Autio. Maarit ei katsonut raiskaajan pyrkimistä eduskuntaan hyvällä, joten hän vihjasi lehdistölle asiasta. Lööpit eivät olleet Päivisen mieleen ja hän syytti Tanjaa valheiden levittämisestä. Medialle Kristo kiisti jyrkästi mitään raiskausta koskaan tapahtuneen. Mediamylläkässä myös Juulia sai Tanjan lopulta kertomaan totuuden tytön isästä. Juulia ei jäänyt katsomaan raiskaajaisänsä urakehitystä sivusta, vaan uhkasi kertoa totuuden kaikille ja todistaa sen tarvittaessa isyystestien avulla. Juulian painostuksesta Kristo luopui paikastaan eduskunnasta.

Kristo palasi takaisin Pihlajakadulle kaiken menettäneenä: ura oli ohi ja vaimo jättänyt. Kristo lyöttäytyi alkoholiongelmista kärsivän Maaritin seuraan ja kaksikko ryyppäsi ankarasti unohtaakseen murheensa. Pian Kristo oli Maaritin ainoa ystävä, kun nainen ajoi ympäriltään pois vanhat ystävät, jotka yrittivät rajoittaa tämän juomista. Kristo puhui Maaritille siitä, kuinka olisi parempi jättää kaikki ja tehdä itsemurha. Kristo ja Maarit kirjoittivat jäähyväiskirjeet rakkailleen ja menivät jyrkänteelle valmiina hyppäämään. Viime hetkessä Maaritille kuitenkin selvisi, että Kristo oli juonillaan ajanut hänet tilaan, jossa hän oli nyt. Maarit perääntyi viime hetkessä ja kamppailun seurauksena vain Kristo putosi jyrkänteeltä. Miehen kuoleman seurauksena elinsiirtoa odottava tytär Juulia sai uuden munuaisen.

Kristo Päivisen entinen vaimo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kristo Päivisen entinen vaimo nähtiin sarjassa vuonna 2008, kun hän oli Kriston sekä heidän yhteisten lastensa, Aatun ja Eevan, kanssa Noora Aution valokuvattavana.

Ekholmit, Gyllendorff, Hämäläinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eerik Ekholm[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eerik Ekholm (s. 7. marraskuuta 1939[5], es. Ismo Kallio, 2000-2001) on edesmennyt Karin Ekholmin edesmennyt aviomies ja Markus Ekholmin isä. Hänellä oli myös salattu avioton lapsi, Aki Nikkinen. Eerik kuoli syksyllä 2001 luuydinsyöpään, koska hän ei saanut ajoissa itselleen luuydintä tai sen osaa. Aki olisi ollut luuydinluovuttajaksi sopiva, mutta hän suostui tehtävään vasta, kun oli liian myöhäistä.

Karin Ekholm[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Karin Ekholm (o.s. Gyllendorff, es. Inga Sulin, 2001-2002) on edesmenneen Eerik Ekholmin vaimo ja heidän yhteisen lapsensa, edesmenneen Markus Ekholmin, äiti. Hänelle syntyi Eerikin kuoleman jälkeen Aki Nikkisen kanssa salainen romanttinen suhde, joka päätyi heidän aikomukseensa mennä naimisiin. Juuri ennen heidän vihkimistä Markus kertoi Akin olevan Eerikin avioton lapsi, minkä seurauksena vihkiminen peruttiin.

Markus Ekholm[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Markus Ekholm

Kristofer Gyllendorff[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kristofer Gyllendorff (es. Heikki Herva, 1999) esiintyi sarjassa alkuaikoina suuren sijoitusalan firman johtajana. Markus suositteli Toni Veijalaista Gyllendorffille. Veijalaisen jouduttua irtisanotuksi entisestä työpaikastaan. Gyllendorff oli Markuksen äidin, Karinin, veli eli näin Markuksen eno. Gyllendorff oli tiukka johtaja, joka vaati alaisiltaan, Toni mukaan lukien, suurta sitoutumista firmaansa.

Salme Hämäläinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Salme Hämäläinen (o.s. Vikman, es. Marjatta Rinne, 2017–2018) on Aki Nikkisen äiti ja Alissa Nikkisen isoäiti. Aki tapasi Salmen pitkän ajan jälkeen sattumalta sairaalan käytävällä. Kesäkuussa 2017 selvisi, että Salmen silloinen miesystävä Risto Virtanen, joka on nyt edesmennyt, käytti Akia tämän lapsuudessa seksuaalisesti hyväkseen. Salme tiesi tämän kaiken, muttei tehnyt mitään ja myöhemmin Aki joutuikin lastenkotiin. Myöhemmin Salme tuli tapaamaan Alissaa, koska halusi tutustua tähän. Alissa puolestaan halusi tietää, miksi Aki, joka oli kieltänyt Alissaa tapaamasta Salmea, vihaa äitiään niin paljon. Epäonnistuneiden sopuyritysten jälkeen Aki kertoi totuuden hyväksikäytöstä Alissalle, joka ei halunnut enää nähdä Salmea.

Salme kuitenkin palasi sarjaan halutessaan Akin takaisin elämäänsä säälin avulla. Hän teeskenteli saavansa sydänkohtauksen, jotta Aki alkaisi jälleen välittää hänestä. Suunnitelma toimi, kunnes Aki tajusi Salmen huijanneen häntä. Aki katkaisi lopullisesti välinsä Salmeen, joka sai sydänkohtauksen Amandassa tammikuussa 2018. Sydänkohtauksen seurauksena Akille kerrottiin, että Salme on kuolemassa ja Akilla olisi mahdollisuus tulla hyvästelemään hänet, mutta Aki ei halunnut tulla näkemään Salmea. Sen sijaan Camilla Mustavaara päätti lähteä jututtamaan Salmea. Sairaalassa Aki antoi äidilleen anteeksi ja sai takauman halatessaan äitiään ja muisti että Salme oli se, joka oli seksuaalisesti hyväksikäyttänyt häntä. Hän oli siis vain yrittänyt mielessään suojella itseään totuudelta. Salme puolestaan yritti puolustella tekojaan ja väitti myös Akin nauttineen teoista, mistä johtuen Aki raivostui ja lähti. Hän palasi sairaalaan puhuakseen vielä kerran Salmen kanssa ja syyllisti tätä pahasta olostaan, josta oli kärsinyt lapsesta saakka. Yhtäkkiä Salme sai uuden sydänkohtauksen sairaalassa ja menehtyi.

Erkkilät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Asko Erkkilä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Asko Erkkilä (es. Markku Toikka, 2010) on sarjassa vieraillut ministeri. Asko tutustui Jenni Vainioon mennessään Jardin Day Spahan päähierontaan ja ihastui häneen heti, vaikka tällä oli jo parisuhde Ossi Puolakan kanssa. Asko lähetti Jennille kukkia, joista tämä hämääntyi. Asko meni Jennin kotiin selvittämään asian, Koska Askolla olisi tärkeä istunto seuraavana päivänä, Jenni lupasi hieroa häntä kotonaan ja kesken hieronnan Ossi ja Niko Vainio yllättivät heidät. Jennin selityksistä huolimatta Ossi suuttui hänelle. Niinpä Jenni meni kertomaan Askolle, että heidän välinsä ovat Jennin osalta puhtaasti kaverilliset. Pari kuitenkin päätyi sänkyyn ja aloitti myöhemmin salasuhteen. Ossi yritti sabotoida heidän suhdettaan ja lopulta Asko jätti Jennin palaten vaimonsa Minttu Erkkilän luo.

Minttu Erkkilä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Minttu Erkkilä (es. Satu Paavola, 2010) oli Asko Erkkilän vaimo.

Haapalat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Inka Haapala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Inka Haapala vuonna 2004.

Inka Haapala (es. Saija-Reetta Kotirinta, 2001-2004) on Raisiosta kotoisin oleva tyttö, jota hänen isänsä Veli käytti seksuaalisesti hyväkseen, joka oli syynä siihen, että tyttö karkasi Helsinkiin ja asui aluksi Pihlajakadulla kellarissa. Ulla Taalasmaa löysi hänet, hätisteli pois, mutta otti tytön myöhemmin Taalasmaille asumaan. Inkan harrastuksena on laulaminen, joka on yksi hänen suurimmista intohimoistaan. Hän lauloi Miian ylioppilasjuhlissa ja hautajaisissa kappaleen "Siniseen", joka tunnetaan niin ikään Miian lauluna. Inkalla oli lyhyt suhde Ami Vainion kanssa, mutta he erosivat tajuttuaan olevansa liian erilaisia toisilleen. Myöhemmin Inka seurusteli Teemu Korhosen kanssa, jonka sisko Aamu Korhonen oli Inkan melkeinpä paras ystävä, kunnes Ilari Pesonen sotki heidän välinsä eivätkä ne palanneet enää entiselle mallilleen. Inka muun muassa viilteli itseään käsiin seurauksena isänsä tekemästä hyväksikäytöstä. Hän muutti hetkeksi takaisin Raisioon, mutta palasi pian takaisin Velin alettua lähennellä häntä. Tämän jälkeen syksyllä 2003 Inka luuli Ullan ja Sepon haluavan hänestä eroon, minkä seurauksena Inka muutti hetkellisesti Roosa Kemppaisen luo erääseen asuntolaan ja valehteli muuttavansa omaan asuntoon. Hän tuli kuitenkin toisiin aatoksiin ja muutti takaisin Taalasmaille. Näihin aikoihin hän työskenteli Ismo Laitelan omistamassa Stellans-kaupassa. Inka lähti sarjasta päästyään opiskelemaan lähihoitajaksi Ouluun.

Veli Haapala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Veli Haapala (es. Markku Nieminen, 2003) on Inkan isä joka käytti tyttöä seksuaalisesti hyväkseen tämän asuessa kotonaan Raisiossa. Inkan viiltely, kotoa karkaaminen ja Taalasmaille muutto johtui tästä. Myöhemmin Inka palasi kotiin, mutta lähti takaisin Taalasmaille Velin alkaessa lähennellä häntä.

Haloset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Anna-Maija Halonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Anna-Maija Halonen (es. Anu Sinisalo, 2006) on Irma Halosen tytär ja Taneli Halosen äiti, joka tuli teini-ikäisenä raskaaksi ja antoi äitinsä kasvattaa Tanelin siinä luulossa, että Irma oli adoptoinut Tanelin. Taneli piti Irmaa äitinään, mutta totuus selvisi hänellekin keväällä 2006, kun Anna-Maija palasi Suomeen ottaakseen vastuun menetystä ajastaan poikansa kanssa. Anna-Maija omistaa Kyproksella sijaitsevan ravintolan, johon myös Taneli siirtyi työskentelemään Halosten muutettua kolmestaan Kyprokselle asumaan..

Irma Halonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Irma Halonen (es. Petra Frey, 2005–2006) on Anna-Maijan äiti ja Tanelin isoäiti, joka kasvatti Tanelin yksinään antaen Tanelin luulla olevansa adoptoitu. Irmalla oli suhde Seppo Taalasmaan kanssa, joka päättyi Sepon tunnustettua rakastavansa edelleen entistä aviovaimoansa Ulla Taalasmaata. Irma omisti Kentaurin Jenni Vainion kanssa, mutta myi osuutensa ja muutti Kyprokselle yhdessä tyttärensä ja tyttärenpoikansa kanssa..

Taneli Halonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Taneli Halonen (es. Julius Pillai, 2005–2006) on Anna-Maija Halosen poika. Taneli kasvoi isoäitinsä Irma Halosen kanssa luullen koko lapsuutensa olevansa adoptoitu. Keväällä 2006 myös Tanelille paljastui, että hänen äitinsä on oikeasti Irman tytär Anna-Maija. Tanelilla oli suhde Katri Sievisen kanssa. Taneli opiskeli Helsingin yliopistossa viestintää työskennellen sivutoimisesti ensin Talotaikureissa ja sen jälkeen Kentaurissa.

Heiskanen, Korppi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heiskanen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heiskanen (es. Aku Laitinen, 2009, 2010, 2013) toimi kuntosali KeHoTuksen omistajana. Heiskanen kauppasi myös steroideja, jonka takia joutui lähtemään maasta, mutta palasi ja sieppasi Isabella Holmin. Isabella sai juonittua itsensä vapaaksi ja sai Heiskasen kaappaamaan Helena Kuulan. Heiskanen kiristi Sebastian Vuorelaa maksamaan hänen ja Joonatan Sievisen viemät steroidirahat takaisin. Helena kuitenkin pääsi köysistä irti ja vangitsi Heiskasen, joka joutui Isabellan ilmiannon vuoksi vankilaan. Heiskanen pääsi vankilasta ehdonalaiseen ja palasi sarjaan takaisin 3. syyskuuta 2010. Heiskanen ajoi moottorikelkalla Ismo Laitelan yli, tarkoituksenaan osua Isabellaan.

Heiskanen palasi sarjaan jälleen huhtikuussa 2013, kun Liisa Salo oli hankkinut tämän Isabellan avuksi selvittämään Majatalo Amandan huonontunutta tilannetta.[6] Hän väitti ujuttautuneensa sisään rikollispiireihin ja urkkivansa esiin tietoja. Heiskanen ilmoitti Sebastianille saaneensa selville oleellisia tietoja; Amandassa vieraillut mysteerinen herra Räty on Korpin poika. Hän kuitenkin valehteli Kuulan perheelle, sillä myöhemmin paljastui, että Heiskanen itse on Korpin poika.[7]

Heiskanen jatkoi edelleen juonitteluaan. Hän neuvoi Sebastiania mistä hän tavoittaisi Korpin pojan. Sebastian toivoi, että Heiskanen hoitaisi Korpin pojan pois päiviltä, mutta tähän hän ei suostunut.[8] Sebastian päätti itse hoitaa asian. Heiskanen lähti Sebastianin perään Isabellan ja Helenan kanssa. Heiskanen johdatti porukan tunnelityömaalle, mistä he löysivät myös kaksi sidottua, pellen naamareihin puettua, hahmoa: Pepin ja Sergein. Kaikille kävi ilmi, että Heiskanen oli heidän vainoajansa. Heiskanen kolkkasi Helenan tajuttomaksi ja sitoi muun porukan kiinni. Paikalla oli räjähteitä, jotka Heiskanen uhkasi räjäyttää.[9] Heiskanen myös tunnusti yrittäneensä ajaa Pepin yli, tappaneensa Jennin sekä tehneensä Pepin ja Sergein asuntoon salahuoneen, josta vakoili heitä. Juuri ennen kuin Heiskanen oli lähdössä, heräsi Helena ja kolkkasi hänet kirveellä. Heiskanen törmäsi tynnyrikasaan ja jäi sen alle jumiin. Helena vapautti muut ja oli aikeissa pelastaa myös Heiskasen, mutta Sebastian veti äitinsä mukaansa. Heiskanen jäi räjähtävään tunneliin.[10] Heiskanen kuitenkin selvisi räjähdyksestä lyömällä tynnyrin alle jääneen kätensä irti kirveellä. Helena ja Seppo löysivät lomamatkalla Havaijille lentokoneesta Heiskasen kaappaamat Sergein, Sebastianin, Isabellan ja Pepin. Heiskanen toi lentokoneen pilotille myrkytettyä ruokaa ja pilotti kuolikin syötyään sitä. Helenan ohjaama lentokone syöksyi taivaalta suoraan maahan. Kuulan perhe selvisi elossa törmäyksestä ja Heiskanen löysi Kuulat Siperiasta. Juuri kun Heiskanen yritti polttaa mökin, jossa Kuulat olivat, kadonneeksi ja kuolleeksi luultu Seppo Taalasmaa ampui kuolettavasti Heiskasta.

Korppi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Korppi (es. Hannele Lauri, 2011) oli Kuulan perhettä vainonneen Heiskasen äiti.Korppi mainittiin sarjassa ensimmäisen kerran jo syksyllä 2010, kun Sebastian Vuorela yritti irrottautua Esa Leivon ja Kimmo Kylmälän rikollisista toimista, mutta selvisikin heidän työskentelevän Korpille. Sebastian sai Korpin peräänsä ja joutui lavastamaan kuolemansa. Sergei Kuulan palattua Pihlajakadulle ja kuultuaan Korpin uhanneen veljensä henkeä, Sergei lähti kostamaan Korpille. Korppi onnistui yllättämään Sergein, mutta Sergein toimista vihiä saanut Helena Kuula saapui paikalle. Korpin ja Helenan välisen tappelun seurauksena Korppi tippui katolta maahan ja kuoli.

Holmit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Isabella Holm[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Isabella Holm

Miro Holm[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Miro Holm

Holopaiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hannes Holopainen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hannes Holopainen (es. Pekka Kauhanen, 2014) oli Hannu Holopaisen isä ja Lasse Sievisen entinen pomo.

Hannu Holopainen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hannu Holopainen (es. Roi Ron, 2014) oli Lasse Sievisen pomon Hanneksen lapsi, joka harrasti myös jalkapalloa samassa seurassa Severi Sievisen kanssa. Severi ja Hannu olivat myös luokkakavereita, mutta eivät koskaan pitäneet toisistaan vaan riitelivät useasti. Severin ja Lassen täytyi mielistellä Hannua, koska tämän isä oli Lassen pomo ja Lasse pelkäsi saavansa potkut, jos Hannu valittaa isälleen.

Hannun äiti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hannun äiti nähtiin sarjassa vuonna 2014, kun Hannu oli hänen kanssa Moosessa syömässä. Severi raivosi Hannulle ja heitti kakun tämän päälle, kun Hannu vietti onnellisesti aikaa äitinsä kanssa ja kehui omaa äitiään, kun taas Severin äiti Paula oli sairaalassa Katariinan salakliniikan tanssiaisten ammuskelun vuoksi ja lopulta kuoli aivoverenvuotoon.

Kanervat, Kuulat, Vuorelat, Vikstedtit, Rintalat, Polvijärvet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Niina Kanerva[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Niina Kanerva (es. Saija Palin, 2008–2009) työskenteli Happy Homes -kiinteistövälitysyrityksessä sisustussuunnittelijana ja myöhemmin myös kiinteistövälittäjänä. Niina sai tehtäväkseen sisustaa Jarkko Peltosen uuden asunnon ja työn merkeissä parille syntyi suhde, mutta suhde päättyi Jarkon saadessa selville Niina hankkivan lisätuloja strippaamalla. Jarkon jälkeen Niinalle kehittyi suhde Sebastian Vuorelan kanssa. Myöhemmin kuitenkin selvisi, että Niinan isä Olavi Kanerva onkin vuosia sitten kuolleeksi luultu Igor Kuula, joka puolestaan oli Sebastianin isä. Isänsä salatusta menneisyydestä järkyttynyt Niina erosi uudesta veljestään Sebastianista ja hylkäsi isänsä, mutta antoi isälleen lopulta anteeksi ja muutti hänen kanssaan Turkuun.

Olavi Kanerva/Igor Kuula[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Olavi Kanerva (ent. Igor Kuula, es. Aarre Karén, 2009, 2012) on Niina Kanervan isä. Myöhemmin selvisi hänen olevan Helena Kuulan kuolleeksi luultu ex-aviomies Igor Kuula, eli Olavi on myös Sebastian Vuorelan, Antti Polvijärven sekä Sergei Kuulan isä.[11] Niinan antaessa Olaville anteeksi tämän valehtelun he muuttivat yhdessä Turkuun.

Tammikuussa 2012 Elias Vikstedt, Iida Mustonen, Janne Haukkala ja Tale Taalasmaa lähtivät etsimään Olavia Turusta, sillä he halusivat saada selville lisää tietoja Sebastianin kadonneesta kaksoisveljestä. Nuorten etsinnät kuitenkin katkesivat pian, sillä he kuulivat vanhainkodin hoitajalta, että Olavi oli saanut sydänkohtauksen ja hänet oli siirretty Helsinkiin hoitoon. Nuorten ollessa tutustumassa Antti Polvijärven johdolla poliisitaloon, Elias jättäytyi joukosta ja jäi arkistoon tutkimaan isoisänsä Olavin kansiota. Antti yllätti Eliaksen ja pääsi kuolleeksi luullun Igorin jäljille. Selvisi, että Igor oli kauan sitten murhannut venäläisen agentin, minkä vuoksi Antti joutui pidättämään Olavin.

Helena Kuula[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Helena Kuula

Sergei Kuula[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Sergei Kuula

Taiga Kuula[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Taiga Helena Kuula (es. Saara Kytö 2013–2014, Daniela Hoffström 2015, 2016) on Peppi Puolakan ja edesmenneen Sergei Kuulan tytär, joka syntyi Kuulan perheen ollessa kidnapattuina Siperiassa. Taiga oli synnytyksen aikana kärsinyt hapenpuutteesta ja syntymän jälkeen hänellä ilmeni kouristuksia. Lääkärien mukaan Taigalla on korkean asteen CP-vamma, joten hän ei opi ehkä ikinä liikkumaan, syömään tai puhumaan kunnolla. Taiga on vieraillut muutaman kerran Helsingissä isänsä luona ja myös, kun hänellä on ollut tutkimuksia Helsingissä.

Oliver Vuorela[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Oliver Vuorela (ent. Ossi Junior ”OJ” Puolakka, es. Olivia Paldanius 2011–2013, Oliver Lehto 2013–2017) on Isabella Holmin ja Sebastian Vuorelan poika. Jenni Vainion salaa suorittaman vauvanvaihdoksen takia Oliveria kasvattivat tämän vauvaiän ajan Ossi Puolakka ja Cindy Rintala. Keväällä 2013 Jenni paljasti vaihtaneensa lapset joten Isabella ja Sebastian saivat lapsensa takaisin. Isabellan lähdettyä pois Suomesta jäi Oliver asumaan Sebastianin ja Eliaksen kanssa. Eliaksen kuoltua hän jäi asumaan isänsä Sebastianin kanssa. Myöhemmin myös Oliverin siskopuoli Iida Mustonen muutti heille, mutta tämä muutti pois välien vaikeuduttua Sebastianin kanssa. Muutama viikko Iidan poismuuton jälkeen myös Oliver ja Sebastian muuttivat pois Pihlajakadulta.

Sebastian Vuorela[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Sebastian Vuorela

Elias Vikstedt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Elias Vikstedt

Meri Vikstedt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Meri Vikstedt (es. Ella Pyhältö, 2010, 2011, 2016[12]) on Elias Vikstedtin adoptioäiti. Meri muutti syksyllä 2010 Eliaksen kanssa Brysseliin. Myöhemmin Meri seurasi Helsinkiin lähtenyttä Eliasta ja selvitteli tämän asioita, antaen luvan jäädä Suomeen. Meri on avoliitossa belgialaisen Vincentin kanssa. Eliaksen mukaan Vincent on vanhan ajan konservatiivinen ihminen, joka ei hyväksy Eliaksen homoseksuaalisuutta. Vuonna 2016 Elias menehtyi jäätyään auton alle ja Meri tuli hyvästelemään poikansa tämän hautajaisiin.

Cindy Rintala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Cindy Rintala

Johannes Rintala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Johannes Rintala (es. Kari Hakala, 2012) on Cindyn ja Matleenan isä sekä Martta Rintalan aviomies. Johannesveljet -nimisen uskonlahkon perustanut Johannes sulki tyttärensä talon kuumaan pannuhuoneeseen, jossa sai tuntea minkälaista on olla helvetissä, mikäli lapset olivat tehneet jotain, mikä oli Johanneksen mielestä syntistä. Johannes oli pyytänyt Jumalalta lupaa valehdella tämän Martta-vaimon sairastavan syöpää, jotta saisi houkuteltua Cindyn takaisin Johannesveljiin.

Martta Rintala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Martta Rintala (es. Hellevi Härkönen, 2012, 2013) on Cindyn ja Matleenan äiti ja Johannes Rintalan vaimo. Martta nähtiin sarjassa ensimmäisen kerran helmikuussa 2012. Martta esitti lapsilleen miehensä Johanneksen Jumalalta pyytämällä luvalla syöpäsairasta. Valhe kuitenkin paljastui pian, kun Martta tunnusti asian tyttärelleen Matleenalle. Keskustelun kuitenkin sattui kuulemaan myös Cindy. Sittemmin Ossi ja Cindy hakivat Martalta turvaa, sillä totuus vauvojen vaihdosta oli selvinnyt Pihlajakadulla.

