Viasat

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Viasat

Viasat logo 2010.png

Tunnuslause Your Nr. 1 Home Entertainment
Perustettu Ruotsin lippu 1989 Ruotsissa
Suomen lippu 1996 Suomessa
Toiminta-alue Pohjoismaat, Baltian maat, Venäjä ja Ukraina
Toimiala Viestintä
Emoyhtiö Modern Times Group
Kotisivu http://www.viasat.fi/

Viasat on ruotsalaisen MTG-konsernin omistama digitaalisia satelliitti-TV-kanavia välittävä yritys, joka perustettiin vuonna 1989. Ruotsin, Suomen, Tanskan, Norjan lisäksi se toimii Venäjällä, Baltian maissa ja Unkarissa. Viasat Finland Oy on osa ruotsalaista Modern Times Group AB -mediakonsernia (MTG), joka on listattu Tukholman pörssissä. Nimi viasat tulee ruotsin kielen sanoista via satellit, (suom. satelliitin välityksellä)

Viasatin logo vuosina 1987-1999

Viasat tarjoaa noin 45 televisio- ja 13 radiokanavaa. Yritys tekee yhteistyötä muun muassa Buena Vista Internationalin, Columbia Tristarin sekä pohjoismaisen tuotantoyhtiö Sonetin kanssa. Viasatin hyväksymiä digivirittimiä on ollut saatavissa vuodesta 2000. Suomessa Viasat on toiminut vuodesta 1996 lähtien vastaten kanavien myynnistä ja markkinoinnista.

Viasatin logo vuosina 1999-2009

Viasatin omat kanavat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viasat Kulta ja Tuplaplatina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viasat Kulta on kanavapaketti kaapeliverkkoon ja Viasat Tuplaplatina satelliitin kautta. Paketin kanavien katsomiseen tarvitsee Viasatin ohjelmakortin, digivirittimen sekä satelliitin kautta vastaanotettaessa myös lautasantennin. Kaapeliverkkoon ohjelmakortti hankitaan omalta kaapeli-tv operaattorilta, ja satelliittivastaanottoon suoraan Viasatilta.

Viasat Kultapaketin kanavat kaapeliverkossa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viasat Tuplaplatina kanavat satelliittiantennin välityksellä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kanavat, jotka eivät kuulu tilaukseen, mutta näkyvät:

Lisäksi Viasatin satelliittitarjonnassa olivat aiemmin kaikki Yleisradion digitaaliset televisiokanavat ja Nelonen. 28. maaliskuuta 2008 Viasat kuitenkin ilmoitti tiedotteessaan poistavansa nämä kanavat satelliittijakelusta, koska se tarvitsi lisää tilaa HD- ja maksu-tv-kanavilleen. Tämän vuoksi yhtiö tarjosi asiakkailleen toimitusmaksun hinnalla antenniverkon digiboksin, jotta asiakkaat voivat katsella Yleisradion ja Nelosen ohjelmia.

Viaplay[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viaplay on MTG:n omistama elokuvia, televisiosarjoja ja urheilua internetin kautta jakeleva palvelu. Se avattiin toukokuussa 2007 Viasatin alaisuuteen nimellä Viasat OnDemand, joka viittaa jakelutapaan video on demand. Kun Viaplay siirrettiin MTG:n alaisuuteen omaksi yhtiökseen maaliskuussa 2011, palvelu sai uuden nimen. Viaplay toimii myös Suomessa ja on satelliittitilaajille maksuton lisäpalvelu.