Encyclopaedia Metallum

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Encyclopaedia Metallum
Metal-archives.jpg
Kotisivu http://www.metal-archives.com/
Kielet englanti

Encyclopaedia Metallum (myös The Metal Archives) on kanadalainen englanninkielinen Internet-sivusto, jonka tarkoituksena on koota tiedot kaikista metallimusiikkia soittavista ja soittaneista yhtyeistä tarkkoine diskografioineen ja elämäkertatietoineen. Sivustolle rekisteröidyttyään käyttäjä voi itse päivittää sivuston tietoja muun muassa lisäämällä sille eri metallialbumien arvosteluja. Sivuston tiedot kootaan pääosin käyttäjien lähettämistä tiedoista.

Sivustolla oli listattuna 18. lokakuuta 2012 yhteensä 86 964 yhtyettä, 223 723 rekisteröitynyttä käyttäjää ja 69 332 arvostelua. Sivusto juhli 15-vuotissyntymäpäiviään 7. heinäkuuta 2017, jolloin sivulle oli listattuna yli 117 000 yhtyettä.[1]

Sivustolla on tarkat säännöt yhtyelisäysten suhteen. Esimerkiksi hardcore- ja grindcore-musiikkia esittäviä yhtyeitä ei välttämättä hyväksytä sivustolle, koska niiden katsotaan kuuluvan ennemminkin punk- kuin metallimusiikin piirin. Yhtäältä esimerkiksi nu metal- tai rapcore-yhtyeitä ei hyväksytä sivustolle niiden kiistanalaisen tyylilajimääritelmän takia.

Suomalainen metalliyhtye Amorphis oli ensimmäinen Encyclopaedia Metallumiin lisätty yhtye[2], ja ensimmäinen sinne lisätty julkaisu oli Amorphiksen Tuonela[3].

Sivustolla kirjoitusoikeuksien rajoittamiseen johtava käyttäytyminen aiheuttaa käyttäjän statuksen muuttumisen ”Fred Durstiksi”.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä musiikkiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.