Matleena Rintala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Matleena Rintala (es. Pauliina Jokinen, 2012–2013) on Cindyn pikkusisko, jonka oli saapuessaan tarkoitus saada siskonsa palaamaan heidän lapsuudenkotiinsa kertomalla, että heidän Martta-äitinsä sairasti syöpää ja kuolisi pian. Sairaus kuitenkin paljastui pelkäksi valheeksi. Matleena ja hänen vanhempansa kuuluvat Johannesveljet-uskonlahkoon, jonka on perustanut Matleenan ja Cindyn isä Johannes. Myöhemmin Onni ”Tale” Taalasmaa, Ossi Puolakka ja Janne Haukkala kävivät pelastamassa Matleenan lahkosta. Matleena muutti Ossin ja Cindyn luokse asumaan. Matleena alkoi seurustella Talen kanssa ja muuttui vapaamielisemmäksi. Kun paljastui, että Tale oli tartuttanut satiaisia Matleenaan, pari erosi. Matleena teki suuren muodonmuutoksen itselleen, koska halusi sopeutua joukkoon. Sittemmin Matleena ihastui Roni Jalavaan, mutta sattumusten kautta päätyikin vahingossa takaisin yhteen Talen kanssa. Erottuaan jonkin aikaa myöhemmin Talesta hän aloitti seurustelun Ronin kanssa. Heidänkään suhteensa ei kestänyt kauan, kun Ronin valheet paljastuivat Matleenalle. Lokakuussa 2013 Matleena muutti Johannesburgiin tekemään hyväntekeväisyystöitä, netissä tapaamansa Aksun ja tämän vanhempien kanssa.

Antti Polvijärvi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Antti Polvijärvi (es. Timo-Pekka Luoma, 2010-2012) on rikospoliisi, jonka ensiesiintyminen sarjassa tapahtui, kun hän tuli etsimään kadonnutta siskoaan Saraa. Antti iski silmänsä Katariina Mäkelään, ja pian he alkoivat seurustella. Myöhemmin Antti sai tietää Katariinan tappaneen Saran ja totesi tällä olevan mielenterveysongelmia. Psykiatrisen hoidon jälkeen Antti palasi Katariinan kanssa parisuhteeseen ja kosi tätä, mutta kesken tilaisuuden Miika Mäkelä iski Antin tajuttomaksi viinipullolla ja tainnutti Katariinan nukutusaineella. Katariina palasi tajuihinsa vangittuna Miikan piilopaikan häkkiin. Pian myös Niko Vainio joutui Miikan kaappaamaksi, mutta hänen kirjoittaman salaviestin ansiosta totuus paljastui. Miikan ja Nikon äidin, Jennin välisen puhelun avulla Antti jäljitti Miikan piilopaikan ja löysi Nikon. Antin ja Katariinan suhde kuitenkin päättyi hyvin pian häkistä vapautumisen jälkeen, kun Katariina aloitti suhteen Nikon kanssa. Sittemmin Antti seurusteli Isabella Holmin kanssa ja hänelle selvisi, että hän on Sebastian Vuorelan kaksoisveli.

Antti sai työtarjouksen Europolilta ja päätti muuttaa Haagiin yhdessä avopuolisonsa Isabellan kanssa. Suunnitelmiin tuli kuitenkin muutos, kun muuttopäivänä Antti löysi Isabellan harrastamasta seksiä Antin Sebastian-veljen kanssa ja päätti lähteä Haagiin yksin.

Sara Polvijärvi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sara Polvijärvi (es. Saija Lentonen, 2009, 2010) oli Yhdysvalloissa vuosien ajan asunut sairaanhoitaja, joka palasi takaisin Suomeen. Sara tutustui ulkomailla Miika Mäkelään ja tämän silloiseen vaimoon Katariinaan. Saralla oli pakkomielle Miikaan ja hän yritti saada tämän itselleen keinolla millä hyvänsä; Sara muun muassa aiheutti Miikan ja Katariinan avioeron kertomalla Katariinalle Miikan pettäneen häntä. Katariina oli tuolloin raskaana mutta päätyi aborttiin. Sara kuoli pudottuaan koskeen Katariinan kanssa sillalla käydyn kamppailun seurauksena.

Syksyllä 2010 Saran ruumis löytyi ja perhe järjesti hänelle hautajaiset.

Saran vanhemmat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saran vanhemmat nähtiin sarjassa syksyllä 2010, kun he hyvästelivät Saran tämän hautajaisissa. Antti oli heidän adoptiopoikansa. Vuonna 2012 Antti soitti adoptioisälleen ja sai selville, että hänen biologiset vanhempansa ovat Helena ja Igor Kuula.

Kaukovaarat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aino Kaukovaara[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aino Kaukovaara (es. Janna Ilmanen 2008–2010, elokuvassa ja elokuvassa Nightmare 2 – Painajainen jatkuu sekä spin-offissa Jasmin Voutilainen 2014, 2015) oli sarjassa esiintynyt henkilö. Aino oli aina ollut katkera äitinsä Iiriksen katoamisen vuoksi ja piti äitiään petturina. Iiriksen poissa ollessa Aino pitikin Panun silloista vaimoa Veera Puolakkaa äitinään. Iiriksen palattua Aino karkasi merenrantaan, josta Sebastian Vuorela löysi hänet. Aino kuitenkin antoi äidilleen anteeksi ja oli pian hyvin onnellinen vanhempiensa yhteenpaluusta. Aino jätti Pihlajakadun taakseen muuttaessaan Panun, Sampon ja Oton kanssa takaisin kotikaupunkiinsa Lahteen. Aino esiintyi 2015 vuonna esitetyssä nettisarjassa Satula. Aino halusi tuolloin selvittää veljensä Oton kuoleman. Ainon ja Janne Haukkalan välit lähentyivät tuolloin. Lopuksi saatiin selville että Otto oli kuollut pelastaessaan Ullan serkun, Ulpun lastenlasta kylmästä järvestä.

Iiris Kaukovaara[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Iiris Kaukovaara

Otto Kaukovaara[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Otto Kaukovaara (es. Villem Puntonen 2008–2010, spin-offissa Otto Hietanen 2015) oli sarjassa esiintynyt henkilö. Perhettään suuresti rakastavalle Otolle oli Iiriksen palattua vaikea valita, kumpi hänen äitinsä loppujen lopuksi oli. Kuitenkin Veeran ja Panun avioeron jälkeen Veera ja Peppi muuttivat pois ja Iiris muutti takaisin Kaukovaaroille. Pian Panu ja Iiris palasivat takaisin yhteen. Myös oman elämänsä aiemmin aloittanut Sampo muutti takaisin kotiin, jolloin koko perhe oli taas koossa. Otto poistui sarjasta huhtikuussa 2010 muuttaen isänsä Panun ja sisarustensa Sampon ja Ainon kanssa takaisin kotikaupunkiinsa Lahteen. Otto kuoli spin-off-sarjassa Satula, pelastaessaan Ullan serkun, Ulpun lastenlasta Santeria kylmästä järvestä.

Panu Kaukovaara[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Panu Kaukovaara

Sampo Kaukovaara[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Sampo Kaukovaara

Korhoset, Nieminen, Kemppainen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aamu Korhonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Aamu Korhonen

Teemu Korhonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Teemu Korhonen (es. Mika Kurvinen, 2001–2004) muutti Keravalta Pihlajakadulle äitinsä ja kaksoissisarensa Aamun kanssa. Aamulla ja Teemulla on myös Downin syndroomaa sairastava sisarpuoli Roosa. Teemu oli kiinnostunut musiikista ja hän teki jonkin verran omia sävellyksiä biiseille. Yhdessä ystävänsä Inkan kanssa he sävelsivät ja sanoittivat Miian muistotilaisuudessa ja hautajaisissa esitetyn kappaleen "Siniseen". Teemua kiusattiin koulussa niin Keravalla kuin Helsingissäkin. Kiusaaminen onneksi loppui ja myöhemmin Aamu seurusteli Teemun koulukiusaajan Ken Ojalan kanssa. Teemu itse seurusteli Inka Haapalan ja Katri Sievisen kanssa. Teemu seurusteli vielä Inkan kanssa silloin kun päätyi Katrin kanssa sänkyyn. Jonkin aikaa Teemu vietti kaksoiselämää esittämällä Inkalle poikaystävää, vaikka todellisuudessa vietti Katrin kanssa aikaa Inkan selän takana. Lopulta Teemu päätti kertoa Inkalle ja jätti tämän alkaessa tosissaan seurustelemaan Katrin kanssa. Aluksi Inka pahoitti mielensä, mutta sitten he jatkoivat elämäänsä ystävinä. Katrin kanssa Teemu ehti mennä jopa kihloihin, mutta myöhemmin pari erosi. Teemu ja Aamu muuttivat myöhemmin yhdessä Lontooseen.

Jaana Nieminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaana Nieminen (es. Susanna Indrén, 2001–2004) on Roosan, Aamun ja Teemun äiti, joka on ollut naimisissa kahdesti. Muuttaessaan Keravalta Helsinkiin hän oli ammatiltaan taksikuski, myöhemmin hän on ollut töissä Ismon valinnassa sekä omassa ennustustoimistossaan nimellä Madame Tellervo. Jaana asui avoliitossa Ismon kanssa, mutta hänellä oli salasuhde myös Jukka Salinin kanssa Ismon selän takana. Suhteen paljastuessa hän muutti Jukan ja Roosan kanssa Turkuun. Myöhemmin Aleksi kertoi Pihlajakadulle saapuessaan vuonna 2014, että Jaana ja Jukka ovat eronneet.

Roosa Kemppainen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Roosa Kemppainen (es. Sanna Sepponen, 2001–2002, 2003–2004) on Jaana Niemisen esikoistytär sekä Aamu ja Teemu Korhosen isosisko. Hänellä on Downin syndrooma. Myös Saku, Silja ja Aleksi olivat jonkin aikaa Roosan sisaruspuolia Jukan seurustellessa Jaanan kanssa.

Sarjan ulkopuolella Roosa kävi ravintola-alan koulua ja hän on työskennellyt Barbaarissa sekä Ismon valinnassa. Hän on seurustellut sarjassa Jari Rauhalan kanssa ja he olivat jopa kihloissa, mutta erosivat. Hän on myös ollut ihastunut siskonsa poikakaveriin, Ken Ojalaan. Roosa poistui sarjasta muuttaessaan äitinsä Jaanan ja tämän miesystävän Jukka Salinin mukana Turkuun.

Roosa nähtiin myöhemmin Ismo & Seppo Show / Seppo & Ismo Show -juhlalähetyksessä vuonna 2009.

Kivirannat, Bergqvist[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eila Kiviranta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eila Kiviranta (es. Helena Notkonen, 2000, 2003, 2004) on Laura Kivirannan äiti sekä Saulin ja Oonan isoäiti, Salla Laitelan täti ja Mirja Mattilan Kempeleessä asuva sisko. Koska Saulin teini-ikäisenä synnyttänyt Laura ei ollut kykeneväinen poikansa kasvattamiseen, hän antoi vastuun pojastaan Eilalle.

Laura Kiviranta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Laura Kiviranta

Oona Kiviranta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Oona Kiviranta

Sauli Kiviranta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Sauli Kiviranta

Tom Bergqvist[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tom Bergqvist (es. Vesa Ruusuvuori, 2001, 2003, 2004) on Sauli Kivirannan isä ja Laura Kivirannan nuoruuden rakkaus. Kun Laura vasta odotti Saulia, Tom jätti Lauran, koska ei kokenut olevansa valmis isäksi. Laura hoiti Sauli-vauvaa yksin, kunnes päätyi ravistelemaan Saulia ja koki olevansa vaaraksi Saulille ja antoi sitten Saulin vanhemmilleen kasvatettavaksi. 11-vuotiaana Sauli halusi muuttaa äitinsä luo Helsinkiin. Hän ehti kuitenkin asua Pihlajakadulla alle vuoden ennen kuin hänen isänsä Tom ilmestyi kuvioihin. Tom oli menettänyt vaimonsa ja lapsensa tulipalossa, joten hän halusi olla osa Saulin elämää. Tutustuttuaan Tomin kanssa, Sauli halusi muuttaa Tomin luo asumaan. Alun vastustelusta huolimatta Laura kuitenkin heltyi ajatukselle ja Sauli muutti pois Pihlajakadulta. Vuonna 2003 Sauli kuitenkin palasi takaisin, kun Tom laiminlöi Saulia pitkillä työmatkoillaan. Saulin koulunkäynti alkoi kärsiä tästä eikä yhteiselo Tomin kanssa muutenkaan enää sujunut, joten Sauli muutti takaisin Lauran luo. Tom oli kuitenkin löytänyt perheen menettämisen jälkeen uuden naisystävän, jolla on edellisestä avioliitosta Benjamin-niminen lapsi, jonka kanssa Sauli ei tullut toimeen asuessaan Tomin luona.

Kurjet, Väänäset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Johanna Kurki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Johanna Kurki (es. Aurora Haakana, 2015) oli Marianna Kurjen pikkusisko. Johanna asui yhdessä äitinsä Raakel Kurjen, isänsä ja Mariannan kanssa. Perhe eli onnellista ja tasapainoista elämää. Eräänä iltana siskokset olivat kylpemässä yhdessä ja Mariannan tuli vahtia Johannaa, mutta Johanna tahtoi lelunsa ammeeseen ja Marianna lähti sitä hakemaan. Yksin ollessaan Johanna hukkui ammeeseen, josta Marianna ja Raakel hänet löysivät.

Marianna Kurki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Marianna Kurki

Raakel Kurki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Raakel Kurki (o.s. Väänänen, es. Miia Räikkönen 2015, 2016, 2017) oli Mariannan äiti, joka toisen tyttärensä, Johannan, kuoleman jälkeen alkoholisoitui sekä katkeroitui. Hän myös syytti Mariannaa Johannan kuolemasta. Mariannan ja Sergein eväsretken jälkeen Raakel yritti ajaa heidän päältään. Myöhemmin Marianna huomasi että hänen äitinsä oli ajaja sillä hän huomasi että Raakel nousi samaan autoon ja muisti että sama auto yritti ajaa myös Oliver Vuorelan yli. Vuoden 2015 marraskuun alkupuolella nähdyssä jaksossa Raakel köytti Sergein painavaan painoon laiturille. Marianna tuli paikalle, kuten Raakel oli hänen kanssaan sopinut ja Raakel kolkkasi Mariannan. Kun Marianna heräsi, Raakel heitti Sergein veteen, ja Sergei oli vähällä hukkua. Sebastian ja Elias ilmestyvät paikalle. Elias kolkkasi Raakelin ja Sebastian hyppäsi pelastamaan Sergein sillä aikaa kun Elias päästi Mariannan vapaaksi ja sitoi Raakelin. Sen jälkeen Elias meni auttamaan Sebastinia Sergein ylös saamisessa. Poliisit veivät Raakelin mielisairaalaan. Mielisairaalassa Marianna tuli katsomaan Raakelia viimeisen kerran, ja sanoi, etteivät tapaa enää koskaan. Raakel hermostui ja hänet laitettiin lepositeisiin. Toisaalla Marianna poltti Raakelin valokuvan. Marianna suri Raakelia ja sitä kaikkea, mitä hän on tehnyt Mariannalle ja mitä Marianna Raakelille.

Toukokuussa 2016 Raakel nähtiin sarjassa Mariannan hallusinaationa. Vuonna 2017 Sergei Kuula käski Raakelin pelotella harhanäkymisillä Mariannaa. Raakel kuitenkin myöhemmin ei halunnut enää Sergein kanssa tehdä yhteistyötä kun hän tapasi sattumalta Aaro Vaalanteen. Aaro puhui Raakelille anteeksiannosta ja hyvistä väleistä lasten kanssa ja niin Raakel luopui kostosta. Myöhemmin, kun Linda oli viemässä Mariannaa mielisairaalaan tämän tunnustettua Eliaksen murhan, Raakel pelasti hänet kolkaamalla Lindan. Tämän jälkeen Raakel ja Marianna tekivät kaksoisitsemurhan hukuttautumalla, päästäkseen edesmenneen Johannan luo.[13]

Mariannan ja Johannan isä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mariannan ja Johannan isä nähtiin Mariannan erikoisjaksossa. Johannan kuoleman jälkeen sisarusten isä ei pystynyt käsittelemään surua ja jätti perheen.

Ilkka Väänänen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ilkka "Ile" Väänänen (es. Ari-Matti Hedman, 2013) on Lari Väänäsen isä ja Raakel Kurjen veli. Ilkka on Transväänänen-kuljetusyrityksen omistava keski-ikäinen yksinhuoltaja, jonka suurin haave on, että Larista tulee NHL-pelaaja. Ilkka kannustaa ja jopa patistaa poikaansa jotta tämä tosissaan voisi menestyä NHL:ssä täysin tietämättömänä poikansa homoseksuaalisuudesta. Lari oli saanut jo hieman itsevarmuutta kertoakseen suuntautumisestaan, mutta Ilkan isän kuoltua hän perääntyi.

Myöhemmin Ilkka näki kotonaan Larin ja Eliaksen suutelevan, kun he eivät kuulleet Ilkan olevan asunnossa. Kevään 2013 päätösjaksossa Lari kertoi isälleen homoudestaan, kun Ilkka oli yrittänyt saada pojan kiinnostumaan työkaverinsa tyttärestä, josta Elias oli suuttunut Larille. Ilkka ei hyväksynyt poikansa homoutta ja Lari muutti asumaan Eliakselle.

Lari Väänänen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Lari Väänänen

Laitelat, Mattilat, Pohjoset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Miia Laitela[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Miia Laitela

Salla Laitela[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Salla Laitela

Markku Mattila[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Markku Mattila (es. Ossi Ahlapuro, 2009) on Salla Laitelan isä ja Mirja Mattilan aviomies. Markku pitää kalastamisesta ja muutenkin matkailusta eikä hän juurikaan vietä aikaa kotona vaimonsa kanssa.

Mirja Mattila[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mirja ”Mirkku” Mattila (es. Tuija Piepponen, 2007, 2009) on Salla Mattilan äiti ja Markku Mattilan vaimo. Ensimmäisen kerran useimmiten Mirkuksi kutsuttu Mirja nähtiin sarjassa syksyllä 2007, kun Salla saapui itkien kotiinsa pohjoiseen ja Mirja otti ohjat käsiinsä päättäen auttaa Sallaa korjaamaan välit silloisen miesystävänsä Jarkko Peltosen kanssa. Jollain tasolla Mirja onnistui päämäärässään, sillä Salla ja Jarkko jatkoivat suhdettaan, kun Mirja järjesti heille aikaa puhua. Vuonna 2009 hän oli väsynyt miehensä jatkuviin poissaolohin ja yrittänyt siitä syystä hakea huomiota esimerkiksi Ismo Laitelalta, joka seurusteli Sallan kanssa. Mirjan ja Sallan tulehtuneet välit ovat nykyään kunnossa.

Heikki Pohjonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heikki Ensio Pohjonen (es. Mikael Kokko, 2015) oli Kristiina Pohjosen entinen aviomies, Sannin isä sekä Iljan isoisä. Heikki oli ammatiltaan lääkäri, onkologi. Kristiinan epäröidessä Heikin ja Ismon välillä hän päätyi Heikin kanssa sänkyyn. Ismon kanssa yhteen palannut Kristiina kauhistui Heikin yllättäen ilmestyttyä Helsinkiin sekä ilmoituksesta muuttaa kaupunkiin pysyvästi.

Ismon ja Kristiinan kihlauksen myötä Kristiina päätti mennä vielä kerran ilmoittamaan Heikille ettei halua tätä elämäänsä. Kesken Kristiinan ja Heikin keskustelun Heikin henkilöllisyydestä selville päässyt Ismo tuli selvittämään Heikin aikeita Kristiinan suhteen Heikin huoneeseen majatalo Amandassa. Tilanne ajautui tappeluun, jonka seurauksena Ismo huomasi sängyn alle piiloutuneen Kristiinan.

Heikki oli myös maksanut Monica Mustavaaran seurasta Monican työskennellessä escorttina eli maksullisena seuralaisena. Helsingissä Heikki törmäsi Monicaan, jolloin kävi ilmi että Heikki oli raiskannut ja pahoinpidellyt Monican vuosia aiemmin. Myöhemmin hän oli maksanut Evan seurasta escorttina salanimellä "Virtanen" ja yritti raiskata tämänkin, mutta Eva onnistui pakenemaan paikalta ennen kuin mitään tapahtui.

Kevään 2015 päätösjaksossa Camilla Mustavaaran palkkaama palkkamurhaaja Seireeni murhasi Heikin iskemällä häntä pihviveitsellä selkään.[14]

Kristiina Pohjonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Kristiina Pohjonen

Leivot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Esa Leivo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Esa Leivo (es. Janne Turkki, 2010) on Leea Leivon poika. Sebastian Vuorela palkkasi Esan ja Kimmo Kylmälän Talotaikureihin töihin. Juuri vankilasta pois päässeet Esa ja Kimmo eivät onnistuneet pysymään kaidalla tiellä ja alkoivat tehdä ryöstökeikkoja Talotaikureiden huoltamiin kiinteistöihin. Myöhemmin Sebastian ilmiantoi Esan ja Kimmon, jolloin he joutuivat vankilaan.

Leea Leivo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Leea Leivo (o.s. Huovanainen, ent. Packalen[15], es. Tiia Louste, 2000, 2010) on yksinäinen kangaskaupan omistaja sekä entinen vararehtori koulussa, johon Ulla Taalasmaa haki iltakouluun. Elsa Toivion hautajaisia viettänyt Ismo Laitela luuli, että hautausmaalle tullut Leea oli Elsan tytär Liisa. Myöhemmin Leea ja Ismo tapasivat uudelleen ja Ismo päätyi ostamaan uuteen asuntoonsa verhot Leean omistamasta kangaskaupasta. Leean ja Ismon suhde syveni ja he päättivät lähteä yhteiselle hiihtoretkelle, jonne lähti mukaan myös Seppo Taalasmaa, Helena Kuula, Isabella Holm ja Sebastian Vuorela. Kesken retkeä tuntematon mies ajoi Ismon päälle moottorikelkalla. Leean pojan, Esan kanssa riidoissa ollut Ismo syytti yliajajaksi Esaa ja Leea suuttui. Yliajajan selvittyä ja Ismon lepyttelyistä huolimatta Leea ei pystynyt antamaan Ismolle enää anteeksi, koska oli epäillyt yliajajaksi tämän poikaa. Leea on kotoisin Kuusankoskelta.

Li, Lehtiset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chiqi Li[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chiqi Li (es. Mae Lehto, 2000-2001) oli Salinien filippiiniläinen vaihto-oppilas. Hänellä on suomalainen isä ja filippiiniläinen äiti. Hän rakastui Aleksi Saliniin saamatta tunteilleen vastakaikua. Saku Salin ja Aki Nikkinen olivat molemmat hetkellisesti ihastuneita Chiqiin. Chiqi ehdotti Hanna Salinin vastasynnyttämälle lapselle toiseksi nimeksi nimeä Aleksandra, mistä tulikin Sofian toinen nimi. Chiqi tahtoi myös löytää isänsä Pekan vaihto-oppilasvuotensa aikana Suomessa. Isä löytyi, mutta tämä ei ensin hyväksynyt filippiiniläistä tytärtään, kunnes lopulta lupasi olla tämän elämässä mukana. Chiqillä on isänsä puolelta siskopuoli Pauliina. Chiqillä oli mahdollisuus jäädä Suomeen isänsä luo, mutta lopulta hän päätti lähteä takaisin Filippiineille.

Pauliina Lehtinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pauliina Lehtinen (es. Vilma Mattila, 2000) on Salinien vaihto-oppilaan Chiqi Lin sisarpuoli Pekka-isän puolelta. Pauliina ei tiennyt siskostaan ja olikin hämmentynyt tämän soittaessa ovikelloa ja kertoessaan etsivänsä isäänsä Pekka Lehtistä.

