Wikipedia:Kahvihuone (tekniikka)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


Tietolaatikko-mallineen tietorivin päivitys[muokkaa wikitekstiä]

Pohdin tietolaatikko-mallineen keskustelusivulla, että nykyistä tietoriviä voisi muuttaa siten, että lisäisi siihen parametrit Wikipedian ulkopuolelta haetulle sisällölle (Wikidata ja Commonsin data-nimiavaruus) JA esimerkille. Samalla lisättäisiin tulostuslogiikka rivimallineeseen jolloin tulostusehtologiikka poistuu päämallineensta {{tietolaatikko}}.

Tällöin tietojen tulostus tapahtuisi seuraavasti

 1. Mikäli paikallisen parametrin arvo on "-" ei tulosteta mitään
 2. Mikäli paikallinen parametrin arvo on määriteltynä, niin tulostetaan sen arvo
 3. Mikäli ollaan ohjesivulla, niin tulostetaan esimerkkisisältö -parametrin sisältö
 4. Mikäli haettusisältö -parametrissa jokin arvo niin tulostetaan se
 5. Mikäli ei ole saatu tulostettavaa arvoa, niin riviä ei näytetä

Käytännön muutos tietolaatikon koodissa olisi, että nykyinen tapa

{{Tietolaatikko
 | aihealue  =
 | sisältö   = {{Tietolaatikko/otsikko | aihealue= | sisältö= {{{otsikko}}} }}
<!--     
tietorivi
-->{{#if: {{{tietorivi1|}}} |{{Tietolaatikko/tietorivi | nimi=Tietorivi1 | sisältö={{{tietorivi2}}} }} }}
<!--     
tietorivi
-->{{#if: {{wikidata-fr|P31|{{{tietorivi2|}}}}} |{{Tietolaatikko/tietorivi | nimi=Tietorivi2 | sisältö={{wikidata-fr|P31|{{{tietorivi2}}}}} }} }}
<!--     
tietorivi
-->{{#if: {{{tietorivi3|}}} |{{Tietolaatikko/tietorivi | nimi=Tietorivi3 | sisältö={{{tietorivi3}}} }} }}
}}

muuttuisi muotoon

{{Tietolaatikko
 | aihealue  =
 | sisältö   = {{Tietolaatikko/otsikko | aihealue= | sisältö= {{{otsikko}}} }}
<!--     
tietorivi
-->{{#if: {{{tietorivi1|}}} |{{Tietolaatikko/tietorivi | nimi=Tietorivi1 | sisältö={{{tietorivi2}}} }} }}
<!--     
tietorivi
-->{{Tietolaatikko/uusitietorivi
| nimi=Tietorivi2 
| sisältö={{{tietorivi2}}} 
| haettusisältö={{wikidata-fr|P31|{{{tietorivi2}}} }}
| esimerkkisisältö=Esimerkki
}} 
<!--     
tietorivi
-->{{#if: {{{tietorivi3|}}} |{{Tietolaatikko/tietorivi | nimi=Tietorivi3 | sisältö={{{tietorivi3}}} }} }}
}}

Tässä mallineen {{Tietolaatikko/tietorivi}} pystyisi muuttamaan yksi kerrallaan muotoon {{Tietolaatikko/uusitietorivi}} eikä koko mallinetta tarvitsisi päivittää kerralla. --Zache (keskustelu) 6. joulukuuta 2020 kello 18.01 (EET)

Epäasialliset asetukset[muokkaa wikitekstiä]

Toisen käyttäjän asetuksia ei kai pidä mennä ihmettelemään, mutta tarkkailulistani kautta päädyin törmäämään tällaiseen. Mikähän ihme tuossa on ollut tarkoituksena ja miksi se on luotu? --Vyörykkä (keskustelu) 9. joulukuuta 2020 kello 20.32 (EET)

Koodi kai voisi näyttää tuon tapaiselta, jos halutaan jollain koodilla suitsia rumaa kielenkäyttöä, voisin koodia ymmärtämättä arvata. (Tai tietysti jos joku haluaisi tuottaa vandalismia koodilla, niin ehkä silloinkin, mutta useammin kai vandalis´mia tuotetaan ilman koodia.) --Urjanhai (keskustelu) 9. joulukuuta 2020 kello 20.35 (EET)
Tuo on jonkin väärinkäyttösuodattimen sääntö. En tiedä mikä on ollut tavoite, mutta ei tuo koodi tee tuolla sivulla yhtään mitään. --4shadoww (keskustelu) 9. joulukuuta 2020 kello 20.40 (EET) edit: ja ei kait mikään käytäntö kiellä katsomasta toisen käyttäjän alasivulle. --4shadoww (keskustelu) 9. joulukuuta 2020 kello 20.43 (EET)
Suodatin on 98 eli seulottavia tagittava suodatin. --Zache (keskustelu) 9. joulukuuta 2020 kello 20.57 (EET)
Miksi ihmeessä joku kopioisi asetuksiinsa väärinkäyttösuodattimen? --Vyörykkä (keskustelu) 9. joulukuuta 2020 kello 21.33 (EET)
evt, mutta sinänsä sen voisi kopioida talteen esimeriksi sitä varten, että haluaa tutkia sen sisältöä helpommin kuin väärinkäyttösuodattimessa tai jakaa sen helposti jaettavassa muodossa muille esim. Zache (keskustelu) 9. joulukuuta 2020 kello 21.39 (EET)
Eikös se ole niin, että katsoa saa muttei koskea (pääsääntöisesti)?--Urjanhai (keskustelu) 9. joulukuuta 2020 kello 21.30 (EET)
Toisen käyttäjän asetuksia ei edes pysty muokkaamaan. Silloin tulee ilmoitus: "Sinulla ei ole oikeutta muuttaa tätä JavaScript-sivua, koska se sisältää toisen käyttäjän henkilökohtaisia asetuksia." --Vyörykkä (keskustelu) 9. joulukuuta 2020 kello 21.33 (EET)
JS-koodia pystyvät muokkaamaan vain käyttöliittymän ylläpitäjät. Aiemmin oikeus oli kaikilla luutijoilla. --Geohakkeri (keskustelu) 10. joulukuuta 2020 kello 17.07 (EET)

Sivujen arvioinnin merkintä artikkelihistoriassa[muokkaa wikitekstiä]

Tämä kai kuuluu tekniikka-asioihin: Sivujenarviointiasiasta sen verran että kun meillä on tämä "väitöskirja" Selkäkipu niin minulla on tähän asti näkynyt tarkkailulistalla että "Tarkkailulistallasi on odottavia muutoksia." Ja artikkelin kohdalla "Odottavat muutokset" tai jotain sinnepäin ja se on pysynyt vaikka itse muokkaisi artikkelia. Lisäksi siellä on näkynyt, kuka on katsonut sivun viimeksi "katsonut" ja missä vaiheessa historiaa, en muista termiä. Nyt se kaneetti hävisi, kun muokkasin mainittua sivua. Onko tehty jokin järjestelmänlaajuinen operaatio, joka tämän aiheuttaa? --Höyhens (keskustelu) 12. joulukuuta 2020 kello 12.29 (EET)

