24 (7. tuotantokausi)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
24:n 7. tuotantokausi
Maa Yhdysvallat
Esittäminen
Verkko Yhdysvallat FOX
Global
Sky One
RTE2
Julkaisupäivä -
Ensimmäinen esitys 11. tammikuuta 2009
Viimeinen esitys 18. toukokuuta 2009
Esitysten määrä 24

24-televisiosarjan 7. tuotantokausi, tunnetaan myös nimellä päivä 7, oli määrä esittää käsikirjoittajien lakon jälkeen alkaen 13. tammikuuta 2008, mutta Yhdysvaltalainen FOX-kanava näytti tuotantokauden vasta tammikuussa 2009.[1] Ennen 7.kauden esittämistä FOX esitti sarjasta kaksituntisen tv-elokuvan 24: Redemptionin 23. marraskuuta 2008.[2] Kausi alkoi 11. tammikuuta 2009 ja päättyi 18. toukokuuta 2009.[3][4] Kausi sai huomiota myös hiilineutraaliuden osalta, kun tuotantotiimi kykeni vähentämään tuotannosta aiheutunutta hiilijalanjälkeä 43 %:lla.[5]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

CTU:n lakkauttamisen vuoksi sarjan tapahtumat sijoittuvat Washington D.C:hen, missä Jack Bauer kohtaa tekoihinsa liittyvät syytteet oikeuden edessä. Bauerin päivä saa järkyttävän alun, kun entinen kollega, Tony Almeida (Carlos Bernard), palaa takaisin, vaikka terrorisalaliiton jäsen oli jättänyt hänet kuolemaan CTU:n sairasosastolle.

Kaudella nähdään myös Chloe O'Brian ja Bill Buchanan.