Pekka Lehtinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pekka Lehtinen (es. Vesa Hämes, 2000, 2001) on Salinien vaihto-oppilaan Chiqi Lin suomalainen isä. Pekka katosi lapsen elämästä ennen tämän syntymää. Chiqi löysi isänsä Suomessa asuessaan. Pekka ei ensin halunnut olla tekemisissä tyttärensä kanssa, mutta lopulta lupasi olla tämän elämässä mukana.

Mustoset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Iida Mustonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Iida Mustonen

Maria Mustonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maria Inkeri Mustonen (es. Salli Suvalo, 2011, 2012) oli Iida Mustosen äiti. Hän omisti hoitokoti Lintukodon. Maria oli naimisissa Sebastian Vuorelan kanssa. Hääyönä Maria huolestui Taalasmailla pidettyjen nuorison juhlien riistäytyneen käsistä ja lähti ajamaan kohti Pihlajakatua. Matkalla Marian rengas puhkesi ja tämä lähti kävellen hakemaan apua, mutta joutui matkalla auton yliajamaksi. Myös Pihlajakadun nuorisojuhliin lähtenyt Seppo Taalasmaa luuli pitkään ajaneensa Marian yli, vaikka todellisuudessa Isabella Holm oli ajanut tämän yli. Mariasta huolestuneet Sebastian, Sergei ja Helena Kuula lähtivät aamulla etsimään kadonnutta Mariaa ja löysivät tämän tajuttomana tien varresta. Maria joutui leikkaukseen ja vaipui lopulta koomaan. Sairaalassa olleen tilapulan vuoksi Maria siirrettiin toisella paikkakunnalla sijaitsevaan hoitokotiin. Maria kuitenkin sairastui rajuun keuhkokuumeeseen ja hänet jouduttiin siirtämään takaisin Helsinkiin. Lääkärit totesivat, että vaikka keuhkokuume saataisiinkin lääkkeillä lääkittyä pois, ei Maria tulisi enää koskaan heräämään. Iida ja Sebastian tekivät vaikean päätöksen ja antoivat lääkäreiden lopettaa Marian lääkityksen, mikä johti Marian kuolemaan. Marian kuoltua Iida muutti Taalasmaille.

Mäkelät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katariina Mäkelä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Katariina Mäkelä

Miika Mäkelä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Miika Mäkelä (es. Juha-Pekka Mikkola, 2009-2010, 2011) on Elina Taalasmaan entinen luokkatoveri, joka muutti takaisin Kaliforniasta Suomeen. Miika osti Elinan vanhan asunnon Pihlajakadulta ja työskenteli lääkärinä sairaalassa. Miika otti Ossi Puolakan kämppäkaverikseen. Miika seurusteli Pihlajakadulla hetken aikaa Jenni Vainion kanssa, kunnes hänen ex-vaimonsa Katariina saapui Suomeen. Miika tajusi rakastavansa edelleen Katariinaa ja erosi Jennin kanssa. Miika ja Katariina erosivat Miikan saadessa tietää Katariinan harrastaneen seksiä Niko Vainion kanssa. Myöhemmin Miikan ja Katariinan suhde alkoi lämmetä uudelleen. Miika poistui sarjasta ottaessaan vastuun Katariinan aiheuttamasta Sara Polvijärven kuolemasta ja lähdettyään ulkomaille. Myöhemmin katkera Miika palasi takaisin Helsinkiin ja kaappasi Katariinan piilopaikkaansa kaltereiden taakse. Miikan juonien tullessa ilmi hän otti Katariinan mukaansa ja aikoi paeta ulkomaille moottoriveneellä. Katariina onnistui tönäisemään Miikan mereen ja aikoi paeta, mutta palasi pelastamaan tämän. Tämän jälkeen Miika joutui vankilaan ja joutuu todennäköisesti viettämään loppuelämänsä siellä.

Ojalat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Daniel Ojala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Daniel Emmanuel "Dani" Ojala (es. Samuli Nordberg, 2002–2004, 2005) työskenteli tiskijukkana Club Geelissä. Daniel muutti Pihlajakadulta Joutsaan koulutustaan vastaavaan työhön eli lääkäriksi. Danielilla on pikkuveli Ken ja sarjan ulkopuolella hukkunut pikkusisko Madde. Daniel seurusteli hetken aikaa Camilla Mustavaaran kanssa. Myöhemmin hänellä oli suhde Elina Taalasmaan kanssa, mutta jätti tämän koska ei Madden kohtalon takia ollut valmis hankkimaan lapsia, mikä taas oli Elinan suuri toive.

Jutta Ojala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jutta Ojala (es. Katja Salminen) on Ken, Daniel ja Madde Ojalan äiti. Madden kuoleman ja Danielin Tampereelle muuton jälkeen Jutalla alkoi ilmetä mielenterveysongelmia ja aluksi Ken hoiti häntä kotona. Jutan yritettyä itsemurhaa ottamalla lääkkeistä yliannostuksen, hänet siirrettiin Kellokosken mielisairaalaan.

Madde Ojala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Madeleine ”Madde” Ojala (es. Tiina Mylläri, 2005) oli Kenin ja Danielin sisko, joka kuoli veneonnettomuudessa veljesten ollessa nuorempia. Kenin jäädessä raitiovaunun alle näki hän taivaassa Madden, joka käski veljensä palata takaisin perheen luokse maanpäälle.

Ken Ojala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Ken Ojala

Pajut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mika Paju[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mika Paju (es. Miska Toiviainen, 1999–2000) oli Tapani Pajun ainoa lapsi, joka kuoli Saku Salinin aiheuttaman autokolarin seurauksena, ollen ensimmäinen sarjan sisällä kuollut henkilö. Vuoden 1999 jaksoissa Mika ystävystyi Sakun kanssa ja Sakun kautta tapasikin Miia Laitelan, johon ihastui. Miian tunteet Mikaa kohtaan eivät olleet samanlaiset. Myöhemmin Miia ja Mika alkoivat kuitenkin seurustelemaan, Miian tosin vain esitti ja halusi tehdä Sakun mustasukkaiseksi. Suhde kuitenkin eteni pidemmälle ja Miiaa alkoi esimerkiksi ärsyttää Ismon ja Mikan välinen ystävyys. Miia ja Mika päättivät muuttaa yhteen, kun Miia oli raskaana. Miia silti mietti aborttia ja oli jo valmistautunut siihen, mutta sitä ei tehty, koska Miialla oli kuumetta. Kaikki paitsi Kalle luulivat Miian tehneen abortin. Tämän jälkeen Miia alkoi välttelemään Mikaa ja muutti takaisin Ismon luo. Vanhojen bileissä Mika näki Miian ja Sakun suutelevan. Mika meni tajuttomaksi ja Miia pakotti Sakun, joka ei omistanut ajokorttia, ajamaan lähimmälle talolle tai sairaalaan, koska puhelimella ei saatu yhteyttä. Saku alkoholin ja marihuanan vaikutuksen alaisena menetti auton hallinnan, ajoi puuta päin ja auto syttyi tuleen. Miia raahasi tajuttomat miehet autosta ulos, soitti hätänumeroon ja myöhemmin selvisi Mikan kuolleen leikkauspöydälle.

Tapani Paju[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tapani Paju (es. Kari Mattila, 1999–2000, 2002, 2003) oli komisario ja Mika Pajun isä. Tapani halusi saada Aki Nikkisen vankilaan ja se olikin yksi hänen tärkeimmistä tehtävistään sarjassa olonsa aikana. Mikan kuolema oli Tapanille kova paikka ja sen jälkeen Tapani halusi saada Saku Salinin vastuuseen kuolemantuottamuksesta ja rattijuoppoudesta. Miia Laitela puolestaan vaati Tapania olemaan syyttämättä Sakua ja Tapani halusi vastapalvelukseksi, että Miia synnyttää Mikan lapsen. Miia päätti kuitenkin tehdä abortin, mistä Tapani raivostui ja meni aivan sekaisin. Hän piti Sakua luonaan vankina ja uhkasi aseella. Lopulta Saku pääsi pois nappaamalla aseen pöydältä Tapanin kääntyessä hetkeksi pois. Saku ei joutunut vastuuseen Mikan kuolemasta tai rattijuoppoudesta. Tapania nähtiin myöhemmin sarjassa vasta muutaman vuoden kuluttua.

Palin, Järvinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Juha Palin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Juha Palin (es. Kristoffer Möller, 1999, 2000, 2001) oli Laura Kivirannan työkaveri ja myöhemmin pomo, jonka kanssa Laura ei tullut hyvin toimeen. Juha oli myös Anna Järvisen setä.

Anna Järvinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Anna Järvinen (es. Miia Nuutila, 2001) oli Laura Kivirannan työkaveri ja tämän pomon Juha Palinin veljentytär. Anna ja Laura eivät tulleet toimeen keskenään kovinkaan hyvin, varsinkaan kun Laura oli haukkunut Juhaa Annalle useamman kerran.

Puolakat, Holm[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ossi Puolakka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Ossi Puolakka

Veera Puolakka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Veera Katriina Puolakka (es. Mirva Kuivalainen, 2008–2009, 2011, 2013, 2014) on Pepin äiti ja Ossin sisko. Veera työskenteli Lahdessa asuessaan opettajana ja oli Sampo Kaukovaaran luokanvalvojana. Myöhemmin Veera tutustui Sampon isään Panuun. Pari alkoi seurustella ja muutti perheineen Panun työn perässä Helsinkiin. Panu jatkoi työtään lentokapteenina ja Veera siirtyi äidinkielenopettajaksi samalle yläasteelle Pihlajakadun silloisten nuorten kanssa. Panun kadonneen ja kuolleeksi julistetun entisen vaimon Iiriksen palatessa Pariisista Suomeen Veera huolestui, että Iiris paljastaisi heidän yhteisen salaisuuden. Peppi huomasi äitinsä salailevan jotain ja pian Veera paljasti tienneensä koko ajan Iiriksen olevan elossa. Peppi kirjoitti äitinsä tunnustuksen päiväkirjaansa ja Veeran ja Panun häissä Sampo luki Pepin päiväkirjasta tämän salaisuuden. Sampo paljasti salaisuuden kaikille juhlavieraille ja Veeran ja Panun ongelmat alkoivat. Pari yritti pelastaa suhteensa käymällä muun muassa parisuhdeterapiassa. Suhde sai kuitenkin viimeisen niittinsä, kun Veera näki Panun suutelevan Iiristä. Veera päätti jättää Pihlajakadun taakseen ja muutti Lappiin. Myöhemmin Panu yritti vielä saada Veeraa palaamaan luokseen, mutta pari erosi lopullisesti.

Veera palasi vierailemaan Pihlajakadulla syyskuussa 2011, kun Peppi joutui huumeiden käytön seurauksena sairaalaan. Hän avusti Pepin paluuta normaaliin arkeen, kunnes lähti takaisin kotiinsa Lappiin.

Kun Peppi ja Sergei saivat vauvan, Veera palasi Helsinkiin marraskuussa 2013 lapsenlapsensa, Taigan ristiäisiin, jossa hänelle paljastui Pepin ja muun Kuulan perheen Siperia-piinan todellinen syy. Pepin puolustaessa Sergeitä ja Helenaa sekä valehdeltua poliiseille, päätti Veera katkaista yhteydet Peppiin ja Taigaan ja lähteä takaisin Rovaniemelle. Toukokuussa 2014 Veera nähtiin jälleen Pihlajakadulla, kun Peppi soitti lohduttomana äidilleen ja pyysi apua, sillä hänen ja Sergein suhde oli vaakalaudalla. Veera kuitenkin torjui Pepin ja sulki puhelimen. Myöhemmin hän kuitenkin tuli matkalaukkujen kanssa Pepin ovelle hakemaan häntä ja Taigaa luokseen.

Alexander Holm[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alexander Holm (es. Santtu Hänninen, 2011) oli Ossi Puolakan ja Cindy Rintalan poika. Jenni Vainion salaa suorittaman vauvanvaihdoksen takia Alexanderia kasvattivat Isabella Holm ja Sebastian Vuorela, kunnes Alexander menehtyi sairaalan leikkauspöydälle aortta-aneurysmaan.

Ruukit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Riitta Ruukki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Riitta Ruukki (es. Aune Lind, 1999) oli Laura Kivirannan pomon Taisto Ruukin vaimo. Riitta yritti vietellä Markus Ekholmia.

Taisto Ruukki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Taisto Ruukki (es. Svante Korkiakoski, 1999) oli Laura Kivirannan pomo ja Riitta Ruukin aviomies. Taisto antoi ylennyksen Lauralle, koska Laura valehteli seurustelevansa Markus Ekholmin kanssa. Taisto ja Riitta pitivät parisuhdeiltoja Lauran ja Markuksen kanssa.

Salinit, Hickley, Ruohojärvet, Salo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aleksi Salin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Aleksi Salin

Hanna Salin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Hanna Salin

Jukka Salin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Jukka Salin

Maarit Salin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Maarit Salin

Saku Salin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Saku Salin

Sofia Salin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Sofia Salin

Silja Hickley[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Silja Hickley (o.s. Salin, es. Jonna Keskinen, 1999-2000, 2001, 2002) on Jukka ja Maarit Salinin tytär sekä Aleksi ja Saku Salinin pikkusisko.

Pihlajakadulla asuessaan Silja oli Kalle ja Miia Laitelan hyvä ystävä. Silja vietti heidän ja veljensä Sakun kanssa paljon aikaa. Silja suhtautui hyvin huonosti äitipuoleensa Hannaan ja Silja ei koskaan sopeutunut kunnolla häneen. Silja yritti saada vanhempiansa yhteen, mutta se ei onnistunut.

Silja ihastui veljensä Aleksin parhaaseen kaveriin Kari Taalasmaahan, joka oli hieman häntä vanhempi. Silja ei kuitenkaan saanut Karilta vastakaikua, mutta Kari yritti Siljan avulla saada Jukalta kiristettyä rahaa. Kari oli nimittäin lähtenyt Siljan kanssa motelliin. Silja yritti saada Karia sänkyyn, mutta Kari ymmärsi, että meneminen Siljan kanssa sänkyyn olisi väärin. Kari jätti Siljan linja-autoasemalle ja lähti joksikin aikaa pois Pihlajakadulta.

Seuraavaksi Silja ystävystyi mielisairaan Tommi Tiihosen kanssa. Tommi oli kuolleen filmitähden Tyyne Puustisen eli Rebecca Liekan suuri fani ja hän etsi tätä Pihlajakadulta. Tyyne oli kuitenkin tällöin jo kuollut. Saatuaan selville, että Aki Nikkinen oli osaksi syyllinen Puustisen kuolemaan, Tommi yritti saada ihmisiä ymmärtämään Akin olevan murhaaja. Tommi valoi itsensä bensiinillä ja uhkasi sytyttää itsensä tuleen. Aki kuitenkin esti tämän ja Tommi tajusi silloin, että Aki ei ole täysin paha. Tommi joutui ensin sairaalaan ja sitten mielisairaalaan, josta hän lähetti vielä muutamia kirjeitä Siljalle.

Silja ihastui hetkellisesti Kalleen. Tämän jälkeen hän seurusteli valokuvaaja Atte Tenolan kanssa, mutta kun heillä menivät sukset ristiin Silja varasti Atelta huumeita ja alkoi myydä niitä tuttavilleen. Jukka ei pitänyt Aten ja Siljan välisestä suhteesta, joten halusi Aten pois kuvioista ja järjesti tälle töitä Turusta. Ei mennyt kovin kauan ja Silja lähti vaihto-oppilaaksi Utahiin, Yhdysvaltoihin. Ennen lähtöään Silja sai selville Aleksin ja Hannan suhteen, mutta ei kuitenkaan paljastanut näitä Jukalle. Silja tuli Aleksin ja Hannan lapsen Sofian sylikummiksi. Silja oli ristiäisissä vähällä paljastaa Aleksin isyyden, muttei tehnyt sitä. Tuolloin ei tiedetty, kuka Sofian isä oli.

Utahissa Silja rakastui vaihtariveljeensä Mattiin, he menivät naimisiin ja Silja muutti sukunimensä Hickleyksi. Parilla on kaksi lasta. Silja palasi Suomeen aivokasvaimeen kuolleen Miian hautajaisiin, mutta lähti pian takaisin perheensä luokse Utahiin ja yritti pyytää surun murtamaa veljeään Sakua mukaansa, mutta Saku ei halunnut lähteä.

Jaakko Ruohojärvi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaakko Ruohojärvi (es. Aapo Vilhunen, 2003, 2004) on Sirkka-Liisan ex-aviomies, edesmenneen Hanna Salinin isä ja Sofia Salinin isoisä.

Sirkka-Liisa Ruohojärvi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sirkka-Liisa Ruohojärvi (es. Soila Komi, 2003, 2004) on Jaakko Ruohojärven ex-vaimo, edesmenneen Hanna Salinin äiti ja Sofia Salinin isoäiti.

Ilona Salo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ilona Salo (es. Miia Maaranen, 2008) on Aleksi Salinin avovaimo.

Salot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Liisa Salo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Liisa Salo (es. Susanna Mikkonen, 2010–2014, 2017) nähtiin sarjassa ensimmäisen kerran, kun tämä yritti saada Ismo Laitelan Elsa Toiviolta perimät rahat itselleen. Liisa kuitenkin rakastui Ismoon ja tunnusti juonensa. Ismon antaessa anteeksi Liisa muutti tämän luokse asumaan. Pian yhteenmuuton jälkeen Liisa paljasti ystävälleen Isabella Holmille, ettei oikeasti ole mitään sukua Elsa Toiviolle, muttei ollut aikeissa kertoa oikeaa henkilöllisyyttään Ismolle. Tämäkin valhe paljastui Ismolle, kun tämä kohtasi luostarissa oikean Liisa Toivion. Ismo suuttui Liisalle ja lähetti tämän vankilaan. Vapauduttuaan Liisa palasi tapaamaan Ismoa, ja pian kaksikko sai sovittua riitansa. Liisa muutti takaisin Ismon luokse. Ismo väitti Liisalle rakastavansa tätä vaikka todellisuudessa hän suunnitteli Antin kanssa peiteoperaatiota, jonka tarkoituksena oli toimittaa Liisa vankilaan tämän osallisuudesta pankkiryöstöön. Ismo ja Antti halusivat saada tietoa Liisan ex-miehestä Mikaelista, josta Liisa ei halunnut puhua. Peiteoperaatio alkoi pitkän ajan päästä tuottaa tulosta, kun Mikael soitti Liisalle. Mikaelin luultiin palanneen ryöstösaaliin takia, mutta pian hän paljasti rakastavansa edelleen Liisaa. Mikaelin suunnitelma epäonnistui Liisan huijatessa Mikaelia poliisien kanssa ja Mikael päätyi takaisin vankilaan. Liisa joutui kuitenkin vastuuseen osallisuudestaan ryöstöön, mutta selvisi ehdollisella vankeudella ja suorittamalla yhdyskuntapalvelua läheisessä sairaalassa. Ismon jätettyä Liisan alttarille salatakseen tältä syöpänsä Liisa päätyi yhteen Lasse Sievisen kanssa. Liisan tajuttua totuuden Ismon sairaudesta ja Lassen osuudesta salailujuoneen nainen päätyi kostoksi ryöstämään yhdessä Joonataniin pettyneen Cindyn kanssa Joonatanin rahat ja poistui maasta ryöstösaaliineen. 6. huhtikuuta 2017 esitetyssä jaksossa Liisa ilmestyi Ismon oven taakse. He aloittivat uudestaan suhteen, mutta Liisa muutti pian takaisin Italiaan, koska he halusivat elämältään ihan eri asioita.

Mikael Salo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mikael Salo (es. Juha Veijonen, 2012, 2017) on Venla Salon isä ja Liisa Salon ex-mies. Mikael istui vankilassa Sergei Kuulan sellitoverina. Mikael näki Ismon ensi kertaa R-kioskilla vapauduttuaan. Ismolle Mikael esittäytyi Simona ja he ystävystyivät. Lopulta Ismolle selvisi Simon todellinen henkilöllisyys ja hän lähti kohtaamaan Mikaelin pesäpallomailan kanssa. Liisa löysi kotoa Ismon kirjeen ja lähti etsimään tätä, tuloksetta. Myöhemmin paljastui, että Mikael oli kaapannut ja mukiloinut Ismon ja sitonut hänet tuoliin kiinni. Mikael ja Liisa olivat aikoinaan tehneet yhdessä pankkiryöstön ja vankilaan jouduttuaan Mikael oli antanut pankin tallelokeroon käyvät avaimet säilytetteväksi Liisalle sekä Joonatan Sieviselle. Myöhemmin Liisalle ja Joonatanille selvisi, että tallelokero olikin tyhjä. Mikael oli itse tyhjentänyt tallelokeron, mutta ei kertonut siitä Liisalle ja Joonatanille, vaan väitti näiden tyhjentäneen lokeron yhdessä. Rahojen lisäksi Mikael halusi itselleen myös Liisan, mutta onnellisessa parisuhteessa Ismo Laitelan kanssa elävä Liisa ei halunnut Mikaelia enää takaisin. Ismon ollessa panttivankina Liisa joutui myymään Ismon kioskin saadakseen rahaa. Liisa kuvitteli, että tuomalla Mikaelille tallelokerossa ollutta rahasummaa vastaavan summan, tämä jättäisi hänet rauhaan. Tilanne mökillä kiristyi ja Joonatanin tuoma hirvikivääri laukesi. Luoti osui Joonatania reiteen ja Mikael onnistui pääsemään karkuun.

Myöhemmin Liisa kehitti juonen, jossa uskotteli Mikaelille aina rakastaneensa tätä ja että rakkaus Ismoon oli vain näyteltyä. Kadulla poliisit nappasivat Mikaelin ja Liisan juoni selvisi myös hänelle. Mikael joutui takaisin vankilaan.

Keväällä 2017 Mikael karkasi vankilasta. Sami Kosonen oli sulaantunut Mikaelin jengiin peitetehtävän merkeissä ja järjesti Kalle Laitelan kanssa kidnappausjuonen sekä sai Kallen leikkimään uhria, että Mikael saataisi houkuteltua ansaan. Lopulta Linda Eerikäinen sai Mikaelin taas kiinni.

Venla Salo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Venla Salo (es. Jasmine Nystén, 2010) on Mikael ja Liisa Salon tytär. Helena Kuula palkkasi hänet majatalo Amandaan uudeksi työntekijäksi yhdessä Jiri Viitamäen kanssa. Molemmat kyllästyivät Amandan nihkeään ilmapiiriin ja vaihtoivat työpaikkaansa läheiseen nuorisokahvilaan dAmDaMiin. Venla oli ihastunut Jiriin, mutta ei kyennyt kertomaan sitä hänelle. Venlan äidin Liisan ilmestyttyä maisemiin, kehotti tämä unohtamaan Jirin, joka ei osannut arvostaa Venlaa. Venla päättikin vaihtaa maisemaa ja muutti Toscanaan.

Sieviset, Saari, Viitamäki, Hyvönen, Brunberg[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Annika Sievinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Annika Sievinen

Heli Sievinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Heli Sievinen

Joonatan Sievinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Joonatan Sievinen

Katri Sievinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Katri Sievinen

Lasse Sievinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Lasse Sievinen

Leo Sievinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Leo Sievinen

Leo Sievinen (es. Jarmo Mäkinen, 2008) oli Joonatan, Satu ja Jere Sievisen isä, Lasse Sievisen veli sekä Katrin, Helin, Annikan ja Jirin setä. Leon paljastuessa homoseksuaaliksi Joonatan joutui koulukiusatuksi kotikaupungissaan Nurmeksessa ja muutti Pihlajakadulle. Syksyllä 2008 Leo kävi hoitamassa Helsingissäkin kiusatun Joonatanin koulusotkuja. Keväällä 2009 paljastui Leon kuolleen sydänkohtaukseen. Leon ex-vaimo Riitta Sievinen ja Leon miesystävä Hannu Saari tulivat Helsinkiin kertomaan tapahtuneesta ja hautajaisia vietettiin muutamaa päivää myöhemmin.

