James Nathanson

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
James Nathanson
Näyttelijä(t) Geraint Wyn Davies
Kesto 24:n tuotantokausi 5
Ensiesiintyminen 8:00am–9:00am
Viimeinen
esiintyminen
3:00pm–4:00pm
Henkilötiedot
Ammatti CIA-agentti
Sukupuoli mies
Ikä ~40
Kuolinsyy terroristien ampuma
Suhteet

James Nathanson on kuvitteellinen hahmo 24-televisiosarjan viidennellä tuotantokaudella. Hahmoa esittää Geraint Wyn Davies.

Rooli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

James Nathanson on Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA:n entinen agentti, joka kuuluu presidentti Charles Loganin hallituksessa toimivaan salaliittoon. Loganin määräysten alaisena oleva Nathanson värvää puolustustarvikeyhtiö Omicron Internationalin varapääjohtaja Christopher Hendersonin salaliiton jäseneksi. Henderson toimittaa Nathansonille kaksikymmentä Sentox-hermokaasukanisteria. Nathanson ottaa yhteyden venäläisen liikemiehen Vladimir Bierkon johtamaan terroristijärjestöön ja lupaa toimittaa heille kanisterit, joita Bierko suunnittelee kuljettavansa Yhdysvalloista Venäjälle ja käyttävänsä Moskovan väestön tappamiseen. Bierko ei kuitenkaan ole tietoinen siitä, että Nathansonin ja muiden salaliittolaisten pyrkimyksenä on laukaista kanisterit, kun terroristit olisivat saapuneet päämajaansa Keski-Aasiassa. Suunnitelman mukaan tapaus aiheuttaisi kriisitilanteen, josta Yhdysvallat saisi tekosyyn miehittää Keski-Aasian öljykentät. Nathanson myös värvää presidentti Loganin kansliapäällikkö Walt Cummingsin salaliiton jäseneksi, mutta Cummings luulee itsensä ja Nathansonin olevan salaliiton ainoat jäsenet.

Koska Nathanson on kätkenyt kanisterit Ontarion kansainvälisen lentoasemalla sijaitsevaan hangaariin, Bierko lähettää Anton Bereskhin johtaman pienen terroristijoukkion, joka ottaa haltuunsa yhden terminaaleista. Terroristit uhkaavat teloittaa ottamansa panttivangit, mikäli samana päivänä Yhdysvalloissa vieraileva Venäjän presidentti Suvarov allekirjoittaisi presidentti Loganin kanssa Venäjän ja Yhdysvaltain välisen terrorismin vastaisen yhteistyösopimuksen. Panttivankikriisin aikana Nathanson on yhteydessä Bereskhin kanssa, ja Cummingsilta saamiensa tietojen avulla varoittaa terroristeja terminaaliin piiloutuneesta Jack Bauerista. Vaikka terroristit saavat Jackin kiinni, Curtis Manningin johtama iskuryhmä tunkeutuu terminaaliin, vapauttaa panttivangit ja tappaa terroristit. Nathanson kuitenkin tietää, että panttivankikriisi on tarkoitettu pelkäksi harhautukseksi, jonka turvin Ivan Ervikhin johtama terroristijoukkio saa salakuljetettua hermokaasukanisterit pois lentoasemalta.

Kun terroristit saapuvat satamaan ja ovat aikeissa kuljettaa hermokaasu Venäjälle, he saavat selville salaliittolaisten todelliset suunnitelmat. Bierko määrää Nathansonin eliminoitavaksi, jolloin terroristit jäljittävät ja tappavat kaikki Nathansonille työskentelevät henkilöt. Nathanson itse pakenee, ja matkan aikana hän ottaa yhteyttä ”Alfa-7”-nimiseen työntekijäänsä. Nathanson määrää hänet tuhoamaan kaikki tietokannat, mutta hetkeä myöhemmin Bierkolle työskentelevä terroristi tappaa Alfa-7:n. Nathanson ymmärtää Bierkon saaneen selville salaliittolaisten aikeet terroristien pettämisestä. Hän ottaa yhteyden CTU:n Los Angelesin osastossa työskentelevään Audrey Rainesiin ja pyytää tätä ottamaan yhteyden Jack Baueriin, jonka Lynn McGill on määrännyt pidätettäväksi. Nathanson haluaa tehdä yhteistyötä Jackin kanssa, koska hän tahtoo estää terroristeja käyttämästä hermokaasua Yhdysvaltain maaperällä.

Nathanson ja Jack sopivat, että he kohtaisivat toisensa hylätyssä rakennuksessa, mutta Nathanson joutuu terroristien hyökkäyksen kohteeksi ennen kuin Bauer saapuu paikalle. Nathanson pakenee rakennuksen katolle, mutta terroristit onnistuvat ampumaan Nathansonin helikopterista. Jack pakottaa helikopterin vetäytymään ampumalla sen polttoainesäiliöt, mutta Nathanson on haavoittunut kuolettavasti. Ennen kuolemaansa Nathanson antaa Jackille tietokonesirun, jonka sisältämien tietojen avulla tämä ja Chloe O’Brian saavat selville hermokaasun ja Christopher Hendersonin välisen yhteyden.

Viidennen kauden jaksossa 8.00–9.00 Nathansonin piilopaikassa voi huomata näyttöruudun, jossa nähdään presidentti David Palmerin salamurhayritys toiselta tuotantokaudelta.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]