Ikuisesti nuori

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ikuisesti nuori
Forever Young
Mel Gibson 1990.jpg
Ohjaaja Steve Miner
Käsikirjoittaja J. J. Abrams
Tuottaja J. J. Abrams
Bruce Davey
Säveltäjä Jerry Goldsmith
Kuvaaja Russell Boyd
Leikkaaja Jon Poll
Pääosat Mel Gibson
Jamie Lee Curtis
Elijah Wood
Valmistustiedot
Valmistusmaa  Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Warner Bros.
Ensi-ilta 1992
Kesto 97 min
Alkuperäiskieli englanti
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Ikuisesti nuori (Forever Young) on vuonna 1992 ensi-iltansa saanut draamaelokuva. Elokuvan ohjasi Steve Miner ja pääosissa ovat Mel Gibson, Jamie Lee Curtis ja Elijah Wood.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuva kertoo Daniel McCormickista ja eletään vuotta 1939. Daniel on surun murtama sillä hänen tyttöystävänsä Helen on vaipunut koomaan, eikä Danielin elämällä ole enää tarkoitusta. Danielin ystävä Harry Finlay on tiedemies ja hän on kehitellyt syväjäädytyksen mahdollistavaa laitteen ja surun murtama Daniel suostuu koekaniiniksi, mahdollisista seurauksista piittamatta.

Eletään vuotta 1992 nuori poika Nat Cooper löytää varaston perältä oudon kapselin jossa on jäätynyt mies. Vahingossa Nat purkaa jäädytystilan Daniel herää monen vuoden jäädytystilastaan. Daniel majoittuu Natin ja hänen yksinhuoltaja äitinsä Clairen kanssa asumaan. Danielille ja Natille syntyy isä-poika suhde ja Daniel rakastuu Claireen. Muuttunut maailma on ainutlaatuinen ja outo Danielille, joka ei ole eläissään nähnyt edes televisiota. Kuitenkin Daniel alkaa vanhentua nopeasti, koska jäädytystila pitää ihmisen vain hetkellisesti nuorena. Daniel vanhenee muutamassa päivässä 53:lla vuodella ja tulee vanhukseksi. Lopussa hän löytää entisen tyttöystävänsä Helenin, joka on vuosikymmeniä sitten herännyt koomastaan. Kuluneiden vuosien aikana rakkaus ei ole kuitenkaan hiipunut ja Daniel ja Helen päätyvät yhteen elämään viimeisiä vuosia yhdessä. Daniel menetti elämästään 53 vuotta, jonka aikana hän oli jäädytystilassa.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  Mel Gibson   …  Daniel McCormick  
  Jamie Lee Curtis   …  Claire Cooper  
  Elijah Wood   …  Nat Cooper  

Arvioita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Video-oppaassa vuodelta 1994 Bello Romano kutsui elokuvaa sympaattiseksi koko perheen hömpäksi ja antoi sille kolme tähteä viidestä, mikä vastaa sanallista arviota ”hyvä”.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Romano, Bello (toim.): Video-opas 95, Yli 8500 elokuvaa, 2000 uutuutta. WSOY, 1994. ISBN 951-0-19839-0.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.