Luettelo Yhdistyneiden kansakuntien suurlähettiläistä

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo Yhdistyneiden kansakuntien suurlähettiläistä.

Yhdistyneiden kansakuntien suurlähettiläät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jäsenvaltiot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Järjestys Valtio Edustaja Vuodesta
1. Afganistanin lippu Afganistan Zahir Tanin 2006
2. Albanian lippu Albania Ferit Hoxha 2009
3. Algerian lippu Algeria Sabri Boukadoum 2014
4. Andorran lippu Andorra Narcís Casal de Fonsdeviela 2009
5. Angolan lippu Angola Ismael Abraão Gaspar Martins 2001
6. Antigua ja Barbudan lippu Antigua ja Barbuda Walton Alfonso Webson 2014
7. Argentiinan lippu Argentiina María Cristina Perceval 2012
8. Armenian lippu Armenia Zohrab Mnatsakanyan 2014
9. Australian lippu Australia Gillian Elizabeth Bird 2015
10. Itävalta Martin Sajdik 2012
11. Azerbaidžanin lippu Azerbaidžan Yashar T. Aliyev 2014
12. Bahaman lippu Bahama Elliston Rahming 2013
13. Bahrainin lippu Bahrain Jamal Fares Alrowaiei 2011
14. Bangladeshin lippu Bangladesh Abulkalam Abdul Momen 2009
15. Barbadoksen lippu Barbados Juliette Rosita Riley Charge d'affaires
16. Valko-Venäjän lippu Valko-Venäjä Andrei Dapkiunas 2012
17. Belgian lippu Belgia Bénédicte Frankinet 2013
18. Belizen lippu Belize Lois Michele Young 2012
19. Beninin lippu Benin Jean-Francis Régis Zinsou 2010
20. Bhutanin lippu Bhutan Kunzang Choden Namgyel 2014 [1]
21. Bolivian lippu Bolivia Sacha Sergio Llorentty Solíz 2012
22. Bosnia ja Hertsegovinan lippu Bosnia ja Hertsegovina Mirsada Čolaković 2012
23. Botswanan lippu Botswana Charles Thembani Ntwaagae 2008
24. Brasilian lippu Brasilia Antonio de Aguiar Patriota 2013
25. Brunein lippu Brunei Dato Abdul Ghafar Ismail 2013
26. Bulgarian lippu Bulgaria Stefan Tafrov 2012
27. Burkina Fason lippu Burkina Faso Der Kogda 2011
28. Burundin lippu Burundi Albert Shingiro 2014
29. Kap Verde Fernando Jorge Wahnon Ferreira 2014
30. Kambodža Ry Tuy 2014
31. Kamerun Michel Tommo Monthé 2008
32. Kanada Guillermo Rishchynski 2011
33. Keski-Afrikan tasavalta Ambroisine Kpongo 2014
34. Tšadin lippu Tšad Mahamat Zene Cherif 2013
35. Chilen lippu Chile Cristián Barros Melet 2014
36. Kiina Liu Jieyi 2013
37. Kolumbia Maria Emma Mejia Vélez 2014
38. Komorit Mohamed Soilihi Soilih 2014
39. Kongon tasavalta Raymond-Serge Balé 2008
40. Costa Rican lippu Costa Rica Juan Carlos Mendoza García 2014
41. Norsunluurannikon lippu Norsunluurannikko Youssoufou Bamba 2010
42. Kroatia Vladimir Drobnjak 2013
43. Kuuba Rodolfo Reyes Rodríguez 2013
44. Kypros Nicholas Emiliou 2012
45. Tšekin lippu Tšekki Edita Hrdá 2011
46. Korean demokraattinen kansantasavalta Ja Song Nam 2014
47. Kongon demokraattinen tasavalta Ignace Gata Mavita wa Lufuta 2012
48. Tanskan lippu Tanska Ib Petersen 2013
49. Djiboutin lippu Djibouti Roble Olhaye 1988
50. Dominican lippu Dominica Vince Henderson 2010
51. Dominikaanisen tasavallan lippu Dominikaaninen tasavalta Francisco Antonio Cortorreal 2014
52. Ecuadorin lippu Ecuador Xavier Lasso Mendoza 2012
53. Egyptin lippu Egypti Amr Abdellatif Aboulatta 2014
54. El Salvadorin lippu El Salvador Rubén Ignacio Zamora Rivas 2014
55. Päiväntasaajan Guinean lippu Päiväntasaajan Guinea Anatolio Ndong Mba 2010
56. Eritrean lippu Eritrea Girma Asmerom Tesfay 2014
57. Viron lippu Viro Margus Kolga 2010
58. Etiopia Tekeda Alemu 2011
59. Fidži Peter Thomson 2010
60. Suomen lippu Suomi Kai Sauer 2014
61. Ranskan lippu Ranska Francois Delattre 2009
62. Gabon Nelson Messone 2011
63. Gambia Mamadou Tangara 2013
64. Georgia Kaha Imnadze[2] 2013
65. Saksan lippu Saksa Harald Braun 2014
66. Ghana Ken Kanda 2011
67. Kreikka Catherine Boura 2015
68. Grenada Denis G. Antoine 2013
69. Guatemala Fernando Carrera Castro 2014
70. Guinea Mamadi Touré 2011
71. Guinea-Bissau João Soares Da Gama 2010
72. Guyana George Wilfred Talbot 2012
73. Haiti Denis Regis 2013