Paula Sievinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Paula Sievinen

Riitta Sievinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Riitta Sievinen (es. Paula Siimes, 2009) on Joonatan, Satu ja Jere Sievisen äiti, sekä Leo Sievisen ex-vaimo. Kun Leo kuoli keväällä 2009, Riitta ja Leon miesystävä Hannu Saari saapuivat Helsinkiin kertomaan suru-uutisen Joonatanille. Hautajaiset järjestettiin muutama päivä myöhemmin Nurmeksessa.

Satu Sievinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Satu Sievinen (es. Mira Taussi, 2009) on Joonatan, ja Jere Sievisen sisko. Satu osallistui isänsä Leo Sievisen hautajaisiin.

Hannu Saari[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hannu Saari (es. Teemu Ojanne, 2009) oli Joonatan Sievisen isän Leo Sievisen miesystävä. Hannu saapui Pihlajakadulle yhdessä Leon ex-vaimon Riitan kanssa kertomaan Leon kuolleen sydänkohtaukseen vuonna 2009.

Armi Viitamäki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Armi Viitamäki

Armi Viitamäki (o.s. Lepistö, es. Johanna Tuomi, 2010–2011) on Paulan sisko ja Jirin äiti, sekä Katrin, Helin, Annikan ja Severin täti. Armi on ammatiltaan lääkäri. Armi ilmestyi Pihlajakadulle Jirin pudotessa parvekkeelta ja halvaannuttua vasemmalta puoleltaan. Jirin kotiuduttua ja pojan haukuttua äitinsä Armi palasi takaisin kotiin ja samalla poistui sarjasta. Armi ja Lasse ovat aikoinaan seurustelleet, mutta suhde päättyi Lassen rakastuttua Paulaan. Seurusteltuaan Paulan kanssa Lassella ja Armilla oli yhden yön juttu, josta sai alkunsa Jiri. Lasse sai tietää Jirin olevan hänen poikansa vasta Armin saavuttua Pihlajakadulle. Jirille tämä selvisi jo kevään 2010 päätösjaksossa, kun hän vaihtoi Severin sylkinäytteen omaansa Lassen isyystestikokeita varten, vain näpäyttääkseen Lassea.

Kiia Hyvönen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kiia Hyvönen

Kiia Hyvönen (es. Outi Condit, 2011) on ammatiltaan taksinkuljettaja. Kiia tutustui ja ihastui Heliin kuljettaessaan tätä taksilla kotiin. Helin unohtaessa sateenvarjonsa Kiian taksiin, sai Heli tilaisuuden soittaa Kiialle ja pari tapasi uudestaan. Kiia ja Heli päätyivät onnistuneille treffeille ja päättivät tavata heti seuraavana päivänä uudestaan. Taidenäyttelyssä Kiia sai mystisen puhelun Hannele-nimiseltä naiselta, jota Heli luuli Kiian naisystäväksi – seuraavana päivänä Helille selvisi Hannelen olevan Kiian Anniina-tyttären lapsenvahti. Kiia muutti Helin kanssa Vaasaan. Kiia ja Heli menivät myöhemmin kihloihin ja Heli onkin sanonut että Kiian tytär Anniina on hänelle kuin oma lapsi.

Johan Brunberg[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Johan Brunberg (es. Miikka Tuominen, 2009) on Katri Sievisen kihlattu ja avopuoliso. Katri tapasi Johanin muutettuaan Vaasaan. Johan tuli Katrin kanssa Severi Sievisen ristiäisiin.

Taalasmaat, Tervajoki, Viljaset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elina Taalasmaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Elina Taalasmaa

Seppo Taalasmaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Seppo Taalasmaa

Tuomo Tervajoki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tuomo Tervajoki (es. Ville Seivo, 2006-2008, 2011, 2014) on Heinolasta kotoisin oleva poliisi. Tuomo on kihloissa Elina Taalasmaan kanssa ja heillä on yhteinen poika, Onni. Ennen kihlaustaan Elinan kanssa Tuomo petti naimisissa ollessaan vaimoaan Salla Mattilaa ensin Elinan kanssa ja sittemmin Emma Ilolan kanssa. Tuomo työskentelee poliisiammattikorkeakoulussa opettajana ja asuu yhdessä Elinan kanssa Göteborgissa.

Juha Viljanen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Juha Viljanen (es. Petri Liski, 2004-2005) on Martti Viljasen poika. Hänellä oli suhde Elina Taalasmaan kanssa, kunnes selvisi, että Martti on Elinan isä ja täten Juha on Elinan velipuoli.

Martti Viljanen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Martti Aulis Viljanen[16] (21. marraskuuta 1945 - 18. maaliskuuta 2003[16], es. Jean-Paul Kaijanen, 1999, 2000) oli Seppo Taalasmaan parhaimpia ystäviä. Heitä yhdisti antiikkiharrastus. Martilla oli myös säätöä Pamela Johanssonin kanssa. Kerran Martti lainasi Ismo Laitelalle haulikon. Martin kuoltua paljastui hänen testamentanneen Sepolle omistamansa antiikkiesineet. Tutkiessaan tavaroita Seppo löysi Ullan kirjoittaman kirjeen, josta paljastui Ullan ja Martin vuosien takainen suhde, josta oli syntynyt Elina Taalasmaa. Martin äiti Selma kertoi myöhemmin Sepolle Ullan ja Martin olleen kihloissa jo ennen kuin Ulla oli edes tavannut Sepon.

Selma Viljanen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Selma Viljanen (es. Heidi Krohn, 2005) on edesmennyt Martti Viljasen äiti sekä Elina Taalasmaan ja Juha Viljasen isoäiti. Elinan saadessa tietää totuuden oikeastaan isästään, hän tutustui Selmaan Ullan ja Sepon vastustuksesta huolimatta. Heistä tuli keskenään hyvinkin läheisiä, vaikka ensin Elina olikin epäluuloinen Selmaa kohtaan saatuaan tietää tämän tarkkailleen Elinan elämää lapsuudesta lähtien. Pian heidän tutustumisensa jälkeen Selma kuitenkin kuoli sydänkohtaukseen hänen ja Ullan riidan seurauksena.

Toiviot, Honkanen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elsa Toivio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elsa Toivio.

Elsa Akuliina Toivio (o.s. Korpela, es. Saara Pakkasvirta, 2010) on edesmennyt Suojärveltä kotoisin ollut leskeksi jäänyt vanha kauppias. Hän oli perustanut aikoinaan yhdessä miehensä Oivan kanssa Elsan kulma -kaupan aivan Pihlajakadun läheisyyteen. Elsa tutustui Ismo Laitelaan, kun tämä tuli huoltamaan Elsan rikkinäistä kylmäkaappia. Myöhemmin Elsa ja Ismo ystävystyivät, ja Ismo auttoi Elsaa kaupan pitämisessä. Heidän piti yhdessä lähteä tutustumaan Elsan kotikulmille Karjalaan, mutta Elsa ehti menehtyä sepelvaltimotaudin aiheuttamaan sydänkohtaukseen, ennen kuin he pääsivät lähtemään. Elsan tytär Liisa Toivio on nunnana luostarissa ja poika Pekka on kuollut jo aiemmin. Elsa testamenttasi Ismolle koko omaisuutensa.

Liisa Toivio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Liisa Toivio (es. Eeva Vauhkonen) on edesmenneen Elsa Toivion tytär. Liisa on nunnana eräässä luostarissa. Liisa Salo esitti pitkään olevansa Liisa Toivio ja yritti huijata Elsan perintörahat. Liisa Salon juonittelut paljastuivat Ismolle ja Sepolle, kun he lähtivat seuraamaan häntä. Luostariin saapunut Salo toimitti Toiviolle perintörahat, minkä Ismo ja Seppo näkivät.

Siru Honkanen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Siru Honkanen (es. Satu Pikkusaari, 2011) on lastenkodissa asunut edesmenneen Elsa Toivion pojantytär. Sirun Arja-äiti alkoholisoitui Sirun ollessa pieni, minkä vuoksi tyttö joutui lastenkotiin. Siru ei ole koskaan tavannut isäänsä Pekka Toiviota, joka kuoli jo ennen tyttärensä syntymää. Lastenkodista karannut Siru piileskeli aluksi Taalasmailla Talen huoneessa, mutta päätti kuitenkin muuttaa pois, sillä kuvitteli olevansa vain tiellä Taalasmailla. Tale kuitenkin sai suostuteltua Sirun asumaan salaa Isabella Holmin asunnossa. Pian Siru sai vakituisen asuinpaikan Ismo Laitelan luota, sillä Ismon avovaimon Liisa Salon luultiin olevan Elsan tytär. Kun totuus Liisasta paljastui, Ismo ja Liisa menettivät tytön huoltajuuden ja Siru joutui muuttamaan pois Ismon ja Liisan luota. Sirulle löytyi uusi sijaiskoti Kyyjärveltä.

Vainiot, Veijalaiset, Harakka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ami Vainio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Ami Vainio

Birgitta Vainio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Birgitta Vainio (es. Marjorita Huldén, 2000) on Jenni ja Katja Vainion äiti ja Niko Vainion isoäiti. Hän asuu Lempäälässä miehensä Iiron kanssa, josta he saapuivat Jennin häihin.

Iiro Vainio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Iiro Vainio (es. Veikko Honkanen, 2000) on Jenni ja Katja Vainion isä ja Niko Vainion isoisä. Hän asuu Lempäälässä vaimonsa Birgitan kanssa, josta he saapuivat Jennin häihin.

Jenni Vainio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Jenni Vainio

Katja Vainio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Katja Vainio

Niko Vainio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Niko Vainio

Petri Veijalainen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Petri Veijalainen (es. Joni Leponiemi, 1999, 2000, 2002, 2003) on Toni Veijalaisen veli. Toni joutui usein huolehtimaan Petristä tämän vaikean kehitysvamman takia, joka johtui siitä kun Toni leikki aseella lapsena ja ampui Petriä.

Toni Veijalainen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Toni Veijalainen

Eeva Harakka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eeva Harakka (es. Hannele Kainulainen, 1999, 2000) on Toni ja Petri Veijalaisen äiti sekä Niko Vainion isoäiti. Kun Seppo Taalasmaa oli riidoissa Ullan kanssa, Seppo viehetti Eevan vain kostaakseen Ullalle. Eeva ja Ulla tappelivat Barbaarissa. Myöhemmin Seppo leppyi ja palasi takaisin Ullan luo. Myöhemmin Eeva nähtiin Jennin ja Tonin häissä vuonna 2000.

Vanala, Vatanen, Eerikäinen, Heleniukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eero Vanala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Teemu Lehtilän esittämät kaksoisveljekset Aaro (takana) ja Eero (edessä) kohtaavat toisensa kadulla.

Eero Vanala (es. Teemu Lehtilä, 2007–2009) on Aaron identtinen kaksoisveli. Eero on kärsinyt koko ikänsä veljensä häiriintyneestä persoonasta. Vuonna 2009 nuorta Eeroa näytteli Ville Kemppainen.

Ulkonäöltään Eero oli identtinen kaksoisveljensä Aaron kanssa, mutta luonteiltaan he olivat kuin yö ja päivä. Eero oli luonteeltaan kiltti, herkkä ja huomaavainen. Hän onnistui säilyttämään myönteisen elämänasenteen ja uskonsa hyvään siitä huolimatta, että oli nuoruudessaan ollut kaksoisveljensä manipuloinnin kohteena koko ajan. Eerolla oli sarjaan tullessaan änkytystä, mutta päästyään Aaron manipuloinnista pois hän sai enemmän itseluottamusta. Änkytyksen johdosta Aaro kutsui veljeä loukkaavalla nimellä "Sönkkö". Eeron mukaan hän oli nuorempana hyvä erilaisissa peleissä ja mainitsi bravuurikseen nurkkajussin. Viimeisinä aikoinaan Eerolla kuitenkin ilmeni skitsofrenian oireita ja hän näki näkyjä kuolleeksi luullusta Aaro-veljestään.

Eero oli ammatiltaan lähihoitaja ja työskenteli vanhainkodissa, jossa myös sarjassa nähty Olavi Kanerva oli hoidettavana. Eero toimi myös keväällä 2008 Seppo Taalasmaan kampanjapäällikkönä, kun Seppo yritti päästä eduskuntaan Totuus-puolueen ehdokkaana.

Eero tapasi Laura Kivirannan narsistien vertaistukiryhmän kokouksessa ja kun selvisi, ettei hän todellakaan ollut kaksoisveljensä Aaro, löysi hän Lauran kanssa paljon yhteistä puhuttavaa ja he jakoivat kokemuksiaan Aarosta. Laura olisi halunnut syventää suhdetta, mutta Eero seurusteli tolloin Jennin kanssa ja suhde pysyi vain ystävyytenä.

Suhde Jenni Vainioon sai alkunsa, kun Eero auttoi häntä korjauspuuhissa Kentaurissa. Myöhemmin he tapailivat ja kävivät sienimetsällä, jossa he myös ensi kertaa suutelivat ja siitä suhde alkoi kehittyä. Myöhemmin Aaron esittämä ”Eero” halusi erota Jennistä ja näin sai mahdollisuuden päästä Lauran lähelle. Aaron kuoltua suhde Jennin kanssa jatkui. Eero ja Jenni lopettivat seurustelun, kun Eero sai tietää Jennin suhteesta Rafael Aroon.

Eerolla oli välillä yhden illan juttu ja lyhyt suhde Helena Kuulan kanssa.

Eero rakastui Paula Lepistöön mökillä, kun hän oli pelastanut tämän kuoleman kielistä. Aluksi rakkaus oli vain yksipuolista, sillä Paula rakasti edelleen aviomiestään Lassea, mutta selvittyä että Lasse oli pettänyt Paulaa Tanja Jääskeläisen kanssa, alkoivat Paulan tunteet Eeron suuntaan lämmetä. Myöhemmin Paula alkoi odottaa lasta Eerolle. Lapsi sai nimekseen Severi, mutta hän syntyi kuitenkin vasta Eeron kuoleman jälkeen.

Eero seurusteli vakavissaan Paulan kanssa ja heille oli tulossa yhteinen lapsi. Eerossa alkoi kuitenkin ilmetä mielenterveysongelmien merkkejä ensimmäisiä kertoja silloin, kun hän kuvitteli näkevänsä kuolleeksi luullun kaksoisveljensä Aaron. Eero halusi suojella Paulaa ja lastaan Aarolta piilottamalla heidät vuokraamansa puuverstaan lattialankkujen alle. Lasse Sievinen pelasti Paulan, mutta Eero kuoli Kentaurin räjähdyksen aiheuttamiin vammoihin.

Anni Vatanen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Anni Vatanen (es. Riitta Elstelä, 2011–2012) on Aaron ja edesmenneen Eeron äiti. Hän tuli sarjaan vuonna 2011 Joonatan Sievisen sosiaalityöntekijänä. Kun Anni tutustui Sievisten perheeseen lähemmin, katsojille paljastui Annin olevan Aaron ja Eeron äiti. Vuoden 2012 päätösjaksossa Aaro ja Anni kaappasivat Eeron biologisen pojan Severi Sievisen. Anni joutui vankilaan syksyllä 2012.

Aaron ja Eeron isä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aaron ja Eeron isä (es. Teemu Lehtilä, 2009) esiintyi hetken aikaa Eeron takaumissa. Kaksoisveljesten isän myöhemmistä vaiheista ei ole tietoa.

Linda Eerikäinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Linda Pauliina Eerikäinen (es. Monika Lindeman, 2015–2018) on poliisi, joka tuli alun perin sarjaan tutkimaan Heikki Pohjosen murhaa. Linda myös pidätti Helena Kuula-Nikkisen ja Kari Taalasmaan Aki Nikkisen lavastettua heidät väärennetystä rahasta.

Linda on ottanut poliisinuransa aikana lahjuksia ainakin kolmesti: Camilla Mustavaara lahjoi Lindaa lopettamaan Monica Mustavaaran osuuden selvittelyn Heikki Pohjosen murhatapauksessa, toisella kerralla Helena Kuula maksoi Lindalle Aki Nikkisen vapauttamisesta väärennetyn rahan levittämisen syytteistä. Viimeisimpänä Linda otti lahjuksi vastaan selvittäessään Alissa Nikkisen osuutta Monetanum-veronkiertoyritykseen. Linda alkoi seurustelemaan Kari Taalasmaan kanssa, vaikka suhde onkin ehtinyt takkuilla jo useampaan otteeseen. Ja etenkin silloin, kun Karin äiti, Ulla Taalasmaa on puuttunut heidän asioihinsa. Keväällä 2016 kävi ilmi, että Linda on Anton ja Viola Heleniuksen isosisko. Marraskuussa 2016 kuitenkin paljastui, että Linda ei sittenkään ole Violan sisko vaan biologinen äiti. Violan isä on Lindan nuoruuden rakkaus Pauli, joka teki itsemurhan, johon Lindan isä Aaro Vaalanne oli osallinen. Kun Kari ja Linda olivat menossa naimisiin tammikuussa 2017 kirkossa paljastui, että Lindan isä on häissä pappina toiminut Aaro ja tapaus keskeytti häät ennen kuin pari ehti sanoa "tahdon". Samaan aikaan Lindalle selvisi, että hänen serkkunsa on Eeron poika Severi Sievinen. Lindan äitiys paljastui Violalle maaliskuussa 2017. Kari kosi Lindaa uudelleen maaliskuun lopulla ja Linda suostui. Päätösjaksossa 2017 Linda meni hakemaan Karia töistä Taalasbiililtä, mutta näkikin verilammikossa makaavan ruumiin. Syyskauden avausjaksossa selvisi ruumiin olleen Lindan veljen Antonin, kun Linda oli hautajaisten seurauksena Antonin haudalla ja Kari tuli hänen vierelleen tukemaan Lindaa surun hetkellä.

Syyskuussa 2017 Kari ja Linda erosivat, mutta molemmilla heistä on yhä tunteita toisiaan kohtaan. Aaro lähetti Lindalle "Karin" allekirjoittamat avioerohakemuspaperit, jotka hän oli oikeasti itse allekirjoittanut, saadaakseen Karin vihdoin pois kuvioista. Joulukuussa Linda päätti hakea apua parisuhdeongelmiinsa sekä vaikeaan isä-tytärsuhteeseensa. Terapeuttina toimi Aaron tuttu, jonka Aaro kiristi kehottamaan Lindaa antamaan anteeksi isälleen. Myöhemmin Linda kuitenkin päätti mennä terapiaan myös Karin kanssa ja siellä selvisi, ettei Karilla ollut hajuakaan eroprosessista. Lyhyen selvittelyn jälkeen Kari sanoi Lindalle uskovansa Aaron olevan kaiken takana. Linda ei aluksi uskonut sitä, mutta aluettuaan epäillä todella Aaron mahdollista touhuamista avioeroprosessin takana, Aaro lavasti tulleensa Karin pahoinpitelemäksi. Kari joutui vankilaan, mutta pääsi pois Monica Mustavaaran avulla. Myöhemmin hän sai vielä yhden mahdollisuuden kuunnella totuutta ja Kari kertoi, ettei ollut pahoinpidellyt Aaroa. Tämän seurauksena Linda päätti vihdoin selvittää Antonin kuoleman taustat poliisiasemalla. Kun Linda sai melkein tietää Antonin kuoleman silminnäkijästä, joka näki Aaron Antonin kuolinpäivänä korjaamolla, Aaro soitti poliisille ja kertoi tälle Lindan ottamista lahjuksista. Tämän seurauksena Linda menetti työnsä ja joutui vankilaan. Hän hyvästeli Violan ja Aaron, jonka jälkeen hänet toimitettiin Vantaan vankilaan.

Anton Helenius[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Anton Matias Helenius (20. huhtikuuta 19931. maaliskuuta 2017, es. Janne Saarinen, 2015–2017) saapui sarjaan Jiri Viitamäen asunnon uutena vuokralaisena. Anton seurusteli ja myöhemmin myös asui Iida Mustosen kanssa, josta Iidan ex-poikaystävä Janne Haukkala oli mustasukkainen. Anton flirttaili Eva Tammiselle, mutta suhde ei edennyt sen pidemmälle. Antonilla on isosiskopuoli Linda Eerikäinen sekä siskontyttö Viola Helenius. Keväällä 2016 selvisi, että Anton on aiemmin sekaantunut huumeisiin ja onnistunut vieroittumaan niistä. Kun Iida jäi koukkuun Antonilta saaduista huumeista ja vaipui koomaan, josta myöhemmin heräsi, myös Anton alkoi käyttämään huumeita. Saadakseen rahaa huumeisiin, hän myi kaikki huonekalut kämpästään, mistä Jiri suuttui ja purki vuokrasopimuksen. Anton oli myös pitkään poissa töistä Amandassa sekoilujensa takia ja sai potkut. Lindan isä Aaro löysi Antonin tajuttomana kadulta ja toimitti hänet sairaalaan. Aaro lupautui auttamaan Antonin irti huumeista. Kevätkauden viimeisessä jaksossa Anton ja Aaro juonivat Kari Taalasmaan yritykseen Taalasbiiliin ansan, jonka alle menevän henkilön päälle putoaa henkilöauto. Ansa oli tarkoitettu Karille, mutta Anton menehtyi itse ansaan kun Aaro oli ollut asentamassa ansaa ja luuli Karin tulevan korjaamolle. Aaro kuitenkin huomasi tulijan olevan Anton ja yritti varoittaa häntä, mutta ei ehtinyt kun auto jo putosi Antonin päälle.

Päivi Helenius[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päivi Helenius (o.s. Angervuo, es. Heli Perttula 2006, 2017) on Linda Eerikäisen ja edesmenneen Anton Heleniuksen äiti, sekä Aaro Vaalanteen entinen vaimo ja Viola Heleniuksen isoäiti.

Sivuhenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aarne Koskinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aarne Koskinen (es. Ilpo Mikkonen, 2005) toimi Pihlajakadulla asuvien nuorten lukion rehtorina silloin, kun Sauli Kiviranta paljasti tälle entisen tyttöystävänsä Heli Sievisen ja mediakurssin opettajan Teresa Ala-Uotilan suhteen. Rehtori Koskinen uhkasi antaa Teresalle varoituksen, mutta Teresa irtisanoutui itse työstään ennen kuin ehti saada kyseisen varoituksen.

Aarni Räsänen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aarni Räsänen (es. Mikko Kauppila 2011, 2012) oli tanssia harrastava homopoika, jonka Iida järjesti ensin treffeille homoksi luulemansa Talen kanssa ja seuraavana vuonna uudelleen Eliaksen kanssa. Elias oli rakastunut Lariin eikä näin ollen kiinnostunut Aarnista vaan pojan huono tuuri rakkaudessa jatkui.

Aila Mäki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aila Mäki[17] (es. Eeva-Liisa Haimelin, 2008) toimi Pihlajakadun lähettyvillä sijaitsevan koulun rehtorina, kun Niko Vainiota koulukiusattiin. Nikon vanhemmat Jenni ja Ami Vainio sekä Nikon hyvä ystävä Oona Kiviranta päättivät yhteistuumin kertoa tälle tapahtuneesta koulukiusaamisesta, kun Nikon luokanvalvoja Alpo Lassila ei ollut ottanut kiusaamiseen puuttumista tosissaan. Koulukiusaajat joutuivat vaihtamaan koulua ja Alpo Lassila erotettiin opettajan virastaan.

Aksu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aksu (es. Kalle Jokela, 2013) on poika, johon Matleena Rintala tutustui netissä. Myöhemmin pari alkoi seurustella ja muutti Johannesburgiin Aksun perheen kanssa.

Alpo Lassila[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alpo Lassila (es. Lasse Karkjärvi, 2007, 2008) oli Niko Vainion, Oona Kivirannan, Sofia Salinin ja Joonatan Sievisen luokanvalvoja, joka katsoi läpi sormien kuinka Nikoa koulukiusattiin. Lopulta Alpo erotettiin opettajan virastaan.