Luulisin, että sun muokkauksesi tuli automaattisesti arvioiduksi, koska tallennettu versio vastasi riittävän läheisesti jotain aikaisempaa versiota. Pitäisi kuitenkin katsoa koodista miksi systeemi arvioi muokkauksesi automaattisesti hyväksytyksi.--Zache (keskustelu) 12. joulukuuta 2020 kello 12.38 (EET)
OK. eihän tuo mua haittaa sinänsä. Mutta hyvä tietää. --Höyhens (keskustelu) 12. joulukuuta 2020 kello 14.41 (EET)

Toimiva apuväline artikkelin viitteiden tarkistamiseksi?[muokkaa wikitekstiä]

Esimerkiksi vertaisarvioinnissa on aiemmin ollut käytössä "Checklinks"-sovellus artikkelin lähdeviitteiden toimimisen tarkistamiseksi. Tähän apuväliseeseen viitataan yhä Lähteet-wikiprojektin sivulla Ulkoisten linkkien kohdassa. Palvelu on kadonnut ainakin aiemmasta web-osoitteesta, joka nyt vie etsijän mainossivulle (Wienin hotellihakuun). Osaisiko kukaan suositella vastaavaa työkalua, jolla wikipedia-artikkelin verkkoviitteetvoisi tarkistaa? Toimivan työkalun voisi päivittää myös Lähteet-wikiprojektin sivulle. Olin aikonut tarkistaa työkalulla Segregaatio-artikkelin, jonka osaa lukiessa heti tuli vastaan yksi toimimaton linkki. Olisi muitakin läpikäytäviä artikkeleita. Toivoisi, että artikkeleiden vertaisarvioinnissa lähteiden läpikäynti olisi rutiinijuttu, mutta ilman toimivaa apuvälinettä se on työlämpää. --Paju-apu (keskustelu) 13. joulukuuta 2020 kello 00.25 (EET)

Sivulta en:User:Dispenser/Checklinks löytyi toimiva linkki: Checklinks. --Atraie (keskustelu) 13. joulukuuta 2020 kello 01.24 (EET)
Kiitos! Näyttää lupaavalta. Analysoitujen linkkien värikoodaus ei taida olla aiemman veroinen, kun näyttää jopa virheellistä tulosluokkaa. Tuossa on hakukenttään merkittävä wikiprojekti ja artikkelinimi (esim. fi:Segregaatio; tai koko webosoite), että haun saa toimimaan. Nyt esimerkisi sinistä väriä käytettään kun linkki ohjaa täysin virheellisesti, ja valkoista (jonka pitäisi olla OK, eikä vaativan toimenpiteitä!) esim. kun koko tietokanta (jonne linkki ohjaa) on kaatunut (esimerkiksi sivu antaa vain errorkoodia tietokannan kaatumisesta, ja työkalu liputtaa linkin valkoiseksi, kunnossaolevaksi)! Testaamani iso maa-artikkeli (fi:Valko-Venäjä) raksutti useita minuutteja, eli vaikuttaa hiukan hitaammalta kuin aiempi työkalu. Tarttis testailla lisää, ja jos on kelpopeli, päivittää useaan paikkaan wikipedian ohjeistuksissa. Myös ainakin sivulla Wikipedia:Lupaavien artikkelien ohje oli hämäävä ohjaus (sisäisten linkkien tarkistamistyökaluun (Dab solver)) eikä antamaasi linkkiä, ja parissa paikkaa muuallakin oli tuo vanhentunut linkitys. Linkit voisi päivittää toimiviksi. Itse vasta hiukan kokeilen uutta sivua, en ryhdy ainakaan vielä päivittämään noita. --Paju (keskustelu) 13. joulukuuta 2020 kello 02.24 (EET)

Poistetut väärinkäyttösuodattimet[muokkaa wikitekstiä]

Pxos näemmä poisti mennessään ison joukon väärinkäyttösuodattimia, joista ainakin suodatin 73 voisi olla testaustarkoituksissa hyödyllinen edelleen. Mielestäni se pitäisi palauttaa, jos se vain on teknisesti mahdollista. --Vyörykkä (keskustelu) 14. joulukuuta 2020 kello 17.32 (EET)

Kyllä sen saa palautetuksi, mutta suodatin on vaarallinen koska se voi poistaa myös ylläpitäjän tai muun edistyneitä käyttöoikeuksia omaavan automaattisesti hyväksytyt käyttäjät ryhmästä (jolloin hän ei pääse itse korjaamaan bugista suodatinta). Ajettelinkin että tästä saisi hyvän haastattelukysymyksen ylläpitäjä-äänestykseen (Q: Kuinka poistaisit käyttäjän autoconfirmed -oikeudet ja minkä takia?). Ilmeisesti nuo "poistetut" suodattimet ovat vain merkityt poistetuiksi ja säilyvät samalla tapaa kuin poistetut muokkauksetkin (määrittelemättömän ja ilman mitään takuuta, mutta käytännössä hyvin pitkän ajan). Tätä suodatinta on testattu vain ylläpitäjän altterilla, eikä oikein muulla voikaan, joten ei syytä tehdä mitään sille juuri nyt. Katoin nuo muutkin Pxoksen poistamat tai deaktivoimat läpi ja ihan hyvä että tarpeettomia poisteltiin koska nämä kuitenkin kuluttavat palvelimen resursseja jokaisen sisääntulevan muokkauksen kohdalla. jni (k) 14. joulukuuta 2020 kello 18.24 (EET)
Tuossa on sikälikin asiaa, että eri käyttäjillä on erilaisia härpäkkeitä ja kun ne poistuvat käytöstä ne poistuvat kaikkien käytöstä. Kai se asia kuuluu tähän vapaa-osioon kun puhutaan vapaasta tietosanakirjasta. --Höyhens (keskustelu) 14. joulukuuta 2020 kello 18.46 (EET)

Aikavyöhykkeen oletusasetus ei huomioi kesäaikaa oikein[muokkaa wikitekstiä]

Tämä keskustelu alkoi Vyörykän keskustelusivulla, jossa ihmeteltiin eroavaa kellonaikaa tässä muokkauksessa. Kokeilemalla sain selville, että erikseen valittuna "Eurooppa/Helsinki" (tai mikä tahansa muu aikavyöhyke) osaa huomioida sen, oliko muokkauksen aikaan voimassa kesä- vai normaaliaika, mutta sitten oletusasetus (joka on myös Eurooppa/Helsinki) laskee eron UTC:stä tällä hetkellä voimassa olevan ajan mukaan. 01miki10 (keskustelu) 15. joulukuuta 2020 kello 18.18 (EET)

Malline ja tyhjät kentät[muokkaa wikitekstiä]

Malline:Valtionjohto näyttää wikidatatietoja. Ne pitäisi pystyä piilottamaan merkillä -, mutta ainakin osa kentistä tulostuu silti, tosin tyhjänä. Esimerkki artikkelissa Cunobelinos. Tästä on ollut vuosi tai pari sitten puhetta, mutta ongelma ei ole näköjään korjaantunut. J.K Nakkila (keskustelu) 16. joulukuuta 2020 kello 13.57 (EET)

