Luettelo televisiosarjan Glee hahmoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Gleen alkuperäiset näyttelijät.
Ylhäältä vasemmalta oikealle: Mark Salling, Kevin McHale, Lea Michele, Dianna Agron, Amber Riley, Jenna Ushkowitz, Chris Colfer ja Cory Monteith.

Tämä on luettelo televisiosarjan Glee hahmoista.

Päähenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Seuraava luettelo on päähenkilöistä aakkosjärjestyksessä sukunimen mukaan.

Artie Abrams[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Artie Abrams

Arthur "Artie" Abrams (Kevin McHale) on kitaristi ja parapleegikon käsikäyttöisen pyörätuolin käyttäjä. Alun perin hänen unelmanaan oli tulla tanssijaksi, mutta koulun opinto-ohjaajan kerrottua ettei se ole mahdollista, hän osoittaa kiinnostusta ohjaajan ammattiin. Ensimmäisellä kaudella Artie ihastuu kuorokaveriinsa Tinaan, ja vaikka suhde kehittyykin, pari eroaa seuraavana kesänä. Artie menettää neitsyytensä Brittanylle, ja alkaa seurustella hänen kanssaan. Pari kuitenkin eroaa ennen toisen kauden loppua. Kolmannella kaudella Artie ryhtyy ohjaamaan koulun West Side Story -musikaalia, ja toisen kerran neljännellä kaudella Grease -musikaalia. Viidennellä kaudella hän kehittää suhteen kuorokaveriinsa Kittyyn, mutta he eroavat kun Artie muuttaa New Yorkiin ja pääsee opiskelemaan elokuva-alalle. Muutamien vuosien kuluttua, Artie on palannut yhteen Tinan kanssa ja hänestä on tullut elokuvaohjaaja.

Unique Adams[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wade "Unique" Adams (Alex Newell) esitellään kolmannella tuotantokaudella ujona Vocal Adrenalinen solistina, joka löytää itsevarmuutta pukeutumalla naiseksi. Neljännellä kaudella Unique siirtyy McKinleyyn, ja liittyy sen glee-klubiin. Hän ihastuu Ryderiin, mutta ei saa häneltä vastakaikua. Unique vaihtaa koulua kun McKinleyn glee-klubi lakkautetaan, mutta käy vielä lyhyesti auttamassa Sheldon Beistea ja Vocal Adrenalinea.

Blaine Anderson[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Blaine Anderson

Blaine Devon Anderson (Darren Criss) esitellään toisella tuotantokaudella Dalton Academyn glee-klubin jäsenenä ja Kurtin ihastuksena. Hän siirtyy myöhemmin McKinleyyn ollakseen lähempänä Kurtia. Blaine seurustelee Kurtin kanssa neljänteen kauteen asti, jolloin he eroavat, kun Blaine pettää Kurtia. Suhteen rikkoutumisesta huolimatta, he menevät kihloihin ja muuttavat lopulta yhteen New Yorkiin, kun Blaine pääsee NYADA:aan valmistuttuaan. Suhde Kurtin kanssa kariutuu uudelleen, ja Blaine alkaa tapailla Dave Karofskyä. Hänet erotetaan NYADA:sta ja hän alkaa ohjata Dalton Academyn glee-klubia. Dalton palaa kuitenkin maan tasalle, ja Blaine siirtyy ohjaamaan McKinleyn glee-klubia yhdessä Kurtin ja Rachelin kanssa. Viimeisellä kaudella hän herättää uudelleen suhteensa Kurtin kanssa, ja he päätyvät lopulta naimisiin.

Sheldon Beiste[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sheldon Beiste (aikaisemmin Shannon Beiste) (Dot-Marie Jones) on McKinleyn jalkapallovalmentaja toiselta tuotantokaudelta lähtien. Shannon kehittää suhteen Ohion jalkapallovärvääjä Cooter Menkinsiin, ja he menevät naimisiin. Suhde päättyy kuitenkin lyhyeen, kun Cooter alkaa pahoinpidellä häntä sekä fyysisesti että henkisesti. Kuudennella kaudella Shannon kertoo olevansa transsukupuolinen ja aikoo vaihtaa sukupuoltaan, täten muuttaen nimensä Sheldoniksi.

Rachel Berry[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Rachel Berry

Rachel Barbra Berry (Lea Michele) on kunnianhimoinen ja sisukas glee-klubin alkuperäinen jäsen. Rachelilla on-off suhde Finn Hudsonin kanssa sarjan neljänteen tuotantokauteen asti. Hänellä on kaksi homoisää, ja ensimmäisen kauden lopussa hän tapaa biologisen äitinsä. Kolmannella kaudella Rachel ja Finn päättävät mennä naimisiin, mutta häitä ei ehditä pitää ennen heidän eroaan ja Finnin kuolemaa. Rachel pyrkii NYADA:aan, ja vaikka hän aluksi epäonnistuu koe-esiintymisessään, hän pääsee lopulta sisään. Myöhemmin Rachel saa Fanny Bricen roolin musikaalissa Funny Girl, ja keskeyttää opiskelunsa NYADA:ssa. Suosion kasvaessa, Rachel jättää Broadway-uransa ja alkaa tähdittää uutta tv-ohjelmaa. Ohjelma menestyy huonosti ja Rachel on takaisin koulunpenkillä McKinleyssä ohjaamassa sen glee-klubia. Hän onnistuu pääsemään takaisin NYADA:an, alkaa seurustella entisen kuorokilpailijansa Jessen kanssa, ja voittaa lopulta Tony-palkinnon roolistaan musikaalissa Jane Austen Sings.

Mike Chang[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Mike Chang

Michael Robert "Mike" Chang Jr. (Harry Shum Jr.) on tanssija, joka liittyy glee-klubiin jaksossa "Paksuna". Ennen toisen kauden alkua, Mike alkaa seurustella Tinan kanssa. Pari kuitenkin eroaa ennen neljännen kauden alkua. Mike pääsee opiskelemaan Joffrey Ballet Academy of Dance -tanssiakatemiaan valmistuttuaan. Hänet nähdäänkin valmistumisensa jälkeen monta kertaa auttamassa kuoroa tanssikoreografioiden kanssa.

Tina Cohen-Chang[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Tina Cohen-Chang

Tina Cohen-Chang (Jenna Ushkowitz) koe-esiintyy glee-klubiin kappaleella "I Kissed A Girl". Hän kärsi puheviasta, joka ei kuitenkaan ollut aitoa. Tina esitellään ujona, mutta toiselta kaudelta lähtien hän on itsevarmempi ja seurallisempi. Tina seurustelee aluksi Artie Abramsin kanssa, mutta suhde päättyy hänen ihastuessa Mike Changiin. Vasta neljännen kauden alussa selviää, että pari ei ole enää yhdessä. Hän ihastuu myöhemmin Blaine Andersoniin, mutta ei saa häneltä vastakaikua. Viidennellä kaudella Tina kruunataan tanssiaisten kuningattareksi, mutta joutuu nöyryytetyksi vastaanottaessaan kruununsa. Hänet hyväksytään Brownin yliopistoon valmistumisensa jälkeen. Vuosien kuluttua hän on palannut yhteen Artien kanssa ja tähdittää hänen ohjaamaa elokuvaa.

Terri Del Monico[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Terri Del Monico (aikaisemmin Terri Schuester) (Jessalyn Gilsig) on Willin ex-vaimo. Hänet esitellään manipuloivana ja nalkuttavana vaimona. Ensimmäisellä kaudella Terri esittää olevansa raskaana, mutta Willin saadessa selville, he eroavat. Terri yrittää saada useita kertoja Willin takaisin, mutta tajuaa pian jatkaa elämäänsä ilman häntä.

