Charlie Dominici

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Charlie Dominici (s. 16. kesäkuuta 1951 Brooklyn, New York)[1] on yhdysvaltalainen laulaja. Hänet tunnetaan parhaiten Dream Theaterin entisenä laulajana.

Charlie aloitti muusikon uransa yhtyeessä nimeltä Franke and the Knockouts, jossa hän soitti kitaraa ja lauloi taustalaulajana. Hän liittyi Dream Theateriin marraskuussa 1987. Charlie oli mukana yhtyeen esikoisalbumilla, vuonna 1989 julkaistulla When Dream and Day Unite:lla, mutta hänet erotettiin yhtyeestä pian sen julkaisun jälkeen. Dominici oli huomattavasti vanhempi kuin muut yhtyeen jäsenet. Lisäksi heillä oli henkilökohtaisia ja musiikillisia erimielisyyksiä. Hänet korvasi James LaBrie.

Charlien laulutyyli on samantyyppinen kuin Rushin Geddy Leellä: korkea, lämmin ja nasaali. Tämä oli myös osasyy hänen erottamiseensa. Muut yhtyeen jäsenet olivat sitä mieltä, että Charlien ääni ei sovi Dream Theaterin heavy metal -tyylisiin kappaleisiin.lähde?

Tällä hetkellä Charlie toimii tuottajana. Hän julkaisi vuonna 2005 sooloalbumin O3: A Trilogy.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Wilson, Rich: Lifting Shadows. The Authorized Biography of Dream Theater. Lontoo: Essential Works Limited, 2009. ISBN 978-1-906615-03-1. (englanniksi)

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Wilson, s.50
Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.