Kathy Griffin

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Kathy Griffin
Kathy Griffin vuonna 2008.
Kathy Griffin vuonna 2008.
Syntymäaika 4. marraskuuta 1960 (ikä 53)
Syntymäpaikka Chicago, Illinois
Aktiivisena 1980-luku -
Oikea nimi Kathleen Mary Griffin
Merkittävät roolit Vicki Groener sarjassa Hei, olen Susan
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb
Palkinnot

Parhaan tosi-tv-sarjan Emmy
2007 Kathy Griffin: My life on the D-list
Parhaan tosi-tv-sarjan Emmy
2008 Kathy Griffin: My life on the D-list

Kathy Griffin (s. 4. marraskuuta 1960) on yhdysvaltalainen stand up -koomikko, näyttelijä ja juontaja. Griffin on tunnettu roolistaan Vicki Groenerinä sarjassa Hei, olen Susan, mutta suureen julkisuuteen hän nousi omaa elämäänsä esittelevän tositelevisiosarjan myötä. Kathy Griffin: My Life on the D-List esittelee Kathy Griffinin elämää D-luokan julkkiksena Yhdysvalloissa. Sarja on noussut suureen suosioon kotimaassaan ja sitä on esitetty myös Yhdysvaltojen ulkopuolella. Suomessa sarjaa on esittänyt Subtv nimellä Takana loistava tulevaisuus.

Kathy Griffin on voittanut tositelevisiosarjallaan Emmy-palkinnot sekä vuonna 2007 että 2008. Griffin on tehnyt töitä myös ääninäyttelijänä sekä tv-juontajana.

Lapsuus ja nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Griffin on nuorin viidestä sisaruksestaan. Hän syntyi chicagolaisessa Oak Parkin lähiössä Illinoissa. Hänen äitinsä Maggie oli sairaalan hallintovastaava ja hänen isänsä John oli elektroniikkaliikkeen johtaja.[1] Hänet kasvattettiin katolilaiseksi ja hän opiskeli myös katolilaisessa koulussa, mutta nykyisin hän pitää itseään "langenneena katolilaisena". Eräässä esiintymisessään hän sanoi, että hän lankesi niin pitkälle että heräsi Pekingissä. Griffin opiskelija Oak Park and River Forest High Schoolissa, josta hän valmistui vuonna 1978.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Griffin aloitti esiintymisen 1980-luvun alussa losangelesilaisessä improvisointiryhmässä nimeltään The Groundlings. Griffin kertoi myöhemmin yhdysvaltalaisen E!-kanavan haastattelussa, että hän kävi usein katsomassa The Groundlingsin esityksiä ennen kuin päätti itse liittyä. Liittymisen jälkeen Griffin ryhtyi esittämään stand up -komiikkaa ja hänestä tuli osa nopeasti kasvavaa vaihtoehtoisen komedian liikettä Los Angelesissä. Tällöin hän esiintyi Un-Cabaret järjestön järjestämissä tilaisuuksissa, sekä omassa stand up -show’ssaan Hot Cup of Talk, josta myöhemmin vuonna 1998 tuli myös hänen omien HBO-kanavalla esitettävien ohjelmien nimi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]