Sam Evans[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Sam Evans

Samuel "Sam" Evans (Chord Overstreet) on siirto-oppilas, joka liittyy glee-klubiin toisella tuotantokaudella. Hän ihastuu Quinniin, mutta he eroavat pian Quinnin ollessa uskoton. Sam muuttaa Kentuckyyn kesän aikana ja palattuaan takaisin Limaan, hän yrittää voittaa Mercedesin takaisin heidän kesäromanssinsa jälkeen. Neljännellä kaudella Sam alkaa seurustella Brittanyn kanssa, mutta suhde päättyy pian, ja valmistumisensa jälkeen Sam muuttaa New Yorkiin. New Yorkissa Sam yrittää mallinuraa ja palaa lyhyesti Mercedesin kanssa yhteen. Viimeisellä kaudella Sam on muuttanut takaisin Limaan ja avustaa nyt jalkapallovalmentaja Beistea McKinleyssä. Hän tapailee Rachelia, mutta suhde päättyy lyhyeen. Myöhemmin Sam alkaa ohjata McKinleyn kuoroa, kun koulusta tulee taidepainotteinen.

Quinn Fabray[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Quinn Fabray

Lucy "Quinn" Fabray (Dianna Agron) esitellään cheerlading-kerhon johtajana ja Finnin tyttöystävänä. Hän on ilkeä ja suosittu koulun keskuudessa. Hän synnyttää lapsen, mutta antaa sen adoptioon. Quinn seurustelee sarjan aikana useaan otteeseen Finnin ja Puckin kanssa, sekä toisella kaudella Sam Evansin kanssa. Kolmannella kaudella Quinn joutuu auto-onnettomuuteen, ja käyttää pyörätuolia osan kaudesta. Valmistuttuaan, hän jatkaa opiskelujaan Yalen yliopistossa. Quinn palaa viimeisellä kaudella auttamaan Rachelia ja Kurtia glee-klubin uudelleenperustamisessa.

Finn Hudson[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Finn Hudson

Finn Hudson (Cory Monteith) liittyy kuoroon Will Schuesterin pakosta. Hänet esitellään Quinnin poikaystävänä ja jalkapallojoukkueen pelinrakentajana. Hänellä on-off suhde Rachelin kanssa sarjan neljänteen tuotantokauteen asti. Valmistuttuaan Finn liittyy armeijaan, mutta palaa takaisin Limaan ohjaamaan kuoroa Willin ollessa poissa. Myöhemmin hän lähtee Limasta osallistuakseen Liman yliopiston opettajakoulutukseen. Monteith kuoli heinäkuussa 2013, joten hänelle ja hänen hahmolleen pidettiin tribuuttijakso vidennellä tuotantokaudella.

Burt Hummel[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Burt Hummel (Mike O'Malley) on Kurt Hummelin isä sekä Finn Hudsonin isäpuoli. Burtin vaimo kuoli Kurtin ollessa noin kahdeksanvuotias; toisella kaudella hän menee naimisiin Carole Hudsonin kanssa. Burt kuolee melkein sydänkohtaukseen, ja on koomassa tietyn aikaa. Kolmannella kaudella Burt hakee Yhdysvaltain kongressiin Suea vastaan, ja voittaa. Neljännellä kaudella selviää, että hänellä on syöpä, josta hän kuitenkin selviää.

Kurt Hummel[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Kurt Hummel

Kurt Elizabeth Hummel (Chris Colfer) esitellään jalkapallojoukkueen kiusaamana laulajana. Kurt tunnustaa olevansa homo, ja kiinnostuu myöhemmästä velipuolestaan Finn Hudsonista. Toisella tuotantokaudella Kurt siirtyy Dalton Academyyn, jossa hän tapaa tulevan poikaystävänsä, Blainen. Palattuaan takaisin McKinleyyn, Kurt hakee NYADA:aan, mutta ei pääse sisään. Hän kuitenkin muuttaa New Yorkiin, saa töitä Voguelta, ja pääsee myöhemmin myös NYADA:aan. Blaine ja Kurt eroavat neljännen kauden alussa, mutta sopivat ja menevät kihloihin viidennellä kaudella. Ennen viimeistä kautta he ovat kuitenkin eronneet ja Kurt tajuaa tehneensä virheen. Kurt palaa takaisin Limaan, ja auttaa Rachelia herättämään McKinleyn glee-klubin osana hänen työssäoppimistaan. Hän yrittää voittaa Blainen takaisin, onnistuen, ja he menevät naimisiin.

Mercedes Jones[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mercedes Jones (Amber Riley) esitellään diivana ja muotitetoisena kuoron jäsenenä. Hän yrittää näyttää koko sarjan ajan olevansa yhtä lahjakas kuin kuoron tähti, Rachel Berry. Kolmannella kaudella Sam yrittää voittaa Mercedesin takaisin heidän kesäromanssinsa jälkeen, mutta pyrkimyksistä huolimatta heistä ei ikinä tule paria. Valmistuttuaan, hän muuttaa Los Angelesiin opiskelemaan UCLA:an ja toimii taustalaulajana. Hän luopuu haaveestaan saada oma albumi riideltyään tuottajansa kanssa. Viidennellä kaudella Mercedes muuttaa New Yorkiin, ja alkaa omatoimisesti tuottaa albumiaan, jota hän myy kiertueilla Brittanyn ja Santanan kanssa.

Santana Lopez[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Santana Lopez

Santana Lopez (Naya Rivera) on cheerleader, joka liittyy kuoroon vakoillakseen sitä Suen pyynnöstä. Santana kasvattaa tunteitaan Brittany Pierceä kohtaan sarjan ensimmäisillä kausilla, ja kolmannella kaudella pari alkaa seurustella Santanan hyväksyttyä itsensä. Neljännellä kaudella Santana aloittaa opiskelut Louisvillen yliopiston cheerleading-linjalla, mutta päättää lopettaa ja muuttaa New Yorkiin. New Yorkissa hän työskentelee sekä tarjoilijana että näyttelijänä. Viimeisellä kaudella Santana kosii Brittanya, ja he menevät naimisiin.

Ryder Lynn[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ryder Lynn (Blake Jenner) esitellään neljännellä kaudella toisen vuoden opiskelijana McKinleyn koulussa, joka myöhemmin liittyy glee-klubiin saatuaan koulun musikaalin pääosan. Ryderilla on tunteita Marleya kohtaan, mutta hän ei saa vastakaikua. Hän tapaa netissä tytön nimeltä Katie, joka paljastuu Uniqueksi. Ryder joutuu toiseen kouluun, kun glee-klubi lakkautetaan ja Suesta tulee koulun uusi rehtori. Jenner pääsi sarjaan voitettuaan The Glee Project -ohjelman toisen tuotantokauden.

Brittany Pierce[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Brittany Pierce

Brittany Susan Pierce (Heather Morris) on cheerleader, joka liittyy kuoroon vakoillakseen sitä Suen pyynnöstä. Hän on biseksuaali ja hänet kuvaillaan yleensä tyhmänä. Kolmannella kaudella Brittany alkaa seurustella Santana Lopezin kanssa. Brittany jää luokalle alhaisen keskiarvonsa vuoksi, mutta pääsee kuitenkin MIT:in yliopistoon kesken lukukautensa. Hän valmistuu lopulta koulusta vidennellä kaudella palattuaan yliopistosta. Viimeisellä kaudella Brittany menee naimisiin Santanan kanssa.

