Chloe O’Brian

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Chloe O’Brian
Chloe o'brian.png
Näyttelijä(t) Mary Lynn Rajskub
Kesto 24:n tuotantokaudet 3–8
24 – Lontoo
24: The Game
Ensi-
esiintyminen
Kausi 3: 1:00pm–2:00pm
Viimeinen
esiintyminen
24 – Lontoo
Henkilötiedot
Ammatti CTU:n analyytikko
Sukupuoli nainen
Suhteet
Puoliso(t) Morris O’Brian
Lapset Prescott O’Brian

Chloe O’Brian on kuvitteellinen hahmo yhdysvaltalaisessa televisiosarjassa 24. Hahmoa esittää Mary Lynn Rajskub. Chloe on Jack Bauerin luotetuimpia ystäviä ja hänellä on alempi korkeakoulututkinto tietojenkäsittelytieteissä.

Rooli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Chloe O’Brianin ensiesiintyminen on sarjan kolmannella tuotantokaudella. Hän toimii tietokoneanalyytikkona CTU:ssa. Aikaisemmin hän oli työskennellyt CTU:n Washington DC:n yksikössä Chase Edmundsin kanssa. Hän auttaa Chasea salaamaan tämän lapsen olemassaolon Kim Bauerilta.

Neljännellä kaudella Jack pelastaa hänen ystävänsä terroristien käsistä, minkä jälkeen Chloen ja Jackin ystäväside vahventuu. Hänet erotetaan CTU:sta autettuaan salaa Jackia, mutta saa myöhemmin paikkansa takaisin Michelle Desslerin ansiosta. Kauden lopulla hän auttaa Jackia lavastamaan tämän kuoleman Michellen, Tony Almeidan ja presidentti David Palmerin kanssa.

Viidennellä kaudella hänellä on suhde kollegaansa Spenser Wolffiin, joka kuitenkin paljastuu Walt Cummingsin vakoojaksi. Terroristit murhaavat kaikki Jackin lavastetussa kuolemassa mukana olleet, mutta Chloe pelastuu täpärästi. Hän auttaa jälleen salaa Jackia CTU:ssa. Hänen ystävänsä ja kollegansa Edgar Stiles menehtyy CTU:hun kohdistuvassa hermokaasuiskussa, mikä saa Chloen pois tolaltaan. Yhdessä Jackin kanssa he saavat ystäviensä murhaajat vastuuseen teoistaan. Chloen ex-mies Morris O’Brian tulee kuvioihin ja lohduttaa Chloea tämän surressa Edgarin kuolemaa päivän päätteeksi.

Kuudennella kaudella Morris on virallisesti töissä CTU:ssa ja hän on palannut yhteen Chloen kanssa. Milo Pressman, jota Chloe oli tapaillut, tuo kuitenkin negatiivista ilmaa kuvioihin. Terroristit sieppaavat Morrisin ja kiduttavat tältä tärkeitä tietoja, minkä seurauksena Chloen täytyy pysytellä traumaattisen Morrisin tukena. Kauden lopussa Chloe saa tietää olevansa raskaana.

Seitsemännellä kaudella CTU on lakkautettu, joten Chloe, Bill Buchanan ja kuolleeksi luultu Tony selvittävät salaa Yhdysvaltain hallituksessa piilevää salaliittoa. Myöhemmin hän avustaa FBI:tä bioaseen etsimisessä. Jack altistuu bioaseen myrkyille ja saa kuulla, ettei varmaa parannuskeinoa ole. Chloe murtuu kuultuaan uutisen, mutta lopulta parannuskeino löydetään.

Kahdeksannella kaudella Chloe työskentelee käynnistetyn CTU:n New Yorkin yksikössä. Chloe yrittää saada uusien työntekijöiden luottamuksen, sillä he luottavat enemmän uudistettuun tekniikkaan vanhan kokemuksen sijaan. Myöhemmin CTU:n johtaja Brian Hastings erotetaan ja Chloesta tulee väliaikainen johtaja. Kauden lopulla Chloe joutuu ensimmäistä kertaa olemaan Jackia vastaan, kun tämä karkaa presidentin vangittua hänet selvittääkseen venäläisten osuutta päivän tapahtumiin. Chloe anelee Jackia päättämään kostoretkensä, mutta tämä ei suostu taipumaan vasta kun tajuaa olevansa murhaamaisillaan Venäjän presidentin. Chloe joutuu ampumaan Jackia, jotta tämän pakenemisjuoni onnistuisi. Kauden lopussa Jack soittaa Chloelle ja kiittää tämän monien vuosien avusta ja lojaalisuudesta, minkä jälkeen Chloe lupaa huolehtia Jackin perheestä Jackin lähtiessä maanpakoon.

24 – Lontoo -sarjassa Chloe ei enää työskentele CTU:ssa tai muussakaan virastossa. Kun Yhdysvaltain hallitukselle selvisi, että Chloe auttoi Jackin pakenemisessa, hän painui itsekin maan alle ja ryhtyi hakkeriksi. Hän on neljän vuoden aikana paljastanut monia valtion salaisuuksia ja on Jackin tapaan etsintäkuulutettu vaarallinen rikollinen. Nykyään hän työskentelee Adrian Crossin hakkeritiimissä, ja hänestä on tullut kovapintaisempi. Chloe tapaa Jackin neljän vuoden jälkeen ja he ryhtyvät selvittämään, kenen hallussa on tuhoisa ohituslaite. Chloe kertoo Jackille Morrisin ja Prescottin kuolleen auto-onnettomuudessa, jonka hän uskoo olleen kohdistettu isku häneen. Cross kuitenkin kertoo saaneensa selville, että kyse oli kuin olikin onnettomuudesta. Myöhemmin kostonhimoiset venäläiset sieppaavat Chloen ja ilmoittavat Jackille haluavansa vaihtaa Chloen häneen. Vaihtokaupan aikana Jack kiittää Chloeta tämän ystävyydestä ja antautuu venäläisille pelastaen Chloen hengen.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]