Kevin Ratcliffe

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kevin Ratcliffe (s. 12. marraskuuta 1960 Mancot, Wales) on walesilainen entinen jalkapalloilija. Ratcliffe oli Evertonin keskuspuolustaja lähes koko 1980-luvun. Ratcliffe oli Evertonin oma kasvatti ja toimi joukkueen kapteenina 23-vuotiaasta alkaen, ja jo vuodesta 1984 myös Walesin jalkapallomaajoukkueen kapteenina. Evertonin toistaiseksi viimeisin suuri menestysjakso osui Ratcliffen aikaan, sillä seura voitti hänen johdollaan Englannin cupin vuonna 1984, Englannin liigan vuosina 1985 ja 1987 sekä Euroopan cupvoittajien cupin vuonna 1985. Hän on siten Evertonin kaikkien aikojen menestyksekkäin kapteeni.

Ratcliffe edusti Walesia 59 A-maaottelussa vuosina 1981–1993[1] muttei pelannut koskaan jalkapallon arvokisoissa, vaikka hänen johtamaansa maajoukkueeseen kuului useita aikansa suurpelaajia, kuten Neville Southall, Mark Hughes ja Ian Rush.

Ratcliffen auktoriteetti kentällä perustui kovaan pelitapaan. Keskuspuolustajaksi suhteellisen lyhyenä (5'11", n. 180,5 cm) hän ei taistellut ensisijaisesti korkeista keskityspalloista, vaan luotti parhaimmillaan häikäisevään nopeuteensa ja vahvaan taklauspeliin. Pidemmät loukkaantumisjaksot 1980-luvun loppupuolella heikensivät tyypilliseen tapaan hänen nopeuttaan, mistä käytännössä seurasi vähitellen putoaminen huipputasolta. Ratcliffe pelasi Evertonissa eri kilpailuissa yli 500 ottelua (359 liigaottelua), joissa hän teki kaksi maalia. Ironisesti toinen näistä maaleista oli löysä kaukolaukaus paikallisvastustaja Liverpoolia vastaan vuonna 1986. Evertonista lähdettyään Ratcliffe edusti vielä skotlantilaista Dundeeta sekä Englannin liigan Cardiffia, Derbya sekä Chester Cityä. Peliuransa jälkeen hän on toiminut Chester Cityn ja Shrewsbury Townin managerina. Ratcliffe työskentelee nykyisin BBC Walesin urheilutoimituksessa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Passo Alpuin, Luis Fernando: Wales - Record International Players 5.7.2018. RSSSF. Viitattu 9.11.2018. (englanniksi)
Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.