Yhdistyneiden kansakuntien kauppa- ja kehityskonferenssi

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Yhdistyneiden kansakuntien kauppa- ja kehityskonferenssi[1] (UNCTAD, engl. United Nations Conference on Trade and Development) on vuonna 1964 perustettu pysyvä hallitustenvälinen toimielin, joka on keskeisin YK:n yleiskokouksen kauppaa, investointeja ja kehitystä käsittelevä osa.

Järjestön tavoitteena on maksimoida kauppa-, investointi- ja kehitysmahdollisuudet kehitysmaille ja auttaa niitä integroitumaan maailman talouteen tasa-arvoiselta pohjalta. Järjestö luotiin kehitysmaiden kansainvälisiä markkinoita, monikansallisia yhtiöitä sekä rikkaiden ja köyhien maiden eriarvoisuutta koskevien huolien pohjalta. Uusi kansainvälinen talousjärjestys oli UNCTADiin liitetty laajamittainen talouspoliittinen ohjelma 1970-luvulla.

Nykyään UNCTADissa on 191 jäsentä. Sen päämaja sijaitsee Genevessä. Työntekijöitä on 400 ja vuosittainen budjetti on noin 50 miljoonaa dollaria.lähde?

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. YK-sanasto Suomen YK-liitto. Viitattu 25.10.2016.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä järjestöön, yhdistykseen tai organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.