Wikiprojekti:Mallineet/Mallineiden luontipyynnöt/2007

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä sivu on arkisto. Älä muokkaa tätä sivua.
  • Tarkennus: Tee tarvittaessa uusi pyyntö, vaikka tässä olisi haluamasi kaltainen täyttämätön pyyntö.

Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pyynnön esittäjä: --Tve4 19. elokuuta 2007 kello 19.07 (UTC)
Lyhyt kuvaus: Näyttelijöiden filmografioihin voisi kehitellä samantapaisen mallineen kuin {{Näyttelijä-rooli}}, sillä erotuksella, että joka rivillä olisi kentät nimike, nimike-alkup, vuosi, roolihahmon nimi ja laji. Nimikkeeseen elokuvan/sarjan nimi, nimike-alkup alkukielinen nimi (automaattisesti sulkuihin ja kursivoituna yhdessä vuosiluvun kanssa), roolihahmon nimi ja laji (elokuva, sarja, minisarja). Toteutettuna Näyttelijä-rooli -mallineen tapaisena vaatii parisensataa riviä... --Tve4 19. elokuuta 2007 kello 19.07 (UTC)
Saako mallineena tekemisestä mitään muuta etua verrattuna taulukkoon kuin muotoilun, jonka voi kyllä tehdä helposti myös taulukkoon? Cate Blanchettin filmografia esimerkinomaisena lajittelevana taulukkona. --Usp 19. lokakuuta 2007 kello 22.05 (UTC)


Flagicon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pyynnön esittäjä: --NeofelisNebulosa (моє обговорення) 5. heinäkuuta 2007 kello 08.54 (UTC)
Esimerkki toisesta kieliversiosta: en:Template:Flagicon
Kuvaus toiveesta: Tänne ilmestyneet lippumallinteet (pelkällä tai lipulla tai nimen kanssa) ovat parempi kuin ei mitään, mutta ovat epäkäytännöllisiä siirrettäessä ulkomaanwikistä artikkeleita joissa on paljon taulukoita ja lippuja. Oisiko nuo järkeä siirtää lähes sellaisenaan (nimeä myöten) tai ainakin hyvin samanmuotoisina (jolloin esim. teksturiohjelmalla voisi helposti muuttaa nimessä toistuvan sanan suomenkieliseksi) tänne?
Onko {{maalippu}} riittävän sama?  Suomi,  Suomi,  Suomi; Malline:Maadata Vegard Ulvang -tKahkonen 5. heinäkuuta 2007 kello 10.18 (UTC)
Kyllä, luulen että tuo vähentää työtä jo ainakin puoleen. Kiitoksia, en löytänyt tuommoista. --NeofelisNebulosa (моє обговорення) 6. heinäkuuta 2007 kello 04.07 (UTC)
En-wikissä on ruvettu käyttämään flagicon-mallinetta, jota ei tällä oikein voi korvata. Flagiconissa on esimerkiksi joka maalle oma aputietomalline (en:Template:Country_data_Finland) ja vaikkapa jalkapallomallineille oma fb-malline. Joskus voisi tuollaisen raataa tännekin. -tKahkonen 11. heinäkuuta 2007 kello 07.35 (UTC)
Joku kun nuo jaksaa väsätä niin kiitän. Nimenomaan tuo että muotoa ITA muodon Italy ohella tukisi, niin työ vähenisi entisestään kun artikkeleita kääntää. --NeofelisNebulosa (моє обговорення) 11. heinäkuuta 2007 kello 08.00 (UTC)

Saisiko tuon tehtyä niin että voisi kirjoittaa vain {{maalippu|Suomi}}, eli ei tarvitsisi kirjoittaa Finland.. Lähinnä siksi kun yrittää miettiä sitten mikäse Iso-Britannia on englanniksi (United Kingdom, England, Great Britain) yms.. --kallerna 24. heinäkuuta 2007 kello 11.37 (UTC)

Voisi olla mahdollista lippujen omilla mallineilla ({{Suomen lippu}}, {{Ruotsin lippu}}). Pienet liput (20px tjsp.) saisi oletusarvoiksi tekemällä uuden mallineen (esim. {{Lippu}}), jolloin pienet liput saisi noudettua koodilla {{Lippu|Suomen}} tai {{Lippu|Ruotsin}}. --George Esayas (k/m) 24. heinäkuuta 2007 kello 11.47 (UTC)
Lippumallineissa lipun koko on oletusarvoisesti juuri tuo 20 pikseliä. {{Suomen lippu}}Suomi. –Kooma (di algo) 24. heinäkuuta 2007 kello 22.52 (UTC)
No mihin niitä parempia lippumallineita sitten tarvitaan? Riittää, kun kirjoitetaan {{Suomen lippu}}, {{Ruotsin lippu}} jne. --George Esayas (k/m) 25. heinäkuuta 2007 kello 06.34 (UTC)
Luepa alustukseni uudestaan. Eli tylsän näppäilytyön vähentämistä tässä yritetään. --NeofelisNebulosa (моє обговорення) 2. elokuuta 2007 kello 01.27 (UTC)
Saisi varmaan, jos tekisi jonkin {{Maiden nimet maalippumallinetta varten}} -mallineen, joka antaisi arvolla Suomi sanan Finland (Finlandilla Finlandin) ja arvolla Iso-Britannia sanan the United Kingdom. Tuota mallinetta pitäisi kutsua maalipussa niissä kohdissa, missä on svg:n nimi. Näin se varmaan toimisi. Toinen vaihtoehto olisi tuoda tuo en-wikin järjestelmä tänne. -tKahkonen 25. heinäkuuta 2007 kello 10.02 (UTC)
Kysyn vielä uudestaan täällä, koska mallinteen omalla sivulla lienee hilijasempaa. Toistaisin vielä ylempänä olevan pyyntöni, että maalipun saisi tukemaan kolmikirjaimista muotoa (FIN, SWE, NOR) noiden koko litanioiden ohella. Tämä tekisi artikkeleiden tuomisen ulkomaankielisistä monin verroin nopeammaksi, nykyään esimerkiksi urheilutaulukko jossa on 64 pelaajaa vaatii jokaisen kohdalla FINin tms. muuttaminen Finlandiksi. Kaikkein paras ratkaisu olisi, jos joku näppärä jaksaisi kääntää koko flagiconin kohta kohdalta samanlaisena tänne. --NeofelisNebulosa (моє обговорення) 30. elokuuta 2007 kello 22.13 (UTC)
Joku ip teki sitä jo tuohon maalippuun, mutta maalippu on tosiaan "complex template", tosi hankalasti tehty. Jos joku jaksaa tehdä sen selkeämmäksi, niin hyvä olisi. -tKahkonen 1. syyskuuta 2007 kello 18.17 (UTC)

Onko siitä jotain haittaa jos tekee vain uudelleenohjauksen kautta eli artikkeliin kirjoittaa {{USA}}, ja tämä uudelleenohjaa mallineeseen {{Yhdysvallat}} tai muuten vastaavasti? --Usp 16. syyskuuta 2007 kello 15.10 (UTC)

Jos lipun perässä ei ole maan nimeä tekstinä, se pitäisi ehdottomasti saada alt-tekstinä, jolloin sen saisi näkymään viemällä hiiren lipun päälle. Tämä parantaisi myös saavutettavuutta sekä tekstiselainten yms. käyttöä. --Jannex 18. syyskuuta 2007 kello 12.24 (UTC)

Tätä ongelmaa ei enää ole. Kävin läpi kaikki X:n lippu -muotoiset mallineet ja lisäsin alt-tekstin puuttuviin mallineisiin. --Jannex 15. helmikuuta 2008 kello 10.09 (UTC)

