Encyclopaedia Metallum

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Encyclopaedia Metallum
Metal-archives.jpg
Kotisivu http://www.metal-archives.com/
Kielet englanti

Encyclopaedia Metallum (tunnetaan myos nimellä myös The Metal Archives) on kahden kanadalaisen perustama englanninkielinen internetsivusto, jonka tarkoituksena on koota tiedot kaikista metallimusiikkia soittavista yhtyeistä tarkkoine diskografioineen ja elämäkertatietoineen. Sivustolle voi lisätä myös metallialbumien arvosteluja. Sivuston tiedot kootaan pääosin käyttäjien lähettämistä tiedoista. Sivustolla on yli 80 000 (18.10.2012 86964) yhtyettä, yli 220 000 (18.10.2012 223723) rekisteröitynyttä käyttäjää ja yli 60 000 (18.10.2012 69332) arvostelua.

Sivustolla on tarkat säännöt yhtyelisäysten suhteen. Esimerkiksi hardcore- ja grindcore-musiikkityylien yhtyeitä ei välttämättä lisätä niiden punk-juurien takia tai esimerkiksi nu metal- tai rapcore-yhtyeitä ei hyväksytä sivustolle kiistanalaisen tyylilajimääritelmän takia.

Suomalainen metalliyhtye Amorphis oli ensimmäinen Encyclopaedia Metallumiin lisätty yhtye, ja ensimmäinen lisätty julkaisu oli Amorphiksen Tuonela.

Sivustolla kirjoitusoikeuksien rajoittamiseen johtava käyttäytyminen aiheuttaa käyttäjän statuksen muuttumisen ”Fred Durstiksi”.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä musiikkiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.