Union College

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Union College
Motto Sous les lois de Minerve nous devenons tous frères
Perustettu 25. helmikuuta 1795
Tyyppi yksityinen
Säätiön varat 353,4 milj. dollaria
Henkilökunta 228
Opiskelijoita 2 194
Sijainti Schenectady, New York
 Yhdysvallat
Sivusto union.edu

Union College on yksityinen yleissivistävä korkeakoulu Yhdysvaltojen New Yorkin osavaltion Schenectadyssä. Vuonna 1795 perustettu Union College on Yhdysvaltojen vanhin uskontokunnista riippumaton korkeakoulu, ensimmäinen maan itsenäistymisen jälkeen perustettu ja koko maan kolmanneksi vanhin[1]. Se oli pitkään vain miehille tarkoitettu, kunnes vuonna 1970 sinne otettiin ensimmäiset naisopiskelijat.

Union Collegesta ovat saaneet alkunsa myös kreikkalaisista aakkosista tunnetut veljes- ja sisarkunnat (engl. fraternities and sororities). Ensimmäinen veljeskunta oli vuonna 1825 perustettu Kappa Alpha[2].

Union Collegeen hakijoista noin 37 prosenttia hyväksytään opiskelijoiksi. Suosituimpia pääaineita ovat taloustiede, konetekniikka ja valtiotiede.[3]

Union Collegea edustavat NCAA:n alaisessa yliopistourheilussa Union Dutchmenin nimellä kulkevat joukkueet. Yliopisto on menestynyt erityisesti jääkiekossa, jossa se voitti vuonna 2014 ensimmäistä kertaa I-divisioonan mestaruuden.lähde?

Tunnettuja entisiä opiskelijoita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Edistääkö opiskelijavaihto rauhaa ja ystävyyttä? Kyllä, vastaa amerikkalainen yliopistomies. Helsingin Sanomat, 10.8.1958, s. 6. Näköislehden aukeama (tilaajille).
  2. Ahokas, Aarne A.: ”Fraternity” ja ”Sorority”. Eräs piirre amerikkalaisessa yliopistossa. Helsingin Sanomat, 29.10.1949, s. 4. Näköislehden aukeama (tilaajille).
  3. Union College - New York niche.com. Viitattu 20.5.2019.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.