Tyra Banks

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tyra Banks
Tyra Banks Cannesin elokuvajuhlilla vuonna 2000.
Tyra Banks Cannesin elokuvajuhlilla vuonna 2000.
Syntynyt 4. joulukuuta 1973 (ikä 41)
Los Angeles, Kalifornia
Ammatti malli, talk show -juontaja, laulaja, näyttelijä
Kotisivu http://www.tyrabanks.com/

Tyra Lynne Banks (s. 4. joulukuuta 1973 Los Angeles, Kalifornia) on yhdysvaltalainen malli, televisiokasvo, talk show -juontaja, laulaja ja näyttelijä. Hän on yksi maailman tunnetuimmista tummaihoisista malleista ja neljänneksi eniten ansaitseva huippumalli. Vuonna 2005 hänen omaisuutensa arvo oli 53,5 miljoonaa dollaria. Vuodessa Banksin omaisuus kasvaa noin 18 miljoonalla dollarilla.lähde?

Banks sai ensimmäisen mallisopimuksen Elite-mallitoimistolta ollessaan 17-vuotias. Hänen kykynsä huomattiin pian ja hän pääsi catwalkeille Pariisiin, Lontooseen, Milanoon ja Tokioon, Versacen ja Dolce & Gabbanan mallina. Muita tunnettuja mallisopimuksia hän on solminut muun muassa Pepsin, CoverGirlin, Niken, Yves Saint Laurentin ja Tommy Hilfigerin kanssa ja poseerannut esimerkiksi Ellen, Cosmopolitanin ja Voguen kansissa. Vuonna 1997 hän voitti VH1:n tittelin ”Vuoden huippumalli”. Banks on tullut myös tunnetuksi silikoni-implanttien vastustajana.lähde?

Tyra Banks tuottaa, tuomaroi ja juontaa Huippumalli haussa (America's Next Top Model) -tosi-TV-sarjaa. Sarjan toisella tuotantokaudella malliksi haluavia nuoria naisia tanssi hänen ”Shake Ya Body” -musiikkivideollansa. Kappale on julkaistu singlenä. Aiemmin Banks on itse esiintynyt sivuosassa Michael JacksoninBlack or White” -musiikkivideolla ja George Michaelin musiikkivideolla ”Too Funky”.

Banks on seurustellut useiden miesten kanssa. Heitä ovat elokuvaohjaaja John Singleton, sijoittaja Craig Davis, koripalloilija Chris Webber ja laulaja Seal.

Vuonna 2005 Banks lopetti uransa catwalkilla, mutta ilmoitti vielä poseeraavansa lehtien kansikuvissa.

Jouluna 2005 nähtiin ensimmäinen jakso The Tyra Banks Show -talk show'ta, jota Banks juonsi ja tuotti. Viimeinen jakso nähtiin Yhdysvalloissa 28. toukokuuta 2010.

Tyra Banks on jakanut mielipiteitä painonsa takia, hän on rikkonut Hollywoodin kauneusihanteita olemalla normaalipainoinen, eikä nollakokoa. Banks on kertonut rakastavansa vartaloaan. Hän kuitenkin laihdutti noin 15 kiloa vuonna 2007 hänen painostaan nousseen kohun jälkeen.[1]

Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Televisio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • ”Be a Star” (Single elokuvasta Life-Size, 2000)
  • ”Shake Ya Body” (Single, 2005)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tyra Banks: Ilkeät kommentit ulkonäöstä satuttavat yhä 27.2.2008. Iltalehti. Viitattu 8.7.2011.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]