24 (8. tuotantokausi)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

24:n kahdeksas tuotantokausi on televisiosarjan 24 viimeinen tuotantokausi.[1] Sen ensimmäinen jakso esitettiin Yhdysvalloissa tammikuussa 2010[2] ja Suomessa syyskuussa 2010. Kausi alkoi kellonajasta 16:00. Seitsemännen kauden tapahtumien jälkeen Jack Bauer on päättänyt palata Los Angelesiin tyttärensä Kim Bauerin, vävynsä Stephenin ja lapsenlapsensa Terin kanssa viettämään normaalia elämää. Suunnitelmiin tulee kuitenkin muutos.

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

16:00-17:00
New Yorkissa Yhdysvaltain presidentti Taylor on rakentamassa rauhansopimusta kuvitteellisen Lahi-Idän valtion, Kamistanin (IRK) presidentin, Omar Hassanin kanssa. Mutta Viktor-niminen mies on saanut selville, että Hassan aiotaan murhata samana päivänä. Viktorin itse epäonnistuttua pysäyttämään murhaajat hän kääntyy vanhan yhteyshenkilönsä, Jack Bauerin, puoleen. Jack itse on aikeissa palata Los Angelesiin viettämään normaalia elämää tyttärensä Kimin, vävynsä Stephenin ja tyttärentyttärensä Terin kanssa. Viktor pyytää Jackia ottamaan yhteyttä CTU:hun saadakseen suojelua tietoja vastaan. CTU lähettää agentti Cole Ortizin ja yhden helikopteritiimin heitä vastaan. Mutta kopteri tuhotaan ja Viktor kuolee. Mutta hän ehtii silti paljastaa, että murhaajalla on yhdyshenkilö lähellä Hassania.
17:00-18:00
Jack kertoo CTU:n johtaja Brian Hastingsille sen, mitä hän sai Viktorilta selville. CTU saa selville,että hetkeä ennen kopterin tuhoutumista, joku käytti YK:n kulkulupaa hakkeroituakseen YK:n tietopankkeihin. Kulkulupa kuului toimittaja Meredith Reedille ja hänet pidätetään. Mutta Chloe O'Brian epäilee, että Meredith saatiin kiinni liian helposti. Hän kertoo huolensa Jackille, ja näyttää tälle kuvia Meredithin asunnosta hieman ennen iskua kopteriin. Kuvissa yksi mies näkyy menevän sisään ja poistuvan asunnosta. Jack yrittää taivutella Hastingsin tutkimaan asiaa, jota hän ei tee, koska hän on vakuuttunut Meredithin syyllisyydestä. Meredith vakuuttaa olevansa täysin viaton. Oikea murhaajan yhdyshenkilö on Omar Hassanin veli Farhad Hassan. CTU:n pääanalyytikko Dana Walsh joutuu vaikeuksiin menneisyytensä kanssa, koska hänen entinen poikaystävä ja rikoskumppani Kevin ilmestyy yllättäen. Jack on aikeissa lähteä perheensä matkaan, mutta Kim vakuuttaa hänet selvittämään tämä sotku. Jack lähtee Chloe taustatukena etsimään kuvien miestä. Mies on tällä välin uhannut poliisia ja tämän vaimoa. Hänen tarkoitus on esiintyä poliisina ja murhata Hassan sillä keinolla.
19:00-20:00
Jack saapuu talolle, jossa murhaaja viimeksi oli. Asukkaat on tapettu ja hän jää kahden poliisin pidättämäksi. Tällä välin CTU yrittää purkaa Meredithin koneelta löytynyttä tiedostoa. Tiedostosta paljastuu pommin kaavakuva, jota ilmeisemmin käytetään Hassanin murhaan. YK evakuoidaan ja Cole saa vastuulleen Hassanin. Jack onnistuu vakuuttamaan toisen hänet pidättäneistä poliiseista ja kaikille selviää, että murhaaja esiintyy poliisina. Pommi ei itse asiassa ole YK:ssa vaan autojen evakuontireitillä viemärikaivossa. Jackille selviää tämä ja hän käskee Colea pysäyttämään Hassanin auto. Cole ehtii juuri ajoissa Hassanin auton eteen, kun murhaaja räjäyttää pommin.
