Dark Souls

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Dark Souls
Dark Souls Cover.jpg
Kehittäjä From Software
Julkaisija JP From Software
Namco Bandai Games
Ohjaaja Hidetaka Miyazaki
Tuottaja Motoi Sakuraba
Säveltäjä(t) Motoi Sakuraba
Pelisarja Souls
Pelimoottori PhyreEngine
Julkaisuaika
Lajityyppi toimintaroolipeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus PEGI: 16
Alusta PlayStation 3, Xbox 360, Windows
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Dark Souls on From Softwaren kehittämä toimintaroolipeli. Peli julkaistiin syksyllä 2011 PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle sekä elokuussa 2012 Microsoft Windowsille. Se on Souls -pelisarjan toinen osa Demon's Soulsin jälkeen.

Peli on Demon’s Souls- ja King's Field -pelien ”henkinen” seuraaja.[1] Demon’s Soulsista poiketen Dark Souls sijoittuu avoimeen pelimaailmaan. Peliin tehty Artorias of the Abyss -lisäosa kertoo ajasta 300 vuotta ennen pelin tapahtumia, kun taas jatko-osa Dark Souls II kertoo ajasta tuhansia vuosia ensimmäisen osan jälkeen.

Pelin taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun pelin tekijätiimin ohjaaja Hidetaka Miyazaki oli lapsi, hän piti länsimaisten fantasiakirjojen lukemisesta. Poikkeuksellista tässä oli se ettei Miyazaki osannut miltei yhtään englantia, vaikka hän luki enimmäkseen englanninkielisiä fantasiakirjoja. Niinpä hän ei ymmärtänyt kaikkea mitä kirjoissa sanottiin ja hänen mielikuvituksensa korvasi ison osan kirjojen teksteistä, tämä näkyy isona osana pelisarjaa.

Dark Souls -peleissä ei koskaan selitetä asioita tarkalleen, vaan pelaaja kuvittelee suuren osan itse. Fanien mielestä tämä on yksi pelisarjan parhaista piirteistä ja se on myös yksi niistä syistä, minkä vuoksi Souls-pelit eroavat muista saman genren peleistä.[2]

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dark Souls on toimintaroolipeli, jossa pelaaja ohjaa luomaansa pelihahmoa kolmannesta persoonasta läpi muinaisen fantasiamaailman, joka on täynnä hirviöitä ja ansoja. Peli eroaa muista saman lajityypin peleistä vaikeusasteellaan. Suurten ja isomassaisten hirviöiden, kuten lohikäärmeiden, lisäksi pelkkä viemärirotta voi olla tarpeeksi vaarallinen tappaakseen kokeneemmankin pelaajan. Pelin ohjaaja kuitenkin mainitsi, ettei ideana ollut tehdä pelistä vaikeaa, vaan sen sijaan reilu. Pelaajalla on suuri mahdollisuus kukistaa vihollinen hengiltä, mutta myös vihollisella on mahdollisuus tappaa pelaaja. Kyse ei siis ole vaikeudesta, vaan tasapainosta vihollisten ja pelaajien välillä.

Pelissä on mukana sielu (soul)- ja ihmisyys (humanity)-resurssit. Pelissä metsästetään muiden olentojen sieluja. Sieluilla voi muun muassa ostaa uusia tavaroita, hankkia lisää tasoja tai vaikkapa oppia uuden loitsun. Ihmisyyden avulla pelaaja voi kutsua itselleen apujoukkoja, parantaa kuntoaan tai muuntaa itsensä ihmiseksi. Mikäli pelaaja kuolee, hän tiputtaa keräämänsä sielut ja palaa epäkuolleeksi. Pelaajalla on yksi mahdollisuus hakea menetetyt sielut takaisin, mutta jos hän kuolee toisenkin kerran, hän tulee menettämään kyseiset sielut lopullisesti.[2]

