Christopher Henderson

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Christopher Henderson
Näyttelijä Weller syyskuussa 2011
Näyttelijä Weller syyskuussa 2011
Näyttelijä(t) Peter Weller
Kesto 24:n tuotantokausi 5
Ensiesiintyminen 4:00pm–5:00pm
Viimeinen
esiintyminen
5:00am–6:00am
Henkilötiedot
Koko nimi Christopher William Henderson
Ammatti varapääjohtaja
(Omicron International)
kenttäoperaatioiden johtaja
(CTU Los Angeles)
Sukupuoli mies
Ikä ~50
Kuolinsyy Jack Bauerin ampuma
Suhteet
Puoliso(t) Miriam Henderson

Christopher William Henderson on kuvitteellinen hahmo yhdysvaltalaisessa televisiosarjassa 24. Hahmoa esittää Peter Weller. Hahmo esiintyy sarjan viidennellä tuotantokaudella aluksi päähahmo Jack Bauerin entisenä ystävänä, mutta kauden edetessä hänestä muotoutuu yksi kauden huomattavimmista konnista. Henderson on esiintynyt myös televisiosarjan pohjalta tehdyissä jännitysromaaneissa Cat’s Claw, Vanishing Point ja Chaos Theory.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Christopher Henderson palveli alun perin Yhdysvaltain maavoimien erikoisjoukoissa, kunnes hänet värvättiin työskentelemään CTU:ssa. Henderson kohosi nopeasti viraston arvoasteikossa ja eteni Los Angelesin osaston kenttäoperaatioiden johtajaksi. Hän värväsi CTU:hun Jack Bauerin ja valvoi tämän työskentelyä agenttina, ja kaksikon välille syntyi ystävyyssuhde. Kun Bauer sai selville, että Henderson ja korruptoinut agentti Seth Campbell ottivat vastaan lahjuksia puolustustarvikeyhtiöiltä ja vastapalveluksena myivät näille CTU:n saamia huippusalaisia tietoja, hän petti Hendersonin ja kertoi lahjuksista ystävänsä esimiehille. Henderson vakuutti olevansa syytön, ja että tuntematon taho olisi lavastanut hänet osalliseksi lahjusskandaalissa. Henderson todettiin syylliseksi ja hän menetti työnsä CTU:ssa, jolloin ystävyyssuhde Baueriin katkesi.

Henderson onnistui saamaan työpaikan yhdysvaltalaisessa puolustustarvikeyhtiö Omicron Internationalissa, ja lopulta hänet nimettiin yhtiön varapääjohtajaksi. Korkean asemansa takia Yhdysvaltain presidentti Charles Loganin hallituksessa toimiva salaliitto otti Hendersoniin yhteyttä ja pyysi tätä luovuttamaan salaliittolaisille kaksikymmentä Sentox-hermokaasulla täytettyä kanisteria. Henderson toimitti kanisterit entiselle CIA-agentti James Nathansonille, joka välitti kaasun venäläisen liikemiehen Vladimir Bierkon johtamalle terroristijärjestölle. Salaliiton tarkoituksena luovuttaa hermokaasu terroristeille, mutta terroristien tietämättä salaliittolaiset suunnittelivat pettävänsä venäläiset liittolaisensa. Kun terroristit saapuisivat päämajaansa Keski-Aasiassa, salaliittolaiset laukaisivat kanisterit kauko-ohjaimella. Suunnitelman mukaan Sentox tappaisi terroristit ja aiheuttaisi kriisitilanteen, jonka turvin yhdysvaltalaiset sotilaat voisivat ottaa haltuunsa Keski-Aasian öljykentät ja taata Yhdysvaltain geopoliittisen aseman lähitulevaisuudessa.

Rooli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun entinen Yhdysvaltain presidentti David Palmer saa selville Loganin hallituksen salaliiton aikeista ja uhkaa paljastaa ne julkisesti, Henderson värvää Nathansonin välityksellä salamurhaajan murhaamaan Palmerin. Kuolleeksi luultu Jack Bauer lavastetaan syylliseksi murhaan. Kuolemansa aiemmin lavastanut Jack joutuu ”nousemaan kuolleista” ja yrittää paljastaa syyt Palmerin salamurhaan. Jack päätyy jäljittämään Bierkon terroristijärjestön haltuun joutuneita Sentox-hermokaasukanistereita. Kun salaliittolaisten aikeet paljastuvat terroristeille, Nathanson luovuttaa Jackille tietoja, joiden avulla tämä päätyy Omicronin päämajaan ja kohtaa Hendersonin. Henderson vakuuttaa syyttömyyttään ja johdattaa Jackin maanalaiseen bunkkeriin, jossa olevalla tietokoneella on tietoja kaasusta. Henderson pakenee ja lukitsee Jackin rakennelman sisälle, minkä jälkeen piilotettu pommi räjähtää ja Henderson uskoo Jackin kuolleen.