21:00-22:00
Hassan ja Cole selviävät pommi-iskusta ja Jack saapuu paikalle ja pelastaa Colen murhaajalta. Farhad Hassan pakenee paikalta ja CTU:lle selviää että hän oli sekaantunut Hassanin murhaan. Tämän vuoksi Meredith vapautetaan. Murhaajan ruumis tuodaan CTU:hun. Murhaajasta selviää, että hän kuului venäläiseen rikossyndikaattiin ja että hän on vastikään ollut kosketuksissa ydinasekelvollisen uraanin kanssa. Hassan paljastaa, että Farhad on yrittänyt jo pidemmän aikaa saada suoritettua Kamistanin ydinohjelman. Nyt hän on ostamassa uraanisauvoja syndikaatilta. CTU tuo asiantuntijan hoitelemaan syndikaattia, Renee Walkerin, joka oli aikoinaan peitetehtävissä saman syndikaatin kanssa. Jack ei usko Reneen suoriutuvan tehtävästä sen jälkeen, mitä hän koki 7. kauden jälkeen. Jack lähtee tämän mukaan etsimään Ziya-nimistä venäläistä, joka on yhteyksissä jengin johtajaan, Vladimir Laitananiin. Ziya on ehdonalaisessa ja Renee poistaa tämän ehdonalaisrannekkeen katkaisemalla tämän peukalon rälläkällä.
22:00-23:00
Jack tyrmistyy siitä, mitä Renee teki Ziyalle, mutta Renee on vasta pääsemässä vauhtiin. Ziya vie Reneen Vladimir Laitananin päämajaan, jossa hän testaa Reneetä. Renee ehdottaa hänelle kauppaa ydinasesauvoista. Jack on huolissaan Reneestä ja Chloe saa selville, että kuusi vuotta sitten Vladimirille tuli pakkomielle Reneestä ja se päättyi väkivaltaisesti. Vladimir vie Ziyan ja Reneen satamaan, jossa hän aikoo teloittaa molemmat. Ziya tapetaan, mutta Renee säilyy hengissä ja hän pääsee sisään. Samaan aikaan Omar Hassan aikoo selvittää keinolla millä hyvänsä kaikki ne, jotka ovat kimpassa hänen veljensä kanssa, ja Dana joutuu entistä pahempiin vaikeuksiin entisen poikaystävänsä kanssa.
24:00-00:00
00:00-01:00
01:00-02:00
02:00-03:00
03:00-04:00
Tarin Faroush vie Kaylan terroristien käsiin Jackin ja Colen seuratessa heitä. Dana saa ei-toivotun vieraan – Kevinin ehdonalaisvalvojan. Terroristit kiristävät presidentti Hassania Kaylan avulla. Presidentin tulee antaa heille tiedosto 33, joka sisältää kaiken tiedon Yhdysvaltain säteilytunnistimista. Tiedostoa ei kuitenkaan lähetetä. Yllättäen Tarin auttaa Kaylan pakoon ja saa surmansa. Kayla johdetaan CTU:hun. Jack ja Cole jäljittävät terroristit, mutta he pakenevat. Chloe näkee valvontakuvasta, että Tarin on yhä elossa. Kayla saapuu CTU:hun ja hänen autostaan löytyy EMP-pommi, joka räjähtää.
04:00-05:00
CTU on lamautunut EMP:stä. Jack ja Cole löytävät terroristit, jotka yrittävät kuljettaa uraanisauvat veneellä, mutta he jäävät mottiin. Samaan aikaan NSA tulee CTU:lle suorittamaan korjauksia. Chloen mielestä heidän toimintatapansa on liian hidasta. Huolissaan Jackista hän soittaa Reneelle, joka lähtee apuun ja Renee neuvoo Chloeta pakottamaan NSA:n miehet pois. Chloe onnistuu palauttamaan CTU:n järjestelmät riskistä huolimatta. Renee saa Jackin ja Colen pelastettua. Lopuksi katsojille paljastuu, että CTU:ssa on petturi: Dana Walsh.
05:00-06:00
Danan ansiosta terroristit saavat kuljetettua uraanisauvat Manhattanille ilman seurantaa. Presidentti Taylor pyytää Jack Baueria saattamaan presidentti Hassan perheineen McGuiren lentotukikohtaan. Terroristit soittavat presidentille ja antavat hänelle mahdollisuudet pommin suhteen: luovuttaa Hassan tai pommi räjäytetään. Taylor ei hyväksy kumpaakaan vaihtoehtoa. Kansliapäällikkö Rob Weiss ja kenraali Brocker päättävät siepata Hassanin. Ethan Kanin saa tämän selville ja yrittää varoittaa Baueria, mutta saa sydänkohtauksen. Bauer kuitenkin epäilee soiton kautta jonkin olevan pielessä. Brockerin tiimi hyökkää, mutta Jack onnistuu Reneen avustuksella päihittämään heidät. Kun terroristit tajuavat että presidentti Taylor ei suostu luovuttamaan Hassania, he aktivoivat pommin, joka räjähtää kello 06:15.
06:00-07:00
Hassan antautuu terroristeille vapaaehtoisesti ja pommin paikka paljastetaan. Jack lähtee terroristien perään. Dana auttaa Hassania kuljettavaa Tarin Faroushia pakenemaan parkkitaloon, jossa hän pudottaa autonsa katolta ja kuolee. Hassan kuitenkin siirrettiin toiseen autoon. Jack saa Tarinin puhelimen ja epäilee, että CTU:ssa on myyrä.