Emma Pillsbury[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Emma Pillsbury (Jayma Mays) on koulun opinto-ohjaaja, jolla on OCD. Kahdella ensimmäisellä kaudella Emma kokeilee seurustelua Kenin ja Carlin kanssa, mutta suhteet jäävät lyhyiksi. Koko sarjan ajan hänellä on tunteita Will Schuesteria kohtaan, mutta vasta kolmannella kaudella he päätyvät yhteen, lopulta naimisiin. Myöhemmin hän saa lapsen Willin kanssa, jonka he nimeävät Finn Hudsonin mukaan.

Jake Puckerman[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jacob "Jake" Puckerman (Jacob Artist) on Puckin velipuoli. Jake nähdään velipuolensa tavoin usein rötöstelemässä ja naisten seurassa. Puck saa Jaken liittymään glee-klubiin, ja auttaa häntä naisongelmissaan. Jake ihastuu Marleyyn ja he alkavat seurustella, kunnes Jake pettää häntä. Sue siirtää Jaken toiseen kouluun, kun McKinleyn glee-klubi lakkautetaan.

Noah Puckerman[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Noah Puckerman

Noah "Puck" Puckerman (Mark Salling) esitellään McKinleyn kiusaajana ja Finnin parhaana ystävänä. Hän liittyy kuoroon Quinn Fabrayn takia, vaikka aluksi ajattelee sen olevan homoille ja luusereille. Puck on naistenmies ja hänet nähdäänkin useiden eri naisystävien kanssa sarjan aikana. Valmistuttuaan, Puck liittyy ilmavoimiin kunnioittaakseen edesmennyttä ystäväänsä Finniä. Myöhemmin hän palaa takaisin yhteen Quinnin kanssa ja auttaa glee-klubia saamaan lisää jäseniä.

Marley Rose[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Marley Rose (Melissa Benoist) on McKinleyn entinen opiskelija ja entinen glee-klubin jäsen. Hänet esitellään köyhänä, koulun keittäjän tyttärenä, jolla on huono itsetunto. Myöhemmin hän sairastuu myös bulimiaan. Marley kirjoittaa omia kappaleitaan, joista osa on esitetty kuorossa. Hän alkaa seurustella Jaken kanssa, mutta pari eroaa kun Marley huomaa Jaken olleen uskoton. Marley joutuu vaihtamaan koulua Suen takia, kun McKinleyn kuoro lakkautetaan.

Will Schuester[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

William "Will" Schuester (Matthew Morrison) esitellään uutena McKinleyn glee-klubin johtajana. Hän toimi myös koulun espanjanopettajana ennen siirtymistään historianopettajaksi. Ensimmäisellä kaudella Will on naimisissa Terrin kanssa, mutta erottuaan, hän menee uudelleen naimisiin Emman kanssa. Hän on luonteeltaan kiltti, lempeä ja hieman naiivi, ja pitää hyvää huolta lähimmäisistään. Myöhemmin Will saa lapsen Emman kanssa, jonka he nimeävät edesmenneen Finn Hudsonin mukaan. Viimeisellä kaudella hän ohjaa lyhyesti Vocal Adrenalien kuoroa, mutta palaa pian takaisin McKinleyyn rehtoriksi.

Sue Sylvester[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Susan Rodham "Sue" Sylvester (Jane Lynch) esitellään McKinleyn cheerleading-valmentajana, joka yrittää koko sarjan ajan tuhota glee-klubin. Yrityksistään huolimatta, Sue ei saa tuhottua kuoroa koskaan pysyvästi. Suella oli sisko nimeltä Jean, joka kuolee toisen tuotantokauden lopulla. Kolmannella kaudella selviää, että hän on raskaana ja synnyttää myöhemmin tyttövauvan. Sue erotetaan McKinleystä salailujensa taki, ja hänestä tulee Vocal Adrenalinen ohjaaja lyhyeksi aikaa. Monien vuosien jälkeen selviää, että Suesta on tullut Yhdysvaltain varapresidentti.

Kitty Wilde[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kitty Wilde (Becca Tobin) on cheerleader, joka liittyy myöhemmin koulun glee-klubiin. Kauden alussa hän seurustelee Jaken kanssa, mutta suhde päättyy lyhyeen. Hän on luonteeltaan manipuloiva ja ilkeä, ja hän aiheuttaakin Marleylle bulimian menetettyään koulun musikaalin pääosan hänelle. Viidennellä kaudella hänen luonteensa muuttuu ystävällisemmäksi ja avoimemmaksi, ja hän alkaa seurustella Artien kanssa. Suhde Artien kanssa päättyy lyhyeen, kun Artie muuttaa New Yorkiin.

Sivuhenkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seuraava luettelo on sivuhenkilöistä aakkosjärjestyksessä sukunimen mukaan.