Amanda[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Amanda (es. Anna Korolainen, 2007-2008) oli Rasmuksen ja Jasminin kanssa yksi Niko Vainion koulukiusaajista. Hän muun muassa kuvasi videon siitä, kun Niko oli lähellä hukkua sekä kuinka Nikon päätä uitettiin vessanpöntössä. Amandan kuvaamien videoiden pohjalta he editoivat Nikosta pilavideon nettiin.

Anita Pajuniemi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Anita Pajuniemi (es. Anne Nielsen, 2013, 2017) oli toipuva alkoholisti, ja näyttelijä johon Seppo Taalasmaa tutustui sairastuttuaan alkoholismiin. Anita ja Seppo ystävystyivät nopeasti. Seppo ja Helena Kuula kävivät myös katsomassa Anitan teatteriesitystä. Anita ja Seppo eivät enää tavanneet, kun Seppo joutui kaapatuksi Siperiaan ja lähti myöhemmin Pihlajakadulta. Sepon palattua Pihlajakadulle tämä oli päättänyt kosia Anitaa. Anita tuli sattumalta humalaisena Ismon kaupalle.

Myöhemmin Ismo sai Anitalta viestin, jossa hän kysyi onko Ismo vapaa. Myöhemmin hän meni kuitenkin treffeille Sepon kanssa. Treffien aikana Anita laittoi salaa piilopullostaan alkoholia soodaveteensä. Samassa jaksossa Ismo ja tämän poika Kalle löysivät Anitan tajuttomana maasta. Anita toipui, mutta tapahtuman seurauksena Seppo sai tietää hänen alkoholismistaan. Anita tajusi ettei voisi olla Sepon kanssa ennen kun on saanut elämänsä järjestykseen ja poistui sarjasta.

Anna[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Anna (es. Nevena Ek, 2013) oli anoreksiaa sairastava tyttö, Iidan anoreksiatukiryhmästä. Annan anoreksia oli Iidan verrattuna, vielä vakavammalla tasolla ja sai Iidaa houkuteltua laihduttamaan entistä enemmän. Anna sai lopulta sydänkohtauksen, mutta edes se ei herättänyt häntä näkemään omaa tilaansa. Iida sen sijaan tajusi tilansa vakavuuden ja hakeutui hoitoon.

Anna Abreu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Anna Abreu esiintyi omana itsenään syksyllä 2010 tuolloisessa dAmDaM-kahvilassa.

Anna Mutanen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Anna Mutanen (es. Henna Hyttinen, 2009) oli Kari Taalasmaan ihastus. He tapasivat Oonan koulun vanhempainkokouksessa.

Anders Lampela[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Anders Lampela (es. Antti Peltonen, 2013) kävi Jenni Vainion kanssa treffeillä Moosessa, Jenni ja Anders kiinnostuivat toisistaan ja sopivat uudet treffit joille he eivät kuitenkaan koskaan pääseet Jennin dramaattisen kuoleman takia.

Anneli Mansikka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Anneli Mansikka (es. Kirsti Kaarakainen, 2007) hoiti Juulia Aution adoptiota vuosia sitten, muttei aluksi suostunut paljastamaan mitään adoptiosta Juulialle tämän alettua etsiä biologisia vanhempiaan. Myöhemmin hän valehteli Romeo Arolle, että Juulian biologiset vanhemmat olivat myyneet Juulian tämän ollessa vauva.[18] Sittemmin Juulian oikean äidin henkilöllisyys selvisi, kun Anneli kävi vierailemassa Tanja Jääskeläisen luona ja kertoi, että tämän tytär on alkanut etsiä biologisia vanhempiaan.[19] Tanja ei halunnut muistella Juulian syntymää tai edes tietää tyttärensä nimeä, sillä Juulia oli saanut alkunsa raiskauksesta. Niinpä Tanja käski Annelin valehdella Juulialle, että tämän äiti kuoli synnytyksessä ja isä katosi jo kauan ennen tytön syntymää. Hieman myöhemmin Tanja otti uudelleen yhteyttä Anneliin ja vaati saada tietää tyttärensä nimen, vaikka pelkäsikin, että tytär vihaisi häntä hylkäämisen takia. Anneli kertoi Tanjalle, että tämän tytär on nimeltään Juulia Autio.[20]

Anu Määttä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Anu Määttä (es. Elina Vehkaoja, 2008) oli Sampo Kaukovaaran tyttöystävä. He olivat rakastuneet intissä. Anu oli myös Pepin järjestämissä naamiaisissa mukana. Myöhemmin Sampo jätti Anun, koska oli salaa rakastunut sisarpuoleensa Peppi Kuulaan.

Antero Voima[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Antero Voima (es. Kasperi Nordman, 2005, 2006-2007) työskenteli poliisina Aaro Vaalanteen kanssa silloin, kun tämä vielä käytti nimeä Arto Vanala. Antero nähtiin sarjassa ensimmäisen kerran kevään 2005 päätösjaksossa tapahtuneen ampumavälikohtauksen selvittämisessä syksyn 2005 alussa. Myöhemmin hän palasi sarjaan syksyllä 2006 ja oli hetken aikaa parisuhteessa Laura Kivirannan kanssa. Suhde päättyi Lauran ihastuttua Eero Vanalaan.

AP Isola[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ari-Pekka ”AP” Isola (es. Petri Ahonen, 2006[21], 2008) on Maarit Salinin Salin kuningatar -ohjelmaa tuottaneen Apisola Productionsin johtaja. Hänet nähtiin sarjassa jo vuonna 2006, kun Tuomo tuli mustasukkaiseksi nähdessään Sallan juttelemassa AP:n kanssa kaupalla ja tulkitsi tämän flirttailuksi. Myöhemmin vuonna 2008 hän seurusteli jonkin aikaa Jenni Vainion kanssa, kunnes Jenni valitsi Ossin.

Atso[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Atso (es. Anssi Hakanen, 2000) oli 10-vuotias pikkupoika, jonka Ulla Taalasmaa otti hänet suojiinsa, ja poika viettikin paljon aikaa Taalasmailla. Ulla luuli Atson virolaisperäistä äitiä prostituoiduksi tämän toistuvien työkiireiden perusteella, mutta luulo osoittautui lopulta perättömäksi, kun Atson äiti oli töissä huoltoasemalla.

Atte Tenola[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Atte Tenola (es. Terno Zitron, 2000) oli valokuvaaja. Hänellä oli hallussaan kannabista, jota Silja Salin alkoi myydä. Hän myös seurusteli hetken aikaa Silja Salinin kanssa, mutta seurusteli samaan aikaan pitempiaikaisen kumppaninsa Johannan kanssa. Siljan ja Aten juttu päättyi lopullisesti Aten lähtiessä Turkuun töiden perässä, mikä oli osa Siljan isän juonta saada Atte pois kuvioista.

Auli Laaksonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Auli Laaksonen[22] (es. Essi Kaila, 2007) toimi Snow Teamin kirjanpitäjänä ja huomautti peliriippuvaiselle Ismolle tämän maksaneen omia menojaan Snow Teamin tililtä ollessaan vakavissa taloudellisissa vaikeuksissa. Tämän tapauksen kautta Ossi Puolakka sai tietää Ismon peliriippuvuuden todellisen vakavuuden saadakseen todistettua Tanjalle olevansa parempi mies tälle kuin Ismo.

David[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

David (es. Pedro Ramsey, 2013, 2014) oli paperiton maahanmuuttaja jota Katariina Mäkelä auttoi salaklinikallaan.

Eila Hirvonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eila Hirvonen (es. Anne Aitolehti, 2012) oli Ismo Laitelan nuoruuden rakkaus johon Ismo törmäsi Amandassa. Nuoruuden rakastavaiset lämmitelivät suhdettaan ja muistelivat vanhoja, mutta eivät koskaan alkaneet seurustella vakavammin.

Elias[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elias oli vuonna 2006 esiintynyt poika, kenen kanssa Niko Vainio tappeli koulussa. Elias kuuli Nikon äidin Jennin rintasyövästä, mistä Jenni oli jo parantunut. Elias ärsytti Nikoa puhumalla Jennin syövästä ja mahdollisesta kuolemasta. Lopulta Niko löi Eliasta, mutta pyysi kuitenkin häneltä anteeksi.

Emilia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Emilia oli vuonna 2009 sarjassa esiintynyt tyttö, joka kävi Pepin, Oonan, Miron, Joonatanin, Heidin ja Noan kanssa samaa lukiota. Peppi varasti Emilian passin päästääkseen itseään vanhemman Teron kanssa baariin. Myöhemmin Peppi kertoi Emilialle, että Emilian poikaystävä Roope oli yrittänyt iskeä Pepin ja Emilia katkaisi välinsä Peppiin, sillä oli kuullut tapahtuneesta jo muualta. Lopulta Emilia jätti Roopen kun Peppi ja Roope päätyivät sänkyyn.

Esko Heikkilä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Esko Heikkilä (es. Teijo Eloranta, 2001) oli tutkija. Hänestä olivat kiinnostuneet sekä Katja Vainio että Elina Taalasmaa, mutta Esko kuitenkin osoitti enemmän tunteita Elinaa kohtaan. Väärinkäsityksen jälkeen Ulla luuli Eskon ja Elinan olevan menossa naimisiin ja alkoi järjestellä häitä, vaikka kyseessä oli vain Eskon tohtoriksi vihkiminen. Myöhemmin selvisi Eskolla olevan perhe Turussa, eikä Elina halunnut rikkoa perhettä.

Esko Mäkinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Esko Mäkinen (es. Juhani Rajalin, 2004) on sarjan kahdessa jaksossa esiintynyt hypnotisoija, jonka avulla Seppo Taalasmaa yritti muistaa, mitä tapahtui ennen hänen saamaansa sydänkohtausta.

Eveliina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eveliina oli vuonna 2010 sarjassa esiintynyt henkilö. Hän oli Heli Sievisen vanha luokkatoveri ja koripallokaveri. Heillä oli Amanda-päivänä treffit, mutta kun kaikki kuulivat mikrofonista Helin ja Iiriksen keskustelun, Eveliina ei halunnut olla tekemisissä Helin kanssa.

Frans Taskinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Frans Taskinen (es. Pekka Kokko, 2013) veti erästä tukiryhmää, jossa Iida Mustonen kävi. Iida luuli hetken, että Frans olisi hänen isä, koska Fransilla oli ollut kauan sitten suhde Iidan äidin, Marian, kanssa.

Hake Hautala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hake Hautala oli vuonna 2012 sarjassa esiintynyt henkilö, joka työskenteli Viihdegurussa. Hän haastatteli Ismo Laitelaa ja Ossi Puolakkaa. Lopulta hän huijasi heidän tulot Duo Osmosta ja pakeni maasta.

Harri Järvi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Harri Järvi (es. Mikko Leskelä, 1999, 2000) oli töissä samalla kuntosalilla Hanna Salinin kanssa. Hannan ja Harrin välit olivat aluksi hieman kireät, mutta myöhemmin Harrista tuli yksi Hannan tärkeimpiä ystäviä ja Hanna pakenikin ihmissuhdeongelmia tämän luokse Ruotsiin muutamaan otteeseen. Harri myös väitti hetken aikaa olevansa Sofian isä, koska Hanna ei voinut kertoa Jukalle, että Sofia on Aleksin lapsi. Myöhemmin totuus isyydestä paljastui Jukalle. Harri oli itse homoseksuaali ja sai Kalle Laitelan homoseksuaalisuuden esiin.

Hedda[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hedda (es. Ritva Loijas, 2013) oli yksinäinen vanhainkodissa asuva mummo. Matleena Rintala teki vierailuja samassa vanhaiskodissa auttaen vanhuksia. Roni Jalava oli rahapulassa ja huijasi kenenkään tietämättä Heddaa, että on tämän lapsenlapsi ja sai Heddan antamaan itselleen rahaa.

Hege[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hege (es. Petteri Summanen, 1999) oli Hanna Salinin tuttu kuntosalilta ja osoittautui rikolliseksi varastettuaan yhteisen yön jälkeen Laura Kivirannalta lompakon.

Heidi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heidi on vuonna 2008 sarjassa esiintynyt tyttö. Hän oli Oonan, Nikon, Sofian, Joonatanin, Miron ja Pepin kanssa samalla luokalla.

Heikki Ratila[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heikki Ratila (es. Jukka-Pekka Palo, 2004-2005) oli menestyvä liikemies, jonka tulkkina Paula Sievinen toimi kääntäen tälle muun muassa italiaa. Myös Jenni Vainio oli Heikin tulkki kääntäen tälle saksaa. Heikki maksoi Jennille rahat kahvila-ravintola Kentaurin ostoa varten sillä ehdolla, että saisi viettää Jennin kanssa yön, mihin Jenni suostui. Myöhemmin tämä selvisi Jennin aviomiehelle Amille, mikä johti parin väliaikaiseen eroon. Myöhemmin Jenni otti Heikiltä lainaa Niko Vainion terapiaa varten, mutta tällä kertaa ilman ehtoja.

Herra Räty[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Herra Räty oli peitenimellä keväällä 2013 Amandassa vierraillut Heiskasen kätyri, jota luultiin aluksi Korpin pojaksi.

Henrik Lammi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Henrik Lammi (es. Petri Rajala, 2002-2003) oli Maarit Salinin työnantaja Olivia-lehden toimituksessa. Jukka Salin luuli Maaritin pettävän häntä Henrikin kanssa, mutta Henrik paljastui homoseksuaaliksi.

Hilla Virrankoski[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hilla Virrankoski oli syksyllä 2009 sarjassa esiintynyt hotellikriitikko, joka vieraili majatalo Amandassa ja otti Jardinin kasvohoita Sallalta. Hän ei kuitenkaan ollut tyytyväinen, koska kasvohoito meni pilalle. Lisäksi hän joutui kuuntelemaan mustasukkaisen Sallan mieshuolia Ismosta, näkemään Isabellain ja Helenan kinastelua sekä todistamaan Karin ja Sebastianin tappelua. Salla yritti pelastaa itseensä ja Amandan tilanteen järjestämällä Hillalle illallisen, mihin osallistuivat Ismo, Heli Sievinen, Iiris ja Panu Kaukovaara. Hilla oli Helin vanha luokkakaveri. Hän tiesi Helin ja Iiriksen suhteesta. Heli oli lievästi ihastunut Hillaan. Hilla uhkasi kirjoittaa Amandasta negatiivisen arvostelun, mutta Sebastian sai ylipuhuttua hänet lahjottamalla rahaa ja otti koko Amanda-insidentin syyn itselleen.

Ilari Pesonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ilari Pesonen (es. Kai Vaine, 2002-2003) seurusteli samaan aikaan Inka Haapalan ja Aamu Korhosen kanssa ja tämä lopulta johti entisten parhaiden ystävysten välirikkoon, jota ei koskaan saatu korjattua ennalleen, sillä Inka ja Aamu olivat jatkuvasti törmäyskurssilla vielä Ilarin poistuttuakin sarjasta. Ilari johti OVL-nimistä vapaaehtoisprojektia ja suunnitteli muun muassa iskun geenilaboratoriota vastaan. Ilari opiskeli teologiaa yliopistossa. Hänet myös tunnettiin vapaaseuran jäsenenä, josta hän myöhemmin sai potkut alettuaan seurustella Aamun kanssa. Ilari poistui sarjasta maaliskuussa 2003 esitetyssä jaksossa.[23]

Jaakko ”Jasu” Taavitsainen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaakko ”Jasu” Taavitsainen (es. Sami Saikkonen, 2003) oli Kari Taalasmaan armeija-aikainen kaveri, joka tuli sotkemaan Karin huumekauppabisnekseen Karin työskennellessä yökerho Geelin eteisvahtimestarina. Hän järjesti Laura Kivirannalle ja Karille nopeamman lääkäriajan sikiötutkimuksia varten, mistä Kari jäi palveluksen velkaa Jasulle. Jasu ihastui Karin siskoon Elinaan, mutta joutui lopulta vankilaan.

Janita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Janita oli syksyllä 2012 sarjan kahdessa jaksossa esiintynyt henkilö. Hänellä oli yhden illan juttu Joonatan Sievisen kanssa. Kun Joonatan kävi Moosen WC-ssä, Jiri jutteli Janitan kanssa. Paikan päälle sattunut Heidi sai väärinkäsityksen, että Jiri oli Janitan kanssa.

Jari Rauhala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jari Rauhala (es. Juha Ratia) on Roosa Kemppaisen ex-kihlattu, jolla on kehitysvamma. Roosa ja Jari rakastuivat opiskellessaan samassa koulussa. He olivat menossa naimisiinkin, mutta erosivat, koska Roosa ei halunnut muuttaa Jarin äidin luo ja nimitteli niin Jaria kuin Jarin äitiäkin. Roosa totesi, etteivät he sitten mene naimisiin. Jari lähti ja Roosa jäi asumaan Pihlajakadulle.

Jarkko Juonala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jarkko Juonala (es. Seppo Pääkkönen, 2001) oli töissä Ekholm Enterprisesin tytäryhtiössä ja johti siellä Fenix-projektia, jonka ideana oli ostaa kaikki Pihlajakatu 23 B:n asunnot, remontoida ne ja hoitaa Taalasmaiden tilalle huoltoyhtiö. Markus Ekholm sai Juonalan erotettua firmasta, mutta joutuikin itse Fenix-projektin johtajaksi.

Jarkko Potilainen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jarkko Potilainen oli sarjassa vuonna 2003 esiintynyt rekkakuski, joka oli samassa onnettomuudessa Hanna Salinin kanssa. Hän selvisi onnettomuudesta sairaalassa ja tuli pahoittelemaan tapahtunutta Salineille sekä kertoi toivovansa parasta myöhemmin onnettomuuden seurauksena menehtyneen Hannan parantumiseksi. Aleksi oli pitkään vihainen Jarkolle ja jopa uhkaili häntä, mutta lopulta ymmärsi tilanteen ja leppyi.

Jaska Aarnio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaska Aarnio (es. Juho Milonoff, 2000) oli Katja Vainion poikaystävä. Jaska opetti ammatikseen kiipeilyä. Katja ja Jaska erosivat, kun Jaska kertoi Katjalle olevansa sitä mieltä, että Katja käyttää liikaa mielialalääkkeitä ja Katjan elämä pyörii liikaa Jennin ympärillä.

Jasmin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jasmin (es. Anni Jaatinen, 2007-2008) oli yksi Niko Vainiota yläasteella kiusanneista henkilöistä. Jasmin seurusteli Rasmuksen kanssa.

Jatta Komulainen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jatta Komulainen (es. Hanna Hurskainen, 2007) tapasi juuri Snow Teamista irtisanoutuneen Ossi Puolakan baarissa ja heillä oli yhden yön juttu. Ossi sai tietää Jatan olevan kiinteistövälitysfirman johtaja ja sai sitä kautta idean Happy Homesin perustamiseen.[24]

Jesse[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jesse (es. Ville Eerikkilä, 2016) oli Kalle Laitelan oli yhden illan juttu. Myöhemmin Jesse tapasi Eliaksen ja kertoi hänelle että oli Kallen kanssa. Elias ymmärsi, että Kalle on pettänyt Laria ja kertoi siitä Larille.

Jimi Constantine[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jimi Constantine esiintyi keväällä 2011 dAmDaM-kahvilassa.

Juhani Routaketo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Juhani Routaketo (es. Jussi Wahlgren, 2009–2011) oli Lasse Sievisen ja Heli Sievisen pomo heidän työskennellessään Routaketo Oy:ssä. Joonatan Sievinen myös löi Juhania luullen tämän tekevän pahaa Severi Sieviselle, koska ei tuntenut Juhania tämän mennessä katsomaan vaunuissa olevaa Severiä.

Jussi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jussi oli Ami Vainion luokkakaveri, jonka kanssa Ami tappeli luokkakokouksessa.

Järvelä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Järvelä nähtiin sarjan kahdessa jaksossa kevällä 2010. Hän oli Panu Kaukovaaran pomo samassa lentoyhtiössä. Järvelä käski Panun irtisanoa itsensä Panun oikeusprosessin vuoksi.

Järvinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Järvinen on sarjassa vuonna 2014 esiintynyt rikospoliisi. Hän tutkii Rönkön karkumatkaa vankilasta ja Katariina Mäkelän salakliniikan hyväntekeväisyystanssiasten ammuskelua.

Kai Jaakola[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kai Jaakola oli Kalle Laitelan kuntosalilla tapaama ihastus, joka nähtiin sarjassa vuonna 2000. Kai itse oli kuitenkin hetero ja löi Kallea tämän alettua lähennellä häntä. Myöhemmin Kai kavereineen oli aikeissa hakata Kallen parkkihallissa, mutta Kallen tuttu Repe Suorsa pelasti Kallen tilanteesta.

Kaija Moilanen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaija Moilanen on sarjassa vuosina 2006-2008 vaihtelevasti esiintynyt sosiaalityöntekijä, joka hoiti Romeo Aron ja tämän lapsen Maijan tilannetta.

Kaisla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaisla (es. Sirja Minkkinen, 2013-2014) oli Severin ystävä, jonka kanssa Severi vietti paljon aikaa. Severi ja Severin perhe kutsuivat Kaislaa Severin tyttöystäväksi. Myöhemmin Severi kertoi jättäneensä Kaislan.

Kasper Koponen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kasper Koponen (es. Joona Mielonen, 2003-2006) oli temperamenttinen lukiolainen, joka sanoo usein suoraan mitä ajattelee, eikä useinkaan ajattele sanojensa seurauksia. Kasper ei ole urheilullinen, eikä erityisemmin vastakkaisen sukupuolen suosiossa. Hänen mielipuuhaansa on tietokonepelien pelaaminen ja Internetissä surffailu. Koulussa hän on keskivertoa parempi oppilas. Koulu on hänelle tärkeä asia ja hän on hyvä ryhmätöissä, joita hän mielellään haluaa johtaa. Kasperin yksi parhaimmista ystävistä on Sauli Kiviranta. Kasper seurusteli Annika Sievisen kanssa jonkin aikaa, vaikka Annikan tavoitteena oli saada vain Sauli mustasukkaiseksi. Saulin ja Annikan päätyessä riitelemään tästä kellarissa, nauhoitti Kasperin vahingossa päälle jäänyt kamera tämän ja hän sai tietää ystäviensä välisestä suhteesta. Annika kuitenkin rakastui Kasperiin ja pari päätyi harrastamaan seksiä Stellanssin lattialla. Pian Annika ihastui Romeo Aroon ja erosi mustasukkaisesta Kasperista. Erottuaan Annikasta Kasper päätti lähteä hetkeksi Brysselissä asuvien vanhempiensa luo, ennen armeijaan menoaan.

Keijo ”Keke” Naukkarinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Keijo ”Keke” Naukkarinen (es. Miska Kajanus, 2001-2002) saapui sarjaan alun perin, kun hän oli kiinnostunut Elina Taalasmaasta. Tällöin Eskon kanssa seurusteleva Elina ei lämmennyt Keken tunteille, mutta pyysi tätä kuitenkin töihin Barbaariin. Keke pysyi pitkään sivuhahmona, kunnes hän ihastui häntä useampaa vuotta nuorempaan Aamuun. Aamulla ja Kekellä oli pitkään pientä säätöä meneillään, mutta Aamu oli epävarma tunteistaan. Aamun lopullisetkin romanttisten tunteiden rippeet Kekeä kohtaan katosivat kun Ami saapui Pihlajakadulle ja Aamu ihastui häneen. Keke olisi ollut valmis siirtymään eteenpäin, mutta Aamu ei. Sitten Keke sai soiton äidiltään, että hänen isänsä oli tippunut navetan katolta ja murtanut luita. Keken äiti pyysi Kekeä tekemään kattoremontin loppuun ja hetken asiaa mietittyään Keke päätti lähteä takaisin Pielavedelle hyvästellen Aamun tammikuussa 2002 esitetyssä jaksossa.

Kim Kosonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kim Kosonen (es. Victor Kalmari, 2013) oli Larin jääkiekkojoukkueen jäsen ja tämän entinen ystävä, joka ei hyväksynyt Larin homoseksuaalisuutta. Kim päätyi pahoinpitelemään jengeineen Larin, minkä seurauksena Lari joutui luopumaan jääkiekosta ja NHL-haaveistaan.