Pelimaailma[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelimaailma on todella suuri ja avoin. Pian ensimmäisen pomovastuksen jälkeen pelaajalle annetaan kolme kulkusuuntaa. Mikäli pelaaja kulkee ”taaksepäin”, hän löytää portaat ja hissin tällöin pelaaja päätyy New Londo Ruins -nimiseen, kummitusten asuttamaan raunioon. Mikäli pelaaja kulkee vasemmalle, hän löytää hautausmaan ja portaat. Nämä johtavat The Catacombs -hautakammioon, jossa vilisee luurankoja. Mikäli pelaaja lähtee oikealle, hän löytää tiensä portaita ja viemäriä pitkin elävien kuolleiden täyttämään Undead Burgiin. Undead Burg on kaikkein helpoin aloitusalue ottaen huomioon sen, että voimakkaiden luurankojen ja kummitusten nujertamiseen tarvitaan erityisiä aseita tai voimia.

Nettiominaisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peliä voi pelata joko yksin tai muiden kanssa nettipelissä.

Nettipelin ominaisuuksia ovat muun muassa:

 • Covenant- eli klaaniominaisuudet. Klaaneihin liittyminen saattaa helpottaa pelin läpäisemistä, mutta vääränlainen käyttäytyminen klaanin sisällä, tai väärään klaaniin liittyminen, voi olla kohtalokasta.
 • Pelaaja näkee muiden pelaajien haamuja, mutta ei voi koskea niihin.
 • Pelaajat voivat kirjoittaa maahan viestejä ja varoittaa muita pelaajia esimerkiksi ansoista, salaisista reiteistä ja vihollisten yllätyshyökkäyksistä. Viestien avulla pelaajat voivat myös huijata muita pelaajia.
 • Jos pelaaja koskee maassa olevaa veritahraa, hän voi nähdä miten toinen pelaaja on kuollut.
 • Pelaaja voi kutsua muita pelaajia apuun, jolloin pomovastukset ovat kukistettavissa yhteistyöllä.
 • Pelaaja voi tunkeutua toisen pelaajan maailmaan, jolloin hänestä tulee tason ylimääräinen pomovastus.
 • Areena (vaati lisäosan)

Prepare to Die Edition[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2012 pelistä julkaistiin Prepare to Die Edition -erikoisversio, joka sisältää alkuperäisen pelin lisäksi Artorias of the Abyss -lisäosan ja monia muita uusia ominaisuuksia. Versiossa löytyy entistä laajempi kartta sekä enemmän vihollisia ja aseita. Version mukana tulee myös areena, jossa pelaajat voivat taistella vastakkain. Useita ohjelmointivirheitä on korjattu. Samoihin aikoihin peli julkaistiin myös tietokoneelle. Lisäosa on saanut kritiikkiä siitä, että sen sisältöön on todella vaikea päästä. Moni pelaaja on joutunut aloittamaan pelin alusta vain sen takia, että pääsisivät lisäosasisältöön kymmenien tuntien uurastuksen jälkeen.

Pelin päävastukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelistä löytyy lukuisia pomovastuksia, joita kaikkia ei ole pakko kohdata, mutta suurin osa niistä on pakko tappaa jotta pääsee pelissä eteenpäin. Miltei kaikki pomovastukset tiputtavat erikoissielun, jonka voi käyttää suurta sielumäärää vastaan, tai josta voi tehdä erityisen aseen.

