Kurt Hummel

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kurt Hummel
Chris Colfer hahmonaan Kurt Hummelina julkisessa tilaisuudessa Venicen high schoolissa.
Chris Colfer hahmonaan Kurt Hummelina julkisessa tilaisuudessa Venicen high schoolissa.
Luoja(t) Ryan Murphy
Brad Falchuk
Ian Brennan
Näyttelijä(t) Chris Colfer
Ensi-
esiintyminen
"Uuteen nousuun"
Viimeinen
esiintyminen
"Dreams Come True"
Henkilötiedot
Koko nimi Kurt Elizabeth Hummel
Ammatti Broadway-näyttelijä
NYADA:n opiskelija
Vogue.com harjoittelija
Suhteet
Vanhemmat Burt Hummel (isä)
Elizabeth Hummel (äiti, kuollut)
Carole Hudson (äitipuoli)
Sisarukset Finn Hudson (velipuoli, kuollut)
Puoliso(t) Blaine Anderson
Lapset nimeämätön lapsi (Blainen kanssa)
Tutut Adam Crawford (ex-poikaystävä)

Kurt Hummel on kuvitteellinen televisiohahmo amerikkalaisessa sarjassa Glee (20092015), joka yhdistelee draamaa, komediaa ja musikaalia. Sarjaa esitti Yhdysvalloissa televisiokanava FOX ja Suomessa AVA. Hahmoa näyttelee Chris Colfer, joka on esiintynyt sarjassa sen pilottijaksosta lähtien. Kurtin hahmon kehittivät Gleen luojat Ryan Murphy, Brad Falchuk ja Ian Brennan. Hän on valmistunut opiskelija William McKinley -koulusta ja yksi Uusien Tuulien entisistä jäsenistä.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäinen tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.
Chris Colfer (kuvassa) näyttelee Kurt Hummelia ohjelmassa Glee.

Kurt koe-esiintyy glee-klubiin kappaleella "Mr. Cellophane". Vaikka hän salaa homoseksuaalisuutensa, monet kuoron jäsenistä olettavat hänen olevan homo. Hän lopulta tunnustaa homoutensa Mercedesille (Amber Riley), ja heistä tulee läheisiä ystäviä. Jaksossa "Paksuna", Kurt liittyy koulun jalkapallojoukkueeseen potkijaksi tehdäkseen vaikutuksen isäänsä Burtiin (Mike O'Malley), ja auttaa joukkuetta voittamaan ensimmäisen pelinsä. Pelin jälkeen Kurt tunnustaa homoutensa isälleen, joka hyväksyy asian. Kurt lopettaa jalkapallojoukkueessa, kun pelaajien pitää valita jalkapallon ja kuoron välillä.

Kurt kilpailee kuoron tähtilaulajaa Rachel Berryä (Lea Michele) vastaan saadakseen laulaa soolon "Defying Gravity". Kun Burt saa nimettömän homofobisen puhelun, Kurt epäonnistuu tahallaan kappaleessa hävitäkseen kilpailun ja pelastaakseen isänsä tulevilta ahdisteluilta. Jaksossa "Balladi", Kurt tiimiytyy kuoron jäsenen ja jalkapallojoukkueen pelinrakentajan Finn Hudsonin (Cory Monteith) kanssa, johon hän on ihastunut. Jaksossa "Madonnan voima", Kurt ja Mercedes liittyvät laulajiksi koulun cheerleading -joukkueeseen.