Onko mitään syytä olla kopioimatta enkipedian flagiconia tänne lähes kokonaisuudessaan? Jos ei niin voisin ainakin yrittää kotouttaa sen tänne. Lähes 1:1 malline säästäisi huomattavasti aikaa nollamuokkauksilta oleellisimpiin, kun kääntää vaikkkapa luetteloita. -- Usp 10. heinäkuuta 2008 kello 14.14 (UTC)

Ei sinänsä, jos puhtia riittää niin antaa mennä: itse katsoin tuota kerran, ja kun olin tutkimassa ensimmäisen haaran kahdeksatta alimallinetta, päätin luovuttaa. --Agony (403) 10. heinäkuuta 2008 kello 18.57 (UTC)
Joo se perustuu noin tuhanteen tietomallineeseen. En sitten lähtenytkään kääntämään. Tein pelkän lippumallineen, Malline:Lippuuhin, lyhenteille. -- Usp 10. heinäkuuta 2008 kello 23.29 (UTC)


Käsitellyt pyynnöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun siirrät käsitellyn mallinepyynnön listaan, lisää malline pyyntöpäivän mukaisesti nousevassa (uusin ensin) järjestyksessä oikean kuukauden alle.

Joulukuu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Äänitetty artikkeli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pyynnön esittäjä: --Nro92 7. joulukuuta 2007 kello 18.51 (UTC)
Esimerkki toisesta kieliversiosta: en:Template:Spoken Wikipedia
Lyhyt kuvaus: Olen käynnistelemässä projektia, jossa wikiartikkeleista tehdään äänitettyjä versioita. Olen jo luonut mallineen, mutta se on ulkoisesti ruman näköinen eikä lisää artikkeliin luokkaa Äänitetyt artikkelit. Itse en oikein hallitse mallineiden tekemistä, joten pyytäisinkin, että joku muu tekisi mallineen. Tuo englanninkielinen malline on varsin hyvä.
--Agony (403) 21. kesäkuuta 2008 kello 10.29 (UTC)


{==== Pitäisi olla SVG ====


Pyynnön esittäjä: --Pafcu 5. joulukuuta 2007 kello 13.58 (UTC)
Esimerkki toisesta kieliversiosta: en:Template:ShouldBeSVG
Lyhyt kuvaus: Joissakin tapauksissa SVG-muotoinen vektori-kuva toimii PNG-kuvia paremmin.
Wikipediassa on runsaasti kaavakuvia PNG-muotoon tallenettuina. SVG-muotoiset kuvat vievät kuitenkin vähemmän tilaa ja ovat parempilaatuisia. Useimmiten on melko yksinkertaisa muuttaa PNG-muodossa oleva kaavakuva SVG-muotoon.
Tehty {{Pitäisi olla SVG}}, {{SVG saatavilla}} ja Luokka:Kuvat, joiden pitäisi käyttää vektorigrafiikkaa. --George Esayas (k/m) 5. huhtikuuta 2008 kello 11.41 (UTC)


Marraskuu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päiväys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pyynnön esittäjä: --Usp 25. marraskuuta 2007 kello 17.25 (UTC)
Esimerkki toisesta kieliversiosta: en ole havainnut
Lyhyt kuvaus: Malline, joka nopeuttaisi päivämäärien syöttämistä. Mallinekutsussa syötettäisiin päivämäärä ISO 8601:n mukaisessa muodossa, VVVV-KK-PPTHH:MM:SS. Malline muotoilisi kutsun pohjalta halutun muodon.
{{Päiväys|2007-11-25T13:12:14}} tai yleisempi tapaus {{Päiväys|2007-11-25}}

tuottaisi vaikkapa: 25. marraskuuta 2007 Kello 13:12 tai yleisempi tapaus 25. marraskuuta 2007

tehty, kakkosparametrilla voi kontrolloida linkitystä. Huomiona kuitenkin: Päivän ensimmäistä sekuntia (00:00:00) ei voi käyttää kellonaikana, silloin malline hyppää vain päivämäärätilaan. --Agony (403) 25. marraskuuta 2007 kello 21.55 (UTC)


Lokakuu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wikiaineistokieli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pyynnön esittäjä: --– JmT 26. lokakuuta 2007 kello 22.06 (UTC)
Esimerkki toisesta kieliversiosta: en:Template:Wikisourcelang
Lyhyt kuvaus: Wikiainestomalline, joka linkittää toisenkieliseen Wikisourceen. Esim aloittamassani artikkelissa Wilhelm Busch jos lätkäisee helmaan tavallisen wikisource mallineen, niin sillä ei pääse saksankielisiin alkuteksteihin. Tai en ainakaan osannut... – JmT 26. lokakuuta 2007 kello 22.06 (UTC)
Hmm, Kun mallinetta käyttää muodossa {{Wikiaineisto|de:Wilhelm Busch}}, vaikka se viittaa fi.wikisourceen, siirtyy se fiwikisourcen kautta dewikisourceen. Tämän paremmin en pysty mallinetta ohjelmoimaan. Jos haluat, voin toki tehdä toiminnon että xx: -alkuosa poistuu esitettävästä tekstistä, tosin tällöin lukija ei välttämättä tiedosta siirtyvänsä toisenkieliselle sivulle. --Agony (403) 25. marraskuuta 2007 kello 19.01 (UTC)
Kiitos. (Ai, malline toimii noinkin...) Juu tarkoitus oli, että lukijalle käy selväksi kielen vaihtuminen eli ilman muuta de saa jäädä näkyviin. Nykyisellään wikiaineisto-mallineen tuottama teksti on ehkä vähän epälooginen, enkä ole varma onko se parempi kuin tavallinen linkki. Mallineen tuottama sanamuoto on tällaisessa tapauksessa vähän outo (...lähdetekstiä aiheesta de:Wilhelm Busch). Voisiko mallineeseen lisätä vapaaehtoisen parametrin kielitunnus, joka tulostaisi tekstin xx:nkielisessä Wikiaineistossa on lähdetekstiä aiheesta: sivunnimi. Tai voisiko nykyisiä kielimallineita (tarkoitan siis näitä, esim. {{de}} -> (saksaksi)) hyödyntää, jolloin ruutuun saisi tekstin: Wikiaineistossa on lähdetekstiä aiheesta: sivunnimi (xx:ksi). Ilman kielitunnusta lootaan tulisi nykyinen teksti, joka johtaisi tietysti suomenkieliseen wikiaineistoon. – JmT 25. marraskuuta 2007 kello 21.05 (UTC)
Testataan <otin pois, turha testejä arkistoida>
Toimii kuin junan vessa. Eli nyt ilman parametreja tulee sivun nimi, yhdellä parametrilla linkitetään fiwikisourceen ja kahdella parametrilla muun kielisiin. Malline aluksi yrittää löytää kielimallineen, ja jos ei löydy niin ottaa #language-funktion ulostuloarvon sulkuihin. --Agony (403) 25. marraskuuta 2007 kello 21.22 (UTC)
Superlatiivisen loistavaa! Just tämmöinen oli haussa. – JmT 25. marraskuuta 2007 kello 21.32 (UTC)


Buddhalaisuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pyynnön esittäjä: --Vnnen 21. lokakuuta 2007 kello 12.13 (UTC)
Esimerkki toisesta kieliversiosta: en:Template:Buddhism
Lyhyt kuvaus: Samanlainen malline buddhalaisuuteen, kuten muissakin uskonnoissa. (vrt. Islam, Kristinusko)
Tehty. --HikiPiccolo 27. marraskuuta 2007 kello 18.27 (UTC)