McKinleyn opiskelijat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Azimio Adams (James Earl III) on McKinleyn jalkapallojoukkueen pelaaja ja yksi koulun kiusaajista. Hänet nähdään usein Karofskyn kanssa kiusaamassa muita, eritoten Finniä ja Kurtia.
  • Jacob Ben Israel (Josh Sussman) on koulun sanomalehden toimittaja ja oman juorubloginsa kirjoittaja. Jacob on ihastunut Racheliin, ja hän yrittää useaan otteeseen kehittää suhdettaan Racheliin, vaikka Rachel ei tunne samoin. Ensimmäisellä kaudella hän liittyy glee-klubiin hetkeksi, jotta se voisi esiintyä karsinnoissa. Sarjan ensimmäiset jaksot alkavat yleensä Jacobin selostuksella viime kauden tapahtumista.
  • Bree (Erinn Westbrook) esitellään McKinleyn cheerleadering-kerhon kapteenina viidennellä tuotantokaudella. Hän pilailee Uusien Tuulien jäsenten kanssa, muun muassa nöyryyttämällä Tinaa hänen tanssijaisissaan ja viettelemällä Jaken. Bree kertoo tulleensa raskaaksi Jakelle, mutta kyseessä olikin ollut väärä hälytys.
  • Rory Flanagan (Damian McGinty) on irlantilainen vaihto-oppilas, joka yöpyy Brittany Piercen kotona. Rory ihastuu Brittanyyn heti ensikättelyssä, mutta Brittanyn antaessa rukkaset, hän kehittää suhteen Sugar Mottaan. Rory lähtee takaisin Irlantiin kolmannen tuotantokauden lopulla.
  • Joe Hart (Samuel Larsen) esitellään McKinleyn uutena siirto-oppilaana, joka käy koulun Jeesuskerhoa. Myöhemmin hän liittyy myös glee-klubiin Quinnin suostuteltua hänet. Joe kehittää läheisen ystävyyssuhteen Quinniin ja auttaa häntä kuntoutumaan hänen onnettomuutensa jälkeen. Suhde ei kuitenkaan kehity ihastusta pidemmälle.
  • Jane Hayward (Samantha Marie Ware) on McKinleyn glee-klubin jäsen kuudennella tuotantokaudella. Hän haluaa alun perin olla Kultakurkku Daltonin poikakoulussa, mutta joutuu torjutuksi ja siirtyy McKinleyyn. Jane muodostaa läheisen ystävyyssuhteen Mason McCarthyn kanssa, ja he alkavat seurustella.
  • Becky Jackson (Lauren Potter) on Downin syndrooman omistava cheerleader McKinleyn koulussa. Hänet esitellään sosiaalisen piirin ulkopuolella olevana hylkiönä, jolla ei ole ystäviä. Hän pyrkii kuitenkin cheerleading-kerhoon ja pääsee sisään. Becky toimii Suen käskyläisenä koko sarjan ajan, ollen myös osan ajasta hänen sihteerinsä. Hän on luonteeltaan Suen kaltainen, kiero ja juonitteleva, joka keksii röyhkeitä sanontoja glee-klubin jäsenistä.
  • Dave Karofsky (Max Adler) esitellään McKinleyn jalkapallojoukkueen jäsenenä ja yhtenä koulun kiusaajista. Toisella tuotantokaudella selviää, että Dave kiusaa glee-klubin jäseniä, eritoten Kurtia, koska on itse kaappihomo. Hän aloittaa matkansa kohti itsehyväksyntää perustamalla kouluun kiusaamisvastaisen -kerhon ja myöhemmin vaihtamalla koulua. Dave kehittää tunteitaan Kurtia kohtaan joutuen kuitenkin torjutuksi, ja yrittää itsemurhaa. Myöhemmin hän alkaa seurustella Blaine Andersonin kanssa, mutta suhde päättyy lyhyeen.
  • Madison McCarthy (Laura Dreyfuss) on cheerleader McKinleyn koulussa kuudennella tuotantokaudella. Hän liittyy glee-klubiin yhdessä veljensä Masonin kanssa, johon hänellä on hyvin läheinen side. Madison suuttuu veljelleen, kun hän menee treffeille Janen kanssa. He sopivat kuitenkin riitansa, ja Madison pahoittelee asennettaan veljensä suhteeseen.
  • Mason McCarthy (Billy Lewis Jr.) on cheerleader McKinleyn koulussa kuudennella tuotantokaudella. Hän liittyy glee-klubiin yhdessä siskonsa Madisonin kanssa. Hän ihastuu Jane Haywardiin, ja he alkavat pian seurustella epäonnistuneiden yritysten jälkeen.
  • Roderick Meeks (Noah Guthrie) on Chicagosta kotoisin oleva siirto-oppilas kuudennella tuotanokaudella. Rachel kinnittää huomionsa häneen saatuaan selville, että ilmastointikanavan kautta kulkeutuva lahjakas mysteeriääni on hänen, ja hän liittyy glee-klubiin sen ensimmäisenä jäsenenä. Hän valmistuu sarjan viimeisessä jaksossa, ja nähdään viisi vuotta myöhemmin muiden kuorolaisten kanssa katsomassa Rachelin Tony-voittoa.
  • Sugar Motta (Vanessa Lengies) hakee glee-klubiin kolmannella tuotantokaudella, mutta joutuu torjutuksi huonojen laulutaitojensa takia. Hänen rikas isänsä perustaa kouluun toisen glee-klubin, johon hän liittyy. Hän palaa kuitenkin lopulta Uusiin Tuuliin, kun heidän oma glee-klubinsa häviää kisat. Sugar on luonteeltaan suorasanainen, jonka hän selittää itse todentamallaan Aspergerin syndroomalla. Hän kehittää sarjan aikana tunteita Artieen ja Roryyn, mutta ei etene kummankaan kanssa lyhyttä seurustelua pidemmälle.
  • Myron Muskovitz (J.J. Totah) on ylitarkastaja Bob Harrisin sisarenpoika ja Uusien Tuulien nuorin jäsen. Hän aikoo esittää esityksen bar mitsvassaan ja kaipaa Uusien Tuulien apua. Nuoresta iästään huolimatta, hän liittyy McKinleyyn ja sen kuoroon suhteidensa avulla.
  • Spencer Porter (Marshall Williams) on jalkapallonpelaaja, joka liittyy glee-klubiin kuudennella tuotantokaudella. Hän yrittää iskeä Roderickin ystävää Alistairia, mutta epäonnistuu yrityksissään. Hän saa kuitenkin selville, että Alistairilla on tunteita häntä kohtaan, ja saa suostuteltua hänet glee-klubiin suudelman avulla.
  • Matt Rutherford (Dijon Talton) on McKinleyn jalkapallonpelaaja ja glee-klubin jäsen ensimmäisellä kaudella. Hän vaihtaa koulua ennen toista tuotantokautta. Matt palaa kuudennella tuotantokaudella, ja esittää lyhyen tanssisarjan Miken kanssa.
  • Lauren Zizes (Ashley Fink) liittyy glee-klubiin toisella tuotantokaudella, vaikka aluksi ajatteleekin sen olevan tyhmää. Hän ystävystyy kuorolaisten kanssa, eritoten Puckin, jonka kanssa hän kehittää lyhyen seurustelusuhteen. Hänet esitellään sarjan alussa ulkopuolisena ja katkerana sivuhenkilönä, mutta tarinan edetessä, hänestä kuoriutuu itsevarma ja vahva painijoukkueen jäsen.
  • Alistair (Finneas O'Connell) on McKinleyn koulun opiskelija ja Uusien Tuulten jäsen kuudennella tuotantokaudella. Hän kehittää suhteen Spencer Porterin kanssa, joka saa hänet myös suostuteltua glee-klubiin.
  • Brett Bukowski (Ryan Heinke) on opiskelija McKinleyn koulussa, joka on tullut kuuluisaksi huumeidenkäytön takia. Hänet kruunataan vuoden 2013 tanssiaisten kuninkaaksi.
  • Katie (Ginny Gardner (ääni) ja Alex Newell) on Ryderin netti-ihastus. Hän ja Ryder vaihtavat kuulumisiaan noin kuukauden ajan, ennen kuin paljastuu, että Katie on Uniquen kehittämä fiktiivinen henkilö keinona päästä lähemmäs Ryderia.
  • Dottie Kazatori (Pamela Chan) esitellään Tinan henkilökohtaisena avustajana. Hän liittyy Breen kostoon kaataa Tinan päälle jäähilejuomaa tanssiaisissaan liittyäkseen cheerleading-kerhoon.
  • Rick Nelson (Rock Anthony) on jääkiekkopelaaja, joka valmistuu kolmannella tuotantokaudella. Hän hakee koulun puheenjohtaksi, mutta häviää Brittanylle.
  • Suzy Pepper (Sarah Drew) esitellään ensimmäisellä tuotantokaudella, umpirakastuneena Will Schuesteriin. Will kuitenkin torjuu hänet, minkä seurauksena hän syö maailman tulisimman paprikan, joutuen sairaalaan ja kahden vuoden kestoiseen terapiaan.
  • Hank Saunders (Ben Bledsoe) nähdään lyhyesti ensimmäisellä tuotantokaudella glee-klubin jäsenenä. Hän eroaa kuorosta, kun entisen glee-klubin johtaja Sandy Ryerson koskettaa häntä sopimattomasti.
  • Shane Tinsley (LaMarcus Tinker) nähdään kolmannella tuotantokaudella McKinleyn jalkapallojoukkueen tukimiehenä ja Mercedes Jonesin poikaystävänä. Myöhemmin Mercedes kertoo, että hänellä on vielä tunteita Sam Evansia kohtaan, ja he eroavat.
  • William McKinley Jazz Ensemble on McKinleyn muusikkojoukko, joka nähdään usein säestämässä glee-klubin esityksiä. He ovat yleensä mykkiä, paria kertaa lukuun ottamatta, ja jäävät usein glee-klubin huomiotta.