Kurt esittelee isänsä Finnin äidille Carolelle (Romy Rosemont), lähentyäkseen Finnin kanssa. Finn on aluksi onneton saadessaan selville, että heidän vanhempansa ovat vakavassa suhteessa, mutta ystävystyy pian Burtin kanssa urheilun ja muiden miehisten aktiviteettien kautta. Kateellinen Kurt yrittää saada takaisin isänsä huomion toimimalla miehisemmin. Jaksossa "Teatraalisuus", Burt kutsuu Carolen ja Finnin muuttamaan hänen ja Kurtin asuntoon. Tietoisena Kurtin ihastuksesta, Finn tuntee olonsa epämukavaksi jakaessaan huoneen Kurtin kanssa. Kurt sisustaa huoneensa uudelleen miellyttääkseen Finniä, mutta Finn on järkyttynyt sen hienostuneesta ulkonäöstä ja yksityisyyden puutteesta. Riidellessään Kurtin kanssa, Finn menettää malttinsa ja kutsuu uusia huonekaluja "hinttimäisiksi". Burt ohikuulee Finnin homofobiset sanat, nuhtelee hänet ja heittää ulos. Kuitenkin, kun Kurtin päälle hyökkää kiusaajia, Finn puolustaa häntä ja he korjaavat välinsä.

Toinen tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Burt saa sydänkohtauksen toisen tuotantokauden alussa. Hän on koomassa useita päiviä, ja Kurt on kauhuissan mahdollisuudesta menettää hänet. Kun glee-klubin jäsenet laulavat uskonnollisia lauluja lohduttaakseen häntä, ei-uskovainen Kurt tuntee itsensä vieraantuneeksi ja pyytää heitä lopettamaan. Burt palaa lopulta tajuihinsa, ja Kurt ottaa vastuun hänen toipumisestaan. Jaksossa "Duettoja", Kurt epäilee, että kuoron uusi jäsen Sam Evans (Chord Overstreet) on homo, ja värvää hänet duettoparikseen kuoron kilpailuun. Finn yrittää saada Kurtin luopumaan ajatuksesta ennustamalla, että Samia aletaan kiusata sen takia. Burtin huomautuksien kautta, Kurt päättää lopulta laulaa dueton itsensä kanssa. Rachel huomaa Kurtin yksinäisyyden ja onnettomuuden ja tajuaa, kuinka vaikeaa hänelle on olla koulun ainoa julkisesti homo oppilas. Hän muistuttaa Kurtia, että kuoron jäsenet arvostavat häntä suuresti ja ettei hän ole yksin.

Suhde Kurtin ja Blaine Andersonin (Darren Criss, kuvassa) välillä on suuressa osassa sarjan juonta.

Jaksossa "Ensisuudelmat", Kurt menee vakoilemaan Dalton-koulun glee-klubia, ja tapaa avoimesti homon oppilaan Blaine Andersonin (Darren Criss), joka flirttailee hänelle laulaessaan Kultakurkkujen esityksessä "Teenage Dream". Kurt kertoo Blainelle, että homofobinen kiusaaja piinaa häntä koulussaan, ja Blaine vakuuttaa hänet puolustamaan itseään. Kun kiusaaja Dave Karofsky (Max Adler) puskee Kurtin kaappia vasten, Kurt kohtaa hänet ja yhä levoton Karofsky äkillisesti tarraa häneen ja suutelee. Ennen kuin Karofsky ehtii suudella häntä uudestaan, Kurt sysää hänet pois. Kurt ja Blaine yrittävät puhua Karofskylle kaappihomona olosta, mutta hän kiistää suudelman. Kiusaaminen yltyy, ja Karofsky uhkaa tappaa Kurtin jos hän kertoo suudelmasta kenellekään. Kun Burt saa selville Karofskyn uhkauksesta, Karofsky erotetaan. Burt ja Carole menevät naimisiin, mutta kun koululautakunta kumoaa Karofskyn erottamisen, nuoripari päättää kuluttaa häämatkalle säästämänsä rahat siirtääkseen Kurtin Daltoniin.

Daltonissa Kurt liittyy Kultakurkkuihin. Kun Kultakurkut ja Uudet Tuulet sijoittuvat showkuorokilpailuissa tasapeliin, molemmat kuoroista pääsee kilpailemaan alueellisissa. Kurt ja Blaine ystävystyvät, ja Kurt rakastuu Blaineen, joka on tietämätön Kurtin tunteista. Kuitenkin jaksossa "Oma biisi", Blaine tajuaa tunteensa Kurtiin ja he suutelevat. Kurtin pettymykseksi, Kultakurkut häviävät Uusille Tuulille alueellisissa kilpailuissa. Hän siirtyy takaisin McKinleyyn, kun Karofsky aloittaa kiusaamisen vastaisen kerhon yhdessä glee-klubin jäsenen Santana Lopezin (Naya Rivera) kanssa, ja henkilökohtaisesti vakuuttaa Kurtin, että hän katuu aikaisempia uhkiaan.

