Luettelo Keski-Euroopan mäkiviikon kärkikolmikoista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo Keski-Euroopan mäkiviikon kokonaiskilpailun kärkikolmikoista.

Vuosi Voittaja Toinen Kolmas
1953 Itävallan lippu Josef Bradl Norjan lippu Halvor Næs Norjan lippu Asgeir Dölplads
1954 Norjan lippu Olav Björnstad Suomen lippu Eino Kirjonen Itävallan lippu Josef Bradl
1955 Suomen lippu Hemmo Silvennoinen Suomen lippu Eino Kirjonen Suomen lippu Aulis Kallakorpi
1956 Neuvostoliiton lippu Nikolai Kamenski Itävallan lippu Josef Bradl Neuvostoliiton lippu Nikolai Shamov
1957 Suomen lippu Pentti Uotinen Suomen lippu Eino Kirjonen Saksan lippu Max Bolkart
1958 Itä-Saksan lippu Helmut Recknagel Neuvostoliiton lippu Nikolai Shamov Neuvostoliiton lippu Nikolai Kamenski
1959 Itä-Saksan lippu Helmut Recknagel Itävallan lippu Walter Habersatter Norjan lippu Arne Höl
1960 Saksan lippu Max Bolkart Itävallan lippu Albin Plank Itävallan lippu Otto Leodolter
1961 Itä-Saksan lippu Helmut Recknagel Itävallan lippu Otto Leodolter Suomen lippu Kalevi Kärkinen
1962 Suomen lippu Eino Kirjonen Itävallan lippu Willi Egger Suomen lippu Hemmo Silvennoinen
1963 Norjan lippu Toralf Engan Norjan lippu Torbjörn Yggeseth Saksan lippu Max Bolkart
1964 Suomen lippu Veikko Kankkonen Norjan lippu Torbjörn Yggeseth Itävallan lippu Baldur Preiml
1965 Norjan lippu Torgeir Brandtzæg Norjan lippu Bjørn Wirkola Tšekin lippu Dalibor Motejlek
1966 Suomen lippu Veikko Kankkonen Itä-Saksan lippu Dieter Neuendorf Norjan lippu Bjørn Wirkola
1967 Norjan lippu Bjørn Wirkola Itävallan lippu Sepp Lichtenegger Itä-Saksan lippu Dieter Neuendorf
1968 Norjan lippu Bjørn Wirkola Tšekin lippu Jiří Raška Itä-Saksan lippu Dieter Neuendorf
1969 Norjan lippu Bjørn Wirkola Tšekin lippu Jiří Raška Tšekin lippu Zbynek Hubac
1970 Itä-Saksan lippu Horst Queck Norjan lippu Bjørn Wirkola Neuvostoliiton lippu Gari Napalkov
1971 Tšekin lippu Jiří Raška Norjan lippu Ingolf Mork Tšekin lippu Zbynek Hubac
1972 Norjan lippu Ingolf Mork Itä-Saksan lippu Henry Glass Suomen lippu Tauno Käyhkö
1973 Itä-Saksan lippu Rainer Schmidt Itä-Saksan lippu Hans-Georg Aschenbach Neuvostoliiton lippu Sergei Botshkov
1974 Itä-Saksan lippu Hans-Georg Aschenbach Sveitsin lippu Walter Steiner Itä-Saksan lippu Bernd Eckstein
1975 Itävallan lippu Willi Pürstl Itävallan lippu Edi Federer Itävallan lippu Karl Schnabl
1976 Itä-Saksan lippu Jochen Danneberg Itävallan lippu Karl Schnabl Itävallan lippu Reinhold Bachler
1977 Itä-Saksan lippu Jochen Danneberg Sveitsin lippu Walter Steiner Itä-Saksan lippu Henry Glass
1978 Suomen lippu Kari Ylianttila Itä-Saksan lippu Matthias Buse Itä-Saksan lippu Martin Weber
1979 Suomen lippu Pentti Kokkonen Sveitsin lippu Hansjörg Sumi Itä-Saksan lippu Jochen Danneberg
1980 Itävallan lippu Hubert Neuper Itä-Saksan lippu Henry Glass Itä-Saksan lippu Martin Weber
1981 Itävallan lippu Hubert Neuper Itävallan lippu Armin Kogler Suomen lippu Jari Puikkonen
1982 Itä-Saksan lippu Manfred Deckert Norjan lippu Roger Ruud Norjan lippu Per Bergerud
1983 Suomen lippu Matti Nykänen Itä-Saksan lippu Jens Weißflog Kanadan lippu Horst Bulau
1984 Itä-Saksan lippu Jens Weißflog Itä-Saksan lippu Klaus Ostwald Suomen lippu Matti Nykänen
1985 Itä-Saksan lippu Jens Weißflog Suomen lippu Matti Nykänen Itä-Saksan lippu Klaus Ostwald
