Eugen Sterpu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Eugen Sterpu
Henkilötiedot
Syntynyt10. kesäkuuta 1963
Dămăşcani, Moldavian SNT, Neuvostoliitto)
Kansalaisuus moldovalainen
Taiteilija
Ala taidemaalari

Eugen Sterpu (kutsumanimeltään Gicu, s. 10. kesäkuuta 1963 Dămăşcani, Moldavian SNT, Neuvostoliitto) on virolainen taidemaalari, joka asuu ja työskentelee Tallinnassa.

Opiskelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eugen Sterpu opiskeli vuosina 19751981 Moldavian Taidekorkeakoulussa ja vuosina 19811989 Eesti Riiklik Kunstiinstituutissa ( vuodesta 1989 Eesti Kunstiakadeemia ) erikoistuen kuvanveistoon. Vuosina 19941995 hän opetti Moldovan Taidekorkeakoulussa.

Näyttelyitä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eugen Sterpulla on ollut yksityis- ja yhteisnäyttelyitä Moldovassa, Romaniassa, Tanskassa, Virossa, Suomessa, Ruotsissa sekä Venäjällä. Yhteisnäyttely Viive Sterpun kanssa huhtikuussa 2012 Turussa Galleria Reginassa.

Tekniikka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sterpu on keksinyt erikoisen ja omatakeisen tavan työstää pastelleilla. Hän piirtää hiekkapaperille ja käyttää siinä lakkaa. Tuloksena on voimakkat ja selvät värit. Kuvaan käytetään sopivaa paspartuta, jonka avulla värien kontrasti ja kirkkaus saadaan hienovaraisesti esille. Kuvanveistäjäkoulutus on syventänyt hänen käsitystään arkkitehtuurista ja sitä hän mielellään kuvaa töissään. Sterpun oman tekniikan avulla hänen käsistään syntyvä työ on kolmiuloitteista.

Hänen taiteensa kokijat muodostavat oman käsityksensä Sterpun taisteesta, joidenkin mielestä hän on surrealisti ja joidenkin taas postmodernisti. Taiteilija itse ei halua olla sidottuna mihinkään ismiin.

Jäsenyydet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eugen Sterpu on Eesti Kunstnike Liit (Viron taiteilijaliiton) jäsen.

Perhesuhteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eugen Sterpu oli naimisissa taiteilija Viive Sterpun kanssa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]