Kurt kutsuu Blainen McKinleyn tanssiaisiin jaksossa "Tanssiaisten kuningatar". Osallistujat reagoivat Karofskyn valintaan tanssiaisten kuninkaaksi innokkaasti, mutta järkyttynyt hiljaisuus laskee kun Kurt julistetaan tanssiaisten kuningattareksi. Nöyryytettynä, Kurt pakenee itkien, mutta pystyy rauhoittumaan ja palaamaan kruunajaisiinsa. Hän saa lopulta suuret suosionosoitukset. Kun kuninkaan ja kuningattaren on aika tanssia perinteinen tanssi, Karofsky joutuu pariutumaan pojan kanssa hänen luokkakavereidensa edessä. Hän torjuu Kurtin ehdotuksen tulla ulos kaapista, ja hylkää Kurtin tanssilattialle kun musiikki alkaa; sen sijaan Blaine tanssii Kurtin kanssa. Kauden lopulla, glee-klubi matkustaa kansallisiin kuorokisoihin New Yorkiin. Kurt ja Rachel livahtavat Gershwinin teatteriin, missä Wicked -musikaalia esitetään, ja laulavat lavalla musikaalin kappaleen "For Good". Molemmat päättävät tulla takaisin New Yorkiin valmistumisen jälkeen. Uudet Tuulet sijoittuvat kahdenneksitoista kansallisissa, ja kun Kurt palaa Ohioon, hän ja Blaine ilmoittavat rakkautensa toisilleen.

Kolmas tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Blaine antaa periksi Kurtille, ja siirtyy McKinleyyn jotta he voivat viettää enemmän aikaa yhdessä Kurtin viimeisenä kouluvuotena. Kurt ja Rachel haluavat hakea Amerikan parhaimpaan koulutaiteisiin keskittyvään kouluun NYADA:an New Yorkissa, mutta pelästyvät, kun tapaavat kilpailijoitaan. He päättävät, että heidän hakemuksensa tarvitsevat lisää saavutuksia: Rachel ehdottaa, että McKinley esittää West Side Storyn vuoden koulumusikaalina hänen tähdittämänä, ja Kurt pyrkii oppilaskunnan puheenjohtajaksi. Brittany (Heather Morris) toimii Kurtin kampanjamanagerina, mutta kun Kurt vastustaa Brittanyn ehdotuksia kampanjajulisteista, Brittany hakee itse puheenjohtajaksi. Kurt hakee koulumusikaaliin, mutta ohjaajat eivät ole vakuuttuneita, onko hän tarpeeksi maskuliininen esittääkseen Tonyn pääosaa, ja antavat roolin Blainelle; Kurt saa esitettäväkseen poliisi Krupken sivuroolin. Kun Rachel uskoo, ettei hän saa Marian pääosaa tulevassa musikaalissa, hän panikoi ja hakee puheenjohtajaksi. Hän lopulta vetäytyy ja tukee Kurtia, täyttäen vaaliuurnan valmiiksi täytetyillä äänestyslapuilla Kurtin eduksi. Kurt kuitenkin häviää Brittanylle, ja Rachel erotetaan koulusta huijattuaan äänestyksessä. Samana päivänä kun Kurt häviää, hänen isänsä voittaa erityisen kongressivaalin Suea (Jane Lynch) vastaan.

