Killing Floor

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Killing Floor
Kehittäjä Tripwire Interactive
Julkaisija Tripwire Interactive
Jakelija Steam ja Humble Store
Pelisarja Killing Floor
Pelimoottori Unreal Engine 2.5
Julkaistu Steam
14. toukokuuta 2009
Lajityyppi ensimmäisen persoonan ammuntapeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus PEGI: 18+[1]
Alusta Microsoft Windows, OS X, Linux
Jakelumuoto Steam-lataus
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Killing Floor on Tripwire Interactiven kehittämä ja julkaisema ensimmäisen persoonan ammuntapeli. Peli, joka tunnettiin Unreal Tournament 2004:n modina, tuli Steamin vähittäismyyntiin 14. toukokuuta 2009. Peli on tarkoitettu 1–6 pelaajalle.

Killing Flooriin on julkaistu useita ladattavia sisältöpaketteja. Paketit sisältävät uusia pelattavia hahmoja ja aseita.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peliä pelataan 1–6 pelaajan ryhmässä. Pelaajien tulee selviytyä vihollisaalloista, joita on 4–10 pelin asetuksista riippuen. Kun kaikki aallon viholliset on tapettu, pelaajat pystyvät ostamaan uusia varusteita ja täydentämään panoksia kaupassa, joka on avoinna yhden minuutin.

Pelaajan täytyy valita hahmoluokka seitsemästä eri vaihtoehdosta. Kullakin luokalla on sille määritetyt aseet, joihin luokan valitseminen antaa hinnanalennuksen ja yleensä myös lisävauriota ja latausnopeutta. Lisäksi kullakin luokalla on omat erikoiskykynsä. Hahmoluokat aloittavat tasolta 0, jolloin edut ovat vielä vähäiset, mutta tasojen noustessa myös edut paranevat. Toteuttamalla hahmoluokan kehitysvaatimuksia voi kussakin hahmoluokassa kehittyä yhteensä tasolle 6 asti.

Hahmoluokat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viholliset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin vihollisina toimivat ns. specimenit, hirviöt joita on kymmentä eri tyyppiä. Osa hirviöistä tulee vasta myöhemmissä aalloissa, joten jokainen aalto on edellistä vaarallisempi. Myöhemmissä aalloissa tulee myös enemmän vihollisia kuin aiemmissa.

  • Clot on heikoin ja yleisin specimen. Clot ottaa pelaajasta kiinni, mikäli se pääsee tarpeeksi lähelle. Berserker-perkki on immuuni clotin tarttumiselle.
  • Crawler on melko heikko, mutta pieni specimen. Crawlerit kulkevat yleensä pienissä ryhmissä ja ovat joskus vaikeita tappaa, koska ne liikkuvat matalalla ja hyppivät.
  • Bloat on hyvin hitaasti liikkuva ja kestävä specimen. Mikäli bloat pääsee lähelle, se lyö lihakirveellä ja oksentaa happoa pelaajan päälle. Bloatin kuollessa se räjähtää ja happoa lentää ympäriinsä.
  • Gorefast on nopea ja hyvin vahva specimen. Päästyään riittävän lähelle se rupeaa juoksemaan pelaajaa päin kovaa vauhtia ja lyö kädessään olevalla pitkällä terällä.
  • Stalker on nopea, mutta heikko specimen. Stalker liikkuu näkymättömänä, mutta kun se pääsee tarpeeksi lähelle pelaajaa, se tulee näkyviin ja iskee. Stalkerit liikkuvat yleensä pienissä ryhmissä ja Kommando voi nähdä ne.
  • Siren on hidas, mutta hyvin vaarallinen specimen. Siren kirkuu ja tekee paljon vahinkoa pelaajiin suurella alueella. Sirenin kirkuminen rikkoo ilmassa lentävät kranaatit ja raketit, jos ne tulevat ”kirkumisalueelle”.
  • Husk on vahva, muttei kovin kestävä specimen. Husk ampuu tulta aseestaan pitkälle matkalle, josta pelaaja voi syttyä palamaan ja kärsiä paljon vahinkoa.
  • Scrake on hyvin vahva ja kestävä specimen. Scrakella on toisessa kädessä moottorisaha, jolla se tekee suurta vahinkoa. Kun Scrake saa tarpeeksi osumaa, se tulee juosten kovaa vauhtia pelaajaa päin ja iskee moottorisahallaan. Pelaaja ei voi paeta Scrakea sen nopeuden vuoksi.
  • Fleshpound on voimakas ja kestävä specimen. Kun pelaaja tekee liian paljon vahinkoa liian nopeasti Fleshpoundiin, se rupeaa juoksemaan pelaajaa kohti ja tekee suunnatonta vahinkoa. Tämän jälkeen se rauhoittuu ja kävelee hitaasti, odottaen seuraavaa uhriaan. Fleshpoundin suuttuessa pelaajan on hankala paeta sitä sen nopeuden takia. Jos Fleshpoundia lähtee karkuun ja pääsee tarpeeksi kauaksi, se suuttuu sekä juoksee kohteen kiinni ja iskee.
  • Patriarch tulee pelaajia vastaan kun kaikki aallot on suoritettu. Se on pelin kestävin ja voimakkain specimen. Patriarchilla on aseinaan minigun ja raketinheitin. Päästyään lähelle se alkaa iskeä pelaajaa käsillään. Kun pelaajat tekevät tarpeeksi vahinkoa Patriarchiin, se menee näkymättömäksi keräämään energiansa takaisin. Patriarch voi kuitenkin parantaa itsensä vain kolme kertaa. Pelaajien on hankala paeta Patriarchia sen nopeuden takia. Patriarchin tapettuaan pelaajat voittavat pelin.

Kartat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Killing Floorin karttoihin (engl. maps) kuuluvat muun muassa laboratorio, sairaala, erilaisia rakennuksia, sekä kaupunki-ja metsäalueita. Pelaajat ovat myös tehneet omia karttoja peliin, joita voi ladata ilmaiseksi internetistä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]