Kimmo Kylmälä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kimmo Kylmälä (es. Jussi Salminen, 2010) oli Sebastian Vuorelan Talotaikureihin palkkaama henkilö. Samalla hän palkkasi yrityksen toimeen myös Esa Leivon. Esa ja Kimmo alkoivat tehdä ryöstökeikkoja Talotaikureiden huoltamien kiinteistöjen asuntoihin. He jäivät kiinni Sebastianin ilmiantaessa heidät.

Kirsi Huovinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirsi Huovinen (es. Venla Saartamo, 2016) on Miia Laitelan näköinen nainen, jonka Kristiina Pohjonen näki ostokeskuksessa myyjänä. Muistinmenetyksen seurauksena Kristiina ei tiennyt, että hänen Miia-tyttärensä on kuollut jo vuosia aiemmin ja luulee Kirsin olevan tyttärensä. Kalle maksoi Kirsille, jotta tämä lähtisi Helsingistä.[25][26]

Kirsi Petäjä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirsi Petäjä[27] (es. Minna Rimpilä, 2006) saapui sarjaan Teresa Ala-Uotilan entisenä tyttöystävänä, joka oli jättänyt Teresan edeltävänä talvena muuttaessaan uuden rakkautensa perään Lontooseen. Kirsi palasi Suomeen selvittääkseen asiat Teresan kanssa. Hän tutustui myös Heliin ja naiset viettivät kolmestaan paljon aikaa. Myöhemmin Kirsi kertoi Teresalle rakastavansa tätä edelleen, jolloin Teresan vanhat tunteet nousivat pintaan. Teresa jätti yhteenmuutosta haaveilevan Helin kevään 2006 päätösjaksossa Kirsin takia.

Konsta Nurmi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Konsta Nurmi (es. Emil Söderström, 2009) kävi samaa lukiota Peppi Puolakan, Oona Kivirannan, Miro Holmin ja entisen tyttöystävänsä Heidi Aaltosen kanssa. Konsta jätti Heidin, koska hänellä oli tunteita Peppiä kohtaan. Peppi ja Konsta seurustelivatkin hetken aikaa, kunnes Peppi tajusi rakastavansa Sampo Kaukovaaraa. Sampon ja Pepin erottua Konstan ja Pepin välit lämpenivät jälleen. Heidi oli edelleen rakastunut Konstaan ja yritti jatkuvasti saada tätä itselleen takaisin. Kentaurin räjähdyksen jälkeen Oona ei halunnutkaan lähteä vaihto-oppilaaksi Japaniin, mutta Konsta suostui lähtemään hänen puolestaan.

Konstaapeli Raittinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Konstaapeli Raittinen (es. Timo-Pekka Luoma 2007, 2008) selvitteli Pete Niirasen pahoinpitelyä, kun Lasse Sievinen hyökkäsi Peten kimppuun Kentaurissa Peten raiskattua Lassen tyttären Katrin. Sittemmin hän tutki Kari Taalasmaan ja Romeo Aron autovarkaus-tapausta yhdessä Tuomo Tervajoen kanssa. Myöhemmin myös kuulusteli Seppo Taalasmaata kun luuli tämän kuljettaneen huumeita autossaan. Todellisuudessa Helena Kuula ja Sergei Kuula lavastivat Sepon ja laittoivat huumeita tämän autoon, mutta Seppo oli erehdyksissä ja tietämättään pessyt mattonsa huumeilla eikä hänelle tapahtunut mitään.

Krista Koivula[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Krista Koivula (es. Minna Päkkilä, 2000) oli Sauli Kivirannan luokalla opiskeleva tyttö, jonka kanssa Sauli ei tullut kovin hyvin toimeen. Krista oli jonkin aikaa ihastunut Sauliin ja yrittänyt kovasti halailla ja pussailla tätä koulussa Saulin estelyistä huolimatta. Tilanne kuitenkin muuttui, kun Krista alkoi myös lyödä ja potkia Saulia koulussa aina silloin kun opettajien silmä vältti. Myöhemmin Kristasta ja Saulista tuli jonkinlaisia kavereita. Krista myös sattui aiheuttamaan Saulin äidille, Laura Kivirannalle, ongelmia tämän työpaikalla kun hän meni kyselemään sieltä, missä Saulin äiti mahtaa olla. Tällöin Lauran työpaikalla ei vielä tiedetty Saulin olemassaolosta.

Kristiina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kristiina (es. Miia Penttilä, 1999) oli Kalle Laitelan tyttöystävä. Kristiina oli ihastunut Kalleen, mutta Kallelle Kristiina oli kulissia vain ettei hän jäisi kiinni homoseksuaalisuudestaan. Kristiina oli myös Saku Salinin silloisen tyttöystävän Ninan paras ystävä.

Kuisma Savolainen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuisma Savolainen (es. Antero Vartia, 2001) on Kalle Laitelan entinen avopuoliso, jonka kanssa tämä muutti Brasiliaan töiden perässä ja asui siellä. Kuisma ja Kalle menivät Lapissa shamaanin vihkimänä naimisiin ja aikoivat rekisteröidä parisuhteensa niin pian kuin se olisi mahdollista. Vuonna 2012 Kalle palasi Suomeen ja pian tämän jälkeen hän ja Kuisma erosivat.

Kukka-Maaria Kujala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kukka-Maaria Kujala (es. Satu Linnapuomi 2000, 2016) oli yksi Saku Salinin tyttöystävistä, mutta heidän suhteensa ei ollut kovin pitkäkestoinen eikä niinkään vakaalla pohjalla. Hän kärsi Sakun tapaan lukihäiriöstä ja oli myös erityisen innostunut jääkiekosta. Vuosien päästä Kukka-Maaria saapui Kalle Laitelan vastaanotolle sairaalaan ja he vaihtoivat muutaman sanan.

Kujala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kujala (es. Juhani Rajalin) vuosina 2008-2009 sarjassa esiintynyt lääkäri, joka hoiti Juulia Autiota elinsiirrossa.

Kuronen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuronen (es. Olli Riipinen) oli sarjassa vuosina 2010, 2011 ja 2012 esiintynyt narkkari.

K-P Virtanen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

K-P Virtanen (es. Jerry Mikkelinen, 2002) oli pomo Tähtikuvio-nimisessä levy-yhtiössä, johon Teemu Korhonen ja Inka Haapala lähettivät musiikkiaan. K-P palkkasi nuoret artistit talliinsa, mutta antoi pian potkut Teemulle ja pakotti Inkan laulamaan humppamusiikkia taiteilijanimellä Inka-Liina. Myöhemmin K-P työskenteli Komeetta Oy:n nimissä ja yritti saada Teemun tekemään kanssaan 5 vuoden sopimuksen. K-P olisi kuitenkin saanut Teemun levytuotot kokonaan itselleen ja Teemulle olisi jäänyt vain hieman yli tuhannen euron kuukausipalkka. Kyseinen juoni paljastui Teemulle eikä Teemu allekirjoittanut sopimusta.

Leena Ruohonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Leena Ruohonen (es. Hanna-Riikka Siitonen, 2005) syömishäiriöihin erikoistunut asiantuntija, joka työskenteli syömishäiriökeskuksessa, missä Annika Sievinen kävi keskustelemassa bulimiastaan ja sen syistä.

Lentokapteeni Timonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lentokapteeni Timonen (es. Timo Vuoento, 2013) ohjasi lentokonetta, millä Seppo Taalasmaan ja Helena Kuulan oli tarkoitus lentää lomalle. Samaan koneeseen olivat kaapattuna Sergei Kuula, Isabella Holm, Peppi Kuula ja Sebastian Vuorela. Kaappauksen takana ollut Heiskanen myrkytti Timosen ja kone tippui Siperiaan. Sergei ehdotti nälissään Sebastianille että he syövät kuolleen Timosen, mutta ruumis jätettiin kuitenkin rauhaan.

Lotta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lotta (es. Vivica Hedman, 2013) on sarjassa esiintynyt teinityttö. Larin isä Ilkka yritti parittaa työkaverinsa Reinon kautta Larille tyttöystävää ja järjesti heille treffit, kun Reino tuli hänen kanssa Amandaan syömään. Lari esitti, että seurustelee Lotan kanssa, jotta Ilkka olisi tyytyväinen. Elias ei kuitenkaan pitänyt siitä, että Lari esitti heteroa, piti valetyttöystävää ja salasi edelleen homouttaan isältään. Hän ärsyyntyi siitä Larille. Lopulta Lari kertoi isälleen olevansa homoseksuaali.

Lissu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lissu oli vuonna 2008 esiintynyt tyttö, joka opiskeli Oonan, Nikon, Sofian, Joonatanin, Miron ja Pepin kanssa samalla luokalla. Lissu yritti iskeä Miron, koska Miro on Jacques Jardinin eli Jarkko Peltosen poika, joka oli silloin aloittanut opiskelut kyseisellä luokalla ensimmäistä päivää. Miron kuva oli Lissun ostettujen meikkivoiteiden mukana.

Luka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Luka (es. Petteri Avilia, 2014) työskenteli baarimikkona baarissa, jonne Peppi päätyi pakoillessaan ahdistavia tunteitaan Taigan CP-vammaan liittyen.

Lääkäri Per-Olof Strandberg[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lääkäri Per-Olof Strandberg (es. Aku Laitinen, 1999, 2002) on sarjassa kahdesti esiintynyt lääkäri. Vuonna 1999 hän hoiti sairaalassa Mika Pajun diabeteskohtausta ja vuonna 2002 hän kertoi Ulla Taalasmaalle, ettei tämä ollutkaan raskaana vaan kuukautisten loppuminen johtuikin vaihdevuosista.

Lääkäri Romppainen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lääkäri Romppainen (es. Saara Widbom, 2015, 2016, 2017) työskentelee samassa sairaalassa Kalle Laitelan kanssa. Romppainen myös äänesti Kallea ylilääkäriksi. Romppainen kuuluu sairaalan johtoryhmään ja vuonna 2016 hän hankki Kristiina Pohjoselle potkut sairaalasta.

Margareta Strömberg[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Margareta Strömberg (es. Birgitta Öunap, 2004-2005) oli Snow Teamin ensimmäinen sarjassa tunnettu omistaja, jonka Camilla Mustavaara tunsi liikepiireistä ja tämän kautta hankki Ossi Puolakalle töitä Snow Teamista.

Mari[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mari (es. Martina Aitolehti, 2007, 2008) halusi päästä julkisuuteen Seppo Taalasmaan kautta, kun Seppo alettiin tuntea julkkispiireissä Romantiikka-Seppona. Mari myi juorulehdelle perättömän huhun hänen ja Sepon yhteisestä yöstä. Mari myös keksi Sepolle nimen Seksi-Seppo.

Marja Lehtola[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marja Lehtola eli Marja-täti (es. Sinikka Sokka, 2002) palkattiin Salineille hoitamaan Sofia Salinia. Marja-täti ystävystyi nopeasti Seppo Taalasmaan kanssa. Marjalle kehittyi yksipuolisia tunteita Seppoa kohtaan ja Seppo pyysi Salineita antamaan potkut Marja-tädille, koska tämä ahdisteli miestä. Lopulta Marja irtisanoutui itse ennen kuin Salinit ehtivät antamaan tälle potkut.

Marjut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marjut (es. Ami Suojanen-Korhonen, 2017) oli pitkään strippiklubi Herukan asiakas ja Tale Taalasmaan ihailija, joka antoi tälle paljon ylimääräistä rahaa strippauksesta. Hän tarjosi Talelle satatuhatta euroa yhdestä yöstä, mutta Tale ei suostunut. Pietarin saatua tietää Marjutin tarjouksesta, hän meni jututtamaan naista asiasta. Marjut paljasti kuitenkin Talen ehdottaneen, että Janne voisi ottaa tarjouksen vastaan. Tämän paljastuksen seurauksena Tale sai potkut Herukasta. Tale kuitenkin suostui tarjoukseen Sannin pyynnöstä jotta he saisivat velkansa maksettua. Marjutin kanssa vietetyn yön jälkeen Tale ahdistui, tietäessään tehneensä väärin, mikä aiheutti riidan Talen ja Sannin välille.

Markku Kortelainen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Markku Kortelainen oli sarjassa vuonna 2008–2010 vaihtelevasti esiintynyt vanhempi konstaapeli. Hän tutkii Aaron putoamista parvekkeelta ja kuulusteli Lauraa ja Paulaa. Sittemmin hän tutkii Panun väärää syytöstä Iiriksen pahoinpitelystä sekä Sebastianin väärää syytöstä alaikäiseen Eliakseen sekaantumisesta. Syytteet olivat väärinkäsityksiä, sillä Panu ei ollut lyönyt Iiristä ja Elias paljastui Sebastianin pojaksi.

Markku Virtanen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Markku Virtanen oli elokuussa 2017 sarjan yhdessä jaksossa esiintynyt henkilö. Markun edesmennyt isä Risto Virtanen oli aikoinaan Aki Nikkisen äidin Salmen miesystävä, jonka Aki luuli käyttäneen häntä seksuaalisesti hyväksi Akin ollessa lapsi. Lopulta kävi ilmi, että hyväksikäyttäjä oli Salme itse.

Maukka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maukka (es. Harri Liuksiala, 2009) oli Niina Kanervan pomo tämän työskennellessä stripparina baarissa. Maukka myös kiristi ja uhkaili Niinaa.

Mauri[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mauri oli vuonna 2003 esiintynyt henkilö, kenet Jenni Vainio tapasi rannalle, kun Jenni oli viettämässä siellä aikaa Nikon ja Amin kanssa. Mauri kutsui Jennin pelamaan rantalentopalloa. Mauri ja Jenni kävivät treffeillä.

Mikko Kannas[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mikko Kannas (es. Perttu Hangaslahti, 2013–2014) oli Joonatan Sievisen kaveri, jolle Joonatan oli velkaa rahaa, koska heidän tappelunsa seurauksena Joonatan vammautti Mikon jalan. Joonatan oli myös varastanut idean Torture-peliin Mikolta. Mikko palkkasi Monica Mustavaaran lakimiehekseen ja voitti jutun Monican avulla.

Milla Muurinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Milla Muurinen (es. Pinja Flink, 2008) on juontaja ja hän kuului Maarit Salinin ohjelman tuotantoryhmään. Millalla on oma ohjelma Kirjailijan koti, jossa hän haastatteli kirjailijoita heidän kotonaan.

Minde Messenius[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Minde Messenius (es. Rinna Paatso, 1999–2000) oli Silja Hickleyn ja Saku Salinin pomo heidän tehdessä mallintöitä. Saku luuli Minden olevan kiinnostunut hänestä siinä mielessä, mutta Sakun luulot osoittautuivat vääriksi eikä heidän välilleen kehittynyt mitään.

Minna Salonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Minna Salonen (es. Marjo Lahti, 2006, 2007) oli Ami Vainion ex-tyttöystävä. Minnan tytär kävi myös samaa koulua Niko Vainion kanssa.

Minna Salosen tytär[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Minna Salosen tytär opiskeli samalla luokalla Oona Kivirannan, Niko Vainion, Sofia Salinin ja Joonatan Sievisen kanssa.

Minttu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Minttu (es. Linda Kaarakainen[28], 2007) oli yksi alaikäisistä tytöistä, joita noin kolmekymppinen Vesa Nokela yritti vietellä kanssaan sänkyyn. Tajuttuaan, millainen Vesa oikeasti on, Sofia kertoi myös Mintulle totuuden eikä Minttukaan pitänyt enää yhteyttä Vesaan. Minttu nähtiin kahdessa sarjan jaksossa marraskuussa 2007 esitetyissä jaksoissa.

Miska Koistinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Miska Koistinen (es. Juska Reiman, 2013–2015) on pizzakuski, jonka Elias Vikstedt tapasi kahvila Moosessa. Tämän jälkeen he viettivät myös yhteisen yön ja alkoivat pian seurustella. Miska oli pizzakuskin työn lisäksi lukion abiturientti ja sai työkeikallaan tietää Eliaksen entisen poikaystävä Larin asuvan kodittomien kanssa hylätyssä rakennuksessa. Hän kuitenkin lupasi olla kertomatta asiasta Eliakselle.

Miska ja Elias olivat kihloissa, kunnes sai kuulla Eliaksen pettäneen häntä Larin kanssa. Myöhemmin Miska ja Elias palasivat vielä hetkeksi yhteen, mutta suhde päättyi Eliaksen muuttaessa Brysseliin.

Moilanen (Iljan kaappaaja)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Moilanen (es. Elsa Pankkonen, 2015, 2016) oli sosiaalityöntekijä, joka hoiti Sanni Pohjosen ja Tale Taalasmaan Ilja-pojan isyysasioita. Myöhemmin Ilja kaapattiin ja kaappaajaksi paljastui Moilanen, joka ei voinut saada omia lapsia. Moilasen oli tarkoitus karata maasta Ilja mukanaan, mutta Iljan biologinen isä Lari Väänänen esti tämän aikeet ja sai samalla luodista. Moilanen vangittiin ja Ilja pääsi kotiin.

Moilanen (sairaanhoitaja)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Moilanen oli vuosina 2009-2010 vaihtelevasti esiintynyt nais-sairaanhoitaja. Hän oli muun muassa Katariina Mäkelän ja Miika Mäkelän kolleega. Hän yllätti Jenni Vainion sairaalasta esittämällä lääkäriä, mutta ei tuntenut häntä, kun Jenni oli mennyt etsimään Miikaa. Kerran Lasse Sievinen raivosi Moilaselle, kun Lassen verikokeiden tuloksia ei tutkittu nopeasti.

Moilanen (vuonna 2011 esiintynyt sosiaalityöntekijä)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Moilanen oli vuonna 2011 sarjassa esiintynyt sosialityöntekijä, joka hoiti Siru Honkasen kotitilanteen asioita.

Naispuolinen sijaistarjoilija[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tuntematon naispuolinen sijaistarjoilija esiintyi sarjassa vuoden 2009 kauden päätösjaksossa ja tätä edeltävässä jaksossa. Hän oli töissä Isabella Holmin sijasta Ismon ja Sallan häissä, kunnes menehtyi Kentaurin räjähdyksessä.

Nea[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nea oli keväällä 2012 kahdessa jaksossa esiintynyt tyttö, jonka kanssa Tale harrasti seksiä ostoskeskuksen vessassa, koska Janne oli järjestänyt heille treffit. Tale sai Nealta satiaiset. Myöhemmin satiaiset tarttuivat Matleenaan ja Heidiin.

Niko Bergman[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Niko Bergman (es. Tero Autero, 2000) oli valokuvaaja, seurusteli jonkin aikaa Kalle Laitelan kanssa, kunnes hän tajusi Kallen olevan ihastunut Saku Saliniin. Niko kertoi asiasta myös Sakulle, mistä aiheutui riitaa Kallen ja Sakun välille.

Nina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nina (es. Veera Tiainen, 1999) oli Saku Salinin tyttöystävä. Nina oli myös Kristiinan paras ystävä. Suhde kuitenkin loppui Sakun jätettyä Ninan tajuttuaan rakastavansa Miia Laitelaa.

Noa Okada[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Noa Okada (es. Tung Bui, 2009–2010) on japanilais-suomalainen nuori mies, joka tuli Helsinkiin vaihto-oppilaana tarkoituksenaan oli muuttaa Isabella Holmin luokse asumaan, mutta Isabellalle tämä ei sopinutkaan, sillä hän oli allekirjoittanut asumissopimuksen huolimattomasti päästäkseen eroon Oona Kivirannasta, joka ei lähtenytkään vaihto-oppilaaksi. Noa muutti asumaan Taalasmaille ja ihastui Oonaan. Miro Holm suuttui Noalle, kun hän ja Oona suutelivat. Noan äiti on suomalainen, joten Noa osaa puhua sujuvasti suomea.

Nooalaistyttö Vuokko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nooalaistyttö Vuokko (es. Helmi Seppälä, 2000) oli mukana Toivo Karhun johtamassa Nooalaislahkossa. Vuokko oli Toivon uskottu apuri. Miian kadotessa Vuokko kuitenkin kielsi tekevänsä mitään.

Oikea Isabella Holm[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Oikea Isabella Bettina Holm (es. Krista Nyman) oli vuonna 2014 Isabella Holmin eli Pirjo Luokkasen takaumissa hetken aikaa esiintynyt henkilö. Pirjo (nykyinen Isabella) varasti oikean Isabellan identiteetin, kun hän putosi koskeen.

Pamela Johansson[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pamela Johansson (oikealta nimeltään Päivi Juppunen, es. Kirsti Väänänen, 1999) oli Ismo Laitelan hetken ihastus ja heillä oli lyhyt suhde. Loppujen lopuksi suhde päättyi siihen, kun Pamela petti Ismoa ja ilmoitti, että heidän suhteensa on ohi. Pamelalla oli myös säätöä Martti Viljasen kanssa.

Pasi Ruotsalainen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pasi Ruotsalainen (es. Petri Manninen, 1999) oli Aki Nikkisen rikollistuttava, joka muun muassa myi Barbaariin alkoholia alle tukkuhintojen. Pasi seurusteli Jenni Vainion kanssa, ja kun Jenni tajusi Pasin rikollisen taustan ja tahtoi erota, Pasi raiskasi hänet. Lopulta Pasi joutui vankilaan.

Pekka Toroppa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pekka Ilmari Toroppa[29] (es. Juho Lehto) oli vuonna 2014 esiintynyt henkilö, jota Iida Mustonen luuli isäkseen. Iida ei ollut missään tekemisissä isänsä kanssaan lapsuudessaan, mutta Maria-äitinsä kuoleman jälkeen Iida halusi tietää kuka hänen isänsä on. Muutaman väärän henkilön jälkeen Janne löysi Pekan, vaikka Iida oli jo päättänyt lopettaa isänsä etsimisen. Iidan ja Pekan ensitapaamisen jälkeen he lähentyivät nopeasti. Iidan ja Jannen eron jälkeen Iida lähti Pekan mukana Asikkalassa sijaitsevalle mökille. Mökillä Pekka paljasti Iidalle, ettei hän olekaan Iidan isä ja lukitsi hänet talonsa kellariin. Lopulta hän järjesti siellä itselleen ja Iidalle häät, josta Iida pakeni aiheuttamalla tulipalon heittäessä kynttilän tämän päälle. Iida lukitsi oven lähtiessään. Myöhemmin selvisi, että palokunta oli onnistunut pelastamaan Pekan palavasta talosta.

Pekka esiintyi myös spin-off-sarjassa Young Girl, Dream Girl, missä hän paljastui Jannen hoitotädin Sirkan pojaksi. Kun Janne oli kavereiden kanssa isänsä mökillä, Sirkka oli Pekan kanssa samassa juonessa ja piti Jannea, Iidaa sekä heidän kavereitaan mökillä vankina. Lopulta Janne surmasi Pekan jousipyssyllä.

Pete Niiranen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pete Niiranen (es. Teemu Palosaari 2006–2007) seurusteli Katri Sievisen kanssa. Katri oli todella rakastunut Peteen, kunnes Pete raiskasi hänet heidän juututtuaan hissiin.

Peter Grynqvist[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peter Grynqvist (es. Jouko Uusipato, 2009) oli galleristi ja Isabella Holmin tuttava hienostopiireistä. Peter oli suuri taiteen ystävä. Peter oli homoseksuaali ja iski silmänsä Kari Taalasmaahan, koska luuli Karia homoksi.

Petra[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Petra (es. Johanna Tukiainen, 2007) nähtiin sarjan yhdessä jaksossa Kentaurissa viettämässä iltaa Marin kanssa. Kyseessä on se Mari, joka halusi päästä julkisuuteen Seppo Taalasmaan avulla. Hän ja Petra yhdessä keskustelivat siitä, kumpi hurmaa Sepon ja päätyivät Mariin.[30]

Petra Kettunen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Petra Kettunen oli sarjassa vaihtelevasti vuosina 2009-2012 esiintynyt vanhempi johtajaylilääkäri. Kettunen oli Miika Mäkelän kollega. Hän piti Katariina Mäkelälle työhaastattelun ja Katariina pääsi töihin. Vuonna 2012 johtajaylilääkärin virkaan nousi Kettusen sijasta silloin Brasiliasta palannut Kalle Laitela ja Kettunen siirtyi johtokuntaan.