Jaksossa "Eka kerta", Kurt ja Blaine keskustelevat, pitäisikö heidän harrastaa seksiä. Kun Blaine menee Daltoniin kutsuakseen Kultakurkut West Side Storyn ensi-iltaan, hän joutuu uuden kultakurkun, Sebastian Smythen (Grant Gustin) seuraamaksi. Sebastian saa vakuutettua Kurtin ja Blainen hänen kanssaan paikalliseen homobaariin, ja tanssii puolet yöstä Blainen kanssa. Kun he lähtevät, juopunut ja kiihottunut Blaine kehottaa Kurtia harrastamaan seksiä hänen kanssaan auton takapenkillä. Kurt kieltäytyy, ja Blaine kävelee kotiin. Hän kertoo myöhemmin Kurtille olleen hermostunut ensimmäisen kerran mahdollisuudesta, ja ettei hän välitä Sebastianista. He suutelevat tyhjän auditorion lavalla, ja Kurt ehdottaa, että he menevät Blainen kotiin yöksi, missä he harrastavat seksiä ensimmäisen kerran. Jaksossa "Mitä Michael tekisi?", Uudet Tuulet ja Kultakurkut kilpailevat Michael Jacksonin kappaleiden esittämisestä alueellisissa kisoissa laulamalla kappaleen "Bad". Sebastian, joka on epäonnistunut yrityksissään varastaa Blaine Kurtilta, heittää vuorisuolalla terästetyn jäähilejuoman Kurtiin, mutta Blaine hyppää Kurtin eteen ja loukkaantuu pahasti; hänen oikean silmänsä sarveiskalvo on syvästi naarmuuntunut ja vaatii leikkauksen. Kumpikaan ryhmistä ei lopulta käytä Jacksonin musiikkia alueellisissa, ja Uudet Tuulet voittavat kilpailun. Myöhemmin, Kurt onnistuu päästä NYADA:n finaaliin, samoin kuin Rachel.

Jaksossa "Lapsuuden loppu", Kurt tuntee että Blaine on ollut etäinen, ja uskoutuu poikaan nimeltä Chandler, jonka hän tapaa paikallisessa musiikkikaupassa. Kaksikko löytää heti yhteisen kemian heidän yhteisten kiinnostustensa kautta. Kurt alkaa viestitellä Chandlerille pian sen jälkeen. Rachel yrittää vakuuttaa häntä puhumaan Blainelle heidän suhteestaan sen sijaan, että pettäisi häntä. Blaine saa tietää Chandlerista ja lokkaantuu. Kurt ja Blaine laulavat Whitneyn kappaleita ilmaistaakseen tunteitaan. Lopulta, puhuttuaan Emman (Jayma Mays) toimistossa, kaksikko sopii ja ovat vahvempia kuin koskaan. Jaksossa "Herkät hyvästit", Blaine on huolissaan siitä, ettei heidän suhteensa tule kestämään, kun Kurt valmistuu ja muuttaa New Yorkiin. Kurt vakuuttaa hänelle, että he tulevat pysymään yhdessä. Valmistumisen jälkeen, Kurtin, Rachelin ja Finnin kirjeet kouluista, joihin he hakivat, saapuvat; Kurt ei pääse NYADA:an.

Neljäs tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Neljännellä tuotantokaudella, Kurt liittyy Rachelin mukaan New Yorkiin, kun Rachel paljastaa olevansa tyytymätön huonetoveriinsa ja elämäänsä. Blainen ja isänsä kannustuksen jälkeen, Kurt myy autonsa ja lentää New Yorkiin, jossa hän löytää ullakkohuoneiston Bushwickista hänelle ja Rachelille. Kurt hakee töitä Vogue.com:ista, jossa hänen toimittajansa, Isabelle Wright (Sarah Jessica Parker), joka on myös Ohiosta, palkkaa hänet nähtyään hänen portfolionsa ja tyylinsä. Myöhemmin, hän ja Isabelle auttavat Rachelia hänen muodonmuutoksessaan. Kurt on yhä kiireisempi työssään Voguella, ja Blaine pettää häntä Limassa. Kun Blaine tulee New Yorkiin kertoakseen Kurtille mitä tapahtui, he eroavat.

