Thomas Quasthoff

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Thomas Quasthoff 2010

Thomas Quasthoff on (s. 9. marraskuuta 1959 Hildesheim, Länsi-Saksa) saksalainen bassobaritoni. Hän on tunnettu mahtavasta äänestään. Viime vuosina hän on noussut nopeasti kansainväliseksi kuuluisuudeksi.

Kuten monet lapset 1950- ja 60-lukujen vaihteessa, Quasthoff syntyi epämuodostuneena äitinsä pahoinvointilääkkeessä olleen talidomidin aiheuttaman myrkytyksen takia. Hän on vain noin 132 cm pitkä ja hänen käsivartensa ovat lyhyet ja epämuodostuneet. Tämä ei kuitenkaan estänyt häntä työskentelemästä laulajana. Quasthoffillta evättiin pääsy konservatorioon, sillä hän ei voi soittaa pianoa. Hänen vanhempansa hankkivat hänelle kuitenkin yksityisopettajan. Hänen laulajanuransa alkoi vuonna 1988 hänen voittaessaan tärkeän laulukilpailun Münchenissä. 2012 Quasthoff ilmoitti lopettavansa konsertoinnin terveyssyihin vedoten. Hän kuitenkin edelleen on jatkanut laulutaiteen opettajana ja mestarikurssien pitäjänä.

Quasthoff on ollut maailman parhaita ja kysytyimpiä baritoneja. Hän on berliiniläisen Hans Eisler -korkeakoulun professori. Lokakuussa 2008 hän vieraili Radion sinfoniaorkesterin solistina.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Samuli Tiikkaja: Kaunis ääni ja paljon sanottavaa. Helsingin Sanomat, 1.10.2008, s. C2.

Kirjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Thomas Quasthoff: Minun ääneni (Die Stimme). Suom. Riitta Virkkunen. Otava 2005
Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.