07:00-08:00
Dana paljastuu myyräksi ja jää kiinni. Tämä iskee Colea pahasti. Dana paljastaa tietonsa vain Jack Bauerille. Hän kertoo Hassanin olinpaikan syytesuojaa vastaan. Terroristijohtaja Samir Mehran kiduttaa Hassania, jotta tämä murtuisi ja tunnustaisi ns. rikoksensa, mutta Hassan ei murru. Samir käyttää internet-lähetystä kertomaan Hassanin rikokset maailmalle. Jack ja Renee CTU mukanakaan iskevät terroristien olinpaikkaan ja eliminoivat terroristit, mutta internet-lähetys olikin nauhoitettu jo ennalta, ja he löytävät Hassanin kuolleena, kurkku auki viillettynä.
08:00-09:00
Hassanin kuolema näyttää pysäyttäneen rauhanneuvottelut, mutta presidentti Taylor ja ministeri Jabot pyytävät Hassanin vaimoa Daliaa ottamaan presidentin virka ja hän suostuu. Venäläiset vetäytyvät rauhanneuvotteluista ja Taylor vastahakoisesti pyytää apua presidentti Charles Loganilta. Rikospaikalla CTU vie Samir Mehranin kuulusteltavaksi, mutta ensihoitaja antaa hänelle myrkkyä. Renee tunnistaa hoitajan, muttei näe yhteyttä. Jack palaa Reneen kanssa asunnolleen ja heidän rakkautensa kukoistaa. Ensihoitaja on heidän jäljillään. Chloesta tehdään CTU:n johtaja Hastingsin tilalle. Samir menehtyy ja Chloe soittaa Jackille asiasta. Renee vastaa ja kertoo Chloelle, että hän tunnisti hoitajan Laitananin ajoiltaan. Hän on kertomassa Jackille, kun hänet ammutaan. Jack vie hänet sairaalaan, mutta hän menehtyy.
09:00-10:00
Surusta vihaisena Jack päättää ottaa selville, kuka murhasi Reneen. Charles Logan tapaa Venäjän ministeri Novakovitchin ja saa tämän takaisin neuvottelupöytään. Mutta Logan itse tiesi jo alustavasti, että venäläiset ovat kaiken takana. Jack menee kuulustelemaan Sergei Bashajevia, joka paljastaa, että Dana Walsh tietää, ketkä ovat syyllisiä. Dana aikoo paljastaa tietonsa jos hän saa syytesuojansa takaisin. Logan saa tiedon Jackista ja kertoo Taylorille kaiken. Taylor tekee Loganin taivuttelun vaikutuksesta vastahakoisesti päätöksen olla myöntämättä Danalle syytesuojaa ja kieltää henkilökohtaisesti Jackia tekemästä mitään. Jackia ollaan viemässä kuultavaksi McGuiren lentotukikohtaan, mutta hän kaappaa kopterin ja lähtee omalle tielle jälleen kerran.
10:00-11:00
Jack onnistuu pakenemaan takaa-ajajiltaan. Hänen tarvitsee saada Dana Walsh. Presidentti Taylor on paineen alla, koska rauhansopimus alkaa näyttää turbulenttiselta, mutta Loganin ansiosta Taylor aikoo pitää rauhasta kiinni. Chloe auttaa Jackia, mutta tosiasiassa hän yrittää saada Colen kanssa Jack satimeen. Jack kuitenkin onnistuu käännyttämään ansan hyväkseen ja vakuuttaa Colen auttamaan häntä. Samalla Dana on viety turvasäilöön kidutettavaksi tietojensa takia. Ethan Kanin eroaa virastaan sotkun takia.
11:00-12:00
Jack ja Cole vapauttavat Danan turvatalosta. Dana on tallettanut todisteet tallelokeroon First Unity-pankkiin. Charles Logan lähettää Taylorin luvalla avustajansa Jasonin CTU:hun valvomaan Jackin pidätystä. Chloe ei ilahdu Jasonista. Pankissa Dana kolkkaa Colen ja pakenee todisteen kanssa. Jack lähtee perään ja ajaa Danan rakennustyömaalle, jossa Dana jää kiinni. Jack saa todisteen ja ampuu Danan, koska hän ei voinut tehdä enää mitään.
12:00-13:00
Jack ottaa yhteyttä Meredith Reediin ja aikoo luovuttaa todisteet hänelle. Chloe vakuuttuu, että presidentti Taylor yrittää peitellä venäläisten osallisuutta Hassanin murhaan ja ryhtyy Arlon kanssa etsimään häntä. Jack tapaa Meredithin ja vie tämän turvaan samalla kun hän vanhan toverinsa Jimin avulla saa kaapattua Reneen tappajan Pavel Tokarevin. Jack kiduttaa Pavelia saadakseen selville muut osalliset, joutuen lopulta suolistamaan tämän saadakseen tämän puhelimen SIM-kortin. Jackille selviää, että Pavelin viimeinen puhelu oli Charles Loganin kanssa.
