Nina Myers

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Nina Myers
Näyttelijä(t) Sarah Clarke
Kesto 24:n tuotantokaudet 1–3
24: The Game
Ensi-
esiintyminen
Kausi 1: 12:00am–1:00am
Viimeinen
esiintyminen
Kausi 3: 3:00am–4:00am
Henkilötiedot
Ammatti CTU:n agentti
Sukupuoli nainen
Ikä 34 (1. tuotantokausi)
s. 1968
Kuolinsyy Jack Bauerin ampuma
Suhteet

Nina Myers on kuvitteellinen hahmo televisiosarjassa 24. Hahmoa esittää Sarah Clarke. Nina työskentelee Yhdysvaltain terrorisminvastaisen viraston CTU:n Los Angelesin yksikössä.

Tausta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nina Myers syntyi vuonna 1968 Bostonin kaupungissa Massachusettsissa, Yhdysvalloissa. Hän opiskeli muun muassa Harvardissa ja Tuftsissa ennen siirtymistään työhön Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvostoon. Lopulta hän päätyi työskentelemään CTU:ssa.

Kun Jack Bauer ajautui asumuseroon vaimostaan Teristä, Ninalla ja Jackillä syntyi romanttinen suhde. Suhde päättyi Jackin ja Terin palattua yhteen. Tämän jälkeen Ninalla oli romanttinen yhteys Tony Almeidaan.

Rooli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Ensimmäisellä tuotantokaudella Nina auttaa Jackia tutkimaan senaattori David Palmerin uhkaavaa salamurhayritystä. Kun käy ilmi, että CTU:lla on vakooja, Nina joutuu hetkeksi tarkkailun alle. Vakoojaksi paljastuu analyytikko Jamey Farrell, joka joutuu kuulusteltavaksi. Pian Jamey löytyy kuolleena ranteet auki viillettynä, ja tapahtuma julistetaan itsemurhaksi. Ira Gaines, joka on kidnapannut Teri ja Kim Bauerin tarkoituksenaan saada Jack tappamaan Palmer, käskee Jackia tappamaan Ninan. Gainesin huomaamatta Jack laittaa Ninan takin alle luotiliivin, joka pelastaa tämän kuolemalta. Kun Jack on pelastanut Terin ja Kimin, nämä kuljetaan turvataloon antamaan raportti tapahtumista. Nina myöntää Terille olleensa Jackin rakastettu näiden avioeron aikaan. Vaivautunut Nina palaa CTU:hun, minkä jälkeen turvatalo joutuu hyökkäyksen kohteeksi. Kim ja Teri pakenevat, mutta joutuvat auto-onnettomuuteen ja hajaantuvat. Nina paljastuu Andre Drazenille ja tämän Victor-isälle työskenteleväksi vakoojaksi. Kun matkalla CTU:hun oleva Kim joutuu Drazenien kaappaamaksi, Jack aikoo antautua vapauttaakseen tyttärensä. Vaikka Kim onnistuu pakenemaan, Nina houkuttelee Jackin syöttiin väittäen tämän tyttären kuolleen. Samalla kun Kim viedään turvaan CTU:hun, raivostunut Jack tappaa Drazenit. Jack tajuaa Ninan olevan petturi saadessaan tietää Kimin olevan elossa. Jack ilmoittaa asiasta George Masonille, joka näkee tallentavasta valvontakamerakuvasta Ninan murhanneen Jameyn ja lavastaneen tapahtuman itsemurhaksi. Nina aloittaa pakomatkan ja tappaa tielleen saapuvan teknikon. Teri kohtaa Ninan tekniikkahuoneessa ja kuulee tämän puhuvan saksaa. Koska langan päässä oleva henkilö käskee Ninaa tappamaan silminnäkijät, jotka tietävät tämän yhteyden Saksaan, Nina ampuu Terin. Jack pysäyttää Ninan pakomatkan ja uhkaa tappaa tämän, mutta Tony ja Mason rauhoittavat tilanteen. Jack kohtaa Kimin, mutta löytää Terin kuolleena.

Toisella tuotantokaudella CTU:ssa räjähtää pommi, ja Nina paljastuu välittäneen rakennuksen pohjapiirrustuksia terroristeille. Kuulusteltu Nina paljastaa terroristi Mahmoud Fahinin sijainnin ja asetetaan peitetehtävään tämän tapaamiseksi. Nina aiheuttaa tulitaistelun varoittamalla Fahinia rakennuksen ulkopuolella olevista CTU:n agenteista. Kaaoksen keskellä Nina yrittää paeta, mutta Jack saa hänet kiinni. Fahinia viedään lentokoneella kohti CTU:ta, ja matkalla Fahin paljastaa Ninalle ydinasetta hallussaan pitävän Syed Alin sijainnin, jolloin Nina tappaa Fahinin ollakseen ainoa tietolähde. Lentokone ammutaan ohjuksella alas, ja vain Jack ja Nina selviävät onnettomuudesta. Kaksikko tekee yhteistyötä tappaakseen paikalle saapuvat vihamieliset erikoisjoukot, mutta tulitaistelun jälkeen Nina uhkaa Jackia aseella. Nina julistaa paljastavansa Alin sijainnin, jos hänet armahdetaan rikoksistaan ja hän saa tappaa Jackin. Presidentti Palmer hyväksyy ehdot, mutta CTU:n tarkka-ampuja haavoittaa Ninaa ja tämä viedään pois.

Kolmannella tuotantokaudella Jack suorittaa peitetehtävää Meksikossa yrittäessään Ramonin veljesten kanssa ostaa virusasetta Michael Amadorilta. Ostopaikalla hän kohtaa Ninan, joka yrittää turhaan varoittaa muita Jackin taustasta. Nina voittaa kaupan ja saa vangittua Jackin. Jack kertoo toimineensa vuosia agenttina turhaan ja tuntevansa olonsa petetyksi. Nina haluaa Jackin vakuuttamaan asian ja suutelee tämän kanssa. Nina ei kuitenkaan usko Jackin tarkoitusperäksi vain rahaa ja uskoo tämän olevan edelleen CTU:n agentti. Jack onnistuu vapauttamaan itsensä ja vangitsee Ninan. Ostettu virus paljastuu pommiksi, jolla Amador yritti tappaa Ninan. Ninaa viedään lentokoneella kohti CTU:ta, ja matkan aikana hän huijaa Jackin asentamaan puhelimensa kautta viruksen CTU:hun tietojärjestelmiin. Hän lupaa poistaa viruksen, jos lentokone käännetään takaisin kohti Meksikoa ja hänet vapautetaan. Tony myöntyy, mutta Jack käskee lentäjää pysymään reitillä. Chloe O’Brian onnistuu pysäyttämään tietokoneviruksen. CTU:ssa Ninaa kuulustellaan, mutta tämä ei paljasta mitään. Nina tekee äkkinäisen liikkeen, jolloin kuulustelijan neula repäisee Ninan kaulavaltimon ja tämä joutuu klinikalle. Nina tappaa lääkärit ja aloittaa pakomatkan. Hän kohtaa Kimin, joka osoittaa Ninaa aseella. Nina uhkaa tappaa tytön, mutta Jack saapuu paikalle ja ampuu Ninaa olkapäähän. Jack tajuaa, ettei naisella ole enää tietoa annettavanaan ja tappaa tämän samassa huoneessa, jossa Nina oli tappanut Terin neljä vuotta aiemmin.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]