Kim Bauer

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kim Bauer
Kim Bauer viidennellä tuotantokaudella
Kim Bauer viidennellä tuotantokaudella
Näyttelijä(t) Elisha Cuthbert
Kesto 24:n tuotantokaudet 1–3, 5, 7, 8
24: The Game
Ensi-
esiintyminen
Kausi 1: 12:00am–1:00am
Viimeinen
esiintyminen
Kausi 8: 5:00pm–6:00pm
Henkilötiedot
Koko nimi Kimberly ”Kim” Bauer
Ammatti lastenhoitaja
(2. tuotantokausi)
CTU:n analyytikko
(3. tuotantokausi)
Sukupuoli nainen
Ikä 15–16 (1. tuotantokausi)
s. 1987
Suhteet
Vanhemmat Jack Bauer
Teri Bauer
Sisarukset Graem Bauer
Puoliso(t) Stephen
Lapset Teri
Isovanhemmat Phillip Bauer
Tädit ja sedät Graem Bauer
Carol
Ethel
Marilyn Bauer
Serkut Josh Bauer

Kimberly ”Kim” Bauer on kuvitteellinen hahmo televisiosarjassa 24. Kimiä näyttelee Elisha Cuthbert. Kim Bauer on nähty 72 jaksossa, ja hän on esiintynyt sarjassa viidenneksi eniten. Vain Jack Bauer, Tony Almeida, Chloe O’Brian ja David Palmer ovat olleet häntä useammin mukana. Kimberly on Jack ja Teri Bauerin tytär. Hahmon ensiesiintyminen on sarjan ensimmäisessä jaksossa, ja hän esiintyy melkein kaikissa jaksoissa kolmanteen tuotantokauteen asti.

Rooli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Ensimmäisellä tuotantokaudella Kim karkaa kotoaan tapaamaan Dan and Rick -nimisiä poikia, mutta palkkion toivossa pojat vievät Kimin Ira Gaines -nimiselle miehelle, joka uhkaa tyttöä kiristääkseen Jackia tarkoituksenaan saada tämä tappamaan senaattori David Palmer. Gaines tappaa Danin, jolloin Rick alkaa tehdä yhteistyötä Kimin kanssa. Paikalle tuodaan kidnapattu Teri, joka on vangittuna Kimin kanssa, kunnes Jack saapuu paikalle ja pelastaa perheensä Rickin avustamana. Kim ja Teri lähetetään turvataloon, joka kuitenkin joutuu Victor Drazenin joukkojen hyökkäyksen kohteeksi. Kim ja Teri pakenevat, mutta joutuvat auto-onnettomuuteen ja hajaantuvat. Kim hakeutuu Rickin luokse, mutta Danin veli Frank tekee huumekauppaa ja kauppiaat paljastuvat peitepoliiseiksi. Myös Kim joutuu pidätetyksi, mutta vapautuu todistaessaan olevansa Jack Bauerin tytär. Matkalla CTU:hun Kim joutuu Drazenin kaappaamaksi ja vapauttaakseen tyttärensä Jack aikoo antautua. Vaikka Kim onnistuu pakenemaan, CTU:ssa työskentelevä Drazenin vakooja Nina Myers houkuttelee Jackin syöttiin väittäen Kimin kuolleen. Samalla kun Kim viedään turvaan CTU:hun, raivostunut Jack tappaa Drazenin ja tämän pojan. Jack tajuaa Ninan olevan petturi saadessaan tietää Kimin olevan elossa. Jack pysäyttää Ninan pakomatkan, mutta Ninan tappama Teri löytyy kuolleena CTU:sta.

