Adobe Acrobat

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Adobe Acrobat
Adobe Acrobat XI.png
Kehittäjä Adobe Systems
Kehityshistoria
Julkaistu Adobe Acrobat (1993)
Tiedot
Ohjelmistotyyppi Julkaisuohjelma
Alusta Android
BlackBerry (vain Reader)
iOS
Linux (vain Reader)
Mac OS X
Windows
Windows Phone
Ohjelmointikielet C++[1]
Verkkosivu www.adobe.com/fi

Adobe Acrobat on Adobe Systemsin kehittämä, PDF-tiedostojen muokkaukseen ja lukemiseen tarkoitettu ohjelma.[2] Ohjelmasta on olemassa sekä ammattilaiskäyttöön tarkoitettu Professional-versio että kotikäyttäjille suunnattu Personal-versio.

Adobe Reader (aik. Acrobat Reader) on Adobe Systemsin kehittämä, PDF-tiedostojen lukemiseen tarkoitettu ohjelma. Reader on ilmainen versio Acrobatista, jonka avulla on mahdollista lukea ja tulostaa sekä muokata PDF-tiedostoja hyvin rajoitetusti (esimerkiksi lisäämällä kommentteja).

Adobe Acrobatin avulla PDF-dokumentteja voi muokata muun muassa lisäämällä niihin kommentteja sekä muita merkintöjä esimerkiksi asiakirjan oikoluvun tilasta ja asiakirjaan toivotuista muutoksista. Lisäksi ohjelman avulla voi muokata PDF-dokumenttien tekstiä ja kuvia, ellei tätä ole erityisesti PDF-tiedostoa tehtäessä estetty esimerkiksi salasanasuojauksella. Ohjelmaa voi myös käyttää PDF-tiedostojen muuntamiseen johonkin muuhun muotoon (esimerkiksi DOC, EPS, HTML, JPG, RTF) toisessa ohjelmassa muokkaamista varten.

Adobe Acrobatiin kuuluu myös OCR-ominaisuus, jonka avulla voi optisesti lukea sellaisen PDF-dokumentin tekstiä, joka on tallennettu kuvamuodossa eli ei-muokattavana tekstinä. Lisäksi Acrobat osaa lukea myös PDF-tiedostoja ääneen. Tästä syystä monet näkövammaiset käyttävätkin ohjelmaa esimerkiksi elektronisten kirjojen lukemiseen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]