Kurt jatkaa Voguella työskentelyään koko kauden ajan, ja Isabelle rohkaisee häntä antamaan Blainelle anteeksi. Kurt koe-esiintyy uudelleen NYADA:an, mutta hänet hylätään heti, koska Carmen Tibideaux näkee hänen tekniset taitonsa ja uskoo että hän voi myydä hitin, mutta ei ole tarpeeksi tunteellinen artistiksi. Myöhemmin Kurt on lukukauden päätöskonsertissa tukemassa Rachelia, kun Tibideaux näkee hänen liikuttuneen Rachelin kappaleesta, ja ilmoittaa hänen koe-esiintyvän väliajan jälkeen. Kurt päättää laulaa Companyn kappaleen "Being Alive", joka tekee vaikutuksen NYADA:n yleisöön. Myöhemmin hän saa kirjeen jossa lukee, että hän on päässyt kouluun.

Kurt päättää olla menemättä jouluksi kotiin, joten Burt tulee New Yorkiin viettääkseen aikaa hänen kanssaan. Burt kertoo Kurtille, että hänellä on eturauhasen syöpä, ja että hän on tuonut yllätysvieraan, Blainen, joka yrittää saada takaisin Kurtin luottamuksen. Kurt aloittaa opiskelunsa NYADA:ssa ja yrittää epätoivoisesti löytää paikkaansa koulussa. Hän tapaa opiskelijan nimeltä Adam Crawford (Oliver Kieran Jones), joka haluaa Kurtin hänen showkuoroonsa. Adam kiinnostuu Kurtista, ja he alkavat tapailla. Kurt ja Blaine lyöttäytyvät yhteen Willin ja Emman häissä. Ilta jättää heidän suhteensa epämääräiseksi Kurtin vielä tapaillessa Adamia. Palatessaan New Yorkiin lumimyrskyn keskelle, Kurt jumittuu ullakkohuoneistoonsa katsomaan elokuvia Rachelin, Santanan ja Adamin kanssa. Kun Kurt palaa kouluun, Adam kysyy häneltä tunteistaan Blainea kohtaan. Kurt sanoo, että hän yrittää epätoivoisesti päästä Blainen yli.

Kurt ja Rachel yrittävät rohkaista Santanaa ottamaan tanssitunteja NYADA:sta pitääkseen hänen tanssitaitojaan yllä. Voguella Kurt saa vastuun balettigaalasta, ja kutsuu Rachelin ja Santanan avukseen. Kurt ja Rachel paljastavat, että he harrastivat lapsena balettia. Kurt palaa Limaan ennen isänsä lääkärikäyntiä. Lääkärin vastaanotolla, Kurt, Burt ja Carole saavat selville, että Burtin syöpä on parantunut. Kurt ottaa isänsä mukaan glee-klubiin laulaakseen hänelle "You Are the Sunshine of My Life ", jota hän lauloi Kurtille tämän ollessa pieni.

Viides tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kurt, joka on edelleen Limassa, palaa Blainen kanssa yhteen. Blaine kosii Kurtia Daltonissa, jonka Kurt hyväksyy. Kurt palaa New Yorkiin, ja saa työpaikan ruokalassa, jossa Rachel ja Santana työskentelevät. Hän palaa takaisin Limaan velipuolensa Finnin hautajaisiin.

Kurt perustaa bändin nimeltä Pamela Landsbury, johon Rachel, Santana, Dani (Demi Lovato) ja Elliot Gilbert (Adam Lambert) liittyvät. Bändi saa pian keikan, joka kuitenkin päättyy tappioon. Kurt potkii Rachelin ja Santanan pois bändistä heidän riitansa takia ja muodostaa uuden bändin One Three Hill, Elliotin ja Danin kanssa.

Kurt ja Blaine yrittävät sopeutua elämäänsä New Yorkissa, kun Blaine valmistuu McKinleystä. Yhteenmuutto ei kuitenkaan onnistu, ja pari päättää asua toistaiseksi erillään.