Englannin hallintoalue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pyynnön esittäjä: ---DragonMaster- 8. lokakuuta 2007 kello 17.47 (UTC)
Esimerkki toisesta kieliversiosta: en:Template:infobox England region
Lyhyt kuvaus: Infolaatikko Englannin hallintoalue -artikkelin alkuun.
Idea lähes sama kuin mallineessa malline:lääni. Parametrejä: nimi, alkuperäinen nimi, kuva (lähinnä kartta), pinta-ala, pinta-alan sija, asukasluku, asukasluvun sija, asukastiheys, nettisivut ja ehkä koordinaatit. Näillä pärjää ehkä alkuun. Lisäyksiä todennäköisesti tulee vielä, mutta mallineen voisi luoda mahdollisimman pian.
Tehty. --George Esayas (k/m) 17. lokakuuta 2007 kello 06.38 (UTC)


Jaksoluettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pyynnön esittäjä: --Nikita 6. lokakuuta 2007 kello 18.40 (UTC)
Esimerkki toisesta kieliversiosta: en:Template:Episode list
Lyhyt kuvaus: Televisiosarjojen jaksoluetteloille on toki jo olemassa Malline:Jaksokuvaus mutta toivoisin tällaista tiivistetympää versiota, johon voi kirjoittaa lyhyen jaksokuvauksen. Kovin yksiyiskohtaiset kuvaukset eivät ole kuitenkaan toivottuja täällä ja tämä lyhentäisi luettelon pituuttakin. Lisäksi en-wikipedian suositellut jaksoluettelot tehdään nykyään tätä mallinetta käyttäen ja mielestäni olisi hyvä, jos tällä systeemillä olisi mahdollista tehdä myös fi-wikipedian tulevat jaksoluettelot yhtenäisemmin ja ilman pitkiä juonikuvauksia. Tuossa mallineessa on muutama vapaaehtoinen parametri, joten jonkin tilalle voisi pistää jakson suomenkielisen nimen ja esityspäivän suomessa. --Nikita 6. lokakuuta 2007 kello 18.40 (UTC)
Tehty, jaksoluettelo aloitetaan {{Jaksoluettelo/alku}} avulla, jaksoja tuodaan {{Jaksoluettelo}} avulla ja lopuksi taulukko lopetetaan |}. Jaksoluettelo on hyvin herkkä ylimääräisille rivinvaihdoille, joten suosittelen noudattamaan ohjeita orjallisesti. --Agony (403) 9. maaliskuuta 2008 kello 08.56 (UTC)


Shakkiavausinfo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pyynnön esittäjä: --Raimondo 4. lokakuuta 2007 kello 18.12 (UTC)
Esimerkki toisesta kieliversiosta: http://en.wikipedia.org/wiki/Template:Infobox_chess_opening
Lyhyt kuvaus: Alla on lyhennetty ja tarkennettu kuvaus. --Raimondo 6. lokakuuta 2007 kello 19.03 (UTC)

Edelleen olisi tarvetta saada apuja/neuvoja mallineguruilta, vaikka asia on hieman jo edistynyt. Karvalakkiversion prototyyppi on sivulla Malline:Shakkiavausinfo ja kehityskeskustelua asiasta käydään sivulta Keskustelu_mallineesta:Shakkilinkit.

Prototyypin infomallineeseen Malline:Shakkiavausinfoon upotettu myös avausryhmäkohtaiset navigointimallineet ja mallineita on jo alettu sijoitella avausivuille ja sivutyngille järjestään alkaen avopeleistä artikkelista Elefanttigambiitti.

Minun kyvyt mallineen ulkoasun viimeistelyssä loppuvat nyt tähän. Protyyppi on kehitetty arvaa ja testaa periaatteella. Toivon, että mallineammattilaiset nyt hiukan siistisivät tätä kokonaisuutta siinä olevan toiminnallisuuden säilyttäen. Tälläisenään mallineessa on paljon tyhjää tilaa. Voisiko tuon tilan täyttää jollakin haalealla shakkiaiheisella taustakuvalla, jonka päälle pantaisiin sitten mallineen sisältökomponentit? Tälläkin pärjää nyt jo toiminnallisesti, joten palaan nyt takaisin sivujen muokkailuun ja jään toivorikkaana odottamaan jonkun asiantuntijan tälle mallinekokonaisuudelle tekemää kasvojenkohotusleikkausta. --Raimondo 6. lokakuuta 2007 kello 19.03 (UTC)


Tekken-hahmo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pyynnön esittäjä: --Veikko5 6. lokakuuta 2007 kello 10.59 (UTC)
Esimerkki toisesta kieliversiosta: en:Template:General CVG character
Lyhyt kuvaus: Saan laitettua tällä tiedot Tekkenin hahmosta pähkinänkuoressa sinne oikealle :P
Mallineen nimen ei tietysti kannattaisikaan olla Tekken-hahmo, vaan joku semmonen taistelupelihahmo tjsp, kuten on englannin versiossakin.
Onko mahdollista saada {{Kuvitteellinen henkilö}} toimimaan tässä tapauksessa? Mitä puutteita kuvitteellisen henkilön malline sisältää? --Agony (403) 6. lokakuuta 2007 kello 11.15 (UTC)


Ei tehty, Ilmeisimmin {{Kuvitteellinen henkilö}} riittää --Agony (403) 29. maaliskuuta 2008 kello 07.13 (UTC)

Käyttäjä Hikipedia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pyynnön esittäjä: --Eetvartti 2. lokakuuta 2007 kello 14.37 (UTC)
Esimerkki toisesta kieliversiosta: ?
Lyhyt kuvaus: Voisi olla sellainen käyttäjämalline, jonka voisi pistää käyttäjäsivullensa sellaiset käyttäjät, jotka muokkaavat myös Hikipediaa. Mallineen viestinä olisi vaikka; Tämä käyttäjä muokkaa myös Hikipediaa.
Tehty. Voit muokata värejä mielesi mukaan, itse en oikein mitään tuohon keksinyt. --AtteL 2. lokakuuta 2007 kello 16.54 (UTC)