74. Honduras Mary Elizabeth Flores 2010
75. Unkarin lippu Unkari Katalin Annamária Bogyay 2015
76. Islannin lippu Islanti Einar Gunnarsson 2015
77. Intia Asoke Kumar Mukerji 2013
78. Indonesia Desra Percaya 2012
79. Iran Gholamali Khoshroo 2015
80. Irak Mohamed Ali Alhakim 2013
81. Irlanti David Donoghue 2013
82. Israelin lippu Israel Ron Prosor 2011
83. Italia Sebastiano Cardi 2013
84. Jamaika Courtenay Rattray 2013
85. Japani Motohide Yoshikawa 2013
86. Jordania Dina Kawar 2014
87. Kazakstan Kairat Abdrakhamov 2014
88. Kenia Macharia Kamau 2010
89. Kiribati Makurita Baaro 2013
90. Kuwait Mansour Ayyad SH A Alotaibi 2010
91. Kirgisia Talaibek Kydyrov 2010
92. Laos Khiane Phansourivong 2014
93. Latvia Jānis Mažeiks 2013
94. Libanon Nawaf Salam 2007
95. Lesotho Kelebone Maope 2013
96. Liberia Marjon V. Kamara[3] 2009
97. Libya Ibrahim Dabbashi 2013
98. Liechtenstein Christian Wenaweser 2002
99. Liettua Raimonda Murmokaitė 2012
100. Luxemburg Sylvie Lucas 2008
101. Madagaskarin lippu Madagaskar Zina Andrianarivelo-Razafy 2002
102. Malawin lippu. Malawi Brian Bowler 2014
103. Malesian lippu Malesia Datuk Hussein Haniff 2011
104. Malediivien lippu Malediivit Ahmed Sareer 2012
105. Malin lippu. Mali Sékou Kassé 2013
106. Maltan lippu. Malta Christopher Grima 2012
107. Marshallinsaarten lippu. Marshallinsaaret Deborah Barker-Manase Chargé d'affaires
108. Mauritanian lippu. Mauritania Sidi Mohamed Ould Boubacar 2014
109. Mauritiuksen lippu Mauritius Nundini Pertaub Chargé d'affaires
110. Meksikon lippu Meksiko Jorge Mario Montaño y Martínez 2013
111. Mikronesian lippu Mikronesia Jane Jimmy Chigiyal 2011
112. Monacon lippu Monaco Isabelle F. Picco 2009
113. Mongolian lippu Mongolia Od Och 2012
114. Montenegron lippu Montenegro Milorad Šćepanović 2010
115. Marokon lippu. Marokko Omar Hilale 2014
116. Mosambikin lippu Mosambik António Gumende 2011
117. Myanmarin lippu Myanmar Kyaw Tin 2012
118. Namibian lippu Namibia Wilfried Emvula 2010
119. Naurun lippu Nauru Marlene Moses 2005
120. Nepalin lippu Nepal Durga Prasad Bhattarai 2013
121. Alankomaiden lippu Alankomaat Karel van Oosterom 2013
122. Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti Gerard van Bohemen 2009
123. Nicaraguan lippu Nicaragua María Rubiales de Chamorro 2007
124. Nigerin lippu Niger Baboucar Boureima 2012
125. Nigerian lippu Nigeria U. Joy Ogwu 2008
126. Norjan lippu Norja Geir O. Pedersen 2012
127. Omanin lippu Oman Lyutha Al-Mughairy 2011
128. Pakistanin lippu Pakistan Maleeha Lodhi 2015
129. Palaun lippu Palau Caleb T. O. Otto 2013
130. Panaman lippu Panama Laura E. Flores H. 2009
131. Papua-Uuden-Guinean lippu Papua-Uusi-Guinea Robert Guba Aisi 2002
132. Paraguayn lippu Paraguay Federico Alberto González Franco 2015
133. Perun lippu Peru Gustavo Adolfo Meza-Cuadra Velásquez 2013
134. Filippiinit Irene Susan Barreiro Natividad Chargé d'affaires
135. Puolan lippu Puola Boguslaw Winid 2014
136. Portugalin lippu Portugali Alvaro José Costa de Mendonça e Moura 2013
137. Qatarin lippu Qatar Alya bint Ahmed Al Thani 2013
138. Korean tasavalta Joon Oh 2013
139. Moldovan lippu Moldova Vlad Lupan 2012
140. Romanian lippu Romania Simona Mirela Miculescu 2008
141. Venäjän lippu Venäjä Vitali Tšurkin 2006
142. Ruandan lippu Ruanda Eugène-Richard Gasana 2009
143. Saint Kitts ja Nevisin lippu Saint Kitts ja Nevis Delano Frank Bart 2006
144. Saint Lucian lippu Saint Lucia Menissa Rambally 2012
145. Saint Vincent ja Grenadiinien lippu Saint Vincent ja Grenadiinit Inga Rhonda King 2013
146. Samoan lippu Samoa Ali'ioaiga Feturi Elisaia 2003
147. San Marinon lippu San Marino Daniele D. Bodini 2005
148. São Tomé ja Príncipen lippu São Tomé ja Príncipe Carlos Filomeno Agostinho das Neves[4] 2012
149. Saudi-Arabia Saudi-Arabia Abdallah Yahya A. Al-Mouallimi 2011
150. Senegalin lippu Senegal Fodé Seck 2014
151. Serbian lippu Serbia Milan Milanović 2013