 • Asylum Demon on kaikille pelin ensimmäinen pomovastus. Se on jättiläismäinen, Undead Asylumin vankeja vartioiva demoni nuijan kanssa. Kyseinen pomovastus on pelin tutorial-osion pomo. Asylum demonilta voi saada Demon’s Great Hammerin jos tappaa demonin aivan ensimmäisellä tapaamiskerralla sivuovesta pakenemisen sijaan.
 • Bell Gargoyle -nimiset, tulta syöksevät gargoilit hyökkäävät pelaajan kimppuun hänen kiivetessään Undead Parishissa sijaitsevan Undead Church -kirkon katolle. Mikäli ensimmäisenä ilmestyneen gargoilin hännän katkaisee, pelaaja saa Gargoyle Tail Axen.
 • Capra Demonin kohtaa mikäli astuu vahingossa hänen reviirilleen Undead Burgin alatasossa. Capra Demon on monta metriä pitkä, ihmisenkaltainen ja vuohenpäinen demoni, joka kantaa kahta Demon’s Great Machete -veistä. Se on piilotettu pomovastus joka tiputtaa kuollessaan avaimen.
 • Ceaseless Discharge on Demon Ruinsissa nukkuva jättiläismäinen laavademoni, Izalithin noidan ainoa poika. Se saattaa olla jopa koko pelin voimakkain tuliperäinen vihollinen. Pomovastus on vaikea vain pelaajille, jotka suosivat lähitaistelua (melee), kun taas etäältä taistellessa tämä pomovastus ei ole yhtä hankala. Pelintekijät ovat paljastaneet keinon jolla pomovastuksen voi ohittaa, tämä on kuitenkin äärimmäisen vaikeaa ja jopa vaikeampaa kuin itse pomovastuksen tappaminen. Ceaseless Discharge ei ole aluksi hyökkäystilassa, mutta kun vie sen vartioimalta ruumiilta Gold-Hemmed Black Setin, se hyökkää.
 • Centipede Demon on Demon Ruinseista löytyvä, jokseenkin ihmisenkaltainen demoni tuhatjalkaista muistuttavalla elävällä hännällä, ja myös sen kädet ovat elävät tuhatjalkaiset. Jos hännän leikkaa poikki, Centipede Demonilta saa Orange Charred Ring -sormuksen. Se on kuitenkin melko turhaa, sillä sormus putoaa 100 % varmuudella demonin kuollessa.
 • Chaos Witch Quelaag on yksi Izalithin noidan tyttäristä. Hän on puoliksi hämähäkki ja puoliksi nainen, aseenaan hänellä on Quelaag's Furysword. Hän lepää Blighttownin pohjalla Quelaag’s Domainissa ja vartioi Demon Ruinsin sisäänkäyntiä. Pelistä löytyy myös kaksi hänen siskoistaan. Quelaagin sielusta pystyy takomaan Quelaag’s Furyswordin tai Chaos Bladen.
 • Crossbreed Priscilla on piilotettu pomovastus, joka löytyy Painted World of Ariamisista, mikäli pelaaja sinne pääsee. Hänet voi joko haastaa taisteluun, tai sitten häipyä pois maailmasta rauhallisesti. Priscilla on puoliksi lohikäärme, hän käyttää aseenaan viikatetta ja hän muuttaa itsensä taistelun alussa näkymättömäksi. Jos taistelussa tai ennen taistelua onnistuu katkaisemaan Priscillan hännän, siitä saa palkkioksi Priscilla’s Daggerin.
 • Dark Sun Gwyndolin on kuningas Gwynin poika, joka kasvatettiin tyttärenä. Hän on puolijumala ja hallitsee kaikkea Anor Londossa tapahtuvaa. Hän on myös mestari luomaan illuusioita, ja eräs hänen luomansa illuusio saa auringon paistamaan Anor Londossa: jos kyseisen illuusion tuhoaa, Anor Londo muuttuu pimeäksi ja viholliset muuttuvat. Mainittakoon myös, että Gwyndolin on Blade of the Darkmoon -klaanin johtaja. Gwyndolin on piilotettu pomovastus, jonka sielusta voi tehdä Darkmoon Bowin tai Tin Darkmoon Catalystin.
