The Astonishing

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
The Astonishing
Dream Theater
Studioalbumin The Astonishing kansikuva
Studioalbumin tiedot
 Äänitetty  tammikuu – kesäkuu & elokuu – syyskuu 2015, Cove City Sound Studios, Glen Cove, New York
 Julkaistu 29. tammikuuta 2016
 Tuottaja(t) John Petrucci
 Tyylilaji progressiivinen metalli, sinfoninen metalli
 Kesto 130.23
 Levy-yhtiö Roadrunner
Listasijoitukset

Suomi Suomen virallinen lista: 2.[1]
Yhdysvallat Billboard 200: 11.[2]

Dream Theaterin muut julkaisut
The Studio Albums 1992–2011
2014
The Astonishing
2016
Distance over Time
2019
Singlet albumilta The Astonishing
 1. ”The Gift of Music”
  Julkaistu: 3. joulukuuta 2015
 2. ”Moment of Betrayal”
  Julkaistu: 22. tammikuuta 2016
 3. Our New World
  Julkaistu: 9. syyskuuta 2016

The Astonishing on yhdysvaltalaisen progressiivisen rock-yhtyeen Dream Theaterin kolmastoista studioalbumi. Albumi julkaistiin vuonna 2016. Albumi on yhtyeen toinen tupla-CD -albumi Six Degrees of Inner Turbulencen jälkeen. Lisäksi se on bändin toinen konseptialbumi, jonka tarinan kitaristi John Petrucci loi yhdessä kosketinsoittaja Jordan Rudessin kanssa.

Albumi ylsi ensimmäisellä listaviikollaan Yhdysvalloissa heti Billboard 200 -listan sijalle 11[2] sekä Suomen virallisen listan sijalle 2.[1]

Albumin tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Albumin tarina sijoittuu tulevaisuuteen vuoteen 2285. Nykyisten Yhdysvaltojen tilalle on syntynyt feodalistinen keisarikunta nimeltään Great Northern Empire of Americas, jota hallitsee tyrannimaisesti keisari Nafaryus. Kaikenlainen taide ja luova ilmaisu on tukahdutettu, ja käytännössä ainoa viihteen muoto on NOMAC:eiksi kutsuttujen koneiden luoma keinotekoinen musiikki. Tarina alkaa, kun kaukaisesta Ravenskillin kylästä ilmaantuu mies nimeltä Gabriel, jolla on lähes taianomaisena pidetty kyky luoda musiikkia ("The Gift of Music"). Gabrielin veli Arhys uskoo hänen olevan pelastaja joka tulee murtamaan tyrannian ja palauttamaan musiikin maailmaan. Arhys itse on Ravenskillin militanttien komentaja valmiina kapinoimaan Nafayrusta ja tämän imperiumia vastaan ("A Better Life").

Nafayruksen kuultua Gabrielista hän päättää lähteä Ravenskillin katsomaan "pelastajaa" perheensä kanssa ("Lord Nafaryus"). Gabriel pitää juuri esitystä heidän saapuessaan ("A Savior in the Square"). Esityksen aikana hän näkee Nafaryusin tyttären, Faythen, ja Faythen katsoessa häntä he rakastuvat. Faythe muistaa vanhan musiikkisoittimen, jonka hän on pitänyt salaisuutena ("Act of Faythe"). Jopa Nafaryus liikuttuu hetkellisesti Garbrielin esityksestä, mutta hän kuitenkin päättää että Garbriel on uhka hänen hallinnolleen ja antaa kylälle kolme päivää aikaa toimittaa Gabriel hänelle tai hän tuhoaa kylän ("Three Days"). Arhys ei suostu luovuttamaan veljeään ja piilottaa tämän ("Brother, Can You Hear Me?").

Palattuaan kotiinsa Faythe ei saa Gabrielia mielestään, ja päättää paeta tavatakseen hänet uudestaan. Keisarinna Arabelle, Faythen äiti, saa selville hänen aikeensa, mutta antaa tämän lähteä. Hän kuitenkin pyytää salaa Faythen isoveljen Daryuksen seuraamaan ja tarvittaessa suojelemaan Faythea. Daryus suostuu, mutta hänellä on oma agenda, koska hän on aina katsonut, että Faytheä suosittiin hänen sijastaan ("A Life Left Behind"). Ravenskillissä Faythe vakuuttaa Arhysin ja hän vie Faythen Gabrielin luo, jossa he viettävät yön yhdessä ("Ravenskill"). Faythe on vakuuttunut siitä että hänen isänsä ei ole pohjimmiltaan paha, ja hän voisi muuttua kunhan hän suostuisi kuuntelemaan mitä Gabrielilla on sanottavana ("Chosen"). Faythe palaa kotiin vakuuttaakseen isänsä, ettei Gabriel ole hänen vihollisensa. Harkittuaan asiaa Nafaryus suostuu kuulemaan Gabrielia, sillä ehdolla että Gabriel luovuttaa itsensä vapaaehtoisesti mikäli keskustelu ei tuota tulosta. Tapaaminen päätetään järjestää vanhassa Heaven's Cove -amfiteatterissa ("A New Beginning", "The Road to Revolution").

