Adobe FrameMaker

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Adobe FrameMaker
FrameMaker Mnemonic.png
Kehittäjä Adobe Systems
Kehityshistoria
Vakaa versio 2017 / 08/06/2015
Tiedot
Ohjelmistotyyppi Tekstinkäsittelyohjelma
Alusta Windows
Lisenssi omisteinen lisenssi, EULA
Aiheesta muualla
www.adobe.com/products/framemaker

Adobe FrameMaker on Adobe Systemsin kehittämä XML-kuvauskieltä hyödyntävä tekstinkäsittely- ja julkaisuohjelma. Ohjelmaa käytetään erityisesti teknisen kirjoittamisen ammattilaispiireissä mm. erilaisten teknisten asiakirjojen, käyttöoppaiden ja muiden useampisivuisten, ristiviitteitä ja monimutkaista otsikkohierarkiaa vaativien dokumenttien suunnitteluun ja kirjoittamiseen.

Perinteisessä tekstinkäsittelyssäkin FrameMaker on suunnattu enemmänkin ammattilaiskäyttöön kuin kotikäyttäjille. Ohjelman tekstinkäsittelyominaisuudet perustuvat pitkälti erilaisten muuttujien käyttöön.

FrameMaker oli alun perin suunniteltu SunOS-käyttöjärjestelmälle, mutta myöhemmin siitä tehtiin versiot myös Mac OS- ja Windows-käyttöjärjestelmille. Nykyisin Mac OS -käyttöjärjestelmää ei enää tueta, eli sille ei enää tehdä uusia versioita FrameMakerista. Uusin Windows-julkaisu on versio 2017.

Nimensä mukaisesti FrameMakerin tärkeimpiä ominaisuuksia ovat kehykset (engl. frames), jotka voivat sisältää joko tekstiä tai kuvia.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä ohjelmistoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.