Anne Sofie von Otter

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Anne-Sofie von Otter
Anne Sofie von Otter vuonna 2011.
Anne Sofie von Otter vuonna 2011.
Henkilötiedot
Syntynyt9. syyskuuta 1955 (ikä 68)
Tukholma, Ruotsi
Kansalaisuus ruotsalainen
Ammatti laulaja
Puoliso Benny Fredriksson
Sukulaiset Fredrik von Otter
Muusikko
Aktiivisena 1983–
Tyylilajit oopperaView and modify data on Wikidata
Levy-yhtiöt
Aiheesta muualla
Kotisivut

Anne-Sofie von Otter (s. 9. toukokuuta 1955 Tukholma, Ruotsi) on ruotsalainen ooppera- ja konserttilaulaja, äänialaltaan mezzosopraano. Hänelle on myönnetty arvonimi hovsångerska (suom. hovilaulaja) vuonna 1995. Hän on erityisen tunnettu housurooleistaan.lähde?

Von Otterin isä oli diplomaatti, ja von Otter asui lapsuudessaan Tukholman ohella Bonnissa ja Lontoossa. Opiskeltuaan Tukholmassa ja Lontoon Guildhallissa (muun muassa Vera Rozsan johdolla) hänet kiinnitettiin Baselin oopperaan, jossa hän teki 1983 oopperadebyyttinsä Alcinan roolissa Haydnin oopperassa Orlando paladino. Hänen ensiesiintymisensä Covent Gardenissa oli 1985 ja Metropolitan-oopperassa 1988 Cherubinon roolissa. Milanon La Scalassa von Otter debytoi 1988. Oopperalavoilla von Otter on saavuttanut huomattavaa menestystä Mozartin, Händelin ja Monteverdin oopperoiden rooleissa. Konserttilaulajana hänet tunnetaan Mahlerin, Brahmsin, Griegin, Wolfin ja Sibeliuksen tulkitsijana. Hänen vakituisena pianistinaan on toiminut ruotsalainen Bengt Forsberg (s. 1952).lähde?

Anne-Sofie von Otter on Ruotsin kahdeksannen pääministerin Fredrik von Otterin pojanpojan tytär.lähde? Hän oli naimisissa näyttelijä, teatteriohjaaja ja -johtaja Benny Fredrikssonin kanssa, joka teki itsemurhan maaliskuussa 2018[1]. Heillä on kaksi lastalähde?.

Valikoitu diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Liedmusiikki ja laulut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ooppera[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Gustafsson, Miia: Epäasiallisesta johtamisesta syytetty Tukholman kaupunginteatterin johtaja teki itsemurhan Yle Uutiset. 20.3.2018. Yleisradio Oy. Viitattu 20.3.2018.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Anne Sofie von Otter.
Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.