 • Demon Firesage on Demon Ruinsin pohjalta löytyvä, Asylum Demonia ja Stray Demonia muistuttava pomovastus. Demon Firesage on tulen päällystämä, mutta yksikään sen isku ei aiheuta tulivahinkoa. Tulelta suojaava haarniska on siis pitkälti tarpeeton. Kun Demon Firesage kuolee, se tiputtaa Demon’s Catalystin.
 • Four Kings, eli Neljä kuningasta, löytyvät Abyssista jahka pelaaja kuivattaa New London rauniot Ingwardilta saatavan Key to the Sealin avulla. Heitä vastaan pääsee turvallisesti taistelemaan Covenant of Artorias -sormuksella. Kuninkaiden kuollessa he tiputtavat neljä humanitya ja Bequeathed Lord Soul Shardin.
 • Gaping Dragon on Depthsistä, Blighttownin porttien läheltä löytyvä Stone Dragonien jälkeläinen. Se oli joskus normaali lohikäärme, kunnes sen ikuinen nälkä sai sen ylävartalon muuttumaan valtavaksi terävähampaiseksi kidaksi. Gaping Dragon on hidas ja helposti väistettävissä, mutta sen otteeseen ei parane joutua. Gaping Dragonin hännän voi katkaista, ja palkkioksi siitä saa Dragon King Greataxen.
 • Great Grey Wolf Sif on edesmenneen Artorias the Abysswalkerin susitoveri ja Artoriaksen haudan vartija, ja sen sekä haudan löytää Darkroot Gardenista. Sif käyttää jättiläismäistä Artoriakselta saamaansa Greatsword of Artorias -miekkaa. Lisäosassa Sifin voi löytää tämän ollessa vielä pentu, ja sen voi kutsua taistelemaan Manusta vastaan. Sifin sielusta voi tehdä joko Greatsword of Artorias-miekan tai Greatshield of Artorias-kilven.
 • Iron Golem on Sen's Fortressissa lepäävä jättiläismäinen, täysin rautainen vartija, joka pitää silmällä Anor Londo -kaupungin sisäänkäyntiä. Siltä saa Core of Iron Golemin, josta voi tehdä Golem Axen tai Dragon Bone Fistin. Taistelussa on mahdollista, että Iron Golem tippuu vahingossa alas areenalta.
 • Moonlight Butterfly on Darkroot Gardenista ja Crystal Cavesta löytyvä jättiläisperhonen: Darkroot Gardenissa se on pomovastus ja Crystal Cavessa neutraali vihollinen. Darkroot Gardenissa sijaitsevan Moonlight Butterflyn sielusta pystyy takomaan Moonlight Butterfly Hornin tai Crystal Ring Shieldin, ja muut Moonlight Butterflyt tiputtavat tappaessa joko Humanitya, Blue Titanite Chunkeja tai Blue Titanite Slabeja.
 • Gravelord Nito on Tomb of Giantsin pohjalla lepäävä hidas, suurikokoinen, toxic-vahinkoa aiheuttava pomovastus, joka herää pelaajan tipahtaessa hänen areenalleen. Nito-taistelussa erityisen hankalaa on se, että hän kutsuu luurankoja puolustamaan itseään. Nito on Gravelord Servant Covenantin johtaja ja yksi ensimmäisistä valtiaista, jotka kukistivat lohikäärmeet.
 • Dragon Slayer Ornstein and Executioner Smough Ornstein on Hopearitarien (Silver Knights) kapteeni ja kuningas Gwynin ritareista toiseksi voimakkain Artoriaksen jälkeen. Hänen nopeutensa vuoksi pelaaja ei voi juosta häntä pakoon – Ornstein pystyy jopa ”liitämään” ilmojen halki pelaajan luo. Hän on pelin voimakkain sähköä käyttävä pomovastus, hän kantaa sähköiskuja antavaa ja salamoita ampuvaa keihästä. Mikäli Ornstein kuolee, toinen pomovastus Smough perii hänen voimansa sekä iskunsa, mutta ei nopeutta. Ornsteinilla on messingin värinen leijonahaarniska. Ornsteinin uskotaan esiintyvän myös pelin jatko-osassa: on olemassa uskomuksia, joiden mukaan Ornstein ei kuollut ensimmäisen pelin aikana ollenkaan, ja toinen teoria on se, että Ornstein olisi kärsinyt kuolemattomuuden kirouksesta, jolloin hän olisi pelaajan tapaan syntynyt uudelleen pelin jatko-osaan.

