CNBC

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
CNBC
CNBC logo.svg
Lähetykset alkoivat17. huhtikuuta 1989
OmistajaNBC Universal
Tunnuslause"First in Business Worldwide" "America's Business Channel"
MaaYhdysvaltain lippu Yhdysvallat
NäkyvyysalueYhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Kanada
Kotisivuwww.cnbc.com
Saatavuus
Satelliitti
DirecTVKanava 355
Dish NetworkKanava 208

CNBC (lyhenne sanoista Consumer News and Business Channel) on yhdysvaltalainen, vuonna 1989 perustettu televisiokanava, jonka omistaa NBC Universal. Suomessa kanava on saatavilla kaapeli- ja satelliittitelevision kautta.

Valtaosa CNBC:n tarjonnasta on talousaiheisia uutis- ja ajankohtaisohjelmia, mutta kanavalla näytetään myös urheilua kuten pokeria ja golfia, sekä sisarkanava NBCn ohjelmistoa kuten Late Night with Conan O'Brienia ja The Tonight Showta.

Historiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

CNBC perustettiin Fort Leessä New Jerseyn osavaltiossa USA:ssa 17. huhtikuuta 1989. Vuonna 1991 kanava yhdistyi toisen uutiskanavan, Financial News Networkin (FNN) kanssa.

90-luvulla kanava levittäytyi paikallisina versioina Eurooppaan ja Aasiaan. Yhdysvaltain CNBC:n katsojaluvut kasvoivat aina vuoteen 2000 asti, jolloin IT-kupla puhkesi.

CNBC:n kansainväliset versiot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

CNBC:n ensimmäinen ulkomainen versio, CNBC Asia aloitti toimintansa vuonna 1995. Eurooppalainen versio, CNBC Europe aloitti lähetyksensä seuraavana vuonna.

CNBC Europen ja CNBC Asian lisäksi yhtiö operoi myös lukuisia paikallisia talousuutiskanavia yhteistyössä eri yritysten kanssa. Tällaisia kanavia ovat esimerkiksi italialainen Class CNBC, turkkilainen CNBC-e, japanilainen Nikkei CNBC ja CNBC Pakistan Pakistanissa.

CNBC:n viimeisin kansainvälinen versio on CNBC Africa, joka aloitti 1. kesäkuuta 2007. Yhtiö käytti yksistään mainontaan Etelä-Afrikassa noin 600 miljoonaa dollaria. CNBC Africalla on konttoreita Keniassa, Nigeriassa ja Etelä-Afrikassa. Kanava lähettää vuorokaudessa yhdeksän tuntia paikallista ohjelmaa.

Luttelo CNBC:n kanavista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

CNBC Europen pääkonttori Fleet Placella Lontoossa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta CNBC.