Elrondin neuvosto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Elrondin neuvosto oli fiktiivinen tapahtuma J.R.R. Tolkienin kirjassa Taru sormusten herrasta. Elrondin neuvosto oli salainen neuvonpito, jonka kutsui koolle Elrond Puolhaltia Rivendelliin, jotta voitaisiin päättää mitä Valtasormukselle tehtäisiin.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Neuvonpito pidettiin Taru sormusten herrasta -kirjan ensimmäisessä osassa Sormuksen ritarit.

He, jotka olivat neuvonpidossa, olivat saapuneet Rivendelliin erilaisia teitä pitkin, mutta kaikki olivat huolissaan mitä Suurimmalle Sormukselle tapahtuisi ja miten se vaikuttaisi Keski-Maan kansoihin.

Tärkeitä osannottajia neuvonpidossa olivat

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Neuvonpidossa Bilbo ja Gandalf kertoivat Sormuksen koko tarinan. Boromir halusi ottaa Sormuksen ja käyttää sitä Minas Tirithin puolustukseen, mutta Elrond ja Gandalf kertoivat että Sormus, jonka takoi Sauron itse, tuhoaisi jokaisen joka sitä yritti käyttää. Gandalf tunsi pakolliseksi kertoa Sormuksen kuvaus mustalla kielellä, ja sai Elrondin vihat päälleen.

Lopulta päätettiin että ainoa tapa päästä Sauronista ja Sormuksesta eroon oli heittää se Tuomiorotkoon, joka sijaitsi Tuomiovuorella.

Sitten täytyi päättää kuka ottaisi Sormuksen taakakseen. Bilbo tarjoutui lopettamaan sen minkä oli aloittanut, mutta Gandalf sanoi ettei Bilbolle enää voinut antaa Sormusta. Lopulta Frodo yllätti kaikki, mukaan lukien itsensä, viemään Sormuksen. Hetken ajateltuaan Elrond hyväksyi tämän. Tässä kohtaa Sam tuli pois piilostaan, liittyäkseen Frodon seuraan, ja koska heitä oli vaikea erottaa toisistaa Elrond hyväksyi tämänkin.

Se seikka että ketkä lähtisivät Frodon mukaan (myöhemmin tunnettu nimellä Sormuksen Saattue) päätettiin myöhemmin, vaikkakin elokuvassa Saattue muodostettiin jo Neuvonpidon lopussa, ja Merri ja Pippinkin olivat salakuunnelleet ja vaativat päästä Frodon mukaan.

Sormuksen Saattue
Frodo Reppuli · Samvais Gamgi · Meriadoc Rankkibuk · Peregrin Tuk · Gandalf · Aragorn · Legolas · Gimli · Boromir