Samaan aikaan Daryus kidnappaa Arhysin pojan, Xanderin, ja ehdottaa tälle vaihtokauppaa: Gabriel Xanderiin ("A Tempting Offer"), luvaten samalla Arhysille ja Xanderille mahdollisuuden parempaan elämään kaupungissa. Arhys vastahakoisesti suostuu kauppaan edesmenneen vaimonsa Evangelinen takia ("The X Aspect").

Faythe näkee tapaamisessa tilaisuuden suuremmalle muutokselle, ja haluaa käyttää kuninkaallista asemaansa parantaakseen maailmaa ("Begin Again"). Arhys ilmoittaa Daryukselle että Gabriel tulee olemaan sinä iltana Heaven's Covessa ("Moment of Betrayal"). Arhys muuttaa mielensä ja yrittää pysäyttää Daryuksen, mutta Daryus tappaa hänet, huomaamatta, että Xander näki kaiken ("The Path That Divides"). Xanderin juostessa isänsä ruumiin luo Daryus huomaa huppuun pukeutuneen hahmon ja luullen tätä Gabrieliksi pistää tätä veitsellä, mutta huomaa kauhukseen että se olikin hänen sisarensa Faythe ("The Walking Shadow"). Gabriel saapuu paikalle ja nähdessään veljensä kuolleena sekä rakkaansa Faythen kuolettavasti haavoittuneena hän päästää ilmoille niin kovan huudon, että Daryus kuuroutuu pysyvästi ja tapaamista varten paikalle saapuneet Nafaryus ja Arabellekin kuulevat sen ("My Last Farewell").

Nafaryuksen nähdessä tyttärensä kuolemaisillaan hän murtuu ja uskoen nyt että Gabrielin lahja voi pelastaa Faythen, hän anelee tätä laulamaan, mutta Gabriel ei kykene tähän surultaan ("Losing Faythe", "Whispers in the Wind"). Yhtäkkiä imperiumin kansalaisia alkaa saapua amfiteatteriin ja he alkavat laulamaan palauttaen Gabrielin toivon, ja hän onnistuu parantamaan Faythen ("Hymn of the Thousand Voices"). Katuvainen Nafaryus käskee sammuttamaan NOMAC:it pysyvästi. Gabriel ja Faythe päättävät kasvattaa Xanderin yhdessä. ("Our New World"). Näin rauha on palautettu maailmaan, Daryukselle annetaan anteeksi ja Nafaryus aikoo muuttaa imperiuminsa oikeudenmukaisemmaksi ("Astonishing").

Tarinan inspiraatioina on toiminut mm. Tähtien Sota ja HBO:n televisiosarja Game of Thrones.

Henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Gabriel: Nuori mies Ravenskillistä, ainoa ihminen maailmassa joka osaa luoda oikeaa musiikkia
 • Arhys: Gabrielin isoveli ja Ravenskillin militanttien komentaja, menetti vaimonsa Evangelinen
 • Keisari Nafayrus: Imperiumin tyrannihallitsija
 • Keisarinna Arabelle: Nafayruksen puoliso
 • Faythe: Nafayruksen ja Arabellen sympaattinen tytär
 • Daryus: Nafayruksen ja Arabellen poika ja Faythen isoveli
 • Xander: Arhyksen ja Evangelinen nuori poika

Kappaleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1. näytös
NroNimiKesto
1.Descent of the NOMACs (NOMACs instrumental) 1.10
2.Dystopian Overture (Instrumental) 4.50
3.The Gift of Music4.00
4.The Answer1.52
5.A Better Life4.39
6.Lord Nafaryus3.28
7.A Savior in the Square4.13
8.When Your Time Has Come4.19
9.Act of Faythe5.00
10.Three Days3.44
11.The Hovering Sojourn (NOMACs instrumental) 0.27
12.Brother, Can You Hear Me?5.11
13.A Life Left Behind5.49
14.Ravenskill6.01
15.Chosen4.32
16.A Tempting Offer4.19
17.Digital Discord (NOMACs instrumental) 0.47
18.The X Aspect4.13
19.A New Beginning7.40
20.The Road to Revolution3.35
79.49
2. näytös
NroNimiKesto
1.2285 Entr'acte (Instrumental) 2.20
2.Moment of Betrayal6.11
3.Heaven's Cove4.19
4.Begin Again3.54
5.The Path That Divides5.09
6.Machine Chatter (NOMACs instrumental) 1.03
7.The Walking Shadow2.58
8.My Last Farewell3.44
9.Losing Faythe4.13
10.Whispers on the Wind1.37
11.Hymn of a Thousand Voices3.38
12.Our New World4.12
13.Power Down (NOMACs instrumental) 1.25
14.Astonishing5.51
50.34

Kokoonpano[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Arvostelut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]