Finman

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Finman logo

Finman on vuonna 1993 rekisteröity suomalainen tuotemerkki jonka nimellä valmistetaan ja myydään tuotteita[1].

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Finman tuotemerkki on rekisteröity 1993 elokuussa. Ensimmäiset Finman tuotteet olivat haravia, lumilapioita, lumikolia, jäähakkuja ja muita isokokoisia pihatyökaluja.

Vuonna 1995 Finman merkillä ruvettiin valmistamaan Kauhavalla puukkoja. Samana vuonna kehiteltiin myös työkalulaatikko. Molempia myydään edelleen laajalti.

Vuonna 2000 toiminta laajeni muovisiin koottaviin lavakauluksiin jotka tulivat vaihtoehdoksi puisille perinteisille lavakauluksille. Muoviset lavakaulukset suunniteltiin elintarviketeollisuuden käyttöön. Lavakauluksia myytiin pääasiassa Keski- ja Pohjois-Euroopan markkinoille. Lavakauluksissa Modularbox:illa on maailmanlaajuinen patentti.

Vuonna 2001 Espoolainen Modularbox Oy rupesi markkinoimaan, ja myymään Finman tuotteita.

2000-luvulla ensimmäisellä kymmenyksellä valikoimiin tuli myös mönkijöihin suunniteltuja lisävarusteita kuten mm. erilaisia lumiauroja, kauhoja, tielanoja ja hiekoittimia. Finman on pitänyt mönkijöiden varusteiden valmistuksen edelleen Suomessa. Osien toimittajina toimii useampi kotimainen yritys ja niiden kasaus tapahtuu Espoossa, tai alihankkijoiden toimitiloissa.

2010-luvulla tuotevalikoimiin tuli myös erilaisia ympäristökoneita kuten halkaisukoneita, sauvaohjattavia ruohonleikkureita, kardaani sekä polttomoottorikäyttöisiä hakettimia jne. Näiden osat tulevat Kaukoidästä, sekä Yhdysvalloista ja kasaus tapahtuu Suomessa. Ympäristökoneiden moottoreissa yhteistyökumppaniksi on valikoitunut Yhdysvaltalainen moottorivalmistaja Briggs & Stratton.

2010-luvulla ruvetiin myymään myös useita erilaisia mönkijöiden peräkärryjä.

Vuonna 2016 Motonet solmi yhteistyösopimuksen Suomen Jääkiekkoliiton kanssa[2]. Tämän seurauksena Finman autolapioita sekä puukkoja ruvettiin myymään Suomen jääkiekkomaajoukkueen tunnuksilla Motonet-tavarataloissa kautta maan[3].

Finman nykyisin[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nykyisin pääasiallisia myyntiartikkeita Finmanin tuotevalikoimassa ovat mönkijöiden lumiaurat, kauhat sekä peräkärryt.

Puukot ja työkalulaatikot, sekä ympäristökoneet joiden menekki on noussut vuosi vuodelta.

Osa ympäristökoneista on omalla moottorilla toimivia mutta osa suurista hakettimista käyttää voimanlähteenä traktorin kardaania.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tavaramerkin rekisteröintivuosi tavaramerkkitietopalvelu.prh.fi.
  2. Tiedote yhteistyöstä leijonat.fi.
  3. Motonet Finman puukon myynti-ilmoitus m.motonet.fi.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]