Tony MacAlpine

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tony MacAlpine
Henkilötiedot
Syntynyt29. elokuuta 1960 (ikä 63)
Springfield, Massachusetts, Yhdysvallat
Muusikko
Aktiivisena 1984
Tyylilajit Instrumentaalirock, neoklassinen metalli, heavy metal, progressiivinen metalli, fuusiojazz
Soittimet Kitara, kosketinsoittimet, piano
Yhtyeet M.A.R.S., Planet X, CAB, G3, Ring of Fire
Levy-yhtiöt Shrapnel, PolyGram, Favored Nations
Aiheesta muualla
www.tonymacalpine.com

Tony MacAlpine (s. 29. elokuuta 1960 Springfield, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen kitaristi. Hänet tunnetaan erityisesti instrumentaalimuusikkona, jonka tyylilajit vaihtelevat heavy metalista fuusiojazziin.

MacAlpine aloitti pianonsoiton jo viisivuotiaana. Kitaraa hän alkoi soittaa 12-vuotiaana. MacAlpine opiskeli klassista musiikkia konservatoriossa kotikaupungissaan Springfieldissä ja jatkoi myöhemmin musiikkiopintojaan Hartfordin yliopistossa.

Ensimmäisen sooloalbuminsa Edge of Insanity MacAlpine julkaisi vuonna 1985. Hänen soolotuotantonsa käsittää yhteensä 11 studioalbumia sekä yhden live-albumin ja kokoelmalevyn. Tyylilajiltaan ne luokitellaan nykyään lähinnä neoklassiseksi metalliksi.

Soolotuotantonsa lisäksi MacAlpine on soittanut useissa eri yhtyeissä ja projekteissa. Tunnetuimpia niistä ovat heavy rockin superyhtye M.A.R.S., progressiivista metallia esittänyt Planet X sekä fuusiojazz-yhtye CAB.

2000-luvulla hän on ollut mukana myös Joe Satrianin ja Steve Vain G3-kiertueilla sekä Yngwie Malmsteenin ex-laulajan Marc Boalsin Ring of Fire -kokoonpanossa.

Sooloalbumit
M.A.R.S.
Planet X
CAB
Ring of Fire
  • Dreamtower  (2003)
  • Burning Live in Tokyo  (2004)
  • Lapse of Reality  (2004)
Seven the Hardway