Modularbox

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Modularbox Oy
Modularboxoy-logo.jpg
Yritysmuoto Osakeyhtiö
Perustettu 2001
Kotipaikka Espoo
Toimiala ajoneuvojen maahantuonti ja jälleenmyynti
Tuotteet mönkijät, kevyet sähköiset kulkuvälineet, sähköiset ajoneuvot, sähköiset liikkumisvälineet, työkoneet
Liikevaihto Nousua 8,3 milj. € (12/2021) [1]
Kotisivu www.rally.fi

Modularbox Oy on suomalainen perheyritys, joka on perustettu vuonna 2001. Yrityksen päätoimipaikka sijaitsee Espoossa Kehä III:n varrella[2]. Sivutoimipaikka sijaitsee Porissa Harmaalinnan teollisuusalueella.

Alasta yleisesti poiketen Modularbox myy ajoneuvot asiakkaille ilman jälleenmyyntiverkostoa. Sopimushuoltopisteitä yrityksellä on yli 150 Suomen laajuisesti[3][4].

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Modularbox Oy on ollut Suomessa ensimmäinen edullisempia aasialaisia mönkijöitä maahantuonut yritys. Vuonna 2003 ensimmäiset merkkiedustukset olivat Loncin- ja Kazuma-merkkiset mönkijävalmistajat. Vuonna 2005 merkkiedustuksina olivat Taiwan Golden Bee ja Loncin Holdings, jonka markkinointinimi Suomen markkinoilla oli tällöin Rally USA[5].

Tuotevalikoimista on löytynyt paljon nyt jo poistuneita artikkeleja, kuten mm. rinnakkain istuttavia UTV-ajoneuvoja, ranskalaisen Schercon enduro- ja crossipyöriä, lastenmönkijöitä, sähköskoottereita, veneitä ja Shineray-crossimönkijöitä.

Vuonna 2012 yritys aloitti käytettyjen henkilöautojen kaupan MB Auto -nimellä[6]. Autokauppaa kesti vuoteen 2019 asti, jonka jälkeen yritys keskittyi pelkästään pienkoneisiin.

Vuonna 2001 Modularbox alkoi myymään ja markkinoimaan 1993 perustetun suomalaisen Finman-tuotemerkin työkaluja, kuten puukkoja, lumilapioita, lumikolia sekä myöhemmin mönkijöiden lisävarusteita. Tuotteiden valmistus on pidetty edelleen Suomessa eri alihankkijoilla. Tuotteiden kasaus tapahtuu Espoossa ja alihankkijoiden toimitiloissa. Useat Finman-tuoteperheen tuotteet ovat patentoituja ja mallisuojattuja. Myöhemmin valikoimiin on tullut Finman-ympäristökoneet. Niiden osat tulevat niin Kaukoidästä kuin Yhdysvalloista eikä niiden valmistus ole enää suomalaista, ainoastaan kasaus[7].

Bellier-mopoautojen myynti Suomessa alkoi vuoden 2011 aikana. Vuonna 2012 Bellier nousi Suomen toiseksi myydyimmäksi merkiksi.[8] Modularbox oli tällöin mukana kehittämässä uusia sport-malleja ja niiden korisarjoja, jotka lanseerattiin Euroopassa ensimmäisenä juuri Suomen markkinoilla.[9]

Mönkijärahaksi.fi-suoraostoportaali oli ensimmäinen Suomessa julkaistu[10] mönkijöitä suoraan asiakkailta ostava sivusto. Myöhemmin nettiin on ilmestynyt muita vastaavia sivustoja niin mönkijöille kuin moottoripyörille.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]