1986 Itävallan lippu Ernst Vettori Itävallan lippu Franz Neuländtner Suomen lippu Jari Puikkonen
1987 Itävallan lippu Ernst Vettori Norjan lippu Vegard Opaas Itä-Saksan lippu Ulf Findeisen
1988 Suomen lippu Matti Nykänen Itä-Saksan lippu Jens Weißflog Tšekin lippu Jiří Parma
1989 Suomen lippu Risto Laakkonen Suomen lippu Matti Nykänen
Itä-Saksan lippu Jens Weißflog
-
1990 Saksan lippu Dieter Thoma Tšekin lippu Frantisek Jez Itä-Saksan lippu Jens Weißflog
1991 Saksan lippu Jens Weißflog Itävallan lippu Andreas Felder Saksan lippu Dieter Thoma
1992 Suomen lippu Toni Nieminen Itävallan lippu Martin Höllwarth Itävallan lippu Werner Rathmayr
1993 Itävallan lippu Andreas Goldberger Japanin lippu Noriaki Kasai Tšekin lippu Jaroslav Sakala
1994 Norjan lippu Espen Bredesen Saksan lippu Jens Weißflog Itävallan lippu Andreas Goldberger
1995 Itävallan lippu Andreas Goldberger Japanin lippu Kazuyoshi Funaki Suomen lippu Janne Ahonen
1996 Saksan lippu Jens Weißflog Suomen lippu Ari-Pekka Nikkola Itävallan lippu Reinhard Schwarzenberger
1997 Slovenian lippu Primoz Peterka Itävallan lippu Andreas Goldberger Saksan lippu Dieter Thoma
1998 Japanin lippu Kazuyoshi Funaki Saksan lippu Sven Hannawald Suomen lippu Janne Ahonen
1999 Suomen lippu Janne Ahonen Japanin lippu Noriaki Kasai Japanin lippu Hideharu Miyahira
2000 Itävallan lippu Andreas Widhölzl Suomen lippu Janne Ahonen Saksan lippu Martin Schmitt
2001 Puolan lippu Adam Małysz Suomen lippu Janne Ahonen Saksan lippu Martin Schmitt
2002 Saksan lippu Sven Hannawald Suomen lippu Matti Hautamäki Itävallan lippu Martin Höllwarth
2003 Suomen lippu Janne Ahonen Saksan lippu Sven Hannawald Puolan lippu Adam Małysz
2004 Norjan lippu Sigurd Pettersen Itävallan lippu Martin Höllwarth Slovenian lippu Peter Zonta
2005 Suomen lippu Janne Ahonen Itävallan lippu Martin Höllwarth Itävallan lippu Thomas Morgenstern
2006 Suomen lippu Janne Ahonen
Tšekin lippu Jakub Janda
- Norjan lippu Roar Ljøkelsøy
2007 Norjan lippu Anders Jacobsen Itävallan lippu Gregor Schlierenzauer Sveitsin lippu Simon Ammann
2008 Suomen lippu Janne Ahonen Itävallan lippu Thomas Morgenstern Saksan lippu Michael Neumayer
2009 Itävallan lippu Wolfgang Loitzl Sveitsin lippu Simon Ammann Itävallan lippu Gregor Schlierenzauer
2010 Itävallan lippu Andreas Kofler Suomen lippu Janne Ahonen Itävallan lippu Wolfgang Loitzl
2011 Itävallan lippu Thomas Morgenstern Sveitsin lippu Simon Ammann Norjan lippu Tom Hilde
2012 Itävallan lippu Gregor Schlierenzauer Itävallan lippu Thomas Morgenstern Itävallan lippu Andreas Kofler
2013 Itävallan lippu Gregor Schlierenzauer Norjan lippu Anders Jacobsen Norjan lippu Tom Hilde
2014 Itävallan lippu Thomas Diethart Itävallan lippu Thomas Morgenstern Sveitsin lippu Simon Ammann

Tilastoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kokonaiskilpailun voitot maittain[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

¹ Jens Weißflog voitti 2 mäkiviikkoa Itä-Saksan urheilijana ja 2 mäkiviikkoa Saksojen yhdistymisen jälkeen Saksan urheilijana

Menestyneimmät hyppääjät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Urheilija Voitot Kakkossijat Kolmossijat
Janne Ahonen 5 3 2
Jens Weissflog 4 4 1
Bjørn Wirkola 3 2 1
Helmut Recknagel 3 0 0
Matti Nykänen 2 2 1

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]