SPS[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pyynnön esittäjä: --albval 2. lokakuuta 2007 kello 10.21 (UTC)
Esimerkki toisesta kieliversiosta: Ei ole. Vastaava ulkoisen linkin malline kuten esimerkiksi {{Elonet-h}}.
Lyhyt kuvaus: Perhosartikkeleiden linkittämiseen Suomen perhostutkijain seuran sivujen "tietokantaan". Sivujen osoite on muotoa http://www.perhostutkijainseura.fi/historia/pieridae/lep-sinapis.htm, jossa alkuosa http://www.perhostutkijainseura.fi/historia/ on aina sama. Eli siis kirjoittamalla {{SPS|heimo/laji(.htm)|((mahd. tarkenne)}} tulostuisi esimerkiksi elonettiä vastaava ulkoinen linkki: "Sivun nimi (tai mahd. tarkenne) Suomen Perhostutkijain Seuran verkkosivuilla" tms. Hienoa olisi vielä, jos myös tuo .htm -pääte olisi vapaaehtoinen (ts. pelkkä heimo/laji riittäisi).
Pari kysymystä:
  1. Päättyvätkö sivut absoluuttisen aina .htm ? Entä onko sivulla odotettavissa tietokantaremontteja ála elonet ja homma vaihtuu aluksi /historia/id.aspx?g=laji ja sen jälkeen muotoon /db/dspl.php?id=1123 ?
  2. Mitä mahdollinen tarkenne tekisi? Lisäisi parametreja tyyliin xyz.htm?a=1&b=2&c=3 vai vaikuttaisi jotenkin linkkitekstin muotoon (eli oletuksena teksti olisi <Artikkelin nimi> Suomen perhostutkijan seuran verkkosivuilla ja tarkenteella <Tarkenne> Suomen perhostutkijan seuran verkkosivuilla)?
--Agony (403) 2. lokakuuta 2007 kello 10.45 (UTC)
  1. Tällä hetkellä kyllä. En ole järjestön nettisivupuolen kanssa niin läheisissä väleissä, että tietäisin mitä tulevaisuudessa tapahtuu, mutta sivuston yleisen päivitystahdin tuntien nuo tuskin äkkiä muuttuvat. Eli ei ole ododtettavissa.
  2. Tuo tuli muotoiltua vähän epäselvästi. Siis se vaikuttaisi linkkitekstin muotoon juuri kuvaamallasi tavalla. Esimerkiksi Amiraali (perhonen) -artikkelin tapauksessa {{SPS|papillonidae/van-atalanta|Amiraali}} --> Amiraali Suomen perhostutkijan seuran verkkosivuilla. (tuota nimenomaista SPS-sivua ei tosin (vielä) ole olemassa).
--albval 2. lokakuuta 2007 kello 10.56 (UTC)
Tehty. --Agony (403) 6. lokakuuta 2007 kello 11.58 (UTC)


Syyskuu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kappalelista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pyynnön esittäjä: --qWerk 22. syyskuuta 2007 kello 14.03 (UTC)
Esimerkki toisesta kieliversiosta: Ei tietoa. Ulkonäkö {{näyttelijä-rooli}} kaltainen.
Lyhyt kuvaus: Albumien kappaleiden luettelointiin tarkoitettu malline. Yhtenäistäisi kappaleiden luetteloinnissa annettavia tietoja ja esittää ne selkeämmin (Kappaleen nro, nimi, kesto, mahdollisesti säv. ja san.)
Mikä vika on {{Kappaleessa}}? --Agony (403) 22. syyskuuta 2007 kello 18.38 (UTC)
Ei toteutettu, {{Kappale}} ilmeisesti riittävä. --Agony (403) 6. lokakuuta 2007 kello 11.58 (UTC)


Wikiprojekti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pyynnön esittäjä: --Usp 16. syyskuuta 2007 kello 14.58 (UTC)
Esimerkki toisesta kieliversiosta: en:Template:Physics
Lyhyt kuvaus: Yksinkertainen malline jo tehty. Se laittaa mallineen sisältävän keskustelusivun wikiprojektin alaiseen luokkaan. Toivotaan toiminnallisuudeltaan vastaava kuin em. en-wikin malline. Eli että siinä olisi myös mahdollisuus merkata artikkelin tärkeys (vaikka kolmiportainen asteikko) ja nykyinen tila (viisi portainen asteikko: tynkä, 2, 3, hyvä, suositeltu). Toki silloin tarvitsisi luonnostella käytännöt tärkeysasteelle ja laatuluokittelulle.
Tarvittaessa pidempi selostus (etenkin mikäli mallinetta ei löydy muista kieliversioista) tähän.
Hmm, tästä on keskusteltu Keskustelu Wikipediasta:Malline#Projekti-malline alla, ja ainakin tuolloin keskustelu jäi "vaiheeseen" sen suhteen sallitaanko metadatailu keskustelusivulla vai ei. Pitäisikö avata laajempi keskustelu kahvihuoneeseen? --Agony (403) 16. syyskuuta 2007 kello 15.17 (UTC)
Laajennettu sivulle Wikipedia:Kahvihuone (käytännöt)#Useampi portainen laatu- ja tärkeysluokittelu keskustelusivuille laitettavien Projekti-mallineiden kautta --Usp 16. syyskuuta 2007 kello 16.41 (UTC)
Tehty nimellä {{Wikiprojektikohtainen luokittelu}} --Usp 4. lokakuuta 2007 kello 19.56 (UTC)


Artikkeli poistettavana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pyynnön esittäjä: ---tKahkonen 14. syyskuuta 2007 kello 22.58 (UTC)
Esimerkki toisesta kieliversiosta: en:Template:adw
Lyhyt kuvaus: Tällainen tuli vastaan en-wikissä[1] ja ihan hyvältä vaikuttaa. Malline substattaisiin poistettavaa artikkelia paljon muokanneiden keskustelusivulle: {{Artikkeli poistettavana|artikkelin nimi}} (jokin näppärä lyhenne olisi hyvä, vaikka {{apo}}). Teksti olisi tämän suuntainen: "Artikkeli, jonka olet aloittanut tai jota olet paljon muokannut, on lisätty poistoäänestykseen. Lisääjä ei pidä artikkelia Wikipediaan kuuluvana. Voit mieluusti esittää oman mielipiteesi poistoäänestyksessä ja sen keskustelussa: WP:poistoäänestyslinkki. Muista allekirjoittaa viestisi neljällä tildellä (~~~~). Voit myös muokata artikkelia X mutta älä poista mallinetta artikkelin alusta. Sen poistaminen ei lopeta poistoäänestystä."
Ja lisäsin jo [2] poistomallineeseen maininnan, että artikkelin luojalle tai paljon muokanneille on hyvä ilmoittaa äänestyksestä. -tKahkonen 14. syyskuuta 2007 kello 23.00 (UTC)
Teinkin itse. Ehkä joku jopa käyttää tätä... {{apo}}-lyhenne tai jokin parempi olisi hyvä. -tKahkonen 19. syyskuuta 2007 kello 19.25 (UTC)
No, ellei muuta keksitä, niin {{Apo}}:kin nyt käytössä. -tKahkonen 20. syyskuuta 2007 kello 10.35 (UTC)



Energiaprojektin tehtävät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pyynnön esittäjä: --Tmoisa 4. syyskuuta 2007 kello 07.30 (UTC)
Esimerkki toisesta kieliversiosta: en:Template:Todo
Lyhyt kuvaus: Energiaprojektille olisi tarkoitus luoda samantyyppinen tehtävämalline, kuin psykologiaprojektille.
Olisi ehkä parasta että käyt kopioimassa Malline:Psykologiaprojektin tehtävät sisällön Malline:Energiaprojektin tehtävät alle ja muutat sisältöä tarvittavilta osilta (itse en tiedä yhtään missä projekti on menossa joten sisältökikkailuni olisi turhaa). Tälle ei ole vielä käytössä pohjamallinetta, joka pitää ottaa niin ikään jossain vaiheessa työn alle. Jos ei onnistu / mietityttää joku, laita viestiä perään. --Agony (403) 19. syyskuuta 2007 kello 17.00 (UTC)


Sähköauto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pyynnön esittäjä: --Muotka 2. syyskuuta 2007 kello 18.34 (UTC)
Lyhyt kuvaus: Mallinne joka käsittäisi sähköautoa ja sen tekniikka
Malline käsittelisi sähköautoa ja sen tekniikka; Akut, Laturi, Akku tyyppi jne. [3] Tässä olisi erittäin hyvä esimerkki taulukko.
Aloitettu, keskustelu jatkuu {{Sähköauto}} alla. --Agony (403) 19. syyskuuta 2007 kello 17.46 (UTC)


