Briggs & Stratton

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Briggs & Stratton on yhdysvaltalainen vuonna 1908 perustettu yritys. Se on yksi maailman suurimmista ilmajäähdytteisten bensiinimoottoreiden valmistajista. Vuosittain yritys tuottaa noin 11 miljoonaa moottoria.lähde? Moottoreiden käyttökohteina ovat muun muassa ruohonleikkurit, painepesurit ja aggregaatit. Useimmat Briggs & Stratton moottorit ovat sivuventtiilimoottoreita, mutta joitain OHV-moottoreitakin on mallistossa.

Kevytauto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Briggs & Stratton -kevytauto.

Vuosina 19191924 Briggs & Stratton valmisti yksinkertaista kevytautomallia, jonka oli kehittänyt American Motor Vehicle Company vuonna 1916. Yritys myi lisenssin Milwaukeelaiselle A.O. Smith Companylle, joka myi valmistusoikeudet edelleen Briggs & Strattonille. Autossa oli pelkkä pohjalevy sekä kaksi pientä istuinta ja joka kulmassa pyörät. Auton takapuolella oli viides pyörä, jota käytti ilmajäähdytteinen yksisylinterinen moottori. Auto ei soveltunut kovin hyvin aikakauden huonokuntoisille teille. Lisäksi amerikkalaisille autonostajille kevytauto oli ajatuksenakin huono vitsi, joten ajoneuvon kaupallinen menestys jäi vaatimattomaksi. Briggs & Strattonin jälkeen ajoneuvon valmistusta jatkoi vielä Automotive Electrical Service Co, joka rakensi siitä sekä bensiini- että sähkökäyttöisiä muunnelmia.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Coxhead, Peter (toim.) & Nicholson, T.R. (kirj.): ”Briggs & Stratton”, Maailman moottoriajoneuvot, s. 181–182. 1. osa: Henkilöautomerkit A–E. Suomentanut Jaskari, Hannu. Turku: Teknillinen Kustannusliike Oy, 1985. ISBN 951-9364-26-9.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Briggs & Stratton
Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.