McKinleyn henkilökunta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Shelby Corcoran (Idina Menzel) esitellään Vocal Adrenalinen johtajana ja Rachel Berryn biologisena äitinä. Hän adoptoi Quinnin ja Puckin lapsen, ja jättää sitten Vocal Adrenalinen. Shelby palaa takaisin kolmannella tuotantokaudella saadessaan töitä McKinleyn tyttökuoron johtajana, ja kehittää lyhyen suhteen Puckin kanssa. Kuoro kuitenkin lopetetaan, ja Shelby lähtee New Yorkiin pitämään Broadway-päiväkerhoa. Menzel valittiin rooliin fanikampanjan seurauksena, jossa hänen ja Michelen yhdennäköisyyttä kommentoitiin.
  • Rehtori Figgins (Iqbal Theba) esitellään McKinleyn rehtorina. Hän on menettänyt rehtorinpaikkansa Suelle kahdesti; toisella tuotantokaudella ja kuudennella tuotantokaudella valheellisten lähteiden takia, saaden työpaikan koulun vahtimestarina.
  • Holly Holliday (Gwyneth Paltrow) esitellään McKinleyn uutena espanjan sijaisopettajana Willin ollessa poissa. Holly päättää sijaisopettaa myös glee-klubia, ja pian kaikki kuorolaiset rakastuvat hänen opetustapoihinsa. Holly kehittää lyhyen seurustelusuhteen Willin kanssa. Suhde kuitenkin päättyy, kun Holly muuttaa Clevelandiin opettamaan ranskaa. Holly palaa viidennellä tuotantokaudella pelastaakseen lakkauttamisen alla olevan glee-klubin, siinä kuitenkaan onnistumatta.
  • Sandy Ryerson (Stephen Tobolowsky) on McKinleyn glee-klubin entinen johtaja ja paikallinen huumekauppias. Hän liityy lyhytaikaisesti lauluryhmään nimeltä Acafellas, joka kuitenkin lakkautetaan. Sandy yrittää tuhota glee-klubin toisella tuotantokaudella yhdessä Suen värväämien ihmisten kanssa. Hän kuitenkin perääntyy, kun kuulee Mercedesin laulavan yhden hänen lempikappaleistaan.
  • Ken Tanaka (Patrick Gallagher) on McKinleyn jalkapallojoukkueen entinen valmentaja ja yksi lauluryhmä Acafellasin entisistä jäsenistä. Ken ihastuu Emma Pillsburyyn, vaikka ei saa vastakaikua. He kuitenkin päätyvät kihloihin, vaikka Ken myöhemmin jättää Emman. Hän lopettaa jalkapallojoukkueen valmennuksen ennen toista tuotantokautta saadessaan hermoromahduksen.
  • Roz Washington (NeNe Leakes) esitellään McKinleyn uimajoukkueen valmentajana. Hän on saanut olympia-mitalin vuoden 2008 taitouinnista Pekingin olympialaisista. Roz ottaa erotetun Suen paikan cheerleading-joukkueen valmentajana. Kun Sue palaa koulun rehtorina, hän odottaa, että Roz vie joukkueensa mestaruusvoittoon taatakseen paikkansa koulun kerho-ohjelmistossa. Roz voittaa lopulta cheerleading-kisojen finaalin, ja saa jäädä valmentamaan joukkuettaan.
  • Nancy Bletheim (Barbara Tarbuck) esiintyy kolmannella tuotantokaudella McKinleyn maantiedonopettajana. Hän on opettanut koulussa 42 vuotta, ja suhtautuu taideaineisiin vihamielisesti.
  • Brad (Brad Ellis) on McKinleyn kuoron pianisti, joka soittaa pianoa kuorolaisten esitysten aikana. Hän ei puhu koko sarjan aikana ennen neljättä tuotantokautta, jossa selviää, että hän vihaa lapsia.
  • Brenda Castle (Molly Shannon) esitellään McKinleyn tähtitieteen opettajana ja sulkapallojoukkueen valmentajana. Hän opetti aiemmin Fort Waynen koulussa Indianassa, mutta joutui erotetuksi huumeongelmiensa takia.
  • Rouva Hagberg (Mary Gillis) on yksi McKinleyn opettajista. Hän on esiintynyt koulussa kotitalousopettajana, maantiedonopettajana ja matematiikanopettajana. Hän jää eläkkeelle kolmannen tuotantokauden lopulla.
  • Bob Harris (Christopher Cousins) on Liman koululautakunnan johtaja, joka valvoo kouluja. Hän luulee Suea mieheksi, ja pyytää myöhemmin anteeksi huomatessaan asian. Hän kuitenkin torjuu Suen pyynnön lähteä hänen kanssaan treffeille.
  • Kirjastonhoitaja (Jean Sincere) on McKinleyn äreä ja synkkä kirjastonhoitaja, joka esiintyy sarjassa vuosina 2010 ja 2011.
  • David Martinez (Ricky Martin) on entinen työväenopiston espanjanopettaja, joka vierailee Willin pyynnöstä McKinleyn glee-klubissa kolmannella tuotantokaudella. Myöhemmin Will tarjoaa hänelle paikkaansa koulun espanjanopettajana, johon hän suostuu.
  • Penny Owen (Phoebe Strole) esitellään sarjan viidennellä tuotantokaudella McKinleyn lyhytaikaisena kouluterveydenhoitajana. Hän on toisen vuoden opiskelija collegessa ja haluaa olla terveydenhoitaja tulevaisuudessa. Hän on myös Sam Evansin lyhytaikainen ihastuksen kohde.
  • Henri St. Pierre (John Lloyd Young) on entinen McKinleyn teknisten töiden opettaja, joka menetti peukalonsa yhden työprojektinsa aikana. Hän liittyy lauluryhmään nimeltä Acafellas Willin painostuksesta. Joutuessaan liian paineen alle, hän ottaa liikaa yskänlääkettä ja joutuu ensiapupoliklinikan kautta kuntoutukseen.