F1-tallit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pyynnön esittäjä: --Vnnen 2. syyskuuta 2007 kello 18.08 (UTC)
Esimerkki toisesta kieliversiosta: en:Template:Formula One constructors
Lyhyt kuvaus: Samanlainen malline suomenkieliseen wikipediaan myös, jossa olisi kaikki F1-tallit. Luettelo Formula 1 -talleista saa miltein kaikki tallit.
Jos suinkin mahdollista, olisi hyvä että kävisit kopioimassa tiedon enwikin mallineesta ja toisit sen käännettynä {{F1-tallit}} alle. Kun olet tehnyt tämän, ilmoittele vaikka tämän otsikon alla niin voin muuntaa mallineen käyttämään navigaatiomallineita varten suunniteltua {{Navigaatio}}-pohjamallinetta. --Agony (403) 19. syyskuuta 2007 kello 18.36 (UTC)


Vaunut.org[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pyynnön esittäjä: --junafani (pistäydy kupposella) 2. syyskuuta 2007 kello 16.29 (UTC)
Lyhyt kuvaus: Kun noihin rautatieasema-artikkeleihin on tullut näitä linkkejä tuonne niin katsoisin tämän tarpeelliseksi, vrt esim. mallinetta IAAF.
Katselin hieman linkityksiä ja huomasin että linkityksiä on tällä hetkellä ainakin viittä erilaista. Kuvailetko tähän erikoistapaukset jotka mallineen tulisi hoitaa sillä itse sivusto ei ole entuudestaan tuttu. --Agony (403) 26. syyskuuta 2007 kello 15.09 (UTC)
Tve4 toteuttanut pyynnön --Agony (403) 21. maaliskuuta 2008 kello 19.06 (UTC)


Elokuu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuolinaika ja ikä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pyynnön esittäjä: --NeofelisNebulosa (моє обговорення) 30. elokuuta 2007 kello 20.20 (UTC)
Esimerkki toisesta kieliversiosta: en:Template:Death date and age
Lyhyt kuvaus: Tämä pitäisi kääntää jo käännetyn Syntymäaika ja ikä -mallinteen seuraksi. Huom., syntymäaika ja ikä -boksiin pitäisi saada valinnaiseksi iän näyttämisen jättäminen pois, koska se ei ole kovin fiksua kuolleen henkilön artikkelissa. Myös en:Template:Age at date (esim. 'Ikä päivämääränä') saattaisi olla hyödyllinen.
Tehty pyydetty malline (pl. Age at date) sekä pyydetyt muutokset. --Agony (403) 5. syyskuuta 2007 kello 12.29 (UTC)


Rakennus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pyynnön esittäjä: --Tve4 16. elokuuta 2007 kello 11.27 (UTC)
Esimerkki toisesta kieliversiosta: ei äkikseltään löytynyt
Lyhyt kuvaus: Tietolaatikko, jossa olisi kentät suomenk./alkup. nimelle, kuvalle, kuvatekstille, osoitteelle, koordinaateille, tyypille (talo, kirkko, kauppahalli), kunnalle, rakennusvuosi, tuhoutumis/purkamisvuosi, suunnittelija, omistaja/haltija, käyttäjä, korkeus, pinta-ala, kerrospinta-ala, huonepinta-ala ja huomautukset (nuo kentät ja lisää saa keksiä)
Tekaisin. Muutaman kohdan laitoin vapaaehtoiseksi. Jos haluat muuttaa jonkin pakollisen vapaaehtoiseksi tai toisinpäin tai muuta muutosta saada mallineeseen etkä itse osaa/halua sitä tehdä niin aina voit ilmoittaa siitä mallineen keskustelusivulla. --George Esayas (k/m) 21. syyskuuta 2007 kello 20.22 (UTC)


Palautusarkisto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pyynnön esittäjä: ---tKahkonen 14. elokuuta 2007 kello 11.35 (UTC)
Lyhyt kuvaus: Samanlaiseksi kuin malline:poistoarkisto, jossa on puoliautomaattinen laskutoiminto: {{Palautusarkisto|--~~~~|Palautusta puoltaa|Palautusta vastustaa}} -tKahkonen 14. elokuuta 2007 kello 11.35 (UTC)
Tehty. --Agony (403) 14. elokuuta 2007 kello 12.02 (UTC)


Äänitearkisto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

saisiko Wikipedia:Malline/Ulkoisten linkkien mallineet uuden mallinteen jolla voi tulostaa sivulle

  • laulutuotanto Suomen Äänitearkiston tietokannassa

http://www.yle.fi/aanilevysto/firs2/nimi.php?Id=Kansa+Tapani

  • säveltäjätuotanto Suomen Äänitearkiston tietokannassa

http://www.yle.fi/aanilevysto/firs2/saveltaja.php?Id=Kansa+Tapani+Aarre

  • sanoitustuotanto Suomen Äänitearkiston tietokannassa

http://www.yle.fi/aanilevysto/firs2/kaantaja.php?Id=Kansa+Tapani+Aarre

  • sovitustuotanto Suomen Äänitearkiston tietokannassa

http://www.yle.fi/aanilevysto/firs2/sovittaja.php?Id=Korpela+Ilmo+Bruno+Antero kiitos --Musamies 9. elokuuta 2007 kello 19.51 (UTC)

Annatko vielä linkit noihin neljään erikoistapaukseen (äänitearkistoon siis) niin voin alkaa tutustumaan järjestelmään. --Agony (403) 26. syyskuuta 2007 kello 15.10 (UTC)
linkit lisätty alle --Musamies 26. syyskuuta 2007 kello 16.27 (UTC)
--Agony (403) 26. syyskuuta 2007 kello 18.25 (UTC) {{{3}}}


Historiallinen valtio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pyynnön esittäjä: --Arla 1. elokuuta 2007 Arla 1. elokuuta 2007 kello 12.17 (UTC) & qWerk 3. lokakuuta 2007 kello 11.55 (UTC)
Esimerkki toisesta kieliversiosta: en:Template:Infobox Former Country
Lyhyt kuvaus: Arla: Historiallisten valtakuntien ja siirtomaiden keskeiset tiedot esittelevä infolaatikko olisi välttämätön.
qWerk: Aiemmin olemassa olleille valtioille {{Valtion tiedot}} tyyppinen malline.
Tätä on näemmä jo pyydetty aikaisemmin tuossa alhaalla: {{Historiallinen valtio}} --albval 3. lokakuuta 2007 kello 12.14 (UTC)
Kappas vain :) --qWerk 3. lokakuuta 2007 kello 12.16 (UTC)
Käännättekö enwikin mallineen tänne fiwikiin niin voin tehdä loput, ei nimittäin mitään hajua mikä on "Capital-in-exile" tai "Legislature". --Agony (403) 6. lokakuuta 2007 kello 12.24 (UTC)
Legislature voisi kait kääntää Lakia säätäväksi elimeksi tai joksikin paremmaksi. Capital-in-exilellä tarkoitetaan pakolaishallituksen toimipaikkaa. Esim. Vichyn Ranskan pääkaupunki oli Vichy, mutta pakolaishallitushallitus oli Sigmaringenissä, Saksassa. Tuota tuskin tarvitsee kääntää. --qWerk 6. lokakuuta 2007 kello 12.39 (UTC)
Luotu nimellä {{Historiallisen valtion tiedot}} --Arla 4. marraskuuta 2007 kello 11.54 (UTC)
Muokattu tuntuvasti ja lisätty ohje. --M. Porcius Cato 14. marraskuuta 2007 kello 11.55 (UTC)


Heinäkuu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Digitaalikamera[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pyynnön esittäjä: --Eetwartti 30. heinäkuuta 2007 kello 12.08 (UTC)
Esimerkki toisesta kieliversiosta: en:Template:Infobox Digicam
Lyhyt kuvaus: Kuvallinen digikameroita käsittelevä infoboksi olisi varsin käytännöllinen. En-wikipediassa malline on todella hyvä ja se toimisi vaikkapa ihan suoraan suomennettuna.


