Fight Like a Brave

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Fight Like a Brave”
Red Hot Chili Peppers
Singlen ”Fight Like a Brave” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta The Uplift Mofo Party Plan
 Äänitetty  toukokuussa 1987
 Julkaistu 29. syyskuuta 1987
 Tuottaja(t) Michael Beinhorn
 Tyylilaji Funk rock
Rap rock
Funk metal
 Kesto 03.52
 Levy-yhtiö EMI
Red Hot Chili Peppersin muut singlet
Hollywood
1985
”Fight Like a Brave”
1987
Me and My Friends
1987

Fight Like a Brave on rockyhtye Red Hot Chili Peppersin kappale, joka löytyy vuoden 1987 albumilta The Uplift Mofo Party Plan. Se oli albumin ensimmäinen single ja kappale, joka julkaistiin vuonna 1987, kappaleelle tehtiin myös musiikkivideo samana vuonna. Kappale oli Red Hot Chili Peppersin "suuri" hitti, mutta vaikka albumi myi kultaa Yhdysvalloissa[1], eivät kappale ja albumi saavuttaneet mega-suosiota.

Kappale kuullaan Tony Hawk's Pro Skater 3 -pelissä ja se löytyy myös yhtyeen kokoelma-albumilta What Hits!?.

Tausta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhtyeen basisti Flea oli potkaissut yhtyeen laulajan Anthony Kiediksen pois yhtyeestä, tämän huumeriippuvuuden takia.[2] Tullakseen taas selväksi Kiedis palasi äitinsä luokse Michiganiin, mennäkseen huumevieroitukseen. Tultuaan selväksi hän soitti Flealle, että hän oli onnistunut selättämään riippuvuutensa. Hän pääsi takaisin yhtyeeseen ja heti paluumatkalla lentokoneessa hän alkoi kirjoittaa sanoituksia. Kappale kertoo hänen kuukauden kestäneestään vieroituksestaan, kokouksissa käymisistä ja riippuvuutensa päihittämisestä ja innosta uutta elämää kohti.[2]

Musiikkivideo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kappaleesta tehtiin myös musiikkivideo, samana vuonna kun se oli julkaistu singlenä. Video kerto samaa sanaa kuin kappaleen sanatkin. Pimeällä kujalla ja kokouksissa oloa sekä kannatuspuheen pitämistä. Videon ohjannut Dick Rude, joka ohjasi myös edellisen Red Hot Chili Peppersin musiikkivideon, kappaleen Catholic School Girls Rule vuonna 1986. Hän ohjannut myös kappaleen Universally Speaking musiikkivideon vuonna 2003, joka oli kolms Red Hot Chili Peppersille.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Searchable Database RIAA.com. RIAA. (englanniksi)
  2. a b Fight Like A Brave by Red Hot Chili Peppers Songfacts.com. (englanniksi)