Kohde (televisiosarja)

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kohde
Person of Interest
Person of Interest logo.svg
Tyyli rikosdraama
Kestoaika 43 min
Luoja(t) Jonathan Nolan
Pääosissa Jim Caviezel
Taraji P. Henson
Kevin Chapman
Michael Emerson
Alkuperämaa Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Verkko Yhdysvaltain lippu CBS
Suomen lippu MTV3
Esitetty 22. syyskuuta 2011 – 21. kesäkuuta 2016
Tuotantokausia 5
Jaksoja 103
Tuotanto
Tuottaja(t) Athena Wickham
Margo Lulick
Vastaava(t) tuottaja(t) J. J. Abrams
Bryan Burk
Jonathan Nolan
Greg Plageman
Richard J. Lewis
Kuvaaja(t) Teodoro Maniaci
Stephen McNutt
Tuotantoyhtiö(t) Bad Robot Productions
Kilter Films
Warner Bros. Television
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb

Kohde (engl. Person of Interest) on yhdysvaltalainen rikosdraamasarja, jota esitettiin CBS-televisiokanavalla. Ensimmäinen jakso esitettiin 22. syyskuuta 2011. MTV3 aloitti sarjan esittämisen 20. helmikuuta 2013.

Sarja perustuu Jonathan Nolanin käsikirjoitukseen. Se kertoo kuolleeksi luullusta entisestä CIA-agentista ja Yhdysvaltain armeijan erikoisjoukkojen sotilaasta John Reesestä (Jim Caviezel), joka lyöttäytyy yhteen salamyhkäisen miljardöörin Harold Finchin (Michael Emerson) kanssa estääkseen suunnitteilla olevia väkivaltarikoksia New Yorkissa.

Finch on kehittänyt terroristien ja epäilyttävien tapahtumien seuraamiseen tietotekniikkaa hyödyntävän maanlaajuisen valvontalaitteiston, joka pyrkii tunnistamaan epäilyttäviä henkilöitä ja ehkäisemään terroritekojaennalta . Hallitus käyttää järjestelmää terrorismin ehkäisemiseen. Järjestelmä pystyy myös ennakoimaan tavallisiin ihmisiin kohdistuvia väkivaltarikoksia, mistä hallitus ei ole kiinnostunut. Finch käyttää hallituksen tietämättä luomaansa järjestelmää henkirikosten ehkäisemiseen ja uhrien pelastamiseen yhdessä Reesen kanssa. Heillä on käytettävissään ainoastaan tulevan rikoksen uhrin tai rikoksen tekijän henkilötunnus.

Reeseä metsästää NYPD:n väkivaltarikosyksikön tutkija Joss Carter (Taraji P. Henson). Korruptoitunut etsivä Lionel Fusco (Kevin Chapman) toimii Reesen vastentahtoisena myyränä poliisivoimissa.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.