Kuudes tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pienen aikahypyn jälkeen, Kurt opiskelee NYADA:ssa hänen kolmatta vuottaan. Aikahypyn aikana Kurt on eronnut Blainesta, mutta toivoo heidän palaavan takaisin yhteen. Hän alkaa johtaa kuoroa Rachelin kanssa osana hänen NYADA:n työssäopiskeluaan. Myöhemmin hän tapaa Blainen palatakseen yhteen, mutta Blaine paljastaa, että hän tapailee Karofskyä. Kurt vastustaa vahvasti, kun Santana ja Brittany menevät kihloihin, viitaten hänen ja Blainen eroon. Kurtin katkeruus johtaa jännittyneisyyteen hänen ja Rachelin välillä, kun he pitävät ensimmäistä viikkotehtävää kuorolle. Ystävykset saavat kuitenkin riitansa sovittua, ja Kurt pyytää anteeksi negatiivisuuttaan kaikkia kohtaan.

Jaksossa "Vihan varasto, osa 1", Sue kertoo Kurtille haluavansa auttaa häntä saada Blaine takaisin. Kurt ei pidä ideaa Suen tapaisena, ja tyrmää ajatuksen. Sue kuitenkin jatkaa yrittämistä, ja yrittää sabotoida Kurtin ja Blainen omia suhteita. Kurt lähtee treffeille netissä tapaamansa miehen kanssa, nimeltään Walter (Harry Hamlin), joka osoittautuu olevan tuplasti hänen ikäisensä. Hän kuitenkin päättää jatkaa Walterin tapailua nähdäkseen, mihin suhde johtaa. Jaksossa "Vihan varasto, osa 2", Kurt ja Blaine menevät yhdessä auditorioon uudella hissillä, johon he jäävät jumiin. Hissi osoittautuu Suen värväämäksi valehissiksi, josta pääsee pois vain suutelemalla. Vietettyään yön kuumassa hississä, he suutelevat ja pääsevät hissistä pois juuri ajoissa nähdäkseen Uusien Tuulien esityksen.

Kurt ja Rachel ilmoittavat viikon tehtäväksi laulaa lauluja muuttumisesta, ja Kurt saa duettoparikseen Blainen. He laulavat Betty Whon kappaleen "Somebody Loves You" Rachelin kotibileissä, jonka jälkeen he suutelevat. Blaine katuu suudelmaa ja juoksee paikalta pois, vaikka myöhemmin haluaa palata takaisin Kurtin kanssa yhteen. Kurt ja Walter ovat aikeissa mennä treffeille, kun Kurt sanoo menevänsä häihin Blainen kanssa. Walter sanoo ettei ole vihainen, ja että hänen kuuluu pitää hauskaa vielä kun voi. Kurt juoksee Blainen asunnolle kertoakseen rakastavansa vielä häntä, johon Blaine samaistuu, ja he suutelevat.

Kun Brittanyn ja Santanan hääpäivä koittaa, Blaine ja Kurt päättävät mennä myös naimisiin kuultuaan kannustavia sanoja perheiltään ja ystäviltään. Nopeiden järjestelyjen jälkeen, Kurt ja Blaine sekä Santana ja Brittany astuvat yhdessä alttarille, ja heistä tulee virallisesti aviopareja. Myöhemmin, Sue nähdään antamassa heille häälahjaksi häämatkan Provincetowniin. Kuukausien jälkeen, Kurt palaa McKinleyyn katsomaan vuoden 2015 showkuorokisoja. Hän näkee Suen käytävällä ja kiittää häntä saatettuaan hänet ja Blaine yhteen. Kurt ja Blaine nähdään katsomassa Kurtin vanhaa kappia, joka on täynnä hänen McKinleyn koulumuistoja.

On kulunut viisi vuotta, ja Kurt on kuuluisa näyttelijä. Hän kokoontuu McKinleyn koulukavereidensa kanssa katsoakseen, kun Rachel voittaa Tonyn tähdittämästään musikaalista. Hänet nähdään viimeisen kerran sarjassa esittämässä One Republicin kappaletta "I Lived" muiden Uusien Tuulien entisten jäsenten kanssa.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Musiikkiesitykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chris Colfer hahmonaan Kurt Hummelina Gleen livekonsertissa.