Smough on jättiläismäinen, kullanväriseen haarniskaan pukeutuva mies, joka käyttää aseenaan valtavaa vasaraa. Smough on hyvin kestävä ja tekee runsaasti vahinkoa pelaajalle, mikäli hänen allensa jää. Ennen Ornsteinin kukistamista -eli molempien ollessa vielä elossa- Smoughiin voi vielä tuottaa hyvin lisävahinkoa sähkövoimaisilla aseilla, mutta Ornsteinin kaaduttua hän saa tämän sähköhyökkäysten lisäksi myös hänen sähkönvastustuskykynsä, tehden sähköpainotteisista aseista, loitsuista ja ihmeistä lähes hyödyttömiä häntä vastaan. Hän saattaa jopa rikkoa temppelin rakenteet taistellessaan. Mikäli Smough kuolee ensin, toinen pomovastus, jättiläiseksi muuttuva Ornstein, perii hänen voimansa ja iskunsa.

Taistelun lopputulos vaikuttaa siihen, kumman pomovastuksen tavarat saa: jos Ornstein kuolee viimeiseksi, saa Ornsteinin sielun (josta voi tehdä Dragonslayer Spearin), Leo Ringin ja hänen haarniskansa voi ostaa. Jos Smough kuolee viimeiseksi, saa hänen sielunsa (jota voi tehdä Smough’s Hammerin) ja hänen haarniskansa voi ostaa.

 • Pinwheel on Catacombien pohjalta löytyvä, kuusikätinen necromancer-pomovastus. Se käyttää taistelussa tulitaikoja ja kloonaa itsestään useita eri kopioita. Pinwheel on koko pelin toiseksi heikoin pomovastus Bed of Chaosin jälkeen, mutta tekee pelaajalle keskinkertaista tulivahinkoa. Pinwheel on varastanut Gravelord Nitolta voimia. Pelaajalla on mahdollisuus ostaa Trusty Patchesilta kaikki Pinwheelin maskit, joilla kaikilla on eri efekti: ”Isän maski” (Mask of the Father) kasvattaa pelaajan kykyä kantaa enemmän haarniskoja ja aseita. ”Äidin maski” (Mask of the Mother) antaa pelaajalle ylimääräistä HP:ta. ”Lapsen maski” (Mask of the Child) nopeuttaa pelaajan kestävyyden palautumisnopeutta. Mitkään näistä maskeista eivät torju hyvin vihollisen iskuja.
 • Seath The Scaleless on kuolematon, valkoinen lohikäärme. Hän on koko pelin ainut kristallipomovastus ja hänet löytää ensimmäistä kertaa Duke's Archivesta, toisella kerralla hänet kohtaa Crystal Cavessa. Hän pystyy aiheuttamaan kristallivyöryjä ja mikäli niihin kuolee, pelaajan ylle lankeaa kirous. Häntä vastaan täytyy pelissä taistella kahdesti, mutta vasta toisella kerralla häntä voi vahingoittaa hänen voimiensa lähteen tuhoamisen jälkeen. Ainoastaan mestarivelho Big Hat Logan tietää miten murtaa hänen kuolemattomuudensa. Seathin hännän voi katkaista ja siitä saa Moonlight Greatswordin.
 • Stray Demon on huomattavasti suurempi ja vahvempi versio Asylum demonista. Sitä vastaan voi taistella ainoastaan Northern Undead Asylumissa, eikä se ole pakollinen. Se tiputtaa kuollessaa Titanite Slabin, Humanitya ja Homeward bonen.
 • Taurus Demon on Undead Burgin sillalta löytyvä kookas, minotaurosta etäisesti muistuttava pomovastus, joka löytyy myöhemmin Demon Ruinsista uusiutuvana vihollisena. Yleistä harhaluuloa poiketen sitä vastaan ei ole pakko taistella, taistelun voi ohittaa mikäli on valinnut pelaajalle alussa Master Keyn.
 • The Bed of Chaos on Lost Izalithista löytyvä suurikokoinen pomovastus, kaikkien demonien lähde. Se on Pinwheelin ohella koko pelin heikoin pomovastus, mutta pelaajalla on oltava hyvät refleksit väistellessään sen iskuja, jotka saattavat pudottaa pelaajan alas rotkoon tai aiheuttaa suurta vahinkoa. The Bed of Chaos syntyi Izalithin noidan yrittäessä luoda uuden First Flamen sielusta: yritys epäonnistui ja viallinen tuli söi noidan ja suurimman osan seuraajistaan sekä lapsistaan. Osa selvisi ja heistä muuttui demoneita.

