Tina Cohen-Chang

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tina Cohen-Chang
Jenna Ushkowitz hahmonaan Tina Cohen-Changina Gleen livekonsertissa.
Jenna Ushkowitz hahmonaan Tina Cohen-Changina Gleen livekonsertissa.
Luoja(t) Ryan Murphy
Brad Falchuk
Ian Brennan
Näyttelijä(t) Jenna Ushkowitz
Ensi-
esiintyminen
"Uuteen nousuun"
Henkilötiedot
Koko nimi Tina Cohen-Chang
Ammatti lukiolainen
Asuinpaikka Lima, Ohio, Yhdysvallat
Suhteet
Tutut Mike Chang (ex-poikaystävä)
Artie Abrams (poikaystävä)

Tina Cohen-Chang on kuvitteellinen televisiohahmo yhdysvaltalaisessa sarjassa Glee, joka yhdistelee draamaa, komediaa ja musikaalia. Sarjaa esittää Yhdysvalloissa televisiokanava FOX ja Suomessa AVA. Hahmoa näyttelee Jenna Ushkowitz, joka on esiintynyt sarjassa sen pilottijaksosta lähtien. Tinan hahmon kehittivät Gleen luojat Ryan Murphy, Brad Falchuk ja Ian Brennan. Hän on opiskelija William McKinley -koulussa ja yksi Uusien Tuulien nykyisistä jäsenistä.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäinen tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.
Jenna Ushkowitz (kuvassa) näyttelee Tina Cohen-Changia ohjelmassa Glee.

Gleen pilottijaksossa Tina nähdään koe-esiintymässä Glee-klubiin. Tina saa ensimmäisen soolonsa jaksossa "Paksuna", mutta vaatii lopulta, että Rachel (Lea Michele) saisi kyseisen soolon ettei hän lopettaisi kuoroa. Jaksossa "Kelailua", Tina ja Artie (Kevin McHale) jakavat heidän ensimmäisen suudelmansa, ja Tina tunnustaa ettei hänellä oikeastaan koskaan edes ollut änkytys-ongelmaansa, mutta laittoi asian esille, koska hän on ujo ja halusi välttää ihmisille puhumista. Jaksossa "Madonnan voima", Tina ja muut kuoron tytöt ilmaisevat ongelmiaan poikien kunnioituksesta heitä kohtaan. Artie myöhemmin pyytää anteeksi hänen käytöstään, ja he jakavat suudelman. Tina yrittää auttaa Artieta saavuttaa hänen unelmaansa tanssijana etsimällä tietoa keinoista, joilla hän voisi päästä pois pyörätuolistaan, ja hänen unelmastaan voisi tulla mahdollista. Jaksossa "Teatraalisuus" Tina melkein erotetaan koulusta hänen goottimaisen tyylinsä vuoksi. Tuotantokausi päättyy hänen ja muiden Uusien Tuulien häviöön alueellisissa Vocal Adrenalinelle.

Toinen tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tina palaa kesälomaltaan uuden poikaystävänsä, Mike Changin (Harry Shum Jr.), kanssa, johon hän rakastui aasialaisella leirillä. Huolimatta hänen ex-poikaystävänsä Artien pyrkimyksistä saada hänet takaisin, hän on edelleen kiinnostunut Mikesta. Kun asiat käyvät kireiksi Tinan ja Miken välillä, Tina yrittää voittaa Artien takaisin, mutta Artie kiinnostuukin Brittanysta (Heather Morris) ja antaa hänelle pakit. Kun jalkapallonpelaajat on pakotettu liittymään glee-klubiin, moni heistä lopettaa ja lopputulokseksi heidät potkitaan ulos jalkapallojoukkueesta. Tina suostuu liittymään muiden glee-tyttöjen kanssa kentälle, jotta loput joukkueesta voisivat kilpailla isossa pelissä. Uusien Tuulien tytöt alun perin suunnittelevat makaavansa kentällä kun pojat pelaavat, mutta Tina odottamattomasti nousee ylös sähläillen. Hänen yrityksensä saada touchdown menee mönkään, kun hänet taklataan ja otetaan pois pelistä.