Teemasivulaatikko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pyynnön esittäjä: --qWerk 29. heinäkuuta 2007 kello 09.50 (UTC)
Esimerkki toisesta kieliversiosta: en:Portal:Box-header (mallineessa määritellään ksäittääkseni vain laatikon värit eikä ole erillistä kenttää tekstille)
Lyhyt kuvaus: Tietolaatikot kuten En-wikissä käytetään. Laatikon värejä mahdollista muunnella teemasivun aihetta kuvaavaksi. Tarkoituksena korvata laatikot, joita käytetään myös Wikipedian etusivulla. Kyseinen systeemi onkin jo Wikipediassa. Katso Teemasivu:Fysiikka ja Teemasivu:Jalkapallo --qWerk 29. heinäkuuta 2007 kello 18.32 (UTC)


Link GA[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pyynnön esittäjä: --junafani (anna palautetta) 28. heinäkuuta 2007 kello 14.38 (UTC)
Esimerkki toisesta kieliversiosta: en:Template:Link GA
Lyhyt kuvaus: Kuten esimerkiksi {{Link FA}} kertomaan hyvistä artikkeleista muissa Wikipedioissa
Tehty, tosin ei näytä toimivan, kuten ei toimi englanninkielisessäkään. --George Esayas (k/m) 28. heinäkuuta 2007 kello 15.23 (UTC)


Gutenberg[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pyynnön esittäjä: -tKahkonen 18. heinäkuuta 2007 kello 20.35 (UTC)
Esimerkki toisesta kieliversiosta: en:Template:Gutenberg ja en:Template:Gutenberg author
Lyhyt kuvaus: (Tännekös nuo mallineiden korjauspyynnöt?) Nykyään fi-wikissä {{Gutenberg}} on en-wikin G author. Onko täällä ollenkaan en-wikin G:n tapaista? Tehtävä: 1) {{Gutenberg}} -> {{Gutenberg tekijä}} ja 2) en:Template:Gutenberg -> {{Gutenberg}}. Tai jotkin muut nimet, jos {{Gutenberg}}ejä on jo liikaa käytössä...
Säilytin Gutenberg-mallineen entisellään ja tein sen sijaan tälle oman mallineen: {{Gutenberg teos}}. --AtteL 26. heinäkuuta 2007 kello 14.45 (UTC)


Syntymäaika ja ikä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pyynnön esittäjä: --NeofelisNebulosa (моє обговорення) 11. heinäkuuta 2007 kello 10.43 (UTC) 19. kesäkuuta 2007 kello 12.06 (UTC)
Esimerkki toisesta kieliversiosta: en:Template:Birth_date_and_age
Mielestäni hyödyllinen pieni mallinne, varsinkin kun luodaan pelaaja- tms. listoja (kts. esim. en:Euskaltel-Euskadi). Katsaus lähdekoodiin kuitenkin antoi minulle selvän signaalin siitä, että tässä on nyt minulle liian monta sulkua.
Tehty, {{Syntymäaika ja ikä}}. --George Esayas (k/m) 17. heinäkuuta 2007 kello 09.05 (UTC)


Kesäkuu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aika päivästä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pyynnön esittäjä: -tKahkonen 25. kesäkuuta 2007 kello 20.45 (UTC)
Esimerkki toisesta kieliversiosta: ehkä jokin näistä: meta:Category:Date computing template
Lyhyt kuvaus: Malline laskisi kuinka monta sekuntia tai päivää ilmoitetusta ajankohdasta on kulunut. Esimerkkikäyttö: [4] -tKahkonen 25. kesäkuuta 2007 kello 20.45 (UTC)
tehty, {{Aika päivästä}} ohjeet käyttöön. --Agony (403) 26. kesäkuuta 2007 kello 07.11 (UTC)


Venäjän suurimmat yritykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pyynnön esittäjä: --Peltimikko 24. kesäkuuta 2007 kello 16.18 (UTC)
Esimerkki toisesta kieliversiosta: ei ole
Lyhyt kuvaus: Suurimmat venäläiset yritystä listattuna alalaitaan.
Hieman vastaava mallinne on Malline:OMXH25, joka on alaluokassa Luokka:Talousnavigaatiomallineet. Käytettäisiin Venäjän noin 20 suurimman yrityksen yhteydessä. Lukijalle jää selkeämpi kuva yritysten keskinäisestä yhteydestä. Lista on otettu Forbes The Global 2000 vuosittain vaihtuvasta listasta.


Apachen piirikunta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pyynnön esittäjä: ---DragonMaster- 19. kesäkuuta 2007 kello 12.06 (UTC)
Esimerkki toisesta kieliversiosta: en:Template:Apache County, Arizona
Lyhyt kuvaus: Olemassa jo Malline:Apachen kaupungit ja kylät, mutta siinä taitavat termit olla väärin, koska tuskin Census-designated place tarkoittaa kylää (termille olisi saatava kunnollinen suomennos, jota voisi sitten käyttää jokaisessa Yhdysvaltain Census-designated placesta). Myös Alpinen ja Greerin unincorporated communityyn olisi saatava suomennos (mallineeseen riittää pelkkä en-wikin kaltainen muut paikat, mutta jos joskus kyseisistä paikoista artikkelit aloitetaan, olisi hyvä tietää miksi kyseisiä paikkoja voisi kutsua). En-wikin malline on myös hienomman näköinen. Kartta ei ole pakollinen. Vanhan mallineen voi poistaa, kunhan uusi on tehty.
Tehty pyydetyllä nimellä, tosin vaatii suomentamista koska itsellenikään ei nuo termit olleet tuttuja. --Agony (403) 8. maaliskuuta 2008 kello 15.12 (UTC)

Lopetusaika[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pyynnön esittäjä: ---tKahkonen 17. kesäkuuta 2007 kello 13.30 (UTC)
Esimerkki toisesta kieliversiosta: ei tietoa
Lyhyt kuvaus: Tuottaisi tekstin Äänestys päättyy 24.6.2007 13.30.47 (ks. Keskustelu mallineesta:Poistoehdotus). Kohtaa +1 tulisi tietysti valinnainen eli mallinetta voitaisiin käyttää esimerkiksi kahden viikon äänestyksissä näin: {{Lopetusaika|2}}.
kahdella parametrilla, ensimmäinen on kesto (1,2,3,4...) ja toinen keston tyyppi (seconds, minutes, hours, days, weeks...). --Agony (403) 17. kesäkuuta 2007 kello 13.59 (UTC)


Älä häiriköi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pyynnön esittäjä: --Eetvartti 16. kesäkuuta 2007 kello 16.01 (UTC)
Esimerkki toisesta kieliversiosta: ?
Lyhyt kuvaus: Wikipedia:Älä häiriköi esittääksesi kantasi-käytännön rikkojan keskustelusivulle tarkoittava malline. Eli sellainen malline, jolla varoitettaisiin käyttäjää häiriköinnistä (häiriköinti ei olisi vandalismia taikka henkilökohtaisia hyökkäyksiä). Tällaista mallinetta ei tietääkseni ole.
Tehty. --Agony (403) 16. kesäkuuta 2007 kello 17.28 (UTC)