Petra Rinne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Petra Rinne (es. Vera Kiiskinen, 2000–2001) oli Aleksi Salinin mielenterveysongelmista kärsinyt tyttöystävä, joka kidnappasi Sofian. Hän menehtyi kidnappauksen yhteydessä sattuneessa auto-onnettomuudessa. Petra oli tutustunut Salinien perheeseen jo keskolassa, jossa ennenaikaisesti raskausmyrkytyksen seurauksena syntynyt Sofia oli ollut hoidossa ja Petra oli hoitanut häntä.

Petteri Virtanen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Petteri Virtanen (es. Markku Pajurinen, vaihtelevasti vuosina 2003-2010) oli yksi Stellans-ketjun omistajista, joka vieraili sarjassa ajoittain eikä ollut siis vakituinen hahmo. Vuonna 2007 hän kävi huomauttamassa Seppo Taalasmaata siitä, että kauppaa tulee pitää auki kauppaketjun laatimien aukioloaikojen mukaisesti eikä kauppaa voi sulkea milloin huvittaa, saatuaan asiakaspalautetta aiheesta.[31] Myöhemmin, kun Salla Laitela riehui Stellansissa heittelemällä mandariineja, yksi mandariini osui Petteriin.

Pertti ”Vemmu” Pihlaja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pertti ”Vemmu” Pihlaja (es. Sami Lanki, 2000) oli seksuaalirikollinen ja Aki Nikkisen sellikaveri. Vemmu ihastui Jenni Vainioon löydettyään Akin tavaroista tämän valokuvia. Hän työskenteli Barbaarissa. Hän yritti kaapata Ismon valinnassa asioineen Jennin ja uhkasi pistoolilla Ismoa, mutta Kalle Laitela onnistui tainnuttamaan Vemmun. Pian Vemmu joutui takaisin vankilaan.

Piia Neuvonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Piia Neuvonen on sarjassa vuonna 2011 esiintynyt psykologi, joka tutki Severiä.

Pipsa Tiilikainen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pipsa Tiilikainen (es. Nina Jääskeläinen, 2005–2006) työskenteli kuntosalilla kunto-ohjaajana. Hänellä oli suhde Ismo Laitelan kanssa.

Puli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Puli-niminen peluri ja alkoholisti nähtiin sarjassa vaihtelevasti vuosina 2007–2008. Hän osallistui Ismo Laitelan kanssa samoihin pokeripeleihin yömajalla ja uhkaili siellä Ismoa pelikavereiden kanssa. Seuraavana aamuna Ismo yritti varastaa yömajalla Pulin rahat ja lopulta Puli pahoinpiteli Ismoa kaveriporukalla. Sittemmin Puli osti Sofia Salinille viinaa.

Päivikki Helander[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päivikki Helander (es. Sinikka Moilanen, 2000, 2001) oli Sakun, Kallen, Chiqin ja Miian silloisen koulun rehtori, josta käytettiin yleisesti nimitystä Helander. Saku kutsui tätä myös natsi-Helanderiksi eikä tullut toimeen tämän kanssa. Saku myös potkaisi suutuspäissään Helanderin autosta ikkunan rikki ja myöhemmin vahingossa rikkoi samaisesta autosta takavalon. Saku jäi kiinni teostaan, mutta pelastaakseen Sakun pinteestä paikalle sattunut Miia tekeytyi syylliseksi eikä tapauksesta koitunut kellekään mitään seurauksia.

Raivo Vihkama[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Raivo Vihkama (es. Antero Nieminen, 2003) oli hämärämies, joka teki Toni Veijalaisen kanssa pimeää bisnestä. Myös Camilla Mustavaara oli hänen kuvioissa mukana. Raivo miehineen hukutti Tonin.

Rami Hirvonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rami Hirvonen (es. Jussi Ollila, 2001) oli Miia Laitelan tuttu, jonka Miia tapasi asuessaan hetken aikaa Lontoossa. Rami kuvitteli Miian olevan kiinnostunut hänestä enemmän kuin ystävänä ja rupesi soittelemaan Miialle parin tunnin välein ja seurailemaan tätä. Miia sai tarpeekseen Ramin ahdistelusta ja palasi Suomeen, mutta mies seurasi tätä Suomeen saakka. Rami oli jo kerran aiemmin heittäytynyt väkivaltaiseksi ja Miia pelkäsi Ramia eikä uskaltanut liikkua yksin kotinsa ulkopuolella. Miia lukittautui jopa häkkivarastoon ettei Rami saisi tyttöä kiinni. Miian suuri rakkaus, Saku Salin, sai Miian pelastettua Ramin ja lopulta Rami luovutti Miian suhteen Sakun ja Miian alettua seurustella, tosin loppuajan he vain esittivät Ramille olevansa yhdessä, koska heillä oli keskinäisiä riitoja, mutta Saku halusi suojella Miiaa Ramilta.

Rampe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rampe (es. Sami Haavisto, 2014) oli sarjassa esiintynyt rikollinen ja Sergei Kuulan vanha tuttu, joka houkutteli ja jopa uhkaili Sergeitä tekemään yhteistyötä.

Rasmus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rasmus (es. Miro Tuomi, 2007-2008) oli Niko Vainion, Oona Kivirannan, Sofia Salinin ja Joonatan Sievisen luokkalainen. Hän kiusasi Nikoa siitä, että tämä melkein hukkui uintiharjoituksissa. Rasmus oli ikään kuin kiusaajajengin "johtaja", joka sai muut mukaan kiusaamiseen. Hän osallistui myös itse fyysiseen kiusaamiseen, kuten Nikon uittamiseen vessanpöntössä.

Rauni Koivukuja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rauni Koivukuja (es. Karoliina Kudjoi, 1999-2001) oli luterilaisen kirkon pappi, joka seurusteli Ismo Laitelan kanssa.

Rauni tapasi Ismo Laitelan ollessaan vihkimässä Jukka ja Hanna Salinia. Suhteen johtaessa kihlautumiseen iloinen Rauni alkoi suunnitella kirkkohäitä. Esille nousi Ismon usko Jumalaan; tämä kovia kokenut, muun muassa vaimonsa syöpään menettänyt mies ei ollut uskossaan Raunin tavoin vahva. Tämä vaikeutti omalta osaltaan parin elämää. Epävarma suhteestaan Ismoon ollut Rauni lähti pian lähetystyöhön Angolaan.

Angolassa Rauni rakastui toiseen lähetystyöntekijään. Suhde kaksikon välillä ehti kuitenkin niin pitkälle, että Rauni halusi purkaa kihlauksensa Ismon kanssa ja lähetti kihlasormuksen hänelle takaisin Suomeen. Ennen kuin Ismo ehti vastaanottaa kirjettä, oli Rauni muuttanut mieltään ja palasi Suomeen. Yritettyään kiivaasti salata suhteensa toiseen mieheen Rauni joutui kuitenkin paljastamaan kaiken Ismolle, joka vakuutti ymmärtävänsä ja tunnusti hänkin pettäneensä Raunia. Tietämättä Ismon valehdelleen Rauni jätti tämän. Rauni kuuli totuuden naiselta, jonka kanssa Ismo muka oli häntä pettänyt.

Rauni ja Ismo päättivät yrittää uudemman kerran ja aloittaa puhtaalta pöydältä. Ismo oli innokas hankkimaan lapsia, mutta aiemmassa avioliitossaan sitä epätoivoisesti yrittänyt Rauni ei halunnut enää käydä läpi samaa tuskaa. Ismo löi Raunia nähtyään kuvan Angolan rakkaasta, Lucienista, joka oli tummaihoinen eikä Ismo voinut sietää sitä. Rauni sai tarpeekseen ja jätti Ismon, joka vielä viimeisenä oljenkortenaan turvautui esittämään itsetuhoista. Ismo jätti Raunille lappusen, jossa kertoi tekevänsä itsemurhan. Huolestunut Rauni löysi Seppo Taalasmaan avulla Ismon, joka seisoi sillankaiteella. Yhdessä he ”saivat” Ismon luopumaan aikeistaan. Myöhemmin Ismo uskoutui Sepolle juonestaan. Rauni ja Ismo palasivat yhteen ja Ismo aloitti jälleen puheet perheen perustamisesta ja omakotitalon hankkimisesta maaseudulta. Rauni yritti sinnitellä paineidensa kanssa, mutta lopulta Ismon vaihdettua heidän Pihlajakadun asuntonsa Keravan omakotitaloon hän päätti eroavansa Ismosta lopullisesti ja poistui sarjasta.

Rauno[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rauno omisti silloisen dAmDaM-kahvilan. Myöhemmin hänen vanha tuttu Sergei Kuula osti kahvilan häneltä ja alkoi pyörittää siinä samalla huumekauppaa. Sergein jouduttua vankilaan, kahvilan osti siellä työskentellyt Jiri Viitamäki ja muutti kahvilan nimen Cafe Mooseksi.

Roni Jalava[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Roni Jalava (es. Henri Kaisla, 2012–2013) oli Talen vanha kaveri Tampereelta ja oli tullut etsimään vuokra-asuntoa Helsingistä väittäen päässeensä opiskelemaan kuvataidelukioon. Hänet nähtiin ensi kerran, kun tämä otti kiinni varkaan, joka oli varastanut Matleena Rintalan laukun. Hän ihastui ensisilmäyksellä Matleenaan ja Matleena Roniin. Roni joutui pettymään kun näytti, että Matleena valitsee Talen hänen sijastaan, mikä paljastuikin silkaksi vahingoksi. Kun Matleena alkoi seurustella Ronin kanssa, Tale sai selville, että Ronin pitäisi opiskella lontoolaisessa sisäoppilaitoksessa. Muuten Roni ei saisi euroakaan isoisänsä mittavasta perinnöstä. Syksyllä 2013 Marianna Kurki ilmiantoi Ronin olinpaikan tämän vanhemmilleen, jotta hän voisi muuttaa Heidin kämppikseksi, ja Ronin isä tuli hakemaan poikansa takaisin Tampereelle.

Roope[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Roope on sarjassa syksyllä 2009 esiintynyt poika. Roope oli Pepin, Oonan, Heidin, Joonatanin ja Miron kanssa samalla luokalla. Roope oli Emilian poikaystävä, mutta yritti iskeä Peppiin kotibileissä. Lopulta Emilia jätti Roopen kun Peppi ja Roope päätyivät sänkyyn.

Reima Syvärinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Reima Syvärinen (es. Pertti Roisko, 2004, 2005) omisti Vantaalla sijaitsevan Syväri-nimisen baarin, jossa Katja Vainio oli jonkin aikaa töissä. Katja ei halunnut perheensä löytävän itseään, ja Reima suojeli ystävänsä salaisuutta. Lopulta Katja palasi takaisin kotiin ja Reima jäi pyörittämään baariaan. Myöhemmin hänet nähtiin lyhyesti Ullan ja Sepon käydessä tanssimassa Reiman järjestämissä nostalgisissa levytansseissa.

Reino[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Reino oli sarjassa vuonna 2013 esiintynyt henkilö. Hän oli Larin isän Ilkan työkaveri ja Lotan isä.

Repe Suorsa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Repe Suorsa oli Kalle Laitelan tuttu, joka nähtiin sarjassa vuonna 2000. Repe maksoi Kallelle rahaa heidän yhdessä viettämistään öistä.

Ressu Redford[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ressu Redford nähtiin omana itsenään tammikuussa 2010 sarjan yhdessä jaksossa, kun Salla Laitela poistui junalla sarjasta. He lauloivat junassa yhdessä laulun "Taas aurinko nousee".

Rikoskonstaapeli Hyttinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rikoskonstaapeli Hyttinen (es. Juha Poikela, 2009-2012) oli sarjassa vaihtelevasti esiintynyt poliisi. Hänen kuulusteli Sebastian Vuorelaa, joka löysi Aino Kaukovaaran merenrannalta. Lisäksi hän tutkii muun muassa Kentaurin räjähdystä ja Maria Mustosen yliajoa. Hän oli myös Antti Polvijärven työkaveri.

Rönkkö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rönkkö (es. Joni Saarela, 2014) oli rikollinen joka haki apua Katariina Mäkelän salaklinikalta ja päätyi uhkailemaan Katariinaa. Sebastian Vuorela ja Sergei Kuula hoitivat Rönkön vankilaan, josta Rönkkö suuttui ja lupasi kostaa. Myöhemmin Rönkkö karkasi vankilasta ja tuli Katariinan salaklinikan hyväntekeväisyysjuhliin, jossa aloitti ammuskelun. Katariina ampui Rönkköä, mutta tämä selvisi. Ammuskelun jälkeen Rönkköä ei olla sarjassa nähty.

Sairaanhoitaja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sarjassa tuntematon sairaanhoitaja nähtiin sarjassa vaihtelevasti. Hänet nähtiin ensimmäisen kerran jo vuonna 2004 ja sittemmin vuosina 2010-2014. Vuonna 2004 hän hoiti Seppo Taalasmaan sydänkohtausta. Myöhemmin oli muun muassa Katariina ja Miika Mäkelän kollega. Hän on ollut myös ylilääkärin sijainen ja hoitanut ylilääkärin tehtäviä. Vuonna 2010 hän huomasi Ismo Laitelan pernaleikkauksen virheen, eli sisälle unohtuneen sideharson, mikä aiheutti Ismon leikkaushaavan tulehduksen ja verenmyrkytyksen. Hän käsitteli myös Ismon syövän tilannetta ja Katariinan hämäriä työkuvioita sairaalassa. Syksyllä 2013 Ismon pyörtyttyä kadulla ja saatuaan verenmyrkytyksen hän otti Ismon sairaalassa vastaan. Helmikuussa 2014 hän kertoi Ismolle, että Ismo on täysin parantunut syövästä. Hän oli myös mukana muutamissa johtokunnan kokouksissa. Kun Kalle halusi ottaa Larin mukaan työmatkalle Intiaan, mutta hänen mielestään idea ei ollut hyvä sairaalan kannalta ja hän kieltäytyi Kallen pyynnöstä saada ottaa Lari mukaan.

Sami Pajola[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sami Pajola (es. Tommi Saarinen, 2006-2008) oli Heli Sievisen koulukaveri, jonka kanssa hän ystävystyi. Sami oli homoseksuaali ja auttoi Heliä tulemaan ulos kaapista. Sami työskenteli Kentaurissa, kunnes muutti pois Helsingistä.

Sari Järvenpää[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sari Järvenpää[32] (es. Sonja Pekkola, 2001-2002) toimi Miia Laitelan omalääkärinä tämän saatua tietää sairastavansa syöpää. Hän keskusteli Miian kanssa ja hoiti tämän sairauteen liittyviä asioita. Tohtori Järvenpäätä ei juurikaan kutsuttu nimeltä sarjassa.

Seireeni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seireeni (es. Martina Aitolehti 2015, 2016) oli Camilla Mustavaaran palkkaama palkkamurhaaja, joka murhasi Heikki Pohjosen. Myöhemmin Seireeni uhkasi Ismo Laitelaa tämän kodissa, koska halusi saada selville, missä Liisa Salo on.

Selina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Selina (es. Heidi Hilpinen, 2014, 2015) oli Marianna Kurjen lapsuuden ystävä, joka vajosi psykoosiin hänen erottuaan poikaystävästään. Selina asui tänä aikana Mariannan kanssa ja näin ollen kaikki syyttivät Mariannaa Selinan tilasta. Selina ei koskaan parantunut ennalleen.

Selinan äiti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Selinan äiti (es. Annina Rubinstéin, 2014, 2015) pitää huolta psykoosiin vajonneesta tyttärestään. Selinalla ja tämän äidillä oli ennen Selinan sairastumista lämpimät ja rakastavat välit.

Sinna Jokinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sinna Jokinen (es. Susa Saukko, 2002) oli Aleksi Salinin koulukaveri, joka oli jonkin aikaa Sofia Salinin hoitajana. Hoidellessaan Sofiaa ja ollessaan sitä kautta myös tekemisissä Aleksin kanssa hän ihastui Aleksiin ja pari vaihtoikin muutaman suudelman, mutta mitään suurempaa heidän välilleen ei kehittynyt, vaikka Sinna olisikin niin halunnut.

Siponen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Siponen (es. Juhani Rajalin, 2012) oli sarjassa esiintynyt kirurgi ja Katariina Mäkelän kollega.

Siru Koivisto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Siru Koivisto (es. Heli Sirviö, 2005) oli SnowTeamilla töissä sihteerinä. Hänellä oli ollut pomonsa Ossi Puolakan kanssa yhden yön juttu. Elina Taalasmaan, joka käytti vielä silloin sukunimeä Ekholm, päästessä SnowTeamiin töihin Siru tuli katkeraksi pomonsa Elinaan kohdistamasta huomiosta. Kun Elinan piti esitellä asiakkaille piirtoheittimen kautta esitystä ruokatarjoilusta, Siru oli kirjoittanut esille laitettavalle kalvolle "Elina Ekholm on lutka, joka nai pomoaan". Tästä seurauksena oli se, että niin Elinan kuin SnowTeaminkin maine meinasi kärsiä. Kun Ossi sai tietää, kuka kalvon tekemisen takana oli, hän antoi Sirulle potkut. Lopulta paljastui, että kalvo oli osoitettu kostoksi Ossille. Siru oli korviaan myöten rakastunut Ossiin ja valehteli Elinalle, että Ossi oli pakottanut Sirun tekemään abortin, kun tämä oli tullut raskaaksi. Se ei kuitenkaan ollut totta vaan yksi uusi tapa kostaa Ossille se, ettei tämä rakastanut Sirua.

Sirviö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sirviö (es. Aku Laitinen, 2013) oli Heiskasen kätyri ja vankilakaveri, joka nähtiin sarjassa maaliskuussa 2013. Sergei ja Sebastian kaapasivat vahingossa tämän lapsen, luullen sitä vainoojan eli Heiskasen lapseksi. Heiskanen kuitenkin kertoi, että se ei ollutkaan hänen lapsensa. Kun Sebastian ja Sergei veivät lapsen takaisin, Sirviö pääsi selville kaappauksesta ja hyökkäsi Sergein kimppuun, mutta Sergei ja Sebastian pääsivät karkuun.

Simo Heikinjuntti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Simo Heikinjuntti on vuonna 2003 sarjassa esiintynyt henkilö. Hän oli Laura Kivirannan lapsuudenystävä Kempeleltä. Simo oli ihastunut Lauraan, mutta Laura rakasti silloista miestään Karia eikä Simo koskaan kertonut tunteistaan Lauralle.

Skäbä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Skäbä (es. Marko Äijö, 2014) oli muusikko, joka esiintyi Moosessa. Skäbä oli myös Maria Mustosen entinen miesystävä. Kun Iida Mustonen etsi isäänsä, hän luuli hetken aikaa Skäbän olevan hänen isänsä.

Soile[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Soile oli syksyllä 2013 sarjassa esiintynyt nuori nainen, joka oli Lari Väänäsen kanssa sanassa eheytymisleirillä.

Sonya Fadiga[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sonya Fadiga on (es. Sue Willberg, 2010) seurusteli Heli Sievisen kanssa. Paula luuli Sonyan olevan ihastunut Lasseen.

Susanna Tapaninen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Susanna Tapaninen (es. Jatta Ansamaa, 2004) oli Riku Jääskeläisen kihlattu Rakkavaarasta. Susanna oli pettänyt Rikua Ossi Puolakan kanssa, mutta kertoi pettäneensä Rikua vasta saapuessaan Helsinkiin selvittämään asioita Rikun soiteltua hänen peräänsä jo lähemmäs viikon ajan. Susanna ei kuitenkaan kertonut Rikulle, kenen kanssa hän oli tätä pettänyt. Ossille se ei ollut merkinnyt mitään, mutta Susanna oli rakastunut Ossiin ja kuvitteli, että heillä on edessään yhteinen tulevaisuus. Kun Susanna sai näki Rikun ja Katrin suutelemassa, hän tuli siihen tulokseen, ettei hänen ja Rikun enää kannata jatkaa suhdettaan ja he purkivat kihlauksensa, koska kumpikaan ei enää rakastanut toista. Ossikaan ei halunnut suhdetta Susannan kanssa, joten pettynyt Susanna lähti yksin takaisin Rakkavaaraan.

Susanna Viita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Susanna Viita oli vuonna 1999 sarjassa esiintynyt rikospolisi, joka tutkii Tyyne Puustisen murhaa.

Taru Saaristo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Taru Saaristo (es. Minna Turunen, 2007) oli Heli Sievisen naisystävä ja opettaja. Hän poistui sarjasta muutettuaan Helin kanssa Ranskaan. Heli jätti Tarun Pariisissa aloittaessaan suhteen Iiris Kaukovaaran kanssa.

Teresa Ala-Uotila[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Teresa Ala-Uotila

Teresa Ala-Uotila (es. Sanna-June Hyde, 2004-2006) oli opettaja, joka seurusteli Heli Sievisen kanssa.

Teresa toimi alun perin Helin mediakurssin opettajana lukiossa. He olivat opettaja–oppilas-suhteesta huolimatta hyviä ystäviä myös koulun ulkopuolella. Yhteisessä saunaillassa Helin kanssa, Helille selvisi Teresan olevan lesbo. Heli oli hieman järkyttynyt ja vältteli Teresaa jonkin aikaa. Teresan ja Helin ollessa kävelyllä kauden 2005 päätösjaksossa pari päätyi Helin aloitteesta suutelemaan. Suudelman jälkeen Heli tajusi pitävänsä enemmän naisista kuin miehistä ja he alkoivat seurustella. Myöhemmin Teresan entinen naisystävä Kirsi palasi kuvioihin, haluten Teresan takaisin itselleen. Lopulta Teresa jätti Helin ja lähti Kirsin mukana pois Pihlajakadulta.

Tero[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tero nähtiin sarjassa vuonna 2013 vetämässä eheytymisleiriä, missä Lari Väänänen oli mukana.

Tero (Ossin ystävä)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tero (es. Daniel Westerholm, 2009) oli Ossi Puolakan ystävä. Peppi Puolakka käytti alaikäisenä hyväkseen Teroa että pääsisi baariin. Terolle hän valehteli olevansa jo täysi-ikäinen. Valheen tultua julki Tero ei enää tavannut Peppiä.

Terttu Pirkkola[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Terttu Pirkkola löysi vuonna 2012 esitetyssä jaksossa tien varrelta sattumalta liftaamasta Severi Sievisen, kun poika oli karannut Aaro Vaalanteen ja Anni Vatasen mökiltä. Myöhemmin Aaro uhkasi Terttua ja hänen perhettä, jos ei peruisi lehti-ilmoitusta, missä Aaro oli kaapannut Severin.

Tiia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tiia oli sarjassa keväällä 2010 esiintynyt seuralaistyttö, jonka Sampo Kaukovaara järjesti Niko Vainion hotellihuoneeseen ja maksoi siitä Tiialle. Sampon taka-ajatuksena oli saada Niko ja Peppi eroamaan, mikä myöskin onnistui. Lopulta Peppi sai selville Sampon juonen, kun Niko hankii todisteet Tiialta käräyttääkseen Sampon. Sen jälkeen Niko ja Peppi palasivat yhteen.

Tiina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tiina on vuonna syksyllä 2010 sarjassa esiintynyt henkilö, joka roudasi musiikkilaitteita Anna Abreun konsertille tuolloisessa dAmDaM-kahvilassa. Heidi Aaltonen yllätti Tiinan Jirin kanssa sängystä.

Tiina Mäki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tiina Mäki (es. Hanna Lekander, 2007) opiskeli samassa yliopistossa, jossa Taru Saaristo oli opettajana. Taru seurusteli Tiinan kanssa jonkin aikaa, kunnes jätti tämän Helin takia. Tiina halusi pilata Tarun suhteen Heli Sievisen kanssa onnistumatta kuitenkaan lopullisesti suunnitelmassaan.