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • 08-09: Washington DC:ssä on viime päivinä tapahtunut lukuisia teknologiavarkauksia. Jack Bauer on joutunut oikeuteen kaikista tekemistään kidutuksista, kunnes FBI-agentti Renee Walker pyytää hänen apuaan löytää ryöstöjen päätekijä Tony Almeida.
 • 09-10: FBI:n ainoan johtolangan ampunut tarkka-ampuja jää saarroksiin ja Tony antaa Yhdysvalloille varoituksen, mitä tapahtuu, jos heidän vaatimuksiinsa ei suostuta. Tony toimittaa CIP-moduulin eversti Dubakulle, joka yrittää kiristää Yhdysvaltoja viemään sotajoukkonsa pois Sangalasta, jossa Kenraali Juma on tehnyt kansanmurhaa. Tarkka-ampuja pääsee pakoon ja Jack ja Renee seuraavat häntä ja Tony jää kiinni.
 • 10-11: Käy ilmi, että Tony ei sittenkään työskentele terroristeille, vaan hän on osa peiteoperaatiota, jonka pani alulle hän, Bill Buchanan ja Chloe O'Brian. Jack Bauerin on autettava Tony ulos FBI:n päämajasta kertomatta operaatiosta kellekään siellä.
 • 11-12: Bill, Chloe ja Tony selittävät tilanteen Jackille. Eversti Dubaku on onnistunut korruptoimaan Yhdysvaltain hallinnon ja nyt he yrittävät saada CIP-moduulin ja Dubakun. Jack ja Tony lähtevät Tonyn esimiehen David Emersonin puheille ja Jack otetaan mukaan. Samalla presidentti Taylor tekee valintaansa Dubakun uhkauksien kannalta. Renee saa selville Dubakun seuraavan kohteen.
 • 12-13: Emersonin tiimi onnistuu kidnappamaan Sangalan pääministeri Matobon vaimoineen. Renee joutuu vangiksi ja Jack joutuu ampumaan hänet. Samalla presidentin mies Henry Taylor on saamassa selville poikansa murhaajaa.
 • 13-14: Bill ja Chloe hakevat yhä hengissä olevan Reneen ja selittävät tälle tilanteen. Dubaku aiheuttaa kahden koneen törmäyksen, mutta presidentti ei aio vieläkään suostua Dubakun vaatimuksiin. Jack ja Tony joutuvat ampumaan Emersonin tämän epäilessä huijausta. Tony luovuttaa Matobot Dubakun myyjälle, Nicholsille. Samalla Henry Taylor onnistuu pääsemään vapaaksi poikansa murhaajan kynsistä.
 • 14-15: Jackin tiimi hyökkää Dubakun päämajaan ja tuhoavat CIP-moduulin, mutta Dubaku pääsee pakoon. Henry Taylor joutuu Dubakun vangiksi, samalla kun presidentti saa yllättävän puhelinsoiton pääministeri Matobolta.
 • 15-16: Presidentti Taylor saa Dubakulta uhkauksen, jossa hän uhkaa tappaa Henry Taylorin, ellei hänen vaatimuksiin suostuta. Jack ja Renee saavat selville Taylorin olinpaikan lahjotun agentin, Vosslerin, kautta. Dubakulle iskee ongelma tyttöystävänsä kanssa.
 • 16-17: Henry Taylor viedään sairaalaan ja Jack ja Renee yrittävät Mossin ja Chloen avulla löytää Dubaku ennen kuin hän pakenee maasta. Jack ja Renee löytävät Dubakun tyttöystävän ja suostuttelevat hänet auttamaan Dubakun nappaamisessa. Samalla FBI:ssa oleva myyrä paljastuu katsojille.
 • 17-18: Jack ja Renee pääsevät vapaaksi poliiseilta ja saavat Dubakun kiinni. Jack löytää häneltä muistisirun, jonka hän toimittaa Chloelle. FBI:n myyrät Sean ja Erika yrittävät tuhota sen tiedot, mutta Chloe saa ne pelastettua, ja salaliittolaiset paljastuvat. Lopuksi Tony tapaa Jackin ja kertoo, ettei tämä ole vielä ohi, vaan että kenraali Juma itse on suunnittelemassa iskua USA:han klo 19:00.
 • 18-19: Kenraali Juma itse on suunnitellun hyökkäyksen takana. Jack yrittää kuulustella senaattori Mayerin kansliapäällikköä Ryan Burnettia joka tietää iskun sijainnin. Valitettavasti Jack jää kiinni ennen kuin Burnett paljastaa kohteen. Samaan aikaan Renee seuraa Dubakun tappanutta miestä Juman tukikohtaan ja saa selville iskun kohteen.
 • 19-20: Juman kohde on Valkoinen Talo. Juman miehet tunkeutuvat taloon ja onnistuvat valloittamaan rakennuksen. Jackin onnistuu viemään presidentti turvasäilöön samalla kun FBI löytää Reneen ja he aloittavat pelastusoperaatiota, mitä varapresidentti ei hyväksy ennen kuin hän tietää onko presidentti turvassa. Juma käyttää presidentin tytärtä Oliviaa hyväksi, jotta presidentti antautuisi. Jack yrittää estää presidenttiä, mutta ei voi nousta presidentin käskyä vastaan. Juma saa presidentin vangikseen.
 • 20-21: Jack on tehnyt varasuunnitelman presidentin pelastamiseksi ja aikoo uhrata itsensä räjäyttämällä nestekaasuputket turvahuoneesta, mutta Bill Buchanan on varma, että Juma on saanut ulkopuolista apua ja pyytää Jackia selvittämään syyllisen ja hän uhraakin itsensä. Billin uhraus pelastaa presidentin ja Valkoisen talon ja Juma saa surmansa. Jack haluaa mennä kuulustelemaan Ryan Burnettia uudestaan, koska hän tietää kenen kanssa Juma työskenteli. Larry Moss on hänen mukanaan, mutta Juman yhteistyökumppani Jonas Hodges lähettää oman miehensä Quinnin hoitelemaan Burnett ettei tämä puhuisi. Jackin pelotellessa Burnettia Quinn katkaisee yhteydet tämän huoneeseen ja tyrmää Jackin tyrmäyskaasulla. Quinn tappaa Burnettin siten, että Jack lavastuu syylliseksi. Jack onnistuu pakenemaan ennen kuin Moss saa hänet pidätettyä. Jack kuitenkin soittaa Mossille ja kertoo syyttömyytensä ja että uhka ei ole vielä ohi.
 • 21-22: Jack yrittää löytää Burnettin oikean murhaajan ja pyytää Reneeltä apua. Renee saa selville, että Quinn kuluu Starkwood-yhtiöön, jota senaattori Mayer on yrittänyt lopettaa puolen vuoden ajan. Renee kuitenkin pidätetään Jackin auttamisesta. Samaan aikaan valkoisessa talossa tulee ilmi, että joku on vuotanut tietoja Ryan Burnettin murhasta ja Ethan Kanin syyttää siitä Oliviaa. Olivia kuitenkin vakuuttaa olevansa syytön. Jack menee tapamaan senaattoria ja saa selville tietoja Starkwoodista, ja bioaseesta, jonka kenraali Juma kehitti Sangalassa Starkwoodin avustuksella. Senaattori lupaa suojella Jackia, mutta Quinn tulee ja murhaa senaattorin ja Jackin on taas paettava ja FBI uskoo, että Jack tappoi senaattorin. Quinn seuraa Jackia ja he tappelevat rakennustyömaalla ja Quinn saa surmansa veitsestä. Quinn sanoo juuri ennen kuolemaansa, että aseet ovat jo Washingtonissa. Jack saa selville, että ne ovat Alexandrian satamassa. Jack soittaa Tonyn apuun.
 • 22-23: Jack ja Tony menevät Alexandrian satamaan, jossa bioase on. Samaan aikaan Ethan Kanin eroaa presidentin kansliapäällikön virasta kuultuaan, että senaattori Mayer tapettiin. Samalla selviää, että Olivia Taylor oli viime jaksossa ilmenneen vuodon takana, tarkoituksena henkilökohtainen kosto Kaninia kohtaan. Tutkiessaan rikospaikkaa Larry Moss huomaa, että Jack saattaa sittenkin olla syytön ja kysyy Reneeltä. Renee kertoo Quinnista ja Starkwoodista ja Larry uskoo ja lähtee etsimään Jackia. Satamassa Jack ja Tony aloittavat tulitaistelun saadakseen bioaseen haltuunsa. Jack onnistuu kaappaamaan sitä kuljettavan rekan, mutta Tony jää vangiksi. Jack soittaa Larrylle ja kertoo aseesta ja huomaa, että bioase on saanut osuman ja aseesta vuotaa kaasua. Jack sulkee hanan samalla altistuen aineelle. Starkwoodin miehet tulevat paikalle ja vievät aseen helikopterilla starkwoodin tukikohtaan. Jack jää odottamaan apua.
 • 23-24: Jack on saanut tartunnan aseesta ja se järkyttää Reneen. Jack jää karanteeniin. Jonas Hodgesin apulainen Glen Seaton vapauttaa vangitun Tony Almeidan ja kertoo missä bioaseet ovat syytesuojaa vastaan, jonka presidentti hyväksyy. Tony ohjaa FBI:n ja SEAL-tiimin paikalle, ja he hyökkäävät varastoon, jossa Seaton sanoi aseiden olevan, mutta varasto on tyhjä. Iskun johtaja Larry käskee täyden etsinnän alueelta, mutta Starkwoodin omat palkkasotilaat tulevat paikalle ja käskee heitä poistumaan. Tilanne jää pattitilanteeseen, koska Larry ei aio poistua, mutta jos hän ei poistu, Starkwoodin sotilaat tappavat kaikki.
Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Vakinaiset näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Kiefer Sutherland[6]    Jack Bauer  
 Mary Lynn Rajskub[6]    Chloe O'Brian  
 Carlos Bernard[6]    Tony Almeida  
 Annie Wersching[6]    FBI Agentti Renee Walker  
 James Morrison[6]    Bill Buchanan  
 Colm Feore[6]    Henry Taylor  
 Bob Gunton[6]    Ethan Kanin  
 Janeane Garofalo[6]    FBI Agentti Janis Gold  
 Jeffrey Nordling[6]    FBI Agentti Larry Moss  
 Rhys Coiro[6]    FBI Agentti Sean Hillinger  
 Cherry Jones[3][6]    Presidentti Allison Taylor  

Sivunäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  Carlo Rota    Morris O'Brian  
  Glenn Morshower    Aaron Pierce  
  John Billingsley    Michael Latham  
  Ever Carradine    FBI Agentti  
  Nick Chinlun    Agentti Masters  
  Tommy Flanagan    Gabriel Schecter  
  Warren Kole    Salaisen palvelun agentti Gedge  
  Carly Pope    Samantha Roth  
  Kurtwood Smith    Senaattori  
  Roy Vongtama    Chinese Pilot Sato  
  Peter Wingfield    Emmerson  
  Marlene Forte    Rosa Gonzales  
  Hakeem Kae-Kazim    Ike Dubaku  
  Sprague Grayden    Presidentin tytär Olivia Taylor  

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. Fox: '24' on shelf until next January Entertainment. 14.2.2008. CNN. Viitattu 21.7.2018. (englanniksi)
 2. Emmy and Golden Globe Winner "24" Gets a Jumpstart on the Clock with Special Two-Hour Prequel Sunday, November 23, on Fox Breaking News. 15.5.2008. Futon Critic. Viitattu 21.7.2018. (englanniksi)
 3. a b Martin, Denise: ‘24’ producers pleased to be Cherry-picking News - Features. 11.1.2009. The Spokesman - Review. Viitattu 21.7.2018. (englanniksi)
 4. DO IT TODAY: ’24’ Day 7 Finale Topic - General. 18.5.2009. Hollywood.com. Viitattu 21.7.2018. (englanniksi)
 5. 24 Becomes First-Ever Carbon Neutral Television Production Case Studies. Global Energy Initiative Newscorp. Viitattu 21.7.2018. (englanniksi)
 6. a b c d e f g h i j k 24: Season 7 - Details & Credits TV. Metacritic. Viitattu 21.7.2018. (englanniksi)