Lisäosan pomovastukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelaaja taistelemassa Artorias the Abysswalkeria vastaan
 • Artorias the Abysswalker on Gwynin ritareista kaikista voimakkain ja hän on kaikkien mustien ritarien kapteeni. Hän on myös Sif-suden isäntä. Hän kuoli aikoinaan puolustaessaan Sifiä Manuksen tappavalta iskulta. Näin ollen Abyssin nestettä pääsi hänen kehoonsa, jolloin Artoriaksen sielu alkoi hitaasti kuolla ja Manus alkoi hallita hänen kehoaan. Samalla hänen yläkehostaan toinen puoli halvaantui. Artoriaksen löytää Royal Gardenista, hän on äärimmäisen aggressiivinen ja käyttää Abyss-nestettä hyväkseen taistelussa. Artoriaksen taistelutekniikat muistuttavat paljolti Sifin tekniikoita. Hänet kannattaa tappaa nopeasti, sillä hänestä tulee koko ajan voimakkaampi ja hänen iskunsa pahenevat taistelun venyessä pidemmäksi. Hänen haarniskansa voi ostaa hänen kuolemansa jälkeen, ja hänen sielustaan voidaan takoa Abyss Greatswordin, jolla on koko pelin tappavin liikesarja.
 • Black Dragon Kalameet on Royal Woodsissa lepäävä yksisilmäinen musta lohikäärme, joka löytyy Artoriaksen lähettyviltä. Se on koko pelin toiseksi kestävin pomovastus. Erityisen vaikeaksi pomovastuksen tekee se, että sillä ei ole erityisiä heikkouksia ja se, että sillä on vastaisku kaikkiin pelaajan kohdistamiin iskuihin. Joillekin pelaajille tämä pomovastus on äärimmäisen vaikea, kun taas toisille pelaajille se on kohtuullisen helppo. Mikäli pelaaja onnistuu katkaisemaan sen hännän, pelaaja saa siitä palkkioksi Obsidian Greatswordin. Tämä on kuitenkin todellinen haaste, sillä Kalameet ei luovu hännästään helpolla.
 • Manus, Father of the Abyss on koko pelin kestävin pomovastus, koko Abyssin luoja ja hallitsija. Manus ei kuitenkaan ole yhtä vaikea sellaisille pelaajille, jotka ovat ovat panostaneet pelaajan kestävyyteen ja haarniskoihin. Hänen sielustaan voidaan takoa Manus Catalyst.
 • Sanctuary Guardian on kimeerinen, mantikoria muistuttava demoni, joka löytyy Sanctuary Guardianista. Sillä on hyvin monenlaisia eri iskuja pelaajaa vastaan. Sanctuary Guardianin hännän voi katkaista, jolloin saa Guardian Tailin.
 • Lesser Sanctuary Guardian on Sanctuary Guardianin heikompi versio. Sanctuary Guardianin kuoltua kaksi uusiutuvaa Lesser Sanctuary Guardiania ilmaantuu Sanctuary Gardeniin. Koska Lesser Sanctuary Guardianit uusiutuvat loputtomasti, ja ovat kopioita alkuperäisestä Sanctuary Guardianista, niiltä voi myös saada Guardian Tailin jos alkuperäiseltä Sanctuary Guardianilta ei saanut sitä.

Loppuvastus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gwyn Lord of Cinder on yksi alkuperäisistä valtiaista, jotka kukistivat lohikäärmeet. Gwynin löytää Kiln of The First Flamesta, ja hänen kuolemansa jälkeen peli voi päätyä kahdella tavalla pelaajan valinnoista riippuen. Gwynin vaatteet voi ostaa hänen kuolemansa jälkeen, ja hänen sielustaan voi tehdä Sunlight Spear-ihmeen tai Great Lord Greatswordin.[3]