Kilpakuorojen henkilöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Jean Baptiste (Skylar Astin) on kilpakuoro Äänijytkyn päälaulaja. He esiintyvät viidennen tuotantokauden kuorofinaaleissa, sijoittuen ensimmäisiksi.
  • Clint (Max George) on kilpakuoro Vocal Adrenalinen päälaulaja kuudennella tuotantokaudella. Hän on hyvin vastahakoinen Willin opetusmetodeille, ja tekee mitä vain voittaakseen kuorokisat. Will potkii hänet Vocal Adrenalinesta, vaikka rehtori palauttaakin hänet myöhemmin kuoroon.
  • Sunshine Corazon (Charice Pempengco) on McKinleyn vaihto-oppilas Filippiineiltä. Hän päättää liittyä kuoroon Rachelin ehdotuksesta, mutta joutuu vedätetyksi. Hän liittyy kilpakuoro Vocal Adrenalineen, kun saa vastapalveluna pysyvän asuinpaikan Yhdysvaltoihin. Sunshine vierailee McKinleyssä osallistuakseen glee-klubin järjestämään rahankeräykseen luvatessaan saada Twitter-seuraajansa paikalle. Hän ei kuitenkaan saa tehtäväänsä loppuun, kun Dustin Goolsby keskeyttää hänen aikeensa. Toisen tuotantokauden lopussa Rachel ja Sunshine sopivat riitansa, kun Rachel auttaa häntä voittamaan lavapelkonsa.
  • Dustin Goolsby (Cheyenne Jackson) on entinen kilpakuoro Vocal Adrenalinen johtaja. Hän on yksi Suen värväämistä ihmisistä tavoitteenaan tuhota glee-klubi toisella tuotantokaudella. Hän on luonteeltaan turhamainen ja ylimielinen, ja näyttää inhoavan Williä.
  • Harmony (Lindsay Pearce) esitellään kolmannella tuotantokaudella yhtenä NYADA:an pyrkivistä laulajista. Hänen kerrotaan olleen tekemisissä showalalla jo lapsesta alkaen. Hän esiintyy aluekisoissa kuoronsa päälaulajana, ja sijoittuu lopulta kolmanneksi. Pearce sijoittui toiseksi The Glee Projectissa, jonka kautta hän pääsi sarjaan.
  • Grace Hitchens (Eve Jeffers) esiintyy ensimmäisellä tuotantokaudella Jane Addamsin koulun glee-klubin johtajana. Sue antaa hänelle Uusien Tuulien kappalelistan aikeissaan tuhota Uudet Tuulet. Grace ottaa vastaan listan, mutta katuu myöhemmin päätöstään. Hän on aikeissa kertoa huijauksestaan ennen voittajan valintaa, mutta myöhästyy; Uudet Tuulet kuitenkin voittavat.
  • Sebastian Smythe (Grant Gustin) esitellään kolmannella tuotantokaudella Kultakurkkujen uutena päälaulajana. Hän esiintyy konnana, joka yrittää voittaa Blainen itselleen, siinä kuitenkaan onnistumatta. Myöhemmin hänen paikkansa ottaa Hunter Clarington, ja hänet alennetaan taustalaulajaksi. Hunter jää kuitenkin kiinni huumeongelmistaan ja Sebastian saa paikkansa takaisin.
  • Jesse St. James (Jonathan Groff) esitellään Vocal Adrenalinen päälaulajana. Hän alkaa seurustella Rachelin kanssa, siirtyen lopulta lyhyeksi aikaa Uusiin Tuuliin. Hän eroaa pian Rachelista nöyryyttämällä hänet McKinleyn parkkipaikalla. Jesse palaa vuoden päästä pyytääkseen anteeksi Rachelilta ja elvyttääkseen suhteensa häneen. Rachel valitsee kuitenkin Finnin hänen sijastaan. Hänet nähdään myöhemmin Vocal Adrenalinen uutena johtajana. Jesse palaa kuudennella tuotantokaudella ja elvyttää suhteensa Racheliin. Ajan kuluessa selviää, että he ovat menneet naimisiin ja eivät malta odottaa, että saavat lapsen.

Muut kilpakuorojen henkilöt

  • Hunter Clarington (Nolan Gerard Funk) esitellään neljännellä tuotantokaudella uutena Kultakurkkujen päälaulajana. Hän varasti McKinleyn kuorofinaalipokaalin yhdessä Kultakurkkujen kanssa saadakseen Blainen takaisin, mutta suunnitelma epäonnistui. Hänet erotetaan lopulta Daltonista huumeongelmiensa takia.
  • Frida Romero (Jessica Sanchez) esitellään kilpakuoro Hoosierdaddiesin päälaulajana neljännellä tuotantokaudella. Kuoro sijoittuu kisoissa toiseksi, heti Uusien Tuulien jälkeen.
  • Dalton Rumba (Michael Hitchcock) esitellään Haverbrookin kuurojenkoulun glee-klubin ohjaajana. Hän saa Suelta Uusien Tuulien kappalelistan aluekisoihin, jotta Uudet Tuulet häviäisivät. Hän kuitenkin katuu myöhemmin päätöstään, ja ilmiantaa Suen McKinleyn rehtorille. Kuudennella tuotantokaudella selviää, että hänen glee-klubinsa erotettiin budjettileikkausten takia ja hän työskentelee nykyään sekä polisiina että taistelulajien opettajana.
  • Dakota Stanley (Whit Hertford) on entinen Vocal Adrenalinen koreografi. Glee-klubi palkkaa hänet salaa koreografikseen parantaakseen tanssitaitojaan. Hän kuitenkin pilkkaa rankasti glee-klubin jäseniä, ja hänet erotetaan.
  • Wes (Telly Leung), David (Titus Makin, Jr.) ja Thad (Eddy Martin) esitellään toisella tuotantokaudella Kultakurkkujen jäseninä ja Kultakurkkujen raadin jäseninä. Nick (Curt Mega), Jeff (Riker Lynch) ja Trent (Dominic Barnes) esitellään myös Kultakurkkujen jäseninä toisella tuotantokaudella. Kaikki jäsenet näyttävät olevan hyviä ystäviä entisen Kultakurkun, Blaine Andersonin, kanssa.