Voin tsekata tuon. Ilmoitelkaa jos tulee muita vastaan. --Zache (keskustelu) 16. joulukuuta 2020 kello 14.00 (EET)
Malline Kirjailija, sama ongelma eri kentissä. Esim. Taras Ševtšenko. J.K Nakkila (keskustelu) 16. joulukuuta 2020 kello 14.04 (EET)
SIinä on muutakin ongelmaa: Syntymäaika kahdentuu ja lisäksi elävän ihmisen laatikossa näkyy Kuollut, esim. Inger Alfvén. --Abc10 (keskustelu) 16. joulukuuta 2020 kello 19.43 (EET)
Joo, sössin muokkauksen. Nyt tämä kahdentuminen pitäisi olla korjattuna. --Zache (keskustelu) 16. joulukuuta 2020 kello 19.51 (EET)
Ok. --Abc10 (keskustelu) 16. joulukuuta 2020 kello 19.52 (EET)
Nyt tulee tyhjää artikkelin alkuun, toisiin enemmän, toisiin vähemmän. --Anr (keskustelu) 16. joulukuuta 2020 kello 19.54 (EET)
Ei välttämättä liity mun nyt tekemiin muutoksiin. --Zache (keskustelu) 16. joulukuuta 2020 kello 20.14 (EET)
Vanhalla mallineen versiolla kun esikatselee niin ei ole rivejä. Ja korjausmuutostesi jälkeen osasta hävisi muutama rivi, vaan vielä on tyhjiä rivejä jäljellä. --Anr (keskustelu) 16. joulukuuta 2020 kello 20.21 (EET)
Joo, mutta jos katsot vaikka laajenna malline -työkalulla millaista wikikoodia se tuottaa, niin se vanhakin versio tulostelee tyhjiä rivejä tr tagien väliin jos parametreja ei ole määritelty, niin se voi toimia lähinnä sattumalta. --Zache (keskustelu) 16. joulukuuta 2020 kello 20.27 (EET)

Eli se tyhjä blokki tulee siis siitä, että kun siellä on tähän tyyliin määriteltyjä rivejä

<!--     -->{{#if: {{{titteli|<noinclude>-</noinclude>}}} | {{Tietolaatikko/tietorivi|nimi=Titteli|sisältö={{{titteli}}}}} }}
<!--     -->{{#if: {{{siviilisääty|<noinclude>-</noinclude>}}} | {{Tietolaatikko/tietorivi|nimi=Siviilisääty|sisältö={{{siviilisääty}}}}} }}
<!--     -->{{#if: {{{puoliso|<noinclude>-</noinclude>}}} | {{Tietolaatikko/tietorivi|nimi=Puoliso|sisältö={{{puoliso}}}}} }}
<!--     -->{{#if: {{{lapset|<noinclude>-</noinclude>}}} | {{Tietolaatikko/tietorivi|nimi=Lapset|sisältö={{{lapset}}}}} }}
<!--     -->{{#if: {{{vanhemmat|<noinclude>-</noinclude>}}} | {{Tietolaatikko/tietorivi|nimi=Vanhemmat|sisältö={{{vanhemmat}}}}} }}

Niin jos siviilisääty, puoliso ja lapset parametreja ei ole määritelty niin se laajenee hiukan yksinkertaistaen seuraavan näköiseksi

<!--     -->{{#if: {{{titteli|<noinclude>-</noinclude>}}} | {{Tietolaatikko/tietorivi|nimi=Titteli|sisältö={{{titteli}}}}} }}<!--     -->{{#if: {{{vanhemmat|<noinclude>-</noinclude>}}} | {{Tietolaatikko/tietorivi|nimi=Vanhemmat|sisältö={{{vanhemmat}}}}} }}

Ja nuo tyhjät rivit puolestaan muuntuu sivun alussa näkyväksi tyhjäksi tilaksi, koska ne eivät ole taulukon sisällä. --Zache (keskustelu) 16. joulukuuta 2020 kello 20.38 (EET)

Syntymä- ja kuolinpaikat eivät enää asetu omalle rivilleen: Hervey Allen. --Abc10 (keskustelu) 16. joulukuuta 2020 kello 20.59 (EET)
Korjattu --Zache (keskustelu) 16. joulukuuta 2020 kello 21.08 (EET)
Kirjoitin toisaalla: ”Mallineessa näyttelijä ei ole parametria arvonimi, mutta se tulostuu jostakin syystä tietolaatikkoon (esimerkki)”. PtG selvensi asiaa (näyttelijämalline perustuu Henkilö/pohja-mallineeseen). Mallineen ohjeessa ei ole mainintaa parametrista arvonimi eikä sitä voi kommentoida/estää viivalla (jos tarvitsee). Samoin muissa henkilömallineissa on vastaavanlaisia parametreja (kotisivut, kieli). Esimerkiksi kotisivu tulostuu, tosin ilman osoitetta, mikäli se on estetty viivalla. ---raid5 (keskustelu) 16. joulukuuta 2020 kello 21.19 (EET)
Lisäsin pohjamallinnuksen, että se tulostaa mallinesivulla jos jokin listatuista parametreista ei ole määritelty. (esimerkki). Parametrit pystyy lisäämään näin. Tuo ei tietystikään lisää sitä vielä mallineohjeeseen tai templatedataan, mutta on edes jotain vihjettä puuttuvista parametreista.--Zache (keskustelu) 16. joulukuuta 2020 kello 23.35 (EET)
Hyvä lisäys. ---raid5 (keskustelu) 17. joulukuuta 2020 kello 00.29 (EET)
Ehdollistin tuon arvonimi-parametrin vielä myös siten ettei sitä yritetä tulostaa pohjamallineessa jos parametria ei ole määritelty pohjamallinetta kutsuvassa mallineessa.(diff) --Zache (keskustelu) 17. joulukuuta 2020 kello 07.30 (EET)
Muuten, pyydän ilmoittmaan jos tulee vielä vastaan noita missä on tyhjää sivun alussa. Kuvittelisin, että eilen keskustellut on korjattuna, mutta en mitenkään hirveän tarkasti mennyt artikkeleita läpi. --Zache (keskustelu) 17. joulukuuta 2020 kello 13.06 (EET)

{{subst:Test-kumosi}}[muokkaa wikitekstiä]

Voisiko mallineen {{subst:Test-kumosi}} saada muokkauspainikkeistoon mm. mallineiden {{subst:Test}} ja {{subst:Numerotiedot}} seuraksi? Nykyään sen joutuu laittamaan käsin. Yhteenvetona voisi olla esimerkiksi Wikipedia:Vandalismin torjunta sivulla oleva Kumosi itse tai Xstoen käyttämä Kokeilit muokkaamista ja poistit kokeilusi itse. --Vyörykkä (keskustelu) 17. joulukuuta 2020 kello 14.15 (EET)