Toisella tuotantokaudella Kim toimii Carla Mathesonin Megan-tyttären hoitajana. Jack käskee tytärtänsä lähtemään Los Angelesista uhkaavan ydinpommin takia. Megan joutuu sairaalaan saatuaan päävamman väkivaltaisen Gary-isänsä vuoksi. Kim ja hänen miesystävänsä Miguel kaappaavat Meganin sairaalasta ja varastavat Garyn auton tarkoituksenaan paeta kaupungista. Poliisi pysäyttää ylinopeutta ajavan Miguelin ja huomaa, että takakontista vuotaa verta. Autosta löytyy Garyn murhaama Carla, jolloin Kim ja Miguel pidätetään epäiltyinä murhasta. Miguel sytyttää poliisiautossa tulipalon, jolloin auto kolaroituu. Kim pakenee metsään ja kohtaa metsästäjän, joka tarjoaa turvapaikkaa ja yrittää epätoivoisesti saada Kimiä jäämään seurakseen. Kim soittaa isälleen, joka ilmoittaa suorittavansa vapaaehtoista itsemurhatehtävää ydinpommin kuljettamiseksi Mojaven aavikolle. Kim murtuu nähdessään ydinräjähdyksen. Hän etenee läheiselle huoltoasemalle, jonka omistaja ajautuu asiakkaansa kanssa riitaan ja joutuu tämän surmaamaksi. Kim joutuu panttivangiksi, mutta poliisit saavat asiakkaan antautumaan. Silminnäkijät vapauttavat Kimin Carlan murhasyytteestä, ja hän saa tietää isänsä esimiehen George Masonin kuolleen Jackin sijasta. Autokolarissa jalkansa menettänyt Miguel ilmoittaa Kimille parisuhteen olevan ohi. Kim hakee Mathesonien talolta Meganin tavaroita ja kohtaa Garyn, joka uhkaa Kimiä aseella. Kim onnistuu tainnuttamaan miehen ja soittaa Jackille, joka käskee tytärtään surmaamaan Garyn. Jackin tuttava Kate Warner hakee Kimin turvaan CTU:hun.

Kolmannella tuotantokaudella Kim työskentelee analyytikkona CTU:ssa. Kimin kollegat eivät luota hänen taitoihinsa ja uskovat tämän saaneen työpaikkansa isänsä korkean aseman johdosta. Kim seurustelee isänsä partnerin, Chase Edmundsin, kanssa. Chloe O’Brian tuo CTU:hun ystävänsä Angela-tyttären, ja Ryan Chappellen painostuksesta Chloe paljastaa Chasen olevan Angelan isä. Kim kertoo haluavansa kasvattaa Angelan Chasen kanssa. Nina tuodaan CTU:hun kuulusteltavaksi, mutta hän yrittää paeta. Hän kohtaa Kimin, joka osoittaa Ninaa aseella. Jack saapuu paikalle, ja tajutessaan Ninan olevan kuulusteluissa hyödytön, hän tappaa tämän. CTU saa tietää, että Los Angelesia viruksella uhkaavalla Stephen Saundersilla on Jane-niminen tytär. Jane kaapataan kuulusteltavaksi, ja Kim asetetaan hänen sijalleen. Peitetehtävässä Kim päätyy tappamaan miehen suojellakseen itseään. Chase kertoo Jackille aikomuksistaan luopua kenttäagentin tehtävistä. Jack ja Chase takaa-ajavat virusasetta mukanaan kantavan miehen koululle. Kamppailussa alakynteen jäävä Chase kiinnittää ranteensa viruslaitteeseen estääkseen miestä pakenemasta sen kanssa. Jack tappaa miehen, mutta ei saa irrotettua laitetta. Hän katkaisee Chasen käsivarren palokirveellä ja sulkee viruslaitteen pakastimeen. Chase viedään sairaalaan ja hän selviää tapahtumasta elossa. Kim ja Chase päätyvät asumaan Valenciaan, Kaliforniaan.

Neljännen kauden lopussa Jack päätyy tekemään valekuoleman. Viidennellä kaudella Kim on eronnut Chasesta ja hänellä on suhde psykologiinsa Barry Landesiin. Jackin naisystävä Audrey Raines kutsuu Kimin CTU:hun ja kertoo saaneensa tietää Jackin olevan elossa. Järkyttynyt Kim raivostuu isälleen, joka sanoo halunneensa suojella tytärtään. Kun Kim ja Barry ovat lähdössä, CTU joutuu hermokaasuhyökkäyksen kohteeksi. Osa henkilökunnasta menehtyy, mutta kaasu saadaan pois rakennuksesta. Kim sanoo rakastavansa isäänsä, mutta haluavansa pysyä tästä kaukana, sillä tätä tuntuu jatkuvasti ympäröivän kaaos ja kuolema. Kim ja Barry lähtevät Los Angelesista.

Seitsemännellä kaudella Jack altistuu bioaseelle, johon ei ole selvää parannuskeinoa. Kun bioaseuhka on pysäytetty, Jack aikoo kuolla rauhassa. Hänen tyttärensä Kim kuitenkin puuttuu asiaan, sillä Kimillä ja hänen puolisollaan Stephenillä on Teri-niminen tytär. Kim pelastaa isänsä antaen tälle uusia kantasoluja. Kahdeksannen kauden alussa Jack viettää aikaansa New Yorkissa asuvan Kimin ja lapsenlapsensa kanssa.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Kim Bauer