Colfer on esiintynyt monissa sarjan kappaleissa, jotka on julkaistu singleinä, digitaalisina latauksina ja ne ovat myös sarjan soundtrack-albumeilla. Jaksossa "Kelailua", Kurt esittää kappaleen "Defying Gravity" Broadway-musikaalista Wicked. Murphy valitsi kyseisen kappaleen jaksoon, kun Colfer kertoi tarinan omasta lukiokokemuksestaan, jossa hänen draamaopettajansa oli kieltänyt häntä esittämästä sitä koska se oli kirjoitettu naislaulajalle. Colferin versio kappaleesta julkaistiin singlenä yhdessä kahden lisäversion kanssa—yksi vastanäyttelijä Michelen laulamana ja toinen kummankin laulajan duettona. Duettoversio sijoittui 31. sijalle Billboard Hot 100 listalla, ja oli mukana sarjan ensimmäisellä soundtrack-albumilla Glee: The Music, Volume 1.

Jaksossa "Leipäjeesus", Kurt laulaa Beatlesin kappaleen "I Want to Hold Your Hand" isälleen, joka on koomassa sairaalassa. Jaksossa "Tukiopetusta", Kurt saa tilaisuuden koe-esiintyä Kultakurkkujen sooloon. Kurt kysyy Racheliltä neuvoa, joka suosittelee kappaletta "Don't Cry for Me Argentina" musikaalista Evita; jakso jakautuu kahtia heidän kesken, kun molemmat laulavat kappaletta. Colferin ja Michelen versiot julkaistiin singleinä ja digitaalisina latauksina, vaikka kumpikaan versioista ei ole mukana albumilla. Kurt ja Blaine laulavat dueton "Baby, It's Cold Outside" sarjan joulujaksossa "Kuorojoulu". Esitys julkaistiin albumilla Glee: The Music, The Christmas Album, ja vaikka sitä ei julkaistu singlenä, se nousi siitä huolimatta 57. sijalle Billboardin listalla. Kultakurkkuna, Kurt laulaa stemmoja Blainen laulamassa Neon Treesin kappaleessa "Animal" jaksossa "Seksikkäät", ja jaksossa "Oma biisi", hän laulaa Beatlesin kappaleen "Blackbird". Hän laulaa myös dueton "Candles" Blainen kanssa. Kaikki kappaleet olivat mukana soundtrack-albumilla Glee: The Music Presents the Warblers, joka julkaistiin 19. huhtikuuta 2011.

Colferin esitykset on huomioitu positiivisin kritiikein, erityisesti kappale "As If We Never Said Goodbye" jaksossa "Tällaiseksi synnyin". The Atlanticin Meghan Brown kertoi, että kappale oli "aivan upea kaikin mahdollisin tavoin". Rolling Stonen Erica Futterman kirjoitti, että se oli "suloisempi kuin viime kauden 'Rose's Turn', vaikka korkeat äänet ja suuret lauluosuudet ovat vielä siellä".

Jaksossa "Naisilta naisille" Kurt laulaa Blainen kanssa Pinkin kappaleen "Perfect". Kappale ylsi 57. sijalle Billboardin listalla, ja TVLinen Michael Slezak antoi sille arvosanaksi "B+".[1] Jaksossa "Kuorolaisten jouluspesiaali", Kurt ja Blaine juontavat Artien (Kevin McHale) ohjaaman jouluspesiaalin televisiossa ja laulavat dueton "Let It Snow". Kappale julkaistiin soundtrack-albumille Glee: The Music, The Christmas Album, Volume 2. Kolmannella tuotantokaudella Kurt laulaa myös kappaleet "I Have Nothing", "Not the Boy Next Door" ja "I'll Remember". TVLinen Michael Slezak kutsui jälkimmäisintä kappaletta "aliarvostetuksi Madonnan balladiksi" ja antoi sille arvosanan "B+".[2] The Washington Postin Jen Chaney sanoi kuitenkin, että se "ei ollut Madonnan parhaimmistoa" ja esitys "ei ollut erityisen muistettava", joten hän antoi sille arvosanan "B−".[3] Entertainment Weeklyn Erin Streckerin arvosana oli "A−", ja hänen mielestään kappaleessa oli "kiva sovitus hänen äänelleen".[4]