NG+ Modi ja pelin vaikeuttaminen entisestään[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sen jälkeen kun kuningas Gwynin on tappanut, lopputekstien jälkeen peli alkaa automaattisesti uudelleen NG+ tilassa. Pelaajalla on nyt käytössään edelleen samat statukset, aseet, haarniskat ja suurin osa keräämistään tavaroista, mutta pelin kaikki viholliset ovat monta kertaa edellistä voimakkaampia ja kestävämpiä. Heillä on myös joukko uusia iskuja ja he ovat muun muassa nopeampia. Gwynin haarniska on myös nyt ostettavissa hänen kuolemansa jälkeen. Mikäli pelaaja läpäisee pelin uudelleen, eli tappaa Gwynin jälleen, peli alkaa alusta NG++ tilassa. Tämä jatkuu niin kauas kunnes pelaaja on päässyt pelin 6 kertaa läpi, jolloin peli on NG++++++. Mikäli pelaaja kuitenkin haluaa pelin vielä tätä viimeistä ja vaikeinta tasoa vaikeammaksi, hänen täytyy hankkia lohikäärme Kalameetin Calamity-sormus, jonka ylläpitäminen kiroaa pelaajan Kalameetin kirouksella. Kirouksen vuoksi kaikki pelaajan saama vahinko on kaksi kertaa pahempaa.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vastaanotto
Yhteispisteet
Kerääjä Pisteet
GameRankings (PS3) 88,56 %[4]
(X360) 88.43%[5]
GameStats (PS3) 8,9/10[6]
(X360) 8.9/10[7]
Metacritic 89/100[8]
(X360) 89/100[9]
Arvostelupisteet
Julkaisu Pisteet
G4 5/5[6]
Game Revolution A-[8]
GameSpot 9.5/10[6]
GamesTM 9/10[8]
GamesRadar 9/10[6]
GameTrailers 9.2/10[6]
GameZone 9/10[6]
IGN 9.0/10[6]
Official PlayStation Magazine (UK) 9/10[8]
Official Xbox Magazine (UK) 9/10[8]
Pelaaja 9/10[10]
Play Magazine 90 %[8]
PSM3 9,1/10[8]
Palkinnot
Palkitsija Palkinnon nimi
GameTrailers[11] Paras roolipeli
GameZone,[12] Paras RPG (Runner-Up)
GameZone[12] Paras toimintapeli

Peli sai useimmilta kriitikoilta lähestulkoon täydet pisteet. IGN ja Gamespot antoivat pelille yhdeksän pistettä kymmenestä. Peli on saanut runsaasti kehuja vaikeusasteestaan, massiivisesta kartasta, sulavasta taistelusysteemistä ja visuaalisesta ulkoasusta. Ainoastaan pelin Windows-versio on saanut paljon kritiikkiä muun muassa huonosta frame ratesta ja takkuisista kontrolleista. Windows-versiossa ei ole kuitenkaan takkuista kontrollia, mikäli tietokoneeseen liittää pad-ohjaimen, kuten Xbox 360-ohjaimen. PS3-ohjain on liitettävissä, mutta silloin kontrollit ovat käännetty ja ohjaus on vaikeampaa. Peli voitti useita palkintoja eri pelialan palkitsijoilta. Dark Souls sai useita ”Vuoden peli” palkintoja ja muun muassa ”paras Boss Fight” palkinnon.[13]

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dark Souls ja Demon’s Souls -pelit ovat toimineet inspiraation lähteenä Sonyn Playstation 4 pelikonsolin nettiominaisuuksissa. Ne ovat myös yhden Sonyn pääkehittäjän, Shuhei Yoshidan, ehdottomia suosikkeja Playstation 3 -pelikonsolilla.[14] Dark Souls -pelisarjasta on sittemmin tullut paljon tunnetumpi julkisuuden henkilö PewDiePien alkaessa tehdä niistä Let's Play-videosarjaa YouTubeen.[15] Pelisarjan juoni ja tarina ovat tunnetusti salaperäisiä, eikä tarinasta paljasteta tärkeitä yksityiskohtia, vaan pelissä on tarkoitus selvittää tarinan tapahtumat itse ja keksiä loput. Tämän takia YouTubeen on tehty monia eri aiheeseen liittyviä videoita, joissa pelaaja kertoo oman näkemyksensä siitä mitä pelimaailmassa on tapahtunut. Näitä videoita kutsutaan Dark Souls Lore-videoiksi. Tällä hetkellä tunnetuimmat DkSL-videoiden tekijät ovat VaatiVidya, sekä EpicNameBro.[16][17][18]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

http://darksoulswiki.wikispaces.com/Bosses

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]