Räjähdyksestä selvinnyt Jack jäljittää Hendersonin ja uhkaa kiduttavansa tätä, mikäli tämä ei kertoisi tietoja Sentoxista ja osallisuudestaan salaliittoon. Vaikka Jack ampuu Hendersonin vaimoa Miriamia jalkaan, Henderson kieltäytyy puhumasta. Henderson toimitetaan kuulusteltavaksi CTU:n Los Angelesin osaston päämajaan. Kun Hendersonia on kuulusteltu kaksi tuntia, Tony Almeida saa selville Hendersonin olevan aiemmin samana päivänä autopommi-iskussa menehtyneen Michelle Desslerin kuoleman takana. Tony päättää kostaa vaimonsa kuoleman ruiskuttamalla injektioruiskulla Hendersonin suonistoon yliannostuksen kuulustelussa käytettyjä aineita, mutta Hendersonin nappaa injektioruiskun ja iskee sen Tonyn rintakehään. Jackin saapuessa paikalle Henderson on paennut CTU:sta ja Tony kuollut sydänpysähdykseen.

Wayne Palmer yrittää saada tietoja isoveljensä Davidin salamurhasta, joten Henderson lähettää miehensä eliminoimaan hänet. Salaisen palvelun agentti Aaron Pierce pelastaa Palmerin, joka saa tietää, että presidentti Loganin Martha-vaimon assistentti Evelyn Martin on tietoinen salaliitosta. Kun Martinin kidnapattu tytär on pelastettu salaliittolaisilta, hän paljastaa presidentti Loganin olevan salaliiton johtaja. Henderson kertoo tapahtuneesta Loganille, joka määrää hänet hävittämään todisteet salaliitosta. Jack ja Palmer saavat haltuunsa pankkiholvissa säilytetyn nauhoituksen, jonka sisältämä keskustelu paljastaa Hendersonin ja Loganin olevan osallisina salaliitossa. Henderson lähettää miehensä varastamaan nauhoituksen, mutta Los Angelesin poliisilaitoksen saapuminen pankin edustalle estää suunnitelman. Jack luovuttaa nauhoituksen puolustusministeri James Hellerille, mutta Henderson onnistuu varastamaan sen. Jack ja Audrey Raines nappaavat takaa-ajetun Hendersonin, joka uhkaa tappavansa Hellerin, mikäli hän ei saisi paeta. Jack ei suostu vaatimukseen, jolloin Hendersonin miesten lentämä helikopteri ilmestyy puolustusministerin auton yläpuolelle. Jack joutuu päästämään Hendersonin pakenemaan, jotta helikopteri ei Hellerin tulittaisi autoa. Puolustusministeri päättää kuitenkin tehdä itsemurhan ajamalla autonsa alas kallionkielekkeeltä mereen. Myöhemmin kuitenkin paljastuu Hellerin selviytyneen onnettomuudesta ja päässeen sairaalahoitoon.

Jackin kuulustelema Henderson paljastaa luovuttaneensa nauhoituksen Scott Evans -nimiselle lentäjälle, joka työskentelee Omicronille. Evans on matkustajalentokoneen perämies. Jack tunkeutuu lentokoneeseen ja pakottaa Evansin luovuttamaan nauhoituksen. Jack palaa CTU:n päämajaan, jonne Curtis Manningin johtama iskuryhmä on siirtänyt Hendersonin. Kuulustelujen aikana CTU:n vangitsema Bierko pakenee, ja Bill Buchanan ja Karen Hayes suostuvat neuvottelemaan Hendersonin kanssa, koska tällä on tietoja Bierkosta. Jack kuulustelee Hendersonia, joka haluaa vain kadota vaimonsa kanssa samalla tavalla kuin Jack katosi puolitoista vuotta sitten kiinalaisilta.

Kun Bierko ottaa haltuunsa venäläisen sukellusvene Natalian ja on aikeissa laukaista aluksen risteilyohjukset, Henderson, Jack ja CTU-agentti McCullough lähetetään satamaan estämään Bierkoa laukaisemasta ohjuksia. He onnistuvat miehistönjäsen Tim Rooneyn avustuksella tunkeutumaan sukellusveneeseen, ja Henderson saa tehtäväkseen deaktivoida asejärjestelmät. Kun Jack on tappanut Bierkon ja muut terroristit, Henderson yrittää ampua Jackin tältä tehtävän alussa saamallaan pistoolilla, mutta aseessa ei ole ammuksia. Jack syyttää Hendersonin ystäviensä murhaamisesta ja ampuu tämän. Hendersonin kuolinkohtauksesta on olemassa myös pidennetty versio, joka on mukana viidennen kauden DVD-julkaisun lisämateriaaleissa. Pidennetyssä kohtauksessa Henderson ei kuole välittömästi osumiin, vaan jää kitumaan sukellusveneen kannelle ja käskee Jackia ampumaan hänet.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]