Liberal arts college

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Wofford College Etelä-Carolinan Spartanburgissa.

Liberal arts college on Yhdysvalloissa yleinen korkea-asteen oppi­laitos­tyyppi, yleis­sivistävä korkea­koulu, joka tarjoaa tiettyyn pää­aineeseen keskittymisen sijaan laajasti yleis­sivistäviä neli­vuotisia Bachelor of Arts- tai Bachelor of Science -tutkintoja. Käsite liberal arts (vrt. vapaat taidot) tarkoittaa perus­opintoja humanistisissa, yhteis­kunnallisissa ja luonnon­tieteellisissä aineissa, vastakohtana tiukalle keskit­tymiselle ammatilliseen, tekniseen tai kutsumukselliseen erikoisalaan.[1] Opinnoissa korostuu yleisten älyllisten taitojen kehittäminen, ja opetus on usein varsin koulumaista tai muuten vuoro­vaikutteista. Opetus­henkilöstö on yleensä kokopäivä­toimista, eikä opetus­tehtävissä juuri käytetä jatko-opiskelijoista valittuja assistentteja (Graduate Student Teaching Assistants) kuten yliopistoissa.

Yhdysvalloissa liberal arts colleget ovat yleensä varsin pieniä, sisä­oppi­laitos­maisia, sijaitsevat maaseutu­maisessa ympäristössä ja korostavat henkilö­kunnan ja opiskelijoiden keskinäistä yhteisöl­lisyyttä.

Tunnettuja liberal arts collegeja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Assefa, Mariam: Glossary of United States Educational Terminology, Tampereen yliopisto 4.4.2010. Viitattu 17.9.2015. Arkistolinkki.
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Liberal arts colleges in the United States  –  toinen sivu:en:Liberal arts college