Se olisi kyllä hyvä. Mulla on itsellä oma järjestelmäviesti (Käyttäjä:Maantietäjä/common.js) johon olen laittanut omat muokkauspainikkeet ja auktoriteettitunnisteet. Eli jos ei sellaista voi tehdä sinne Edittools.js tai Edittools -viestiin, kannattaa kopioida sieltä se viesti ja tehdä oma Common.js -sivu. --Maantie (k) 17. joulukuuta 2020 kello 14.21 (EET)
Jaa tänne. Sieltäkö kopioit omasi, ne joissa oli pari typoa, ja muokkasit mieleisiksesi? --Vyörykkä (keskustelu) 17. joulukuuta 2020 kello 14.46 (EET)
Joo tuo on se paikka mistä saadaan muokkauspainikkeet. Otin sen kai tuolta, jotain sähelsin kun tuli ne pari typoa. --Maantie (k) 17. joulukuuta 2020 kello 15.15 (EET)
Lisäsin namiskan tuolle, se löytyy nyt ensimmäinen huomautus -napin vierestä lyhenteellä "T1k", joka on toivottavasti riittävän kryptinen. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 17. joulukuuta 2020 kello 16.50 (EET)
Kiitoksia. --Vyörykkä (keskustelu) 17. joulukuuta 2020 kello 16.56 (EET)

@Lentokonefani: Ryhdyin päivittämään merkintöjä sivulle Wikipedia:Vandalismin torjunta, kun huomasin, ettei myöskään roskasivulle ole omaa painiketta. Voisiko senkin lisätä? --Vyörykkä (keskustelu) 17. joulukuuta 2020 kello 17.06 (EET)

Roskasivulle oli aiemmin oma nappinsa, mutta se muistaakseni poistettiin vuosi (tai pari?) sitten käytöstä, koska joku otti nokkiinsa, kun ilmeisesti vakavissaan laadittua mutta heikkolaatuista sivua sanottiin napin tuottamalla tekstillä roskaksi. Seuranneessa keskustelussa todettiin muistaakseni, että roskasivujen luomiset nekin ovat joko sotkemista tai vandalismia, joten niillä kahdella napilla pärjättäneen. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 17. joulukuuta 2020 kello 17.18 (EET)
@Lentokonefani: Lisäsit järjestelmäviestiin Edittools.js nyt saman mallineen mikä on kohdassa "T1" eli nyt kun sitä "T1k" -nappia painaa, syntyy {{subst:Test}}. Siinä alussa lukee "addSAfterButton ('{{subst:'+'Test}'+'}" ja todennäköisesti sen pitäisi olla "addSAfterButton ('{{subst:'+'Test-kumosi}'+'}". Tällöin sitä painamalla syntyy {{subst:Test-kumosi}} --Maantie (k) 17. joulukuuta 2020 kello 17.33 (EET)
Hupsista. No tuollaista pikkuseikkaa lukuun ottamatta ihan hyvä suoritus. Kävin korjaamassa. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 17. joulukuuta 2020 kello 17.59 (EET)

Muokkaushistoriassa puuttuva käännös[muokkaa wikitekstiä]

Näkyykö muillakin Toiminnot:Muokkaukset (tai käyttäjäkohtaisen Toiminnot:Muokkaukset/Jni) sivun yläreunassa englanninkielinen teksti "User contributions"? Minulla näkyy. Varmaan vasta regressoitunut. Mistä tämän käännöksen pitäisi tulla? jni (k) 18. joulukuuta 2020 kello 11.38 (EET)

Laitoin väliaikaisen korjauksen. Pysyvä tulee myöhemmin. --Crt 18. joulukuuta 2020 kello 11.41 (EET)

Tarkkailulistalta puuttuu artikkeli[muokkaa wikitekstiä]

Loin artikkelin Vita Andersen ensin vahingossa lainausmerkkien kanssa, ja siirsin sen stten nyk. nimelle ja virheellinen ohjaus poistettiin pyynnöstäni. Se ei näy tarkkailulistallani, enkä saa sitä näkymään vaikka poistin sen ensin ja lisäsin uudestaan. Missä ongelma? --Abc10 (keskustelu) 19. joulukuuta 2020 kello 12.29 (EET)

Luulisin ettei se näy siksi, että sivun tuorein muokkaus on Wikidata-kohteen muutos ja, koska sinulla ei varmaankaan ole näkyvissä Wikidata-muutoksia niin se ei näytä tätä, mutta se ei näytä myöskään edellistä muutosta. En ole ihan varma näkyisikö se silloin jos se edellinen muutos olisi jotain muuta kuin logimerkintä siirrosta, mutta joka tapauksessa kyse on bugista, koska kyllähän logimerkinnänkin pitäisi näkyä. --Zache (keskustelu) 19. joulukuuta 2020 kello 12.39 (EET)
No jopas jotakin. Tein tarpeettoman muutoksen, ja nyt näkyy. Kiitos selityksestä. Ehkä joku joskus tekee korjauksen, että WD palvelee meitä eikä päinvastoin. Sellainen idea minulla on ollut pitkään mielessä, että kun piilottaa pienet ja botit, näkyviin tarkkailulistalle tulisi edellinen muutos. Ehkä tekniikka ei taivu siihen, mutta saahan sitä ehdottaa. --Abc10 (keskustelu) 19. joulukuuta 2020 kello 13.44 (EET)

VerkkoviiteMINI tuottaa ylimääräisiä merkkejä[muokkaa wikitekstiä]

Kun lisään verkkoviiteMINI-painikkeesta verkkoviitteen <ref>{{Verkkoviite | Osoite = | Nimeke = | Tekijä = | Ajankohta = | Julkaisu = | Viitattu = 19.12.2020 }}</ref> niin sen loppuun tulee ylimääräisiä merkkejä (ks. koodinäkymä) eli käytännössä ylimääräinen välilyönti ja rivinvaihto. Tämä bugi on ihan uusi. --Savir (keskustelu) 19. joulukuuta 2020 kello 16.13 (EET)