McKinleyn opiskelijoiden ja henkilökunnan perheenjäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Kendra Giardi (Jennifer Aspen) on Terrin sisko. Hänellä on äänekkäät kolmoset miehensä kanssa. Hän vaikuttaa vahvasti Terrin päätöksiin ja olettaa katastrofia, jos Terri kertoo Willille salaisuuksistaan. Kun Terri on valeraskaana, hän ja Kendra kiristävät lääkäriään, jotta voisivat todistaa Willille vauvan aitouden. Myöhemmin hän antaa Quinnin vahtia kolmea lastaan testatakseen hänen lastenhoitotaitojaan, onnistuen siinä yllättävän hyvin.
  • Carl Howell (John Stamos) on Emman ex-mies ja hammaslääkäri. Hän vieraili glee-klubissa lyhyesti esittääkseen roolia koulun musikaalissa ja auttoi Emmaa pakko-oireessaan. Hän ja Emma alkavat seurustella ensimmäisellä kaudella ja menevät myöhemmin naimisiin. He kuitenkin mitätöivät liiton pian, kun Emma paljastaa tunteensa Williin.
  • Carole Hudson (Romy Rosemont) on edesmenneen Finnin äiti, Kurtin äitipuoli ja Burtin vaimo. Hänellä oli lyhyt suhde pihahoitajan kanssa Finnin ollessa pieni. Kurt järjestää Carolen ja Burtin treffeille päästäkseen lähemmäs Finniä. Suhde jatkuu, ja toisella tuotantokaudella he menevät naimisiin. Carole menettää poikansa viidennellä tuotantokaudella, ja liittyy Uusien Tuulien kannustajaksi kuorofinaaleihin, joissa Uudet Tuulet pitävät kunnionosoituksen Finnille.
  • Millie Rose (Trisha Rae Stahl) on McKinleyn keittäjä ja Marley Rosen äiti. Millie on luonteeltaan kiltti, kannustava ja hyväsydäminen. Hän on yksinhuoltajaäiti, joka työskentelee kovasti taatakseen perheelleen ruoan. Hän yrittää laihduttamista Marleyn kanssa, kun Marley tuntee ettei mahdu enää esintymisasuihinsa.
  • Jean Sylvester (Robin Trocki) esitellään Suen isosiskona. Hänellä on Downin syndrooma ja hän asuu palvelutalossa. Sairautensa takia, hänen vanhempansa kohtelivat häntä kaltoin, mikä johti hänen läheisyyteen Suen kanssa. Jean kuolee toisen tuotantokauden lopulla jaksossa "Hautajaiset".
  • Nancy Abrams (Katey Sagal) on Artie Abramsin äiti. Hän ja Artie olivat nuorempina auto-onnettomuudessa, mikä johti Artien saamaan pyörätuolin. Nancy rohkaisee Artieta seuraamaan unelmiaan ja lähtemään elokuvakouluun.
  • Rob ja Betty Adams (Mark Christopher Lawrence ja Davenia McFadden) ovat Wade "Unique" Adamsin vanhemmat. Unique saa naisen roolin tulevassa koulumusikaalissa ja he tulevat koululle keskustelemaan siitä rehtorin kanssa. He päätävät vetää Uniquen pois näytelmästä, koska ovat epäileväisiä ihmisten reaktion suhteen.
  • Cooper Anderson (Matt Bomer) on Blaine Andersonin isoveli. Hän on saavuttanut mainetta esiintymällä suositun luottolukitus-sivuston kasvokuvana. Hän pitää Uusille Tuulille näyttelyoppitunnin, mikä ärsyttää Blainea. He kuitenkin sopivat välinsä, ja Blaine auttaa lopulta Cooperia hänen koe-esiintymisessään.
  • Pam Anderson (Gina Gershon) on Blaine ja Cooper Andersonin äiti.
  • Hiram ja LeRoy Berry (Jeff Goldblum ja Brian Stokes Mitchell) ovat Rachel Berryn vanhemmat. He yrittävät estää yhteisvoimin Rachelin ja Finnin häät, joita ei kuitenkaan koskaan järjestetä.
  • Julia Chang (Tamlyn Tomita) ja Mike Chang, Sr. (Keong Sim) ovat Mike Changin vanhemmat. Mike saa koulussa huonon arvosanan, ja he huolestuvat hänen tulevaisuudestaan. He vaativat lopulta, että Mike lopettaa glee-klubin ja jättää tyttöystävänsä.
  • Dwight ja Mary Evans (John Schneider ja Tanya Clarke) ovat Sam Evansin vanhemmat. He kärsivät taloudellisista ongelmista, ja muuttavat Kentuckyyn saadakseen rahaa. He päättävät päästää Samin takaisin Limaan, kun Rachel ja Finn tarvitsevat vahvaa laulajaa kuorokisoihin.
  • Russell ja Judy Fabray (Gregg Henry ja Charlotte Ross) ovat Quinn Fabrayn eronneet vanhemmat. Heillä on myös toinen lapsi nimeltä Frannie. He suhtautuvat vastenmielisesti tyttäreensä saadessaan tietää hänen raskaudestaan. Russel muuttaa pois kotoaan ja lopulta eroaa, kun Judy saa tietää hänen pettäneen. Myöhemmin Quinn muuttaa takaisin äitinsä luo.
  • Donna Jackson (Kari Coleman) on Becky Jacksonin äiti, joka yrittää neuvotella Will Schuesterin kanssa Beckyn liittymisestä glee-klubiin.
  • Paul Karofsky (Daniel Roebuck) esitellään toisella tuotantokaudella Dave Karofskyn isänä. Hänet nähdään neuvottelemassa McKinleyn rehtorinhuoneessa, kun selviää että Dave on uhkaillut tappaa Kurtin. Myöhemmin hän löytää poikansa yrittämässä itsemurhaa.
  • Alma Lopez (Ivonne Coll) on Santanan isoäiti. Hän tulee vihaiseksi, kun Santana kertoo olevansa lesbo. He lopulta sopivat riitansa, kun Alma alkaa hyväksyä asian pitkähkön ajan jälkeen.
  • Maribel Lopez (Gloria Estefan) on Santanan äiti, joka nähdään antamassa Santanalle rahoja collegeen ennen valmistumistaan.
  • Whitney ja Pierce Pierce (Jennifer Coolidge ja Ken Jeong) ovat Brittany Piercen vanhemmat.
  • Betty Pillsbury (Ali Stroker) on Emma Pillsburyn sisarentytär ja esiintyy Emman ja Willin häissä. Hän tanssii häissä Artien kanssa, ja he päätyvät lopulta sänkyyn.
  • Rusty ja Rose Pillsbury (Don Most ja Valerie Mahaffey) ovat Emma Pillsburyn vanhemmat. Heidät esitellään kolmannella tuotantokaudella, kun Will vaatii tavata Emman häpeämät vanhemmat, jotka pitävät vain punapäistä.
  • Herra Puckerman (Thomas Calabro) on Puck ja Jake Puckermanin isä. Hänet nähdään ensimmäisen kerran kolmannella tuotantokaudella pyytämässä Puckilta rahaa rahaongelmiinsa. Tämä motivoi Puckia valmistumaan koulusta, jotta hän ei päädy samankaltaiseksi kuin isänsä.
  • Rouva Puckerman (Gina Hecht) on Puckin äiti. Hän yrittää suostutella Puckia löytämään juutalaisen tyttöystävän. Löydettyään velipuolensa, Puck päättää järjestää illallisen äitinsä, veljensä ja tämän biologisen äitinsä kanssa. Vaikka illallinen alkaa äitien osalta kiusallisissa merkeissä, he ystävystyvät.
  • Herra ja Rouva Schuester (Victor Garber ja Debra Monk) ovat Will Schuesterin vanhempia. Heidät nähdään ensimmäisellä tuotantokaudella kannustamassa poikansa perustamaa lauluryhmää nimeltä Acafellas.
  • Doris Sylvester (Carol Burnett) esiintyy Suen ja Jeanin äitinä sekä Robinin isoäitinä. Hän kertoo olevansa kuuluisa natsimetsästäjä, joka palaa Ohioon kuullessaan Suen aikeista menee naimisiin itsensä kanssa. Sue kuitenkin ärsyyntyy äitiinsä, ja peruu kutsunsa. He elvyttävät suhteensa myöhemmin, kun Doris palaa Ohioon. He sopivat riitansa, ja päättävät mennä ystävinä kahville.
  • Jake Puckermanin äiti (Aisha Tyler) on entinen tarjoilija, jolla oli suhde Puckin isän kanssa. Hänet nähdään Jaken ja Puckin järjestämällä illallisella Puckin äidin kanssa. Illallinen alkaa kireissä väleissä, vaikka loppuillasta heidät nähdään keskustelemassa ystävällisesti.

McKinleyn opiskelijoiden ja opetushenkilökunnan tuttavat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Biff McIntosh (Chace Crawford) on Yalen opiskelija, joka esitellään Quinnin uutena poikaystävänä. Quinn paljastaa, että ei ole kertonut poikaystävälleen menneisyydestään. Kun Biff saa selville Quinnin menneisyydestä, hän suuttuu ja nimittelee Quinnia. Puck kuulee sanat, ja heittää Biffin roskikseen. Myöhemmin Quinn ja Biff eroavat, ja Biff palaa yksin takaisin Yaleen.
  • Rod Remington (Bill A. Jones) on toinen Ohion uutisankkureista WOHN News 8-kanavalla. Hänellä oli lyhyt suhde Sue Sylvesterin kanssa, mutta joutuu kiinni pettämisestä uutisankkuriparinsa kanssa. Hän on toiminut myös yhtenä Uusien Tuulien kuorokisojen tuomareista yhteensä kolmessa eri kisassa.
  • April Rhodes (Kristin Chenoweth) on entinen McKinleyn glee-klubin jäsen ja Will Schuesterin lukioihastus. Hänet esitellään Broadwayllä epäonnistuneena laulajana, josta on kehkeytynyt köyhä ja juoppo. Will auttaa hänet takaisin jaloilleen, ja tekee myöhemmin hänelle vastapalveluksen; April yrittää pelastaa Willin ohjaamaa glee-klubia, siinä kuitenkaan onnistumatta.
  • Bryan Ryan (Neil Patrick Harris) on Willin entinen lukiokaveri. Hän on kaksi vuotta Williä vanhempi ja oli Willin mukaan koulun naistenmies. Bryan yrittää tuhota glee-klubin yhdeksän vuotta myöhemmin, tajutessaan sen tärkeämättömyyden. Hän kuitenkin jättää suunnitelmansa, kun Will näyttää hänelle taiteiden merkityksen antamalla musikaaliroolinsa hänelle.