13:00-14:00
Jack jättää Meredithin omilleen julkaisemaan venäläisten osallisuus. Presidentti Taylor käskee Tim Woodsia hälyttämään FBI Meredithin perään. Meredith ottaa yhteyttä Kayla Hassaniin paljastaakseen Dalia Hassanille totuuden. Mutta FBI vangitsee hänet. Tällä välin Jack kaappaa Loganin ja saa tältä selville Novakovitchin osallisuuden. Chloe vapauttaa Colen ja lähettää hänet etsimään Jackin apuria Jimiä. Jason Pillar löytää Loganin ja yrittää varoittaa Novakovitchia, mutta Jack on jo ehtinyt tappaa hänet. Logan soittaa Venäjän presidentti Juri Suvaroville ja vakuuttaa hänelle, että Jackin verikosto on ohi. Mutta Jack on asentanut Loganin paidankaulukseen mikrofonin ja saa näin selville, että päivän tapahtumien pääarkkitehti on presidentti Suvarov.
14:00-15:00
Cole löytää Jimin ja tämä kertoo Jackin aikeet. Logan kertoo presidentti Taylorille, että Hassanin murha johtaa Suvaroviin asti. Jack vangitsee Jason Pillarin päästäkseen huomaamatta YK:n lähelle. Kayla kertoo Dalialle, että Meredith Reed oli yrittänyt soittaa hänelle ja kertoa Hassanin murhaajista. Dalia ei saa häntä kiinni, ja hän saa Taylorilta selville, että Taylor on pidättänyt Reedin, ja saa siten selville että venäläiset ovat vastuussa hänen miehensä kuolemasta. Dalia ei aio allekirjoittaa sopimusta, mutta Taylor ajaa hänet umpikujaan uhkaamalla hyökätä IRK:hon, jos Dalia ei allekirjoita sopimusta. Jack linnoittautuu YK:n vastapäätä olevaan rakennukseen, valmiina ampumaan Suvarov tarkkuuskiväärillä ja nauhoittaa jäähyväisviestin. Chloe löytää Jackin ja yrittää saada Jack aisoihin mutta turhaan. Jack soittaa Pillarin puhelimella Loganille ja käskee tätä tuomaan Suvarov hänen huoneeseensa.
15:00-16:00
Jack on valmiina ampumaan Suvarovin, mutta Chloe onnistuu vakuuttamaan hänet antamaan todisteet peittelystä. Jack pakottaa Chloen ampumaan häntä, jotta Chloe ei paljastuisi. Chloe ampuu epäröinnistä huolimatta. Jason Pillar yrittää saada Jackin datakortin, mutta Chloe pakenee sen kanssa. Chloe ei kuitenkaan ehdi ladata sitä Arlolle. Pillar luovuttaa sen Loganille ja Logan antaa sen Taylorille. Taylor katsoo sen ja kortissa on viesti, jonka Jack nauhoitti Kimille. Hetkeä myöhemmin presidentit Taylor, Hassan ja Suvarov valmistautuvat allekirjoittamaan sopimuksen. Suvarov ja Hassan allekirjoittavat sen, mutta Taylor empii ja lopulta hän jättää sen allekirjoittamatta ja paljastaa olleen osa päivän rikosten peittelyssä. Taylor yrittää varoittaa Jackia kuljettavaa ambulanssia, mutta liian myöhään. Taylor yrittää saada Loganin ja Pillarin vangittua, mutta Logan ampuu Pillarin ja samalla itsensä. CTU:n lennokki oli kuitenkin ilmassa ja Chloe, Cole ja Arlo onnistuvat löytämään Jackin ja pelastamaan tämän ennen kuin hänet teloitetaan. Taylor pyytää Jackilta anteeksi ja kertoo aikomuksestaan erota presidentinvirastaan. Jack joutuu pakenemaan maailman silmistä ikiajoiksi ja soittaa viimeisen puhelun Chloelle ja pyytää tältä viimeistä lupausta: että Chloe suojelee Jackin perhettä loppuun asti. Chloe ja Cole katsovat lennokkikuvaa kun Jack katoaa tuntemattomaan.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. 24: Day Eight Will Be the Award-Winning Series' Final Season The Futon Critic. 26.3.2010. Viitattu 18.11.2013. (englanniksi)
  2. FOX Announces 2009-2010 Midseason Schedule The Futon Critic. 24.11.2010. Viitattu 18.11.2013. (englanniksi)