Minäkin olen huomannut saman ja aioin tästä lähiaikoina ilmoittaakin. Ongelma on itse asiassa kaikissa painikkeista tulevissa viitteissä. --Vyörykkä (keskustelu) 19. joulukuuta 2020 kello 16.38 (EET)
Johtunee siitä, että käyttäjätunnus 4shadoww teki tällaisen lisäyksen. --Crt 19. joulukuuta 2020 kello 16.59 (EET)
Minkä ihmeen takia se tuon teki? --Savir (keskustelu) 19. joulukuuta 2020 kello 17.01 (EET)
Vaikea sanoa, kun yhteenvedossa ei kerrota syytä. --Crt 19. joulukuuta 2020 kello 17.04 (EET)
Olisiko joku hyvä ja kävisi kumoamassa sen muokkauksen, minulla ei taida olla tuohon sivuun muokkausoikeutta. --Savir (keskustelu) 19. joulukuuta 2020 kello 17.06 (EET)
Kävin kumoamassa ja nyt näyttää toimivan taas normaalisti. Toki välimuisti pitää tyhjentää. --Crt 19. joulukuuta 2020 kello 17.17 (EET)
Pingaaminen on sallittua jos joku muutokseni aiheuttaa ongelmia tai on epäselvä. Muokkausyhteenvedossa sanotaan "lisää uusi rivi mallineen jälkeen", eli lisätään uusi rivi esim. korjattava -mallineiden jälkeen yms. minkä lisäämiseen tuota kyseistä funktiota käytetään. Tätä funktiota kuitenkin käytetään myös tämän verkkoviitteen lisäämiseen, mitä en osannut ottaa huomioon muutosta tehdessä. Tästä johtuu tuo bugi. Tuon uuden rivin lisääminen pitäisi siis tehdä joko lisäämällä uusi funktio tai sitten lisäämällä se suoraan parametriin tarpeellisissa kohdissa. --4shadoww (keskustelu) 19. joulukuuta 2020 kello 22.03 (EET)
Eihän se uusi rivi ole silloinkaan aina tarpeellinen (esim. lähdepyynnöt ja monet muutkin menevät paremmin ilman uutta riviä). Uuden rivin voi itse lisätä muokkausvaiheessa, jos on tarvetta. --Crt 20. joulukuuta 2020 kello 09.09 (EET)
Niin kyllä. Tarkoitin tarpeellisilla kohdilla mallineita, jotka tulevat sivun alkuun. Huomasin vain itse tällaisen puutteen, kun uusia artikkeleita läpikäydessä tulee käytettyä paljon mallineita, joissa automaattinen uusi rivi olisi hyvä, tehden muokkaamisesta sujuvampaa. --4shadoww (keskustelu) 20. joulukuuta 2020 kello 16.22 (EET)
Testasin muutamaa sivun alkuun menevää mallinetta – ne asettuivat nykyversiolla ihan siististi. --Crt 20. joulukuuta 2020 kello 16.46 (EET)
Toimiiko sulla myös esim. korjattava -malline, kun tämä ei minulla toimi? Mikään noista mihin tulee tuo tarkenne ei toimi. Kokeilee laittaa vaikka artikkeliin steamos, niin uutta riviä ei tule vaan menee samalle riville Käyttöjärjestelmä -mallineen kanssa. Pikapoisto ja HOK menee kuitenkin oikein, tulee uusi rivi kun käyttävät eri funktiota. --4shadoww (keskustelu) 20. joulukuuta 2020 kello 18.22 (EET)

Artikkeli viitevirheitä täynnä[muokkaa wikitekstiä]

7-osainen näyttö: mitä tälle pitäisi tehdä? Yritin kokeilla kaikenlaista mutta en osannut mitään. --Maantie (k) 22. joulukuuta 2020 kello 16.45 (EET)

Samaa viitenimeä ei voi käyttää uudestaan. Siitä tulee valitusta. Ensimmäisellä kerralla määritä <ref name="tähän_joku_nimi">Lähde XYZ</ref>. Toisella kerralla viittaa samaan lähteeseen <ref name="tähän_joku_nimi"/>, ja jos et aio viitata samaan lähteeseen, niin sitten pitää käyttää eri nimeä tuolla reffin sisällä. --PtG (keskustelu) 22. joulukuuta 2020 kello 17.16 (EET)
En ole luonut tuota artikkelia. Voin silti kokeilla noita antamiasi ohjeita. --Maantie (k) 22. joulukuuta 2020 kello 17.18 (EET)

Tehty. Vielä pitää hieman korjailla sitä. --Maantie (k) 22. joulukuuta 2020 kello 17.40 (EET)

Säännöllisen lausekkeen käyttö etsi/korvaa -toiminnossa[muokkaa wikitekstiä]

Onko olemassa säännöllistä lauseketta, jolla voisin tehdä muokkauksen helpommin ja virheettömämmin (joudun tietysti tarkastamaan etsi/korvaa -toiminnon oikeat merkit)? Käytössäni on BBEdit (sisältää joitakin esimerkkihakuja). Esimerkissä on hyvin tehty taulukko (välilyönnit ja merkit toistuvat säännöllisesti), mutta lajittelu ei toimi välilyöntien takia. Osaan hakea linkillisen sarakkeen oikealla puolella olevan tietyn sarakkeen numerolla 1 alkavat luvut (numero kerrallaan on hidasta, mutta vähemmän virheitä). Mahdolliset virheet manuaalisessa korjauksessa: välilyönti jää poistamatta tai }}-merkit lisäämättä.

 • etsin ]] || 1
 • korvaan sen ]] || align=right| {{Nts|1
 • lisään puuttuvat }}-merkit ja poistan välilyönnit luvuista manuaalisesti
 • lopputulos: ]] || align=right| {{Nts|1234567}}

1. Voinko tehdä tämän yhdellä etsi ja korvaa -toiminnolla numeroilla 1–9 alkaville luvuille? 2. Taulukon kaikkiin numerollisiin sarakkeisiin, jossa on desimaalierottimena pilkku (muutetaan pisteeksi), yhdellä kertaa? ---raid5 (keskustelu) 26. joulukuuta 2020 kello 22.07 (EET)

Periaatteessa Wikipediassa taitaa olla toive tehdä jutut selaimessa, mutta ainakin itse teen toisinaan (jos on pitkässä artikkelissa paljon korjattavaa) viemällä tiedot vaikka geditiin, kwriteen tai johonkin muuhun vastaavaan. Ipr1 (keskustelu) 26. joulukuuta 2020 kello 22.12 (EET)
Esimerkiksi ”]] || 293 409” löytyy tavallisen muokkausikkunan etsi-työkalulla näin ”\]\] \|\| ([0-9]{1,3}) ([0-9]{1,3})” (varmista että ”Kohtele hakuarvoa säännöllisenä lausekkeena” -asetus on päällä), ja tuon saa muutettua muotoon ”]] || align=right| {{Nts|293409}}” kun laittaa haettavan korvattavaksi ”]] || align=right| {{Nts|$1$2}}”. Pikaisesti testasin Japanin kaupunkiluettelon vanhalla versiolla ja näyttäisi toimivan. Tuolla pitäisi löytyä välillä 1 000 – 999 999 olevat luvut. Suurempiin pitää sitten vähän viilata. --Anr (keskustelu) 26. joulukuuta 2020 kello 22.26 (EET)
Niin ja pilkkujen korvaaminen pisteellä lukujen välissä onnistuu helpoimmillaan hakemalla ”([0-9])\,([0-9])” ja korvaamalla se ”$1.$2”. --Anr (keskustelu) 26. joulukuuta 2020 kello 23.05 (EET)
Kiitos vastauksista ja hyvistä neuvoista. Käytän muokatessani aina tekstieditoria, kopioin tietoja edestakaisin sen ja esikatselun välillä. Ipr1: ilmeisesti se liittyy juuri esikatselun käyttöön ettei pelkästään kopioitaisi tuotosta ja sitten julkaistaan muutokset virheineen. Mielestäni gedit ja vastaavat editorit ovat selkeitä käyttää. Itselläni ei ole tällä hetkellä Linux-jakelua käytössä (jos olisi niin käyttäisin Linux Mintiä). En huomannut muokkausikkunan etsi-työkalua, hyvä tietää. Sulattelen asiaa. ---raid5 (keskustelu) 26. joulukuuta 2020 kello 23.07 (EET)

Ulkoisten linkkien mallineiden toimivuus[muokkaa wikitekstiä]

Ehtisikö joku korjaamaan mallineen {{AllMusic}} (keskustelu Uudet osoitteet)? Ilmeisesti muissakin ulkoisten linkkien mallineissa on kehittämistä. ---raid5 (keskustelu) 1. tammikuuta 2021 kello 21.30 (EET)