Tiina Rajala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tiina Rajala (es. Anna Rimpelä, 2013, 2018) on poliisi, joka nähtiin sarjassa ensimmäisen kerran keväällä 2013. Tällöin hän tutki tapahtumaa, missä Severi Sievinen väitti Ismo Laitelan pahoinpidelleen häntä. Tapaus osoittautui kuitenkin lasvastetuksi. Rajala palasi sarjaan helmikuussa 2018, kun hän sai tietää Linda Eerikäisen ottaneen vastaan lahjuksia.

Timi Koivisto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Timi Koivisto (es. Mikael Kokko, 1999) oli Aki Nikkisen hämärä kaveri, joka ryösti Vainiot koska hänen ex tyttöystävänsä Jenni Vainio oli lainannut häneltä rahaa eikä pystynyt maksamaan takaisin. Aki ja Markus Ekholm saivat kuitenki Timin palauttamaan tavarat Vainioille, koska Timi oli Akille palveluksen velkaa.

Timi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Timi (es. Gazmend Jusufi, 2003-2004) työskenteli baarimikkona yökerho Geelissä. Hän oli Ami Vainion ystävä ja Camilla Mustavaaran työkaveri.

Tippa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tippa (es. Jarkko Rantanen, 1999) oli metsämökissä asuva syrjäytynyt erakko, johon Toni Veijalainen törmäsi metsässä. Toni oli viemässä veljeään Petriä kotiin, Petri kuitenkin karkaa metsään ja Toni lähti perään. Veljeksille syntyi riita ja Petri onnistui kolkkaamaan Tonin sekä karkaamaan. Toni lähti tämän perään ja eksyi. Toni päätyi lopulta Tipan mökille ja mies uhkaili Tonia aseella. Myöhemmin Toni ja Tippa joivat pontikkaa ja kertoivat elämän tarinansa. Kävi ilmi että Tipalla oli aiemmin työ ja perhe, mutta perhe hylkäsi hänet, koska tämä piti työtään tärkeempänä kuin heitä, oppien lopulta, että arvojärjestyksessä perheen kuuluu olla ensimmäisenä. Tästä syystä Toni otti myöhemmin loparit töistä.

Tobias Nylund[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tobias ”Topi” Nylund (es. Hannu Abonce, 2010-2011) oli fysioterapeutti, johon Heidi Aaltonen ja Peppi Puolakka tutustuivat hevostalleilla. Myöhemmin tytöt kutsuivat Topin dAmDaM-kahvilassa järjestettäviin teemabileisiin, joiden tarkoituksena oli kerätä rahaa Eetu-ponin pelastamiseksi. Topi alkoi seurustella Heidin kanssa, mutta suhde päättyi Topin saadessa tietää Heidin ja Jiri Viitamäen seksisuhteesta. Topi päätyi helpottamaan oloaan ottamalla Pepin kanssa ”ompuiksi” kutsuttuja huumausaineita, minkä seurauksena pari päätyi harrastamaan seksiä. Sergei Kuulan lopettaessa huumekauppansa Topi ja Peppi lähtivät ostamaan Tallinnasta tarvitsemiaan huumausaineita. Pari päätti testata tuotteita ennen niiden myymistä, minkä seurauksena molemmat joutuivat sairaalaan. Sairaalassa Topin sydän pysähtyi ja hän menehtyi. Tobias esiintyy kuolleena hetken aikaa Salatut elämät -elokuvassa Nightmare – painajainen merellä Pepin näkemässä painajaisessa. Samaisessa elokuvassa selvisi, että Topin äiti Tessa Nylund seurustelee Sampo Kaukovaaran kanssa ja kuinka nämä yhdessä pyrkivät kostamaan Topin kuoleman. Ja Nightmare 2 – Painajainen jatkuu elokuvassa selvisi, että Tessa kuoli synnyttäessään tämän ja Sampon yhteistä lasta Ukkoa, joka on näin ollen Topin velipuoli.

Toivo Karhu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toivo Karhu (es. Esa-Matti Pölhö, 2000) oli Nooalaislahkon johtaja, joka ihastui Miia Laitelaan. Hän yritti saada Miiaa mukaan joukkoitsemurhaan ja otti Miian mukaan matkalle, jonka ideana oli kuolla yhdessä keskellä avomerta. Miia ja Toivo pelastuivat pelastusveneen avulla. Myöhemmin hänen ja Miian palattua takaisin Helsinkiin, Toivo poltti itsensä hengiltä. Hän uskoi jumalan voimiin niin vahvasti, ettei uskonut tulen pystyvän vahingoittamaan häntä. Hän pyysi erästä lahkolaisnaista sytyttämään hänen hihansa tuleen, ja oltuaan hetken tulessa hän kaatui elottomana maahan.

Tommi Tiihonen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tommi Tiihonen (es. Jussi Puhakka, 1999) oli Silja Hickleyn ystävä. Siljan perhe ei pitänyt Tommista, koska tämä oli mielisairas ja ilman lääkkeitään vaarallinen. Tommi oli suuri Rebecca Liekan eli tosielämän Tyyne Puustisen fani ja yritti saada ihmiset ymmärtämään Tyynen murhan olleen suuri vääryys, josta hän syytti Tyynen murhannutta Aki Nikkistä kaataen samalla päälleen bensiiniä aikomuksena sytyttää itsensä tuleen. Aki pelasti hänet ja myöhemmin sairaalassa Tommi pyysi Siljaa pyytämään Akilta anteeksi. Silja kuitenkin halusi suojella Tommia. Lopulta Tommi päätyi mielisairaalaan.

Tuomarit oikeudessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tuntemattomana esiintynyt miespuolinen tuomari nähtiin sarjassa vuonna 2003. Hän käsitteli Kari Taalasmaan ja Aamu Korhosen oikeudenkäyntejä.

Toinen tuntemattomana esiintynyt tuomari nähtiin sarjassa vuosina 2011-2015 vaihtelevasti. Hän käsitteli Katariina Mäkelän, Heidi Aaltosen, Liisa Salon, Jenni Vainion ja Marianna Kurjen oikeudenkäyntejä.

Tuuli Rantala[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tuuli Rantala (es. Sirpa Teppola, 2008) ilmestyi Sievisten ovelle luettuaan Paula Lepistön haastattelun lehdestä. Tuuli haki Paulasta tukea, sillä tämän mies oli Aaro Vaalanteen kaltainen narsisti. Tuuli ja Paula ystävystyivät. Tuulin tekemä itsemurha järkytti Paulaa syvästi.

Tyyne Puustinen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tyyne Puustinen oli sarjan ensimmäisessä jaksossa kuolleena löydetty vanha rouva. Myöhemmin selvisi, että Aki Nikkinen tappoi ennen sarjan alkua vahingossa Tyynen.

Valtteri Elovirta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtteri Elovirta (es. Matti Ristinen 2000, Rami Rusinen 2012, 2013) on Katja Vainion entinen luokkakaveri, joka työskenteli samassa lakifirmassa Laura Kivirannan kanssa. Valtterin alettua viettää enemmän aikaa Katjan kanssa alkoi myös Katjan sisko Jenni kiinnostua Valtterista. Jennin kanssa Valtteri vaihtoi vain suudelman. Katja alkoi nähdä Valtterista eroottisia unia, mikä johti siihen että Toni Veijalainen jätti Katjan ja paljasti tunteensa Jenniä kohtaan.

Valtteri oli samoissa juhlissa Kalle Laitelan kanssa, ja he vaihtoivat suudelman. Valtterin ja Kallen tapailtua Kalle rakastui ja halusi paljastaa isälleen Ismo Laitelalle olevansa homoseksuaali, mutta Valtteri perääntyi. Myöhemmin paljastui että Valtteri oli naimisissa Outi-nimisen naisen kanssa. Avioliitto oli kuitenkin vain pelkkää kulissa, sillä Outi oli lesbo ja halusi käyttää Valtteria lapsentekovälineenä.

Syksyllä 2012 Valtteri kävi sairaalassa keuhkoputkentulehduksen takia ja joutui Kallen vastaanotolle. Valtteri pyysi Kallea kahville, mutta tämä kieltäytyi vedoten työkiireisiinsä. Jennin varoittelusta huolimatta Kalle kuitenkin soitti Valtterille ja suostui kahvikutsuun. Parin välille kehittyi suhde, vaikka Valtteri oli tapaillut myös Katariina Mäkelää. Kalle päätti jatkaa suhdetta Valtteriin, vaikka Jennin ja Katariinan puheet olivat saaneet Kallen miettimään Valtterin todellista luonnetta. Kun Kalle ja Valtteri olivat aikeissa harrastaa seksiä tämän jahdilla, Kalle löysi Valtterin sängystä Katariinan kadonneen korvakorun ja tajusi varoituksien olleen totta. Valtteri esti Kallea lähtemästä ja raiskasi tämän. Kalle ei tehnyt Valtterista rikosilmoitusta, koska tämä uhkaili julkaisevansa salaa kuvaamansa seksitallenteet.

Kalle onnistui pääsemään yli raiskauksesta. Kalle ja Katariina olivat alkaneet seurustella ja päättivät kokeilla kolmen kimppaa. Katariina kuitenkin perui tapaamisen viime hetkellä ja Kallen seuraksi saapui Valtteri. Kalle kertoi raiskauksesta Ismolle, joka päätti pahoinpidellä Valtterin. Tunkeuduttuaan asunnolle Ismo huomasi, että Valtterin raiskausyrityksen kohteeksi joutunut mies oli jo pahoinpidellyt Valtterin sairaalakuntoon. Ismo lähti Kallen kanssa hakemaan asunnolle unohtunutta pesäpallomailaansa. Kalle löysi Valtterin DVD-tallenteet, joille tämä oli tallentanut salakuvatut videot seksikumppaneistaan ja raiskaamistaan henkilöistä. Valtteri joutui vankilaan heti, kun oli parantunut sairaalassa.

Vanessa Turunen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vanessa Turunen (es. Silja Rantala, 2011–2014) on Talen ja muiden sarjan päähenkilöinä esiintyneiden nuorten luokalla opiskellut suosittu tyttö. Vanessa oli tyttöjengin johtaja ja myös useaan otteeseen ollut mukana kiusaamassa niin Talea kuin Matleenaakin. Kerran Larin järjestämissä juhlissa Vanessa esitti kiinnostuneensa Talesta ja sai tämän nolaamaan itsensä täysin.

Veera Hakkarainen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Veera Hakkarainen on sarjassa vuonna 2005 esiintynyt nainen, jonka kanssa Ismo Laitela deittaili netissä ja kävi treffeillä.

Veijo Olsson[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Veijo Olsson esiintyi sarjassa vuonna 2004. Hän tapasi työttömänä olleen Kari Taalasmaan baarissa, ja yllytti hänet heittämään dartsia Jussi-nimistä miestä vastaan rahasta. Miehet antoivat aluksi Karin voittaa, mutta paljastuivat pian huijareiksi ja Kari jäi heille velkaa. Lainaamalla rahaa Ossi Puolakalta Kari sai velkansa lopulta maksettua.

Vesa Nokela[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vesa Nokela (es. Matti Airas, 2007) seurusteli itseään nuoremman Sofia Salinin kanssa haluten suhteelta kuitenkin vain seksiä ja yritti lopulta raiskata Sofian.

Ville Kurtti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ville Kurtti (es. Tony Honkanen) opiskeli samassa koulussa kuin Elias Vikstedt, Iida Mustonen, Tale Taalasmaa, Janne Haukkala ja Lari Väänänen. Elias pyysi Villen treffeille ja pari meni elokuviin. Iida ja Lari päätyivät samaan esitykseen ja treffit olivat mennä pilalle. Ville kuitenkin treffien päätteeksi pussasi Eliasta ja pyysi tätä myöhemmin tekstiviestitse uusille treffeille. Ville kuvasi videon, jossa Lari itki. Elias julkaisi sen Facebookissa ja Lari sanoi, että Elias saa maksaa siitä. Moosen naamiaisissa Elias yllätti Villen suutelemasta toista poikaa ja parin orastanut suhde päättyi.

Ville Paananen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ville Paananen (es. Jani Karvinen, 2002–2003) oli Jenni Vainion ja Katja Vainion entinen koulukaveri Lempäälästä. Hän seurusteli jonkin aikaa Jennin kanssa. Heidän seurustelunsa aikana valehteli Villelle Niko Vainion olevan Katjan lapsi. Villen kautta Jenni pääsi Miss Keittiö-kilpailun finaaliin.

Virpi Hurme[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Virpi Hurme (es. Mariko Pajalahti, 2000–2001) opiskeli samassa lukiossa Saku Salinin ja Miia Laitelan kanssa. Virpi kiusasi koulussa vaihto-oppilas Chiqi Litä muun muassa sitomalla Chiqin polkupyörään hirtettyä aasialaistyttöä esittävän Barbie-nuken. Virpi oli myös ihastunut Sakuun ja myöhemmin Saku ystävystyikin Virpin kanssa, mutta romanttista suhdetta heille ei syntynyt, koska Saku oli rakastunut Miiaan.

Voitto Sutela[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Voitto Sutela

Voitto Sutela (es. Heikki Lund, 1999) oli Seppo Taalasmaan vanha tuttu, joka ihastui Sepon vaimoon Ullaan ja myöhemmin tämän tyttäreen Elinaan.

Yrjö Merilä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yrjö Kalervo Merilä[33], myöhemmin hautakivessä Yrjö Sakari[34], (13. joulukuuta 1936 - 7. lokakuuta 2005[34], es. Paavo Liski, 2005–2006) oli sen iltalukion opettajana, missä Seppo ja Ulla Taalasmaa opiskelivat runoutta. Myöhemmin Ulla ja Yrjö aloittivat seurustelusuhteen, joka päättyi Yrjön saamaan sydänkohtaukseen ja hänen kuolemaansa. Aiemmin Yrjön nimi mainittiin jo vuonna 2000, kun Ulla aloitti käymään iltalukiossa ja kirjoitti runoja Seposta. Itse hahmon ensiesiintyminen nähtiin kuitenkin vasta vuonna 2005.[35]

Kuolleet henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi sarjassa / muu materiaali Hahmo Kuolinsyy
1999 Tyyne Puustinen vahinkomurha, joutui Aki Nikkisen uhriksi, ei näytetty sarjassa
1999 tuntematon mies hukkuminen, ei näytetty sarjassa, luultiin alussa olevan Tonin veli Petri
2000 Mika Paju auto-onnettomuus
2000 Toivo Karhu itsensä polttaminen
2001 Petra Rinne auto-onnettomuus
2001 Erik Ekholm luuydinsyöpä
2002 Miia Laitela aivokasvain
2002 Markus Ekholm huumeiden yliannostus
2003 Hanna Salin eutanasia auto-onnettomuuden jälkeisen kooman vuoksi
2004 Toni Veijalainen hukuttaminen
2004 Martti Viljanen sydänkohtaus, ei näytetty sarjassa
2004 tuntematon nainen ei tietoa, ei näytetty sarjassa, luultiin aluksi olevan Katja Vainio
2005 Selma Viljanen sydänkohtaus
2006 Yrjö Merilä sydänkohtaus, ei näytetty sarjassa
2006 Riku Jääskeläinen auto-onnettomuuden aiheuttama aivoverenvuoto
2007 Annika Sievinen hukkuminen
2008 Tuuli Rantala itsemurha, ei näytetty sarjassa
2008 Kristo Päivinen putoaminen kalliolta kamppailun seurauksena
2009 Leo Sievinen sydänkohtaus, ei näytetty sarjassa
2009 Juulia Autio kaasumyrkytys
2009 Eero Vanala kaasuräjähdys
2009 naispuolinen sijaistarjoilija[36] kaasuräjähdys
2009 Sara Polvijärvi putoaminen koskeen kamppailun seurauksena
2010 tuntematon nainen hukkuminen, ei näytetty sarjassa, ruumis löydettiin joen rannalta, luultiin olevan Sara Polvijärvi
2010 Elsa Toivio sydänkohtaus
2011 Korppi putoaminen katolta kamppailun seurauksena
2011 Tobias Nylund huumeiden yliannostus
2011 Alexander Holm aortta-aneurysma
2012 Maria Mustonen eutanasia auto-onnettomuuden jälkeisen kooman vuoksi
2012 Aarne Luomanen sairauskohtaus, ei näytetty sarjassa
2013 Jenni Vainio joutui vahingossa Seppo Taalasmaata uhanneen Heiskasen ampumaksi
2013 Larin isoisä sydänkohtaus, ei näytetty sarjassa
2013 Lentokapteeni Timonen myrkytys
2013 Heiskanen joutui Seppo Taalasmaan ampumaksi
2013 tuntematon henkilö ei tietoa, ei näytetty sarjassa, Kalle Laitela ilmoitti omaiselle henkilön kuolemasta sairaalassa
2014 Paula Sievinen aivoverenvuoto: lakkasi koomassa hengittämästä
2015 Heikki Pohjonen murha: puukonisku selkään
2016 Elias Vikstedt joutui Marianna Kurjen yliajamaksi
2017 Raakel Kurki itsemurha hukuttautumalla
2017 Anton Helenius jäi autokorjaamon nosturilta pudonneen auton alle
2017 Sergei Kuula auton räjähdys
2018 Salme Hämäläinen sydänkohtaus
sarjan ulkopuolella Benjaminin biologinen äiti ei tietoa, ei näytetty sarjassa
sarjan ulkopuolella Igor Kuulan toinen vaimo leokemia, ei näytetty sarjassa
sarjan ulkopuolella Johanna Kurki hukkuminen kylpyammeeseen
sarjan ulkopuolella Krista Luokkanen anoreksian aiheuttama sydänkohtaus, ei näytetty sarjassa
sarjan ulkopuolella Lassen ja Leon äiti ei tietoa, ei näytetty sarjassa
sarjan ulkopuolella Leean mies Harri ei tietoa, ei näytetty sarjassa
sarjan ulkopuolella Larin äiti syöpä, ei näytetty sarjassa
sarjan ulkopuolella Madeleine ”Madde” Ojala hukkuminen, ei näytetty sarjassa
sarjan ulkopuolella oikea Isabella Holm putoaminen koskeen
sarjan ulkopuolella Oiva Toivio ei tietoa, ei näytetty sarjassa
sarjan ulkopuolella Patrik Sirén sydänkohtaus, ei näytetty sarjassa
sarjan ulkopuolella Pauli itsemurha ajamalla autoa päin kalliota, ei näytetty sarjassa
sarjan ulkopuolella Pertti Aaltonen vaimonsa ja itsensä ampuminen, ei näytetty sarjassa
sarjan ulkopuolella Pekka Toivio alkoholilla on kerrottu olevan osuutta kuoleman kanssa, ei näytetty sarjassa
sarjan ulkopuolella Pepin isä ei tietoa, ei näytetty sarjassa
sarjan ulkopuolella Risto Virtanen ei tietoa, ei näytetty sarjassa
sarjan ulkopuolella Tom Bergqvistin perhe menehtyivät tulipalossa, ei näytetty sarjassa
sarjan ulkopuolella venäläinen agentti murha, joutui Igor Kuulan uhriksi, ei näytetty sarjassa
spin-offissa Eino joutui Aino Kaukovaaran kolkkaamaksi, kuoli spin-off-elokuvassa Nightmare 2 – Painajainen jatkuu
spin-offissa Matti joutui Einon ampumaksi, kuoli spin-off-elokuvassa Nightmare 2 – Painajainen jatkuu
spin-offissa Otto Kaukovaara hukkuminen pelastaessaan Ulla Taalasmaan serkun, Ulpun lastenlasta Santeria kylmästä järvestä, kuoli spin-off-sarjassa Satula
spin-offissa Pekka Toroppa joutui Janne Haukkalan ampumaksi jousipyssyllä, kuoli spin-off-sarjassa Young Girl, Dream Girl
spin-offissa Tessa Nylund synnytyksestä seuranneet komplikaatiot, kuoli spin-off-elokuvassa Nightmare 2 – Painajainen jatkuu
Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. Selviää ensiesiintymisessä jaksossa 1441: Elina vie ja vikisee (5.11.2007)
 2. Selviää spin-off-sarjassa Romeo & Rafael Desperados.
 3. Selviää jaksossa 1413: Tuhkimo-Salla hukkaa lasikenkänsä (26.9.2007)
 4. Selviää jaksossa 1414: Sofia rakastuu virtuaalisesti (27.9.2007)
 5. Selviää jaksossa 502: Sosiaalinen omatunto kääntää Teemun auttamaan (14.11.2001)
 6. Salkkarit-pahis palasi sarjaan MTV3. Viitattu 15.04.2013.
 7. Selviää jaksossa 2461: Helena bongaa väärän linnun (29.4.2013)
 8. Selviää jaksossa 2465: Sebastianilla on mutka matkassa (8.5.2013)
 9. Selviää jaksossa 2466: Kuulat ovat umpitunnelissa (9.5.2013)
 10. Selviää jaksossa 2467: Katariina on kapulana kolmannessa pyörässä (13.5.2013)
 11. Selviää jaksossa 1765: Perutaan häät, perutaan yhteinen hautapaikka? (1.6.2009)
 12. Selviää jaksossa 3085: Pihlajakatulaiset ottavat osaa (14.11.2016)
 13. Salkkareissa traaginen kaksoisitsemurha - äiti ja tytär poistuvat yhdessä sarjasta mtv.fi. 27.3.2017.
 14. Viikko 24: Heikki Pohjonen murhataan 11.6.2015. mtv.fi. Viitattu 16.6.2015.
 15. Selviää jaksossa 286: Ullan uudet kuviot sekoittuvat (2.10.2000)
 16. a b Selviää hautakivestä jaksossa 1143: Katri tajuaa, ettei ole ainoa nainen Tanelin elämässä (17.11.2005)
 17. Selviää jaksossa 1478: Lauran lörppöys vahvistaa Paulan epäilyt (16.1.2008)
 18. Selviää jaksossa 1422: Oona haukkuu väärää puuta (9.10.2007)
 19. Tapahtuu jaksossa 1458: Sofia uittaa ystävänsä (28.11.2007)
 20. Tapahtuu jaksossa 1460: Joonatanin vaikea valinta (30.11.2007)
 21. Ensiesiintyminen nähdään jaksossa 1276: Elinan mitta täyttyy (24.10.2006)
 22. Selviää jaksossa 1345: Ami pelaa rakkauden rulettia (12.3.2007)
 23. Tapahtuu jaksossa 372: Danielin omatunto pannaan kevätsiivoukseen (11.3.2003)
 24. Tapahtuu jaksossa 1468: Eero veljeilee vihollisen kanssa (13.12.2007)
 25. Venla Saartamon roolihahmo paljastuu – Salkkarit-Ismo romahtaa täysin MTV.fi. 25.2.2016. Viitattu 15.3.2016.
 26. Salailun kierre johtaa hätäratkaisuun Salkkareissa – Kalle tekee yllättävän ehdotuksen MTV.fi. 26.2.2016. Viitattu 15.3.2016.
 27. Selviää lopputeksteistä jaksossa 1232: Paula ja tahdikkuus eivät kulje käsi kädessä (23.5.2006)
 28. Selviää lopputeksteistä jaksossa 1443: Eero yrittää heittää Nikolle pelastusrenkaan (7.11.2007)
 29. Selviää jaksossa 2622: Camillan jaxuhali on pitkä ja kuuma (16.4.2014)
 30. Tapahtuu jaksossa 1419: Pihlajakatulaiset tanssivat kaunottaren ja hirviön häitä (4.10.2007)
 31. Selviää jaksossa 1409: Lasse taistelee tunteidensa tuulimyllyä vastaan (20.9.2007)
 32. Selviää jaksossa 516: Inka sotkeutuu valheiden verkkoon (4.12.2001)
 33. Selviää jaksossa 1189: Yrjö on istunut Sepon tuolissa (7.3.2006)
 34. a b Selviää jaksossa 1293: Lasse vaatii yhteisiä pelisääntöjä (22.11.2006)
 35. Ensiesiintyminen nähdään jaksossa 1155: Jenni tekee mielestään ainoan oikean päätöksen (5.12.2005)
 36. http://www.mtv.fi/viihde/ohjelmat/salatut-elamat/uutiset/artikkeli/salkkarit-15-v-mtv-fi-listasi-hurjimmat-kausien-paatosjaksot/3049390. Viitattu 24.8.2016