Eric-Olof Söderström

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Eric-Olof Mikael Söderström (s. 18. tammikuuta 1957 Turku) on suomalainen kirkkomuusikko, kapellimestari ja kuoronjohtaja.

Söderström aloitti musiikkiopintonsa 1973 Sibelius-Akatemian kirkkomusiikkiosastolla, jossa hän opiskeli muun muassa pianon- ja urkujensoittoa sekä laulua. Vuonna 1976 suorittamansa kanttoriurkurin tutkinnon jälkeen hän siirtyi opiskelemaan yleiselle osastolle solististen aineiden lisäksi musiikinteoriaa ja kuoronjohtoa opettajinaan Harald Andersén, Matti Hyökki, Eric Ericson ja Péter Erdelyi.

Söderström suoritti kuoronjohdon diplomitutkinnon vuonna 1985 ja jatkoi sen jälkeen orkesterinjohtoa Jorma Panulan kapellimestariluokalla diplomitutkintoon 1988. Orkesterinjohtoa hän on lisäksi opiskellut Jussi Jalaksen, Robert Reynoldsin ja Arvid Jansonsin mestarikursseilla sekä Wienissä vuosina 1988–1989.

Eric-Olof Söderström on johtanut muun muassa perustamaansa Kirkkonummen lapsi- ja nuorisokuoroa, Akateemista Naiskuoro Lyrania, Akademen-mieskuoroa sekä useita seka- ja kamarikuoroja, kuten muun muassa Svenska Oratorieföreningen, Koiton Laulu ja Tapiolan Kamarikuoro. Söderströmin perustama Suomalainen kamarikuoro voitti 1985 EBU:n Let the Peoples Sing -kamarikuorokilpailun. Söderström toimi Savonlinnan Oopperajuhlien kuoromestarina ja kapellimestariassistenttina 1987–1991 sekä Radion kamarikuoron taiteellisena johtajana 1990–1995. Vuodesta 2005 vuoteen 2010 hän toimi kamarikuoro Kampin Laulun taiteellisena johtajana.

Vuodesta 1996 vuoteen 2006 Söderström oli Suomen Kansallisoopperan kuoromestari ja kapellimestariassistentti. Hän on esiintynyt kuoronjohtajana myös Englannissa, Italiassa, Unkarissa ja Latviassa sekä opettanut kuoronjohtoa Sibelius-Akatemiassa ja mestarikursseilla. Johdettuaan Kirkkonummen Kamariorkesteria (1985–1990) ja Mikkelin kaupunginorkesteria (1991–1995) hän on vieraillut johtamassa monia suomalaisia orkestereita kuten Radion sinfoniaorkesteria, Tapiola Sinfoniettaa, kamariorkesteri Avantia sekä Lahden, Oulun, Kuopion, Lappeenrannan, Kouvolan, Kotkan ja Hämeenlinnan kaupunginorkesteria. Vierailuja kapellimestarina hän on tehnyt muun muassa Ruotsiin, Norjaan, Viroon ja Venäjälle.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]