Poistin mallineista Wikipedian sisäisiä linkkejä. [1] Yleinen mielipide oli vuosi sitten sitä mieltä, että linkit huonontavat merkittävästi Wikipedian käyttöä. AllMusicin osoitetta en osaa korjata. Voisiko ulkoisten linkkien kehittämisen lisätä johonkin kehitysprojektiin, koska tekemistä olisi paljon (aiemmin oli esimerkiksi parametri kansallisuus – kansalaisuus)? ---raid5 (keskustelu) 10. tammikuuta 2021 kello 18.08 (EET)

Miten mallinetta {{Kansallisgalleria}} käytetään, jos linkki ei liity artikkelin nimeen, vaan halutaan linkittää jokin siihen liittyvä teos, vertaa {{Elonet}}? ---raid5 (keskustelu) 13. tammikuuta 2021 kello 17.13 (EET)

Tuohon lisäsin pikaisen ohjeen, voi olla tarpeen moneen muuhunkin vastaavaan. Ipr1 (keskustelu) 13. tammikuuta 2021 kello 18.30 (EET)
Ohjeet muodostavat tukevan perustan uusille artikkeleille. ---raid5 (keskustelu) 15. tammikuuta 2021 kello 23.12 (EET)

Viitteentäyttötyökalu[muokkaa wikitekstiä]

Satuin huomamaamaan tällaisen kätevän työkalun käytössä: [2]. Onko tästä olemassa versiota joka tuottaisi wikitekstin suomenkielisenä? Ja miten tämän saisi käyttöönsä jommalla kummalla kielellä? Löytyykö jostain asetuksista?--Urjanhai (keskustelu) 3. tammikuuta 2021 kello 20.42 (EET)

TranslateWikissä pystyy suomentamaan työkalun. Käyttöönottoon ohjeet: en:WP:ReFill. Stryn (keskustelu) 3. tammikuuta 2021 kello 20.50 (EET)
Jätin tuonne kommentin tästä työkalusta: reFill-työkalun käyttö ja sen aiheuttamista ongelmista. --Linkkerpar 4. tammikuuta 2021 kello 02.47 (EET)
Kätevä susi, varsinkin jos sitä käytetään bottimaisesti satunnaisissa artikkeleissa kuten Linkkerparin linkkaama käyttäjä on tehnyt. Tuolla keskustelusivulla näkyy esimerkkejä ongelmista, joita tämä työkalu tuo. Vastustan suomenkielisen reFillin käyttöönottoa, koska kyseistä työkalua ei yksinkertaisesti pitäisi käyttää. Olen itse käyttänyt ehkä vuodesta 2017 Zachen kehittämää Verkkoviite-bookmarkletia, joka on sen verran epäautomaattinen, että sillä ei pysty toimimaan kovin holtittomasti. Jälki on käsittääkseni vähintään yhtä hyvää kuin reFillissä, osittain myös parempaa, koska se tukee erityisesti suomalaisia sivustoja. Kumpikaan työkalu ei tajua täyttää kaikkia parametrejä, joten osa jää muokkaajahenkilön vastuulle, mutta Verkkoviite-bookmarkletia käyttäessä puuttuvat parametrit on erittäin helppo täyttää (normaalissa muokkaustilassa). Jos haluatte täyttää semiautomaattisesti Verkkoviite-mallineita, suosittelen reFillin, ProveItin ja visuaalisen muokkaimen sijaan Zachen kehittämää Verkkoviite-bookmarkletia, joka on hyvin kätevä ja luotettava, ja tuottaa mielestäni edellä mainituista poiketen esteettistä koodia. --Paranaja (keskustelumuokkaukset) 4. tammikuuta 2021 kello 16.51 (EET)

Viitteet|Sarakkeet[muokkaa wikitekstiä]

Malline Viitteet|Sarakkeet kaipaisi pientä viilausta. Toisinaan sarakkeen vaihtuessa viite katkeaa keskeltä (esimerkki), jopa niin että yksi numero tms. menee toiseen sarakkeeseen. Voisiko siihen lisätä sellaisen koodimuutoksen, että koko viite pysyy kasassa? --Abc10 (keskustelu) 10. tammikuuta 2021 kello 16.42 (EET)