Kolmas tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hänellä ja Mikella oli pitkäkestoisin jatkuva suhde sarjassa, ja hän paljastaa kolmannella kaudella, että hän ja Mike olivat maanneet yhdessä kesän aikana—hän kuvailee sen olleen maagista. Hän auttaa myös Mikea hänen laulamisessaan siihen pisteeseen, että hän voi voittaa Riffin osan itselleen koulun musikaalin koe-esiintymisissä. Kun Rachel saa itsensä keskeytetyksi koulusta kisojen aikaan, Tina laulaa kappaleen "ABC" kisoissa yhdessä Miken kanssa; Uudet Tuulet voittavat. Jaksossa "Ainoat laatuaan", kun Uudet Tuulet alkavat suunnitella soittolistaa lähestyviin loppukilpailuihin, Tina on turhautunut, kun Rachel laulaa jälleen suurimman osan kappaleista samaan aikaan kun hän on jumittunut taustalle, ja kävelee ulos kuorohuoneesta. Kun Rachel yrittää lahjoa hänet peruakseen sanansa, hän kertoo Rachelille, että haluaa itse kokea raikuvat suosionosoitukset. Myöhemmin Tina putoaa suihkulähteeseen ja iskee päänsä, mikä aiheuttaa hänet kokemaan vision, jossa kaikki kuoron jäsenet ovat vaihtaneet rooleja—eritoten, hän näkee itsensä Rachelina ja Rachel Tinana. "Rachel" esittää kappaleen "Because You Loved Me", ja kuoro antaa hänelle toivomansa raikuvat suosionosoitukset. Hän kiittää "Tinaa" tuestaan, ja "Tina" puolestaan antaa "Rachelille" neuvon, kuinka pelastaa hänen epäonnistunut NYADA kokeensa. Sen jälkeen, kun Tina herää takaisin todellisuuteen, hän välittää neuvon Rachelille.

Neljäs tuotantokausi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tina eroaa Miken kanssa ennen loppukesää, ja Mike lähtee kouluun Chicagoon. Tina haluaa olla Uusien Tuulien uusi johtaja, kuten Rachel lupasi hänelle, mutta lopulta paikka menee Blainelle (Darren Criss). Myöhemmin hän kieltäytyy koe-esiintymästä koulun Grease-musikaaliin, kun Mike palaa takaisin auttamaan kuoroa ja koreografioimaan sen, koska ei halua viettää aikaa Miken kanssa, mutta lopulta hyväksyy Janin roolin. Tina ihastuu hänen homoon ystäväänsä Blaineen. Tietämättömänä hänen tunteistaan Tina kamppailee hänen onnettoman rakkautensa kanssa ja lopulta asettuu olemaan Blainen ystävä.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Musiikkiesitykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Gleen cover-versio Cyndi Lauperin kappaleesta "True Colors", jossa Ushkowitz lauloi Tinana, julkaistiin saataville digitaalisena latauksena, ja se oli mukana Glee: The Music, Volume 2 -albumilla. Zap2itin kirjoittaja Liz Pardue oli tyytyväinen sooloon, ja Raymund Flandez The Wall Street Journalilta ylisti kappaletta nostaen esiin Ushkowitzin "vahvan ja kristallisen äänen".

Tina ja Mike lauloivat yhdessä dueton "Sing!" toisen kauden jaksossa "Duettoja", mikä oli Aly Semigranin (MTV:ltä) ja Anthony Benignon (Daily Newsilta) suosikkikohta jaksosta. Vanity Fairin Brett Berk antoi sille neljä tähteä viidestä, korkeimman arvosanansa koko jaksosta.

Jaksossa "Tukiopetusta" Ushkowitz lauloi Amber Rileyn kanssa kappaleen "Dog Days Are Over". Hankinson sanoi, että esitys välittää "tarkan merkin korkeasta energiasta mitä rakastan eniten," ja Jen Harper Buddy TV:ltä oli samoin vaikuttunut. Entertainment Weeklyn Tim Stack antoi sille arvosanan "A" ja sanoi, että sarjan luoja Ryan Murphy "valitsi täydelliset tytöt tähän coveriin".

Jaksossa "Ihana nuoruus" Ushkowitz lauloi yhtenä päävokalisteista kappaleen "ABC". Billboardin Rae Votta korosti, miten esitys osoitti "kuinka ihana laulaja Tina on" ja BuddyTV:n toimittaja John Kubicek sanoi nauttineensa siitä "lähinnä siksi, koska Tina ansaitsee enemmän lauluaikaa". Tina laulaa kappaleen "L-O-V-E" Miken kanssa jaksossa "Rakkauden asialla", minkä The Washington Postin Jen Chaney luonnehti "söpöksi ja eläväksi", ja HuffPost TV:n Crystal Bell kutsui sitä "ehdottoman täydelliseksi". Michael Slezak TVLineltä kehui heidän "ihania ääniä" ja antoi sille arvosanan "B".

Tina esitti Rachelina kappaleen "Because You Loved Me", mikä sai myönteisiä arvioita. Molemmat Chaney ja Entertainment Weeklyn Erin Strecker totesivat, että oikea Rachel olisi esittänyt kappaleen paremmin, ja MTV:n Jyll Saskin oli enemmän suorasanaisempi: "Me rakastamme sinua Tina, mutta sinä et vain pysty laulamaan niin kovaa kuin Rachel". Ushkowitz esitti myös yhdessä Michelen kanssa kappaleen "Flashdance... What a Feeling". Molemmat Saskin ja Chaney löysivät esityksen puutteellisena; edeltävä kirjoitti, että "jokin tästä versiosta vaipuu latteaksi", ja Chaney sanoi ettei "se ollut niin huima kuin se olisi voinut olla", vaikka "kohta, jossa Rachelin ja Tinan välille syntyy side oli ihana".

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Tina Cohen-Chang