Derek Sherinian

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Derek Sherinian
Derek-Sherinian.jpg
Henkilötiedot
Syntynyt 25. elokuuta 1966 (ikä 53)
Laguna Beach
Ammatti muusikko
Muusikko
Aktiivisena 1982
Tyylilajit progressiivinen metalli, neoklassinen metalli, fuusiojazz, glam rock
Soittimet koskettimet, kitara
Yhtyeet Planet X, Dream Theater, Alice Cooper, Yngwie Malmsteen
Levy-yhtiöt Inside Out MusicView and modify data on Wikidata
Aiheesta muualla
www.dereksherinian.com

Derek George Sherinian (s. 25. elokuuta 1966, Laguna Beach, Kalifornia)[1] on yhdysvaltalainen kosketinsoittaja. Hänet tunnetaan parhaiten yhtyeistä Alice Cooper, Kiss ja Dream Theater. Hän on sittemmin julkaissut seitsemän sooloalbumia ja perustanut yhtyeen nimeltä Planet X. Hän soittaa nykyisin Sons Of Apollo - yhtyeessä, jossa soittaa mm. Mike Portnoy ja Billy Sheehan.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Derek aloitti pianonsoiton 5-vuotiaana. Ensimmäisenä vuonnaan lukiossa hän sai stipendin Berkleen musiikkiopistoon, jossa lopulta opiskeli kolme vuotta. Siellä hän tapasi muun muassa Will Calhounin (Living Colour) ja Al Pitrellin (Megadeth), joka suositteli häntä Alice Cooperille.

Berkleen jälkeen Derek muutti Hollywoodiin ja työskenteli hajanaisissa työpaikoissa elättääkseen itsensä. Syyskuussa 1987 rumpali Buddy Miles palkkasi hänet soittamaan Band of Gypsysin kiertueella. Läpimurto tapahtui vuonna 1989 Alice Cooperin Trash-albumin promootiokiertueella. Vuosien 1988 ja 1989 välisenä aikana Derek soitti 250 konserttia sekä kaksi albumia Cooperin yhtyeessä. Levyn ja toisen kiertueen jälkeen Derek palkattiin soittamaan KISSin kiertueella, johon sisältyi myös livealbumi Alive III:n äänitys.

Syyskuussa 1994 Derek palkattiin soittamaan Dream Theaterin Awake-albumin promootiokiertueelle. Kuuden kuukauden kiertämisen jälkeen häntä pyydettiin liittymään yhtyeeseen vakituisesti. Derekistä tuli Dream Theaterin virallinen jäsen laivamatkalla Ruotsista Suomeen ja tästä syystä hän soitti ensimmäisen keikkansa bändin virallisena jäsenenä Helsingin Tavastia-klubilla. Kolmen albumin ja kahden maailmankiertueen jälkeen Dream Theaterin ja Derekin tiet kuitenkin erosivat tämän jouduttua astumaan syrjään Jordan Rudess:n tieltä. Ironiseksi tilanteen tekee se, että Derekille kerrottiin erottamisesta samana päivänä, kun hän oli nauhoittanut ensimmäiset osansa tulevalle ensimmäiselle soololevylleen. Näillä tapahtumille ei ole mitään yhteyttä vaan kyse oli puhtaasta sattumasta. Derek kertoo tuon päivän lopettaneen ja aloittaneen jotain tärkeää hänen elämässään. Ainut asia mikä häntä jäi koko Dream Theater-ajasta harmittamaan on se, että monet fanit syyttivät häntä Falling Into Infinity-albumin materiaalista ja kaupallisuudesta. Tosi asiassahan syynä oli levy-yhtiössä vaihtuneet jäsenet, jotka painostivat yhtyettä tekemään "hittejä" eikä yli 10-minuuttisia biisejä, mihin yhtyeen fanit olivat tottuneet. Nykyään totuus on tiedossa ja vähintään Planet X-julkaisut sekä Derekin soololevyt ovat osoittaneet miehen kyvyt.lähde?

Tämän jälkeen Derek julkaisi australialaisen rumpalin Virgil Donatin kanssa tehdyn yhteistyön tuloksena syntyneen ensimmäisen sooloalbuminsa Planet X. Yhteistyö toimi niin hyvin, että he päättivät perustaa yhtyeen Planet X -konseptin pohjalta. Kolmantena jäsenenä yhtyeeseen liittyi kitaristi Tony MacAlpine.

Derek asuu Hollywoodin kukkuloilla, jossa nauhoittaa ja tuottaa niin omat sooloalbuminsa kuin Planet X:n ja lukuisten aloittelevien yhtyeiden albumit omistamassaan Leopard Room -studiossa.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dream Theater[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Brad Gillis[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alice Cooper[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pat Torpey[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Platypus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Derek Sherinian[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Planet X[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jughead[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yngwie J. Malmsteen's Rising Force[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Black Country Communion[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Wilson, Rich: Lifting Shadows, s. 392-394. The Authorized Biography of Dream Theater. Lontoo: Essential Works Limited, 2009. ISBN 978-1-906615-03-1. (englanniksi)

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Wilson s.164

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]