Katselin esimerkkiä älypuhelimella työpöytänäkymässä. Ei siinä mikään katkea, koska viitteet ovat yhdessä sarakkeessa.--Htm (keskustelu) 10. tammikuuta 2021 kello 17.46 (EET)
Tietokoneella ne ovat eri sarakkeissa ja katkeavat miten sattuu, minun näytölläni tosin ei minkään numeron kohdasta. Eräältä käyttäjältä pitäisi kysyä, miten artikkeli näkyy älylaseilla. --Paranaja (keskustelumuokkaukset) 10. tammikuuta 2021 kello 17.52 (EET)
Riippuu tietenkin näytön leveydestä, mistä se katkeaa. Unohdin sanoa esimerkin yhteydessä näytön leveyden. Mutta jos mallineeseen tehdään viilaus, ettei viite katkea, niin silloin se ei katkea keskeltä millään leveydellä sarakkeen vaihtuessa. Muistaakseni näyttöni on 16". Ei nyt ole mittanauhaa käsillä. --Abc10 (keskustelu) 10. tammikuuta 2021 kello 18.00 (EET)
Taas asia joka riippuu täysin siitä mikä selain, millaiset näyttöasetukset, fontit ym. käyttäjällä sattuu olemaan. Näitä on aivan loputtomasti koska HTML eikä CSS ei ole mikään sivuntaittoon (työpöytäjulkaisuun) tarkoitettu absoluuttinen merkintä, vaan vihje, jota selain tulkitsee. Aivan kaikkiin kohtiin ei ole mitään mieltä lähteä tekemään mitään virityksiä koska se jälleen ennemmin tai myöhemmin hajoaa jostain muualta. Viimeistään kun tulee uutta ohjelmaversiota, standardiversiota tai käyttäjät keksivät jotain muuta jota voi tehdä. Sanoisin että jos se niin häiritsee niin kielletään sarakkeet viitteissä kokonaan niin loppuu turha säätäminen. Ipr1 (keskustelu) 10. tammikuuta 2021 kello 18.02 (EET)
Pahoittelen että teen tyhmiä kysymyksiä. Silloinhan saa tyhmiä vastauksia. Yritän vastedes rajoittaa kysymistä. --Abc10 (keskustelu) 10. tammikuuta 2021 kello 18.04 (EET)
Nykyisin usein käytetään laajakuvanäyttöä 16:10, niin voi näkyä nätisti, mutta taas aivan eri jos on jokin pystypalkki reunassa avoinna kuten useissa selaimissa. Leveämpäänkin kuvaan kykenevät yleistyvät ja jotkut haluavat pitää näyttöä pystyssä eli 10:16. Tuo että sivu mukautuu käyttäjän tarpeisiin väistämättä tuo aina esiin näitä tapauksia. Ipr1 (keskustelu) 10. tammikuuta 2021 kello 18.06 (EET)
Kysymys kuten vastauskaan ei ollut tyhmä, mutta tulee muistaa että me olemme tekniikkaa varten eikä päinvastoin. Erilaisia muuttujia on liikaa, jolloin systeemi toimii keskimääräisesti, toisella paremmin ja toisella huonommin. ---raid5 (keskustelu) 10. tammikuuta 2021 kello 18.16 (EET)
Teoreettinen ratkaisu näihin ongelmiin olisi että HTML-tuloste korvataan vaikka PDF/Postscript/TeX-tulosteella, jolloin se varmasti näkyisi kaikilla samalla tavalla, mutta sitten toimivuus selaimissa voisi kärsiä monien muiden seikkojen ohessa. Ja se että joku tekisi sen kaiken taustatyön jotta toimii oikein. Sitten ongelmana ei olisi että "rikki jollakulla" vaan että "kaikilla on rikki samalla tavalla". Kyllä, teknisiä mahdollisuuksia on mutta sekin vaatisi paljon lisää henkilöitä jotta erilaiset ongelmakohdat ratkotaan ja kun katsoo kaikkia nykyisin piiloon jääviä ongelmia niin ei henkilöitä mitenkään liikaa nytkään ole, päinvastoin. Ipr1 (keskustelu) 10. tammikuuta 2021 kello 18.33 (EET)
15,6" läppärin näytöllä (1920*1080) viitteet on kahdessa sarkkeessa eivätkä "katkea". Siihen liitetyllä 24" näytöllä (1920*1200) viitteet ovat kolmessa sarakkeessa, eivätkä katkea. En viitsi kaivaa käyttöön vanhaa 17-tuumaista. Väitetään, että Wikipediaa luetaan eniten mobiililaitteilla. --Htm (keskustelu) 10. tammikuuta 2021 kello 19.51 (EET) Haa! Vaihdoin Chromen Firefoxiin. Läppärin näytöllä viite nro 5 katkeaa sanan Viitattu jälkeen eli päivämäärä on oikeanpuoleisessa sarakkeessa. 24" näytöllä sarakkeita on Firefoxissa kolme ja viite 4 katkeaa niin, että alku on vasemmanpuoleisessa ja loppu sanasta "(englanniksi)" lähtien keskimmäisessä sarakkeessa. --Htm (keskustelu) 10. tammikuuta 2021 kello 20.05 (EET) Haa.2. Operalla ja Edgellä ei pätki.--Htm (keskustelu) 10. tammikuuta 2021 kello 20.11 (EET)
Fyysisellä näytön koolla ei ole mitään tekemistä kuvasuhteen tai näyttöresoluution kanssa. Läppärillä tosin voi automaattisesti olla suurempi kirjasinkoko (pistetiheys, "pistettä per pikseli") joka vaikuttaa miten asia näkyy. Lisäksi selaimet voivat käyttää eri fontteja tai muita eroja vaikka muutoin käyttäisivätkin samaa selainmoottoria. Eli se fyysisen näytön vaihtaminen ei vaikuta muutoinkuin voi antaa ohjelmalle vihjeen että "vaihda eri fonttiin" tai muuta vastaavaa (ohjelmistosta riippuen). Ipr1 (keskustelu) 13. tammikuuta 2021 kello 17.24 (EET) Mainitaan vielä että mainoksissa merkitty maksimiresoluutio ei ole nykynäytöillä mitenkään AINOA resoluutio, vaan niitä on useita valittavissa. Eri näytöllä kokeilut siis myös turhia jos vain haluaa kokeilla eri resoluutiolla. Ipr1 (keskustelu) 13. tammikuuta 2021 kello 17.33 (EET)
Viitteet-mallineen saraketoiminnon voisi korvata MediaWikin omalla ominaisuudella, jossa tätä ongelmaa ei ole. Joka tapauksessa CSS-koodiin lisäämällä pätkän .references li { page-break-inside: avoid; } mainitun ongelman pitäisi korjautua. 01miki10 (keskustelu) 10. tammikuuta 2021 kello 20.31 (EET)
Se on varmaan hyvä, jos tekee Wikipediaa itselleen, mutta ajattelin asiaa lukijoiden kannalta. Ongelmalle ei siis ole yleispätevää ratkaisua, joten unohdetaan. --Abc10 (keskustelu) 10. tammikuuta 2021 kello 22.07 (EET)
Tarkoitin siis koko sivuston CSS-koodia (Järjestelmäviesti:Common.css), jolloin se vaikuttaa kaikkiin käyttäjiin. Sattuneesta syystä en itse voi sitä lisätä. 01miki10 (keskustelu) 10. tammikuuta 2021 kello 22.59 (EET)

Rivinvaihto Navbox-mallineeseen[muokkaa wikitekstiä]

Miten mallineen {{Navbox}} soluun saa rivinvaihdon? Kyse on mallineesta {{Japanin maailmanperintökohteet}}. Pitäisikö tätä varten olla malline {{Wrap}}, osaisiko joku tehdä? --Epiq (keskustelu) 11. tammikuuta 2021 kello 21.39 (EET)

Eikö <br> käy? --4shadoww (keskustelu) 11. tammikuuta 2021 kello 22.01 (EET)
Ei, mallinehan skaalautuu näytön leveyden mukaan ja rivikin vaihtuu eri näytöillä eri kohdassa. Kaikkiin yksittäisiin osakohtiin ei tarvinne lisätä rivinvaihtoa, vain pisimpiin. --Epiq (keskustelu) 11. tammikuuta 2021 kello 22.05 (EET)
Miksi siinä PITÄISI sitten olla break lainkaan? Mieluummin ei lisätä käsin lainkaan noita break-tageja, koska niiden ylläpito on yksi riesa. Yleensä halutaan ESTÄÄ rivinvaihto kesken, jolloin käytetään esim. {{nowrap}} Ipr1 (keskustelu) 11. tammikuuta 2021 kello 22.07 (EET)
En ymmärrä ollenkaan. Teit ilmeisesti päinvastaisen muutoksen kuin mitä toivoin (mutta en huomaa mitään eroa)? Mallineessa on muutama huomattavan pitkä linkki, ja niiden vuoksi rivitys ei toimi hyvin vaan oikealle jää paljon tyhjää tilaa. Se ei liene tarkoituksenmukaista, vaan pisimpien linkkien rivitys pitäisi sallia. --Epiq (keskustelu) 11. tammikuuta 2021 kello 22.40 (EET)
Tavutusvihje. --Anr (keskustelu) 11. tammikuuta 2021 kello 22.46 (EET)
En ihan ymmärrä tätäkään, eikä kannata varmastikaan lisätä ylimääräistä HTML:ää linkkeihin. Kunhan vaan sallitaan niiden rivitys. --Epiq (keskustelu) 11. tammikuuta 2021 kello 22.56 (EET)
Kokeilin tavutusta ”&hy;” ryhmän otsikoissa, mutta se ei toiminut. Jos tavuttaa ”Kulttuuri- <br> kohteet” niin saa tilaa hieman enemmän. Englanninkielisessä mallineessa World Heritage Sites in Japan on jaoteltu enemmän kohteita. ---raid5 (keskustelu) 11. tammikuuta 2021 kello 22.57 (EET)
En ihan odottanut, että tämä olisi näin monimutkaista. Ei ole tarvetta tavuttaa ryhmän otsikkoja: haluaisin siis, että ainakin linkeille ”Hiraizumin Puhtaan Maan buddhalaisuuden temppelit, puutarhat ja arkeologiset kohteet” ja ”Meiji-kauden Japanin teollisen vallankumouksen sijaintipaikat: rauta ja teräs, laivanrakennus ja kivihiili” sallittaisiin rivitys, koska (ainakin minun näytölläni) ne sotkevat liian pitkinä koko mallineen asettelun. Esimerkiksi fr-wikissä on tätä varten malline sécable (allow wrap), jota on käytetty vastaavassa navigaatiomallineessa. --Epiq (keskustelu) 11. tammikuuta 2021 kello 23.03 (EET)
Linkit muistuttavat jotenkin väitöskirjaa (Valta, johtajuus, tuho ja toivo J. R. R. Tolkienin teoksessa Taru sormusten herrasta eli ”Management by Sauron”). Yleensä mallineissa on ollut tärkeää linkkien pysyminen yhdellä rivillä. Harmillista ettei vielä onnistunut. ---raid5 (keskustelu) 11. tammikuuta 2021 kello 23.15 (EET)
Voit syyttää siitä Unescoa. No, lyhensin nyt niitä, kun tämä vaikutti olevan vaikea pyyntö. Sinänsä minusta olisi kyllä hyvä periaate, että linkissä näkyy artikkelin koko nimi. --Epiq (keskustelu) 11. tammikuuta 2021 kello 23.23 (EET)
En nyt ehtinyt lukea keskustelua kovin tarkkaan, mutta siis jotain tällaistako tarkoitit? --Atraie (keskustelu) 12. tammikuuta 2021 kello 03.54 (EET)
Joo, juuri tuollaista, paitsi että ajattelin riittävän, jos muutamalle pisimmälle linkille sallittaisiin rivitys. Tuo on kuitenkin ihan ok, kiitos. --Epiq (keskustelu) 12. tammikuuta 2021 kello 18.12 (EET)

