Adobe Acrobat

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Adobe Acrobat XI.png

Adobe Acrobat on Adobe Systemsin kehittämä, PDF-tiedostojen muokkaukseen ja lukemiseen tarkoitettu ohjelma. Ohjelmasta on olemassa sekä ammattilaiskäyttöön tarkoitettu Professional-versio että kotikäyttäjille suunnattu Personal-versio.

Adobe Reader (aik. Acrobat Reader) on Adobe Systemsin kehittämä, PDF-tiedostojen lukemiseen tarkoitettu ohjelma.

Adobe Reader on ilmainen versio Acrobatista, jonka avulla on mahdollista lukea ja tulostaa PDF-tiedostoja sekä muokata niitä hyvin rajoitetusti (esimerkiksi lisäämällä kommentteja).

Adobe Acrobatin avulla PDF-dokumentteja voi muokata mm. lisäämällä niihin kommentteja sekä muita merkintöjä muun muassa asiakirjan oikoluvun tilasta, asiakirjaan toivotuista muutoksista jne. Lisäksi ohjelman avulla voi muokata PDF-dokumenttien tekstiä ja kuvia, ellei tätä ole erityisesti PDF-tiedostoa tehtäessä estetty esimerkiksi salasanasuojauksella. Ohjelmaa voi myös käyttää PDF-tiedostojen muuntamiseen johonkin muuhun muotoon (esimerkiksi DOC, EPS, HTML, JPG, RTF) toisessa ohjelmassa muokkaamista varten.

Adobe Acrobatiin kuuluu myös OCR-ominaisuus, jonka avulla voi optisesti lukea sellaisen PDF-dokumentin tekstiä, joka on tallennettu kuvamuodossa eli ei-muokattavana tekstinä. Lisäksi Acrobat osaa lukea myös PDF-tiedostoja ääneen. Tästä syystä monet näkövammaiset käyttävätkin ohjelmaa esimerkiksi elektronisten kirjojen lukemiseen.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]