Chace Crawford

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Chace Crawford
Chace Crawford 10. Angel Tanssiaisissa 29.10.2007
Chace Crawford 10. Angel Tanssiaisissa 29.10.2007
Syntymäaika 18. kesäkuuta 1985 (ikä 29)
Syntymäpaikka Lubbock, Texas, Yhdysvallat
Aktiivisena 2006 - nykyaika
Oikea nimi Christopher Chace Crawford
Ammatti näyttelijä
Merkittävät roolit Nathaniel Archibald (Gossip Girl)
Aiheesta muualla
IMDb
Palkinnot

Draamanäyttelijä (Teen Choice Award, 2008) Kuumin näyttelijä (Teen Choice Award, 2009) Draamanäyttelijä (Teen Choice Award, 2010)

Christopher Chace Crawford (s. 18. heinäkuuta 1985 Lubbock, Texas, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen näyttelijä. Hänet tunnetaan Nate Archibaldin roolista Gossip Girl -sarjasta.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chace varttui Planossa, Texasissa. Hänen isänsä on ihotautilääkäri ja äiti opettaja. Chacella on nuorempi sisar Candice Crawford, joka oli Miss Missouri USA 2008. Hän asui Bloomingtonissa, Minnesotassa neljä vuotta ja valmistui sitten Trinity Christian Academy -lukiosta. Lukiossa Chace harrasti jalkapalloa ja golfia. Lukion jälkeen Chace muutti Malibuun, Kaliforniaan, missä hän kävi Pepperdinen yliopistoa ja opiskeli kenttäjournalistiksi. Hän yritti kovasti luoda uraa journalistina, mutta päätyi lopulta näyttelijäksi.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2007 Chace pääsi The CW'S-kanavayhtiön Gossip Girl -sarjaan näyttelemään Nathaniel Archibaldia. Hän on esittänyt myös Leona Lewisin poikaystävää musiikkivideossa "I Will Be". Video julkaistiin tammikuussa 2009. Samana vuonna Chace nimettiin People-lehdessä "Kesän kuumimmaksi poikamieheksi". Hän on myös työskennellyt Do Something's "Teen For Jeans" -kampanjalle.

Crawford näytteli narkomaania nimeltä White Mike elokuvassa Twelve, jonka ohjasi Joel Schumacher. Elokuva perustuu samannimiseen romaaniin, jonka oli kirjoittanut Nick McDonnell. Filmi sai debyyttinsä Sundance Film Festivalissa 31. tammikuuta 2010. Crawford oli sopinut näyttelevänsä Footloose-elokuvan uudelleenfilmatisoinnissa, mutta ei sitten lopulta esiintynytkään siinä. Zac Efron oli myös sopinut tekevänsä samaisen elokuvan, mutta hänkin hylkäsi projektin. Elokuvan rooli meni lopulta Kenny Wormaldille

Kesäkuussa 2010 varmistettiin, että Crawford osallistuu indie-elokuvaan nimeltä Peace, Love & Misunderstanding, jossa olivat mukana myös näyttelijät Jane Fonda ja Catherine Keener. Chace näyttelee elokuvassa sodanvastaista poikaa nimeltä Cole, joka on rakastunut Fondan roolihahmon tyttäreen. Toukokuussa 2011 ilmoitettiin, että Chace on näytellyt romanttisessa elokuvassa Responsible Adults Katie Holmesin vastanäyttelijänä. Elokuvan kirjoitti Alex Schemmer ja ohjasi Jon Poll. Chace sai elokuvassa 22-vuotiaan Baxter Woodin roolin. Elokuvan kuvauksien oletetaan alkavan syksyllä Los Angelesissa.

Kesäkuussa 2011 Crawford sopi näyttelevänsä pääroolin elokuvassa, joka kertoo murhasta syytetystä eteläamerikkalaisesta miehestä. Elokuva perustuu vuonna 1998 kirjoitettuun romaaniin "The House Gun", jonka kirjoitti Nobel-palkinnon voittanut kirjailija Nadine Gordimer. Elokuva kertoo rikkaasta, vapaamielisestä eteläafrikkalaista miehestä, jota näyttelee Pierce Brosnan ja joka palkkaa mustan lakimiehen puolustamaan poikaansa Duncania (Crawford), jota syytetään oman ystävänsä tappamisesta apartheidin jälkeisessä Etelä-Afrikassa.

Heinäkuun 12. päivänä 2011 Crawford pääsi näyttelemään elokuvaan Mitä odottaa kun odotat (elokuvan käsikirjoittajana toimi Heidi Murkoff) yhdessä Cameron Diazin ja Jennifer Lopezin kanssa. Elokuvan kuvaukset alkoivat heinäkuussa 2011, ja se julkaistiin 18. toukokuuta 2012.

Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Elokuvan/Ohjelman suomenkielinen nimi Elokuvan/Ohjelman alkuperäinen nimi Rooli
2006 Long Lost Son Long Lost Son Mark
2006 The Covenant The Covenant Tyler Simms
2007 Gossip Girl Gossip Girl Nate Archibald
2008 Loaded Loaded Hayden Price
2008 The Haunting of Molly Hartley The Haunting of Molly Hartley Joseph Young
2010 Twelve Twelve Mike
2012 Mitä odottaa kun odotat What to Expect When You're Expecting Marco

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.