Tynkä/Ääninäyttelijä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pyynnön esittäjä: --Dogah 5. kesäkuuta 2007 kello 14.03 (UTC)
Esimerkki toisesta kieliversiosta: ei varsinaisesti ole
Lyhyt kuvaus: Haluaisin tynkämallineen ääninäyttelijöille.
Koska kaikki ääninäyttelijät eivät ole myös näyttelijöitä, ääninäyttelijä-mallinetta voisi käyttää silloin näyttelijä-mallineen sijasta. Mallineen kuvaan voisi sopia Walt Disney, Dominic Armato tms., keksikää te.
tehty Malline:Tynkä/Ääninäyttelijä sekä Luokka:Ääninäyttelijätyngät. --Agony (403) 5. kesäkuuta 2007 kello 14.48 (UTC)


24-malline[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pyynnön esittäjä: --M-H_racing 4. kesäkuuta kello 7:56
Esimerkki toisesta kieliversiosta: en:Template:24 character
Lyhyt kuvaus: 24-henkilömalline, olennainen käännettäessä englannista.
Malline:24-henkilö. --Agony (403) 6. kesäkuuta 2007 kello 06.29 (UTC)


Erasure[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pyynnön esittäjä: --Azathoth 2. kesäkuuta 2007 kello 06.06 (UTC)
Esimerkki toisesta kieliversiosta: en:Template:Erasure
Lyhyt kuvaus: Haluaisin Erasure-mallinteen käytettäväksi Erasure-yhtyettä sivuaviin artikkeleihin, kiitos.
Box seteistä, singleistä, videoista ja DVD:istä ei ole vielä artikkeleita joten jos ne halutaan sisällyttää niin mielellään ehdollisina, kiitos.
Ehdotukseni suomenkielisiksi otsikoiksi ovat: "Erasure", "Diskografia", "Studioalbumit ja EP:t", "Kokoelmat", "Livealbumit".
Malline:Erasure. --Agony (403) 6. kesäkuuta 2007 kello 06.01 (UTC)


Toukokuu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

USCensusPop[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pyynnön esittäjä: Tve4 24. toukokuuta 2007 kello 15.46 (UTC)
Esimerkki: en:Template:USCensusPop
Kuvaus: infoloota väkilukukehityksen esittämistä varten
Malline:Väestönkehitys. --Agony (403) 30. toukokuuta 2007 kello 11.11 (UTC)


Natura-alue[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pyynnön esittäjä: Tve4
Esimerkkitaulukko artikkelissa Letonniemi
Lyhyt kuvaus: Infoboksi Natura-alueille, jonne saisi perustiedot kuvan kera, sekä linkit loppuun. Malline olisi hyvä toteuttaa vapaaehtoisilla kentillä (mahdollisimman runsas määrä valmiiksi), jotta tarpeen vaatiessa mallineeseen voisi lisätä kenttiä. (Jos joku vastaava malline on olemassa, on se päässyt etsinnässä livahtamaan ohi silmien.) --Tve4 19. toukokuuta 2007 kello 19.38 (UTC)
tehty {{Natura-alue}}, pakollisena parametrina ainoastaan alue. --Agony (403) 20. toukokuuta 2007 kello 10.46 (UTC)


Käyttäjälaatikkokäytäntö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pyynnön esittäjä: --Elena 19. toukokuuta 2007 kello 10.13 (UTC)
Lyhyt kuvaus: Huomautusmalline käyttäjälaatikkokäytännön rikkomisesta. Käyttäjän keskustelusivulle lisättäväksi.
Tehty {{Klk}}. --Agony (403) 20. toukokuuta 2007 kello 09.32 (UTC)


Henkilökohtainen hyökkäys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pyynnön esittäjä: --Elena 19. toukokuuta 2007 kello 10.13 (UTC)
Lyhyt kuvaus: Varoitusmalline henkilökohtaisesta hyökkäyksestä. Vastaavanlainen kuin varoitukset vandalismista. Käyttäjän keskustelusivulle lisättäväksi.
Tehty {{Hh}} ja lisätty painike "HH" keskustelusivun pikapainikkeisiin. --Agony (403) 20. toukokuuta 2007 kello 09.32 (UTC)


Satunnaislukuja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pyynnön esittäjä:Aslak 16. toukokuuta 2007 kello 06.34 (UTC)
Esimerkki toisesta kieliversiosta: en:Template:Rand
Lyhyt kuvaus: Ks. Wikipedia:Kahvihuone (tekniikka)#Satunnaislukuja?
Tehty Malline:Rand. --Agony (403) 17. toukokuuta 2007 kello 06.45 (UTC)


Maalippuja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pyynnön esittäjä: --Zxc 13. toukokuuta 2007 kello 22.59 (UTC)
Esimerkki toisesta kieliversiosta: en:Template:Flagicon
Lyhyt kuvaus: Enkkuwikin sivu kertoo varmaan kaiken tarvittavan. Erityisesti urheiluartikkeleihin olisi kätevä saada liput helposti.
Luokka:Lippumallineet löytyy maalippuja, käyttö muodossa {{Suomen lippu|=20}}, näyttää Suomi tai {{Rajaus|{{Suomen lippu|=20}}}}, näyttää Malline:Rajaus. --Agony (403) 30. toukokuuta 2007 kello 10.55 (UTC)
Meillä on käytössä ehkä hieman epäkäytännöllinen {{Maalippu}}-mallinekin ( Norja); esimerkiksi artikkelissa Talviolympialaiset 1924. Ajatuksena tuossa on ollut se, ettei joka maalle tarvitsisi tehdä erillistä mallinetta (tosin joidenkin kanssa menee ehkä turhan isoksi  Sveitsi). -tKahkonen 30. toukokuuta 2007 kello 13.39 (UTC)


Tautiluokitusinfo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pyynnön esittäjä: --Cade 10. toukokuuta 2007 kello 15.43 (UTC)
Esimerkki toisesta kieliversiosta: en:Template:Infobox Disease
Lyhyt kuvaus: Suomalaisessakin wikissä voisi olla tuo tautiluokitus info... Löytyy myös useista muista kieliversioista.
Eikö tämä ole sama kuin Malline:Tauti? Jos on, laita infoa tänne niin teen ohjeistuksen en:Template:Infobox Disease pohjalta. --Agony (403) 19. toukokuuta 2007 kello 07.58 (UTC)

Öh, tuo Tauti malline ei sisällä mitään... olisi siis kyllä sama, kuin tuo Infobox Disease l. nuo täytettävät kohdat pitäisi olla suomeksi... Ymmärsinköhän/vastasinkohan oikein...Tuolta enkku wikin sisällöt (mm:...

| Name           = {{PAGENAME}}
 | Image          = 
 | Caption        = 
 | DiseasesDB     = 
 | ICD10          = 

jne" pitäisi saada suomeksi suomalaisen tauti mallineen sisälle, tosin tuon eMedicineSubj voisi korvata meille hyödyllisemmällä psykiatrian lukituksella DSM-IV. Kiitos. Luulin jo, ettei tätä osiota lue kukaan...--Cade 19. toukokuuta 2007 kello 19.36 (UTC)

tehty suomennos mallineeseen {{Tauti}}. --Agony (403) 20. toukokuuta 2007 kello 11.23 (UTC)


Levy-yhtiö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pyynnön esittäjä: --Juuk 7. toukokuuta 2007 kello 22.00
Esimerkki toisesta kieliversiosta:
Lyhyt kuvaus: Mallinne levy-yhtiölle olisi kätevä levy-yhtiöitä käsitteleviä artikkeleja tehtäessä.
Tehty. —Ppntori (jutskaa / muokkaukset) 7. toukokuuta 2007 kello 22.21 (UTC)


