Tuftsin yliopisto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
The Green, Tufts University, Medford MA.jpg

Tuftsin yliopisto (engl. Tufts University) on yksityinen tutkimusyliopisto Yhdysvalloissa Medfordissa ja Somervillessä, lähellä Bostonia Massachusettsin osavaltiossa. Yliopistossa on Yhdysvaltain vanhin kansainvälisten suhteiden jatkokoulutustiedekunta The Fletcher School of Law and Diplomacy.

Tufts College perustettiin vuonna 1852. Charles Tufts lahjoitti maata Medfordin korkeimmasta kohdasta Walnut Hillin kampukselle sanoen, että hän halusi sen olevan "valo mäellä". Nimi muutettiin Tufts Universityksi 1954. Oppilaitos toimi sata vuotta pienenä uusienglantilaisena vapaiden taitojen opistona (college), kunnes muuttui ranskalais-amerikkalainen ravintofysiologi Jean Mayerin 1970-luvun loppupuolella alkaneella puheenjohtajakaudella kansainväliseksi yliopistoksi.

Tuftsissa on 10 tiedekuntaa, jotka painottuvat pääosin lääketieteeseen ja yhteiskunnallisiin aineisiin. Yliopisto painottaa kaikessa julkista palveluaselvennä. Se tunnetaan kansainvälisyydestään, johon sisältyy kannustaminen Yhdysvaltain ulkopuolella tapahtuviin opintoihin.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Tuftsin yliopisto.
Tämä koulutukseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.