CNBC

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
CNBC
CNBC:n logo
CNBC:n logo
Lähetykset alkoivat 17. huhtikuuta 1989
Omistaja NBCUniversal (Comcast)
Tunnuslause First in business worldwide.
Capitalize on it.
Get yours
Maa  Yhdysvallat
Näkyvyysalue  Yhdysvallat
 Kanada
Yhdistynyt kuningaskunta
Pääkonttori 900 Sylvan Ave, Englewood Cliffs, New Jersey
Rinnakkaiskanava(t) CNBC World
MSNBC
NBC
NBCSN
Golf Channel
Syfy
E!
Sky News
Kotisivu www.cnbc.com

CNBC (lyhenne sanoista Consumer News and Business Channel) on yhdysvaltalainen, vuonna 1989 perustettu televisiokanava, jonka omistaa NBCUniversal-konserniin kuuluva NBCUniversal News Group. Suomessa kanava on saatavilla kaapeli- ja satelliittitelevision kautta.

Valtaosa CNBC:n tarjonnasta on talousaiheisia uutis- ja ajankohtaisohjelmia, mutta kanavalla näytetään myös urheilua kuten pokeria ja golfia, sekä sisarkanava NBCn ohjelmistoa kuten The Tonight Showta.

CNBC perustettiin Fort Leessä New Jerseyn osavaltiossa USA:ssa 17. huhtikuuta 1989. Vuonna 1991 kanava yhdistyi toisen uutiskanavan, Financial News Networkin (FNN) kanssa.

90-luvulla kanava levittäytyi paikallisina versioina Eurooppaan ja Aasiaan. Yhdysvaltain CNBC:n katsojaluvut kasvoivat aina vuoteen 2000 asti, jolloin IT-kupla puhkesi.

CNBC:n kansainväliset versiot

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

CNBC:n ensimmäinen ulkomainen versio, CNBC Asia aloitti toimintansa vuonna 1995. Eurooppalainen versio, CNBC Europe aloitti lähetyksensä seuraavana vuonna.

CNBC Europen ja CNBC Asian lisäksi yhtiö operoi myös lukuisia paikallisia talousuutiskanavia yhteistyössä eri yritysten kanssa. Tällaisia kanavia ovat esimerkiksi italialainen Class CNBC, turkkilainen CNBC-e, japanilainen Nikkei CNBC ja CNBC Pakistan Pakistanissa.

CNBC:n viimeisin kansainvälinen versio on CNBC Africa, joka aloitti 1. kesäkuuta 2007. Yhtiö käytti yksistään mainontaan Etelä-Afrikassa noin 600 miljoonaa dollaria. CNBC Africalla on konttoreita Keniassa, Nigeriassa ja Etelä-Afrikassa. Kanava lähettää vuorokaudessa yhdeksän tuntia paikallista ohjelmaa.

Luettelo CNBC:n kanavista

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
CNBC Europen pääkonttori Fleet Placella Lontoossa.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]