Catholic School Girls Rule

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Catholic School Girls Rule”
Red Hot Chili Peppers
Kappaleen tiedot
 Albumilta Freaky Styley
 Julkaistu 16. elokuuta 1985
 Tuottaja(t) George Clinton
 Tyylilaji punk rock, funk rock
 Kesto 01.55
 Levy-yhtiö EMI

"Catholic School Girls Rule" on Red Hot Chili Peppers -yhtyeen single, joka löytyy heidän vuonna 1985 ilmestyneeltä toiselta albumiltaan Freaky Styley. Kappale on albumin kolmas single. Kappaleesta tehtiin myös musiikkivideo. Red Hot Chili Peppers on soittanut kappaleen livenä vain kahdesti vuodesta 1987 saakka.

Kappale on myös kokoelma-albumilla What Hits!?, sekä albumilla, että DVD:llä.

Tausta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kappale sai inspiraation heidän ensimmäisen levyn tiimoilta tehdyn kiertueen aikana. Erään esiintymisen jälkeen yhtyeen backstagelle harhaili nuori tyttö, jonka kanssa Anthony Kiedis tuli viettämään seuraavan yön. Ensimmäisen viiden minuutin jälkeen he harrastivat seksiä, ja myöhemmin yön aikana Kiedis sai mm. tietää tytön käyvän katolista koulua. Tyttö kertoi hänen isänsä olevan poliisipäällikkö, ja että hän oli karannut kotoaan ja häntä etsittiin. Tyttö oli sanoitusten inspiraatio.

Musiikkivideo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Singlestä tehtiin musiikkivideo vuonna 1986. Video on näytetty vain Playboy kanavalla, videon sisältämän alaston-kohtauksen vuoksi, myös siksi, koska Kiedis laulaa ristillä. Videon on ohjannut Dick Rude.

Tämä musiikkisingleen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.