Muut McKinleyn opiskelijoiden ja opetushenkilökunnan tuttavat

  • Tammy Jean Albertson ja Mary Constance (Kathy Griffin ja Loretta Devine) esittävät toisen tuotantokauden kuorokisojen tuomareita.
  • Howard Bamboo (Kent Avenido) on Terrin työkaveri ja entinen Acafellasin jäsen.
  • Michael Bolton esittää itseään. Hänet nähdään Suen antamassa haastattelussa, ja kieltää tuntevansa Suen tai olevansa hänen lapsensa isä.
  • Andrea Carmichael (Earlene Davis) on Liman paikallinen uutisjuontaja.
  • Josh Groban ja Olivia Newton-John esittävät itseään. Josh joutuu Sandyn pakkomiellenkohteeksi, ja antaa hänelle lähestymiskiellon Acafellasin konsertissa. Olivia uudistaa musiikkivideonsa nähtyään Suen version, ja pyytä häneltä apua. Molemmat nähdään myöhemmin ensimmäisen tuotantokauden kuorokisojen tuomareina.
  • Chandler Kiehl (Justin Castor) esiintyy ensimmäisen kerran musiikkikaupassa, jossa hän tapaa Kurt Hummelin. Hän flirttailee Kurtin kanssa, ja he aloittavat lyhyehkön tekstiviestittelyn.
  • Rex Lee (Martin Fong) on demokraattinen kaupunginvaltuutettu, joka toimii tuomarina kolmannen tuotantokauden kuorokisoissa.
  • Cooter Menkins (Eric Bruskotter) on jalkapallovärvääjä, joka tulee Limaan löytääkseen uusia lahjakkuuksia. Hän menee naimisiin Shannon Beisten kanssa, mutta he eroavat, kun Cooter pahoinpitelee Shannonia.
  • Geraldo Rivera esittää itseään kuudennella tuotantokaudella. Hän haastattele Suea, joka on saanut potkut McKinleyn rehtorina.
  • Tohtori Shane (Kathleen Quinlan) on Emman terapeutti.
  • Tohtori Wu (Kenneth Choi) on Terrin ja Kendran synnytyslääkäri. Hän auttaa huijaamaan Williä väärällä ultraäänellä Terrin valeraskaudessa.

NYADA ja New York[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Amy Aquino ja Sidney Greene (Michael Lerner) esiintyvät Broadway-musikaali Funny Girlin tuottajina, johon Rachel koe-esiintyy.
  • Adam Crawford (Oliver Kieran Jones) on NYADA:n glee-klubin, Adamin omenat, ohjaaja. Kurt aikoo liittyä glee-klubiin, ja herättää heti kiinnostustaan Adamiin. Kurt ja Adam alkavat tapailla satunnaisesti, mutta suhde ei näytä kehittyvän sitä pidemmälle.
  • Bichette (Tyra Banks) on oman malliyhtiönsä johtaja. Sam hakee häneltä paikkaa miesmallina, ja näyttää hänelle kuviaan. Bichette on tyytyväinen Samin ulkonäköihin, mutta kokee hänet liian painavaksi. Sam ei lopulta ota vastaan työtä liiallisten vaatimusten takia.
  • Dani (Demi Lovato) esiintyy Spotlight Dinerin tarjoilijana. Hän kehittää lyhyen seurustelusuhteen Santana Lopezin kanssa, mutta he eroavat kun Santana palaa takaisin Brittanyn luo. Hän liittyy Kurtin bändiin Pamela Lansbury, ja myöhemmin muodostettuun trioon nimeltä One Three Hill, kun Santana ja Rachel potkitaan ulos.
  • Julie (Stephanie Hunt) on opiskelija Brooklyn Film -koulussa, ja Artie Abramsin ystävä. Hän ja Artie käyvät treffeillä kerran, mutta he eroavat kun Julie saa selville Artien muista naisista.
  • June Dolloway (Shirley MacLaine) nähdään seremoniassa, jossa NYADA:n tanssisali nimetään hänen mukaansa. Hän kiinnostuu Blainen laulutaidoista ja haluaa hänet esitykseensä ilman Kurtia. Blaine ei kuteinkaan noudata hänen ohjeitaan ja esiintyy silti Kurtin kanssa. June kertoo myöhemmin olleensa väärässä Kurtista, ja on iloinen heidän duetostaan.
  • Peter Facinelli (Rupert Campion) esiintyy Rachelin tähdittämän Funny Girlin ohjaajana, ja Paolo San Pablo (es. Ioan Gruffudd) esiintyy musikaalin miespääosassa.
  • Elliott "Starchild" Gilbert (Adam Lambert) on opiskelija NYU:ssa. Hän koe-esiintyy Kurtin uuteen bändiin, ja pääsee sisään ollessaan hyvin lahjakas. Starchild oli Kurtin arkkivihollinen, vaikka heistä tuli lopulta ystäviä. Elliott jakaa huoneistonsa lyhyen aikaa Rachelin kanssa, kun Rachel joutuu riitoihin Kurtin kanssa ja muuttaa pois asunnostaan.
  • Gunther (Christopher Curry) on Spotlight Dinerin pomo, jossa Santana, Rachel, Dani ja Kurt työskentelivät.
  • Cassandra July (Kate Hudson) on Rachelin tiukka ja negatiivinen tanssiopettaja NYADA:ssa. Ennen työtään NYADA:ssa hän esiintyi Broadwayllä, mutta sai potkut heitettyään puhelimella yleisöä. Huolimatta negatiivisuudestaan Rachelia kohtaan, he ystävystyvät.
  • Mario (Chris Parnell) on newyorkilainen ravintolanomistaja. Hän tapaa Suen Rachelin Funny Girlin ensi-illassa, ja he menevät treffeille. Suhteesta kehittyy yhden yön juttu, mutta he päättävät olla tapailematta koska asuvat liian kaukana toisistaan.
  • Carmen Tibideaux (Whoopi Goldberg) on NYADA:n lauluesitysten ja kappaletulkintojen dekantti. Carmen tulee kuuntelemaan Rachelin ja Kurtin NYADA:n pääsykoe-esityksiä Ohioon. Myöhemmin hän esiintyy NYADA:n tilaisuuksissa, usein arvioimassa NYADA:n opiskelijoiden esityksiä.
  • Cody Tolentino (Bryce Johnson) on huijari ja strippari, joka manipuloi Kurtin, Rachelin ja Santanan päihtyneiksi voidakseen ryöstää Kurtin ja Rachelin tavaroita heidän asunnostaan.
  • Brody Weston (Dean Geyer) on opiskelija NYADA:ssa, joka herättää kiinnostusta Rachelissa. Suhde kehittyy, ja he alkavat seurustella ja lopulta muuttavat yhteen. Rachel huomaa kuitenkin että Brody on miesprostituoitu, ja he eroavat.
  • Isabelle Wright (Sarah Jessica Parker) on Vogue.com:in toimitusjohtaja. Hän on Kurtin ohjaaja hänen ollessa siellä työharjoittelijana.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Characters of Glee