FBC Turku

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
FBC Turku
FBC Turku logo.jpg
Paikkakunta Turku, Suomi Finland
Perustettu 1995
Kotihalli Kupittaan palloiluhalli
Sport Garden
Kapasiteetti 2500
320
Värit          
Puheenjohtaja Peter Hoffström
Kotisivut www.fbcturku.net
Miesten sarjataso Divari
Miesten päävalmentaja Perttu Kytöhonka
Naisten sarjataso F-Liiga
Naisten päävalmentaja Rauli Pätsi
Kotipeliasu
Vieraspeliasu

Floorball Club Turku (FBC Turku) on 1995 perustettu turkulainen salibandyn erikoisseura,[1] jolla on 750 jäsentä.lähde? Rekisteröityjä lisenssipelaajia kaudella 2017–2018 seurassa oli 575 ja erilaisia joukkueita ja ryhmiä 26. Seuran omistaa Turun Salibandyhalli Oy, joka pyörittää Sport Garden salibandyhallia Turun Länsikeskuksessa. Sport Gardenilla on myös seuran toimisto.

Toiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

FBC Turun toimintaa johtaa 6-9 henkinen hallitus, joka vastaa seuran operatiivisesta johtamisesta käytännöntasolla yhdessä toiminnanjohtajan kanssa.

FBC Turun toiminta on keskittynyt Turussa Länsikeskuksen ympäristöön, jossa sijaitsee seuran salibandyhalli Sport Garden. FBC Turun joukkueet harjoittelevat Sport Gardenin lisäksi pääosin Turun Raunistulassa sijaitsevalla Salibandy-Areenalla,jonne on pystytty keskittämään juniorijoukkueiden harjoitusvuoroja. Turkulaisten pelaajien ohella seurassa on myös paljon pelaajia lähikunnista Raisiosta, Naantalista, Liedosta ja Ruskolta.

FBC Turun toiminnan keskeisenä ajatuksena on toiminnan laadukkuus aina nuorimmista salibandykoululaisista miesten ja naisten edutusjoukkueisiin saakka. Seura on tunnettu laadukkaasta junioritoiminnasta, mikä on näkynyt niin alue- kuin SM-mitaleina sekä pelaajien kehittymisenä aina kansainvälisille kentille saakka.lähde? Tällä hetkellämilloin? FBC Turulla on poikajuniorijoukkue kaikissa Salibandyliiton juniori-ikäryhmissä sekä kasvava määrä tyttöjuniorijoukkueita. Lisäksi seuralla on 5-7-vuotiaille tytöille ja pojille suunnattu salibandykoulu sekä tätä nuoremmille 3-4-vuotiaille tarkoitettua lapsi-vanhempi salibandya. FBC Turulla on myös eritasoisia aikuisharrastejoukkueita.

FBC Turun kaikki joukkueet harjoittelevat samassa ympäristössä, joka tarjoaa niin pelaajille kuin myös valmentajille otolliset olosuhteet kehittymiselle.

Miesten edustus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Naisten edustus (FBC Loisto)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Loisto
FBC Loisto logo.png
Paikkakunta Turku
Perustettu 2011
Lakkautettu 2014
Kotihalli Sport Garden
Kapasiteetti 320
Värit               
Omistaja Loisto ry
Kotisivut loistosalibandy.net
Kotipeliasu
Vieraspeliasu

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Historia www.fbcturku.net. Viitattu 29.4.2009.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]