152. Seychellien lippu Seychellit Marie-Louise Potter 2012
153. Sierra Leonen lippu Sierra Leone Vandi Chidi Minah 2013
154. Singaporen lippu Singapore Karen Tan 2013
155. Slovakian lippu Slovakia František Ružička 2012
156. Slovenian lippu Slovenia Andrej Logar 2013
157. Salomonsaarten lippu Salomonsaaret Colin Beck 2003
158. Somalian lippu Somalia Elmi Ahmed Duale 2005
159. Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka Jeremiah Nyamane Kingsley Mamabolo[5] 2013
160. Etelä-Sudanin lippu Etelä-Sudan Francis Deng 2012
161. Espanjan lippu Espanja Román Oyarzun Marchesi 2014
162. Sri Lankan lippu Sri Lanka Palitha T. B. Kohona 2009
163. Sudanin lippu Sudan Hassan Hamid Hassan Chargé d'affaires
164. Surinamen lippu Suriname Henry L. Mac-Donald 2007
165. Swazimaan lippu Swazimaa Zwelethu Mnisi 2010
166. Ruotsin lippu Ruotsi Olof Skoog 2015
167. Sveitsin lippu Sveitsi Paul Seger 2010
168. Syyrian lippu Syyria Bashar Jaafari 2006
169. Tadžikistanin lippu Tadžikistan Mahmadamin Mahmadaminov 2014
170. Thaimaan lippu Thaimaa Virachai Plasai 2015
171. Makedonian lippu. Makedonia Vasile Andonovski 2014
172. Itä-Timor Sofia Mesquíta Borges 2010
173. Togon lippu Togo Kodjo Menan 2009
174. Tongan lippu Tonga Mahe 'Uli'uli Sandhurst Tupouniua 2013
175. Trinidad ja Tobagon lippu Trinidad ja Tobago Rodney Charles 2010
176. Tunisian lippu Tunisia Mohamed Khaled Khiari 2012
177. Turkin lippu Turkki Yaşar Halit Çevik 2012
178. Turkmenistanin lippu Turkmenistan Aksoltan Toreevna Ataeva 1995
179. Tuvalun lippu Tuvalu Aunese Simati 2012
180. Ugandan lippu Uganda Richard Nduhuura 2013
181. Ukrainan lippu Ukraina Jurij A. Sergejev 2007
182. Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat Lana Zaki Nusseibeh 2013
183. Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta Matthew Rycroft 2015
184. Tansanian lippu Tansania Tuvako Nathaniel Manongi 2012
185. Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Samantha Power 2013
186. Uruguayn lippu Uruguay Gonzalo Koncke Pizzorno 2014
187. Uzbekistanin lippu Uzbekistan Muzaffarbek Madrakhimov 2014
188. Vanuatun lippu Vanuatu Odo Tevi 2014
189. Venezuelan lippu Venezuela Rafael Darío Ramírez Carreño 2015
190. Vietnamin lippu Vietnam Nguyen Phuong Nga 2014
191. Jemen Khaled Hussein Mohamed Alyemany 2015
192. Sambian lippu Sambia Mwaba Patricia Kasese-Bota 2012
193. Zimbabwen lippu Zimbabwe Frederick Musiiwa Makamure Shava 2014

Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokouksen tarkkailijat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tarkkailijavaltiot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtio Edustaja Vuodesta[6]
Bernardito Auza Pyhä istuin Pyhä istuin 2014
Riyad H. Mansour Palestiinan lippu Palestiinalaishallinto 2005

Kansainväliset järjestöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Järjestö Edustaja Vuodesta [6]
Thomas Mayr-Harting European Union 2011
Téte António Afrikan Unioni 2009

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. http://www.un.int/protocol/sites/www.un.int/files/Protocol%20and%20Liaison%20Service/headsofmissions.pdf
  2. Biographical note - New permanent Representative of Georgia presents credentials United Nations Department of Public Information, News and Media Division, New York. Viitattu 21 September 2013.
  3. New Permanent Representative of Liberia presents credentials United Nations Department of Public Information, News and Media Division, New York. Viitattu 7 October 2013.
  4. New Permanent Representative of Sao Tome and Principe presents credentials United Nations Department of Public Information, News and Media Division, New York. Viitattu 20 October 2013.
  5. Biographical note - New Permanent Representative of South Africa presents credentials United Nations Department of Public Information, News and Media Division, New York. Viitattu 21 September 2013.
  6. a b The United Nations list of current heads of missions. (PDF)