Jaksossa "Joutsenlaulu", Kurt laulaa yllättävässä NYADA:n koe-esiintymisessä kappaleen "Being Alive". TVLinen Michael Slezak antoi kappaleelle arvosanaksi "A+" ja se nimettiin myöhemmin yhdeksi parhaimmista kappaleista neljännellä tuotantokaudella".[5][6] Neljännen tuotantokauden joulujaksossa, Kurt ja Blaine esittävät dueton "White Christmas", joka esiintyy soundtrack-albumilla Glee: The Music, The Christmas Album, Volume 3. Jaksossa "Diivat", Kurt esittää kappaleen "Bring Him Home" Rachelin kanssa. Kappale julkaistiin sekä duettoversiona että saatavilla kummankin solistin sooloversiona. Entertainment Weeklyn Erin Strecker puhui positiivisesti esityksestä, kutsuen sitä sanoilla ""Defying Gravity osa 2" NYADA:n opiskelijoille". Jaksossa "Elämän auringonsäteitä", Kurt laulaa Stevie Wonderin kappaleen "You Are the Sunshine of My Life" isälleen. Entertainment Weeklyn Sandra Gonzalez kirjoitti, että esitys oli "enkelimäinen ja suloinen", ja antoi sille arvosanaksi "A−".[7]

Kurt laulaa Beatlesin kappaleet "Got to Get You into My Life" Blainen kanssa ja "Get Back" Rachelin kanssa, joista molemmat ovat mukana soundtrack-albumilla Glee Sings the Beatles. Kurt laulaa dueton "I Believe in a Thing Called Love" yhdessä Elliot Gilbertin (Adam Lambert) kanssa. Entertainment Weeklyn Jodi Walker antoi kappaleelle arvosanaksi "A" ja sanoi, että "Lambertilla on hallussa glamour-rock ja Chris Colferilla falsetti".[8] Jaksossa "Rachel Berry -show", Kurt laulaa dueton "American Boy" Blainen kanssa, joka esiintyy EP:llä Glee: The Music, The Untitled Rachel Berry Project.

Kuudennen tuotantokauden jaksossa "Vahvat naiset", Kurt laulaa Carole Kingin kappaleen "It's Too Late" Blainen kanssa duettona. Kappale on EP:llä Glee: The Music, Jagged Little Tapestry. Entertainment Weeklyn Lincee Ray kirjoitti, että "duetto oli täyteläinen ja lupsakka".[9] Kurt laulaa myös kappaleet "Somebody Loves You" Blainen kanssa, joka esiintyy EP:llä Glee: The Music, Transitioning sekä "Popular" Rachelin kanssa, joka esiintyy EP:llä Glee: The Music, 2009. Viimeinen Colferin esittämä kappale sarjassa oli duetto "Daydream Believer" Blainen kanssa, joka esiintyy EP:llä Glee: The Music, Dreams Come True.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Glee Recap: Objects of Wry Elections TVLine. Viitattu 28.3.2015. (englanniksi)
  2. Glee Season 3 Finale Recap: Bye-Curious TVLine. Viitattu 28.3.2015. (englanniksi)
  3. The ‘Glee’ season finale: Pomp, circumstance, sobbing, singing The Washington Post. Viitattu 28.3.2015. (englanniksi)
  4. Glee season finale recap: Tearin' Up My Heart Entertainment Weekly. Viitattu 28.3.2015. (englanniksi)
  5. Glee Recap: The Best, or Nothing at All TVLine. Viitattu 28.3.2015. (englanniksi)
  6. Glee: 25 Best Musical Performances of Season TVLine. Viitattu 28.3.2015. (englanniksi)
  7. Glee recap: It's a Wonder-ful Life Entertainment Weekly. Arkistoitu 2.4.2015. Viitattu 28.3.2015. (englanniksi)
  8. Glee recap: Best Frenemies 4-ever Entertainment Weekly. Viitattu 28.3.2015. (englanniksi)
  9. Glee recap: 'Jagged Little Tapestry' Entertainment Weekly. Arkistoitu 23.3.2015. Viitattu 28.3.2015. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Kurt Hummel