C. C. H. Pounder

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
C.C.H. Pounder
C. C. H. Pounder vuonna 2007.
C. C. H. Pounder vuonna 2007.
Henkilötiedot
Koko nimi Carol Christine Hilaria Pounder
Syntynyt25. joulukuuta 1952 (ikä 71)
Georgetown, Guyana
Ammatti näyttelijä
Puoliso Boubacar Kone (1991–2016)
Näyttelijä
Aktiivisena 1979-
Merkittävät roolit
Palkinnot

Satellite Awards 2003, 2004

Aiheesta muualla
cchpounder.net
IMDb
Elonet

Carol Christine Hilaria Pounder (s. 25. joulukuuta 1952), taiteilijanimeltään CCH Pounder, on guyanalais-yhdysvaltalainen elokuva- ja televisionäyttelijä. Hän on esiintynyt monissa elokuvissa, televisioon tehdyissä elokuvissa, näytelmissä ja television minisarjoissa, ja hän on esiintynyt vierailevana tähtenä monissa tunnetuissa televisio-ohjelmissa. Pounder näyttelee Mo'at Na'via elokuvassa Avatar.

Aiempi elämä

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pounder syntyi 25. joulukuuta 1952 Georgetownissa. Hänen vanhempansa ovat Betsy Enid Arnella (o.s. James) sekä Ronald Urlington Pounder.[1] Hän kasvoi Englannissa ja hän muutti vuonna 1970 Yhdysvaltoihin, jossa hän meni Ithaca Collegeen.[2] Pounder teki näyttelijädebyyttinsä vuonna 1979 elokuvassa All That Jazz.

Pounder näytteli elokuvassa Bagdad Café ja on esiintynyt monissa toisissa menestyneissä elokuvissa pienemmissä rooleissa. Hän on ensisijaisesti keskittynyt televisiouraansa. 1980-luvun alussa Pounder esiintyi ensi kerran vierasrooleissa sarjassa Hill Street Blues. Sen jälkeen hän esiintyi vierasrooleissa myös sarjoissa Miami Vice, RoboCop 3, L.A. Law, Salaiset kansiot, Living Single ja Aikahyppy ennen, kuin ryhtyi esittämään tri Angela Hicksiä sarjassa Teho-osasto. Hänen roolinsa sarjassa kesti vuodesta 1994 vuoteen 1997. Tämän jälkeen hän jatkoi vierailevien hahmojen esittämistä, ja esiintyikin sellaisissa sarjoissa, kuin Oikeus ja kohtuus, Kova laki: Erikoisyksikkö, Millennium, The West Wing ja lyhytaikaisessa tilannekomediasarjassa Women In Prison.

Vuodesta 2002 vuoteen 2008 hän esiintyi etsivä Claudette Wymsinä FX Networksin poliisidraamassa Shield - lain varjolla. Hän sai roolistaan ehdokkuuden Emmy-palkinnon saajaski. Aiemmin hän oli ollut Emmy-ehdokkaana vuosina 1995 (vierailustaan Salaisissa kansioissa) ja 1997 (sarjassa Teho-osasto).

Pounder on lainannut ääntään joillekin videopeleille ja animaatiotöille. Pounder oli yksi vuonna 2003 julkaistun HBO-elokuvan Unchained Memories: Readings from the Slave Narrative lukijoista.[3]

Nykyisin hän esiintyy sarjassa NCIS: New Orleans.

Yksityiselämä

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pounder on naimisissa senegalilaisen antropologisti Boubacar Konen kanssa. Pari meni naimisiin afrikkalaisessa seremoniassa Dakarissa Senegalissa, ja he menivät uudestaan naimisiin Los Angelesissa Kaliforniassa puoli vuotta myöhemmin. Kone on Dakarissa Senegalissa olevan The Boribana Museumin perustaja. Heillä on kolme lasta (s. 1971, 1973 ja 1982).

Pounder omisti ennen korukaupan Banji Girls yhteistyökumppaninsa Conni Marie Brazeltonin kanssa, mutta myy nykyisin koruja vain nettisivujensa kautta.

Elokuvaesiintymiset

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Televisioesiintymiset

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  1. C. C. H. Pounder Biography (1952-) filmreference.com. (englanniksi)
  2. CCH Pounder Biography - Yahoo! Movies movies.yahoo.com. (englanniksi)
  3. C. C. H. Pounder Internet Movie Databasessa. (englanniksi)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]