Hal Lindsey

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Hal Lindsey (s. 1929) on tunnettu yhdysvaltalainen evankelista, eskatologi ja kristillisten kirjojen tekijä.

Hal Lindsey on maailman kuuluisimpia ja arvostetuimpia profeettoja tai Raamatun profetian selittäjiälähde?. Hänen sanomisiaan ovat toistaneet monet, esimerkiksi Charles Berlitz kirjassaan Maailmanloppu 1999. Lindsey on väittänyt seurakunnan ylösoton tulevan vasta kun Israelille tehdään petollinen rauhanliitto. Lindsayn keskeisimpiin ennustuksiin kuului Neuvostoliiton ja USA:n välinen sota.

Lindseyn kirjoja kustansi Suomessa aluksi helluntaiherätyksen kustannusliike Ristin Voitto ja myöhemmin Kuva ja Sana. Lindseyn ensimmäinen kirja on vuonna 1970 julkaistu Maa - entinen suuri planeetta, josta tuli bestseller.lähde? Vuonna 1972 julkaistu Saatana elää ja voi hyvin maa planeetalla kertoi esimerkiksi okkultismin tutkimuksista Neuvostoliitossa. Vuonna 1983 julkaistussa Kohtaaminen pilvissä -kirjassaan hän kirjoittaa, että EU:sta nouseva Antikristus tulee tekemään liiton Israelin johtajan kanssa. Kirja perustui Lindseyn tulkintaan Raamatun Daniel 9:27:sta, josta on kirjoittanut esimerkiksi myös Harri Veijonen Suomessa.

Uusien medioiden myötä Hal Lindsey tunnetaan myös videoistaan ja uutisluonteisista televisio-ohjelmistaan. Hänellä on suomalaisten perustama faniryhmä.

Lindsey ennusti mm. uskovien ylöstempauksen tapahtuvan vuonna 1981 (Lindsey & Carlson 1972, 65; alkuteos 1970, 52)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]