Ongelmia sisäänkirjautumisessa[muokkaa wikitekstiä]

Tänään minulle on tullut lähes joka kerta sisäänkirjautuessa punainen ilmoitus "Yhtään istuntoasi koskevaa aktiivista kirjautumisyritystä ei ole käynnissä" tai jotain sinne päin, ja vasta toinen tai kolmas kerta on onnistunut. Lisäksi on ilmaantunut muita samanlaisia ongelmia ja muita punaisia ilmoituksia. Mitä tämä merkitsee? / Mistä tällainen johtuu? --Vyörykkä (keskustelu) 15. tammikuuta 2021 kello 19.18 (EET)

Minulle on joskus tullut sama. En muista miten sain sen ratkottua, kun nykyään kun avaan joko läppärin tai pöytäkoneen olen Wikipediassa tai missä tahansa Wikimedia-wikissä kirjautuneena. En tiedä ratkeutuisiko asia jos yrittäisi tyhjentää välimuistin laitteen asetuksista, poistaa kaikki kirjautumistiedot ja sitten taas vaan kirjautua niillä tms. Ei minulla ole kuitenkaan ollut pitkään aikaan tuota kirjautumisvirhettä. --Maantie (k) 15. tammikuuta 2021 kello 19.21 (EET)
Minä tyhjennän välimuistin ja kirjautumistiedot varmuuden vuoksi aina käytön jälkeen. Joka tapauksessa vaihdoin salasanani entistäkin monimutkaisemmaksi, siltä varalta että joku yrittäisi parhaillaan murtaa sitä. --Vyörykkä (keskustelu) 15. tammikuuta 2021 kello 19.32 (EET)
Minäkin vaihdoin salasanani parisen viikkoa sitten, sen takia että tuonne ylös kellokuvakkeen luokse tuli ilmoitus että "useita epäonnistuneita kirjautumisyrityksiä", muistaakseni taisi tulla joku määräkin silloin, se tuli englanniksi ja siinä oli ihan lähes 260 epäonnistunutta yritystä. Tuli myös sähköpostiini ilmoituksia. Se ei kuitenkaan minulla vaikuttanut kirjautumiseeni, eli en osaa sanoa tämän enempää. --Maantie (k) 15. tammikuuta 2021 kello 19.38 (EET)
Aiheeseen liittyvää keskustelua. Otin ilmoitukset pois käytöstä lähes kokonaan (kuten myös aiemmin kiitosilmoitukset). Minulle on turha ilmoittaa Wikipediassa useista epäonnistuneista kirjautumisyrityksistä täyttämällä hälytyslista. Kyse ei ole siitä, että en haluaisi ilmoituksia tai kiitoksia, vaan viritelmän toimimattomuudesta. Huomaan kyllä, jos en pysty enää kirjautumaan Wikipediaan. En ole vielä saanut aikaiseksi Pxosin ehdottamaa lisäystä englanninkielisen Wikipedian käyttäjäsivulle. ---raid5 (keskustelu) 15. tammikuuta 2021 kello 20.16 (EET)

Sama ongelma jatkuu tänäänkin: nyt tuli ilmoitus "Tunnistumispoletti on joko vanhentunut tai virheellinen.", ja vasta toisella kerralla pääsin sisään. --Vyörykkä (keskustelu) 16. tammikuuta 2021 kello 14.31 (EET)

Pähkinä purtavaksi[muokkaa wikitekstiä]

On siinä ja siinä, kuuluisiko tämä tänne vai Kysy vapaasti -osioon, mutta laitan tämän kuitenkin tänne. Mietitäänpä tilannetta, että minulla tai jollakulla muulla olisi rockyhtye, ja tämä rockyhtye tekisi kappaleen nimeltä Toiminnot:Muokkaukset/Vyörykkä. Kappaleesta tulisi hyvin suosittu ja jopa tietosanakirjamerkittävä. Sitten joku aikoisi luoda tästä artikkelin Wikipediaan, mutta päätyisi toimintosivulle, jossa luetteloidaan käyttäjän Vyörykkä muokkaukset. En ole aikeissa perustaa rockyhtyettä, mutta kysymys on mielenkiintoinen: Miten tuollaisessa tilanteessa meneteltäisiin? Artikkeli pitäisi luoda, mutta se ei onnistu, koska järjestelmä tulkitsee sen toimintosivuksi. (Yhtä lailla ajatusleikki koskee artikkeliaiheita, jotka alkaisivat esim. Järjestelmäviesti:, Malline: tai Wikipedia:.) --Vyörykkä (keskustelu) 16. tammikuuta 2021 kello 19.54 (EET)

Sivu varmaankin luotaiisiin nimelle "Toiminnot Muokkaukset Vyörykkä" ja käytettäisiin mallinetta {{Vääränimi}}. Ks. myös jo olemassa olevia käyttöesimerkkejä: Toiminnot:Tänne_viittaavat_sivut/Malline:Vääränimi. En-wikistä löytyy aiheesta käytäntö: en:Wikipedia:Naming conventions (technical restrictions). --Atraie (keskustelu) 16. tammikuuta 2021 kello 20.20 (EET)