Huhtikuu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maaliskuu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rquote[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pyynnön esittäjä: --QWerk 18. maaliskuuta 2007 kello 13.21 (UTC)
Esimerkki toisesta kieliversiosta: en:Template:Rquote
Lyhyt kuvaus: Tuollainen en-wikin tyylinen quote-malline olisi hyvä saada tänne fi-wikiin. Mielestäni tuo en-wikin mallinne on siistin näköinen ja soveltuisi hienosti tännekkin. Nykyinen lainaus systeemi on jotenkin kömpelö, eikä niin siisti.
--Agony (403) 18. maaliskuuta 2007 kello 14.50 (UTC) {{{3}}}


NetHack-merkistö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wikiprojekti NetHack --DlNh 14. maaliskuuta 2007 kello 19.22 (UTC)
Esimerkki toisesta kieliversiosta: Toisista kieliversioista en tiedä, mutta Wikihackista[5] löytyy tällainen systeemi.
Lyhyt kuvaus:
'''Full CGA 16-color palette'''
0 — black
#000000
8 — (dark) gray
#555555
1 — blue
#0000AA
9 — bright blue
#5555FF
2 — green
#00AA00
10 — bright green
#55FF55
3 — cyan
#00AAAA
11 — bright cyan
#55FFFF
4 — red
#AA0000
12 — bright red
#FF5555
5 — magenta
#AA00AA
13 — bright magenta
#FF55FF
6 — brown
#AA5500
14 — yellow
#FFFF55
7 — white (light gray)
#AAAAAA
15 — bright white
#FFFFFF

Kaikki yllä olevat värit pitäisi saada toimimaan kaikilla Wikihackin etusivulla [6] "Monsters" otsikon alla olevilla merkeillä. Mielellään niin, että malline toimisi suoraan samoilla sanoilla kuin Wikihackissa.

Hmm, mietityttää että ollaanko tässä nyt menossa PEP:n (Perse Edellä Puuhun) suuntaan. Laitatko hieman lisätietoa koskien seuraavia kohtia:
  1. Kuinka monella sivulla mallinetta käytettäisiin?
  2. Mikäli olit aikeissa tehdä kaikista Nethackin hirviöistä omat artikkelit, oletko selvittänyt ylittävätkö ne merkittävyyskynnyksen?
  3. Jos olet, kuinka ajattelit ratkaista ongelman esimerkiksi ghoulin suhteen? Nykyinen artikkelin aihe ghoulista on takuuvarmasti merkittävämpi kuin Nethackin ghoul, joten tarvitsisi varmaan täsmennystä artikkelin nimen perään eikö?
  4. Kuvaamasi kaltainen malline on melkoinen jööti (jopa mallineeksi), oletko miten ajatellut ratkaista ongelman (sillä pahimmillaan malline veisi tilaa artikkelin lopusta enemmän kuin artikkeli itse)?
--Agony (403) 14. maaliskuuta 2007 kello 20.07 (UTC)
Tilanviemiseen voin sanoa, että merkin pitäisi olla normaalin kirjaimen kokoinen, ja (taisi jäädä mainitsematta) mustataustainen. Ainakin Wikihackissa tämä on saatu toimimaan yksinkertaisesti kirjoittamalla vaikka ((blue|k)), paitsi tietenkin kaarisuluilla.
Tätä mallinetta en aikonut käyttää muissa kuin artikkeleissa NetHackin mytologia ja fiktio, NetHack ja Wizard of Yendor. Niistäkin löytyy silti monta sataa kohtaa, jossa sitä tarvittaisiin.
DlNh 15. maaliskuuta 2007 kello 06.25 (UTC)
Jos kolmessa artikkelissa on monta sataa kohtaa joissa mallinetta tarvitaan, on keskiarvo per artikkeli (minimissään) 70 näyttökertaa. Malline itsessään vie tilaa 14 riviä (plus välistykset), jolloin kokonaistila jonka malline vie artikkelista on (vähintään) 70 * 14 = 980 riviä. Tässä ollaan menossa todella pahasti perse edellä puuhun, ja homma pitäisi IMO suunnitella ihan kokonaan uudestaan. Värimallineet voisi olla hyvinkin (silti) tarpeellisia, mutta noilla nimillä ne ei tule olemaan vaan suomennan värien nimet mikäli niitä tullaan tarvitsemaan enemmänkin. --Agony (403) 15. maaliskuuta 2007 kello 07.30 (UTC)
Ok- eipä se nyt niin tärkeää ole. - DlNh 15. maaliskuuta 2007 kello 12.11 (UTC)
Nämä on nyt enimmäkseen luotu. Löytyvät nimillä:
DlNh 15. maaliskuuta 2007 kello 13.11 (UTC)
Ok, eli asia kunnossa tältä osin. --Agony (403) 16. maaliskuuta 2007 kello 12.35 (UTC)
Yhdistin nuo yhdeksi mallineeksi ({{NetHack}}, jonka kirjasto tukee värien synonyyminimiä. Kas näin: {{NetHack|valkoinen|@}} → @. Pitke 19. maaliskuuta 2011 kello 12.07 (EET)[vastaa]


Location map france[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pyynnön esittäjä:Ppntori (jutskaa / muokkaukset) 9. maaliskuuta 2007 kello 23.50 (UTC)
Esimerkki toisesta kieliversiosta: en:Template:French town map
Lyhyt kuvaus: Yllä olevan en-wikin mallineen muunto Malline:Location map Indonesia -muotoon, jotta sen voisi sisällyttää {{Kaupunki2}} -mallineeseen. Lähinnä siis sen koordinaatisto kuntoon että koordinaatit antamalla piste osoittaa oikeaan kohtaan kartalla. Kiitos!
Valitettavasti en saanut selvitettyä miten tuo järjestelmä toimii (lähinnä mittasuhteiden osalta), joten en voi auttaa tämän osalta (ellet pysty briiffaamaan). --Agony (403) 10. maaliskuuta 2007 kello 08.12 (UTC)
Lisätty. En- version location mappien määrä on jo aika suuri. Niiden siirto suomenkieliseen on helppoa, mutta jotta käytettävyys lisääntyisi, olisi hyvä tehdä päätös Kaupunki- ja Kaupunki2- mallineitten väliltä tai yhdistää ne. Jälkimmäinen tukee location mappia, ensimmäinen ei. - cnr 5. toukokuuta 2007 kello 21.31 (UTC)


Helmikuu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tammikuu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sosialismi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pyynnön esittäjä:--Kalamies 28. tammikuuta 2007 kello 17.29 (UTC)
Esimerkki toisesta kieliversiosta: en:Template:Socialism
Lyhyt kuvaus: Vastaavanlainen kuvaton malline, jossa on selkeästi listattu kaikki sosialismiin kuuluvat artikkelit, aihealueittain.
Olisiko mahdollista saada joltakin aiheeseen perehtyneeltä suomenkieliset vastineet? Itse en tunne aihealuetta niin hyvin että voisin suomentaa kohdat joita mallineessa on (pl. niistä muutamasta aiheesta kuten arabisosialismi josta on artikkeli suomenkielisessä Wikipediassa). --Agony (403) 29. tammikuuta 2007 kello 17.29 (UTC)
Pyysin käyttäjää Ap4kta asiaan perehtyneenä auttamaan suomentamisessa (sillä tiedän itsekkin aiheesta suhteelisen vähän) ja hän laati samantien jo eräänlaisen hahmotelman. Tätä mallinetta voi tietenkin täydentää, sillä se on aika pieni, mutta ainakin näin alustavasti uskon sen riittävän.--kalamies